Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Ajudes estatals: La Comissió aprova pla de suport per als estadis de futbol belga

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

1603074159La Comissió Europea ha aprovat, sota les normes de l'ajuda estatal de la UE, un esquema de suport per a la construcció o renovació d'estadis de futbol a les regions belgues de Flandes i Brussel·les. Els estadis seran utilitzats pels clubs de futbol de primera i segona lliga. La Comissió va concloure que, d'acord amb els objectius de la UE, el règim farà que l'esport sigui més accessible per als ciutadans, sense distorsionar indegudament la competència en el mercat únic.

L'objectiu del pla és millorar la qualitat dels estadis a l'assegurar que compleixen amb els criteris de la UEFA per als partits de futbol europeus, mentre que, al mateix temps que posa el paper social del futbol d'alt en l'agenda de clubs de futbol professional.

L'esquema s'estén des 2014 2017 que compta amb un pressupost total de 8 milions de €. Els projectes elegibles poden beneficiar-se d'una subvenció d'un sol cop d'10% de la suma de la inversió, amb un màxim per projecte seleccionat de € 2.5m per a les noves construccions i de € 750,000 per a projectes de renovació. Els projectes són seleccionats a través d'un procediment de selecció obert. Per tal de qualificar per al finançament en virtut del règim, els sol·licitants no només han de demostrar que l'estadi nou o renovat compleix els criteris de la UEFA, sinó que també contribuirà als objectius generals de la societat, en particular, que beneficiarà la zona i que estaran disponibles per al seu ús per grups destinataris més amplis. Això podria incloure iniciatives per l'aptitud i la salut, projectes educatius, projectes d'integració o de l'organització d'altres esdeveniments esportius o culturals.

anunci

L'esquema conté diverses salvaguardes per minimitzar les distorsions de la competència. Els clubs de futbol i altres usuaris professionals de l'estadi hauran de pagar els preus adequats per a l'ús de la infraestructura admesa, a partir d'un punt de referència. A més, només es pot concedir ajuda si s'estableix que hi ha una necessitat efectiva de construir o renovar l'estadi, tenint en compte la distribució geogràfica dels estadis. A més, qualsevol estadi de futbol que rebi ajuts estatals en virtut del règim serà multifuncional i s'utilitzarà per assolir objectius socials més amplis. Finalment, es creen mecanismes de control i control sòlids per assegurar la correcta implementació del pla.

Per tant, la Comissió va concloure que la mesura està en línia amb les normes de l'ajuda estatal de la UE.

Fons

anunci

L'article 107 (3) (c) del Tractat sobre el funcionament de la Unió Europea (TFUE) permet als Estats membres concedir ajuts per al desenvolupament de determinades activitats econòmiques, sempre que no afecti negativament les condicions de comerç.

El sector esportiu té un gran poder dels ciutadans d'Europa junts, arribar a tothom, independentment de l'edat o l'origen social1. L’esport té un paper educatiu, a més d’una dimensió social, cultural i sanitària. La Declaració d'Amsterdam sobre l'esport i l'article 165 del TFUE reconeixen la importància social de l'esport: "La Unió contribuirà a la promoció de les qüestions esportives europees, tot tenint en compte la seva naturalesa específica, les seves estructures basades en l'activitat voluntària i la seva "funció educativa".

El suport públic a la infraestructura esportiva utilitzada pels clubs professionals han de complir amb les normes sobre ajudes estatals de la UE. Aquest és el segon esquema de suport a la infraestructura esportiva que la Comissió ha autoritzat, en virtut de les normes sobre ajudes estatals. Al novembre de 2011, la Comissió va autoritzar un règim establert per Hongria (veure IP / 11 / 1322).

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas SA.37109 al Registre d'ajudes estatals al lloc de la DG Competència un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat. Les noves publicacions de decisions sobre ajuts estatals a Internet i en el Diari Oficial es troba en el State Aid Weekly e-News.

Corona virus

La Comissió autoritza un sistema d'ajut francès de 3 milions d'euros per donar suport, mitjançant préstecs i inversions en renda variable, a les empreses afectades per la pandèmia del coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, segons les normes d’ajuda estatal de la UE, els plans de França d’establir un fons de 3 milions d’euros que invertirà mitjançant instruments de deute i instruments de renda variable i híbrids en empreses afectades per la pandèmia. La mesura es va autoritzar en virtut del Marc d'Ajuda Estatal Temporal. L'esquema s'implementarà a través d'un fons, titulat "Fons de transició per a empreses afectades per la pandèmia COVID-19", amb un pressupost de 3 milions d'euros.

Segons aquest esquema, el suport es concretarà en (i) préstecs subordinats o participatius; i (ii) mesures de recapitalització, en particular instruments híbrids de capital i accions preferents sense vot. La mesura està oberta a empreses establertes a França i presents en tots els sectors (excepte el sector financer), que eren viables abans de la pandèmia de coronavirus i que han demostrat la viabilitat a llarg termini del seu model econòmic. Es preveu que entre 50 i 100 empreses es beneficiïn d’aquest esquema. La Comissió va considerar que les mesures complien les condicions establertes en el marc temporal.

La Comissió va concloure que la mesura era necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia de França, d'acord amb l'article 107, apartat 3, lletra b), del TFUE i les condicions establertes en la supervisió temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va autoritzar aquests sistemes en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals.

anunci

La vicepresidenta executiva Margrethe Vestager (a la foto), la política de competència, va dir: "Aquest esquema de recapitalització de 3 milions d'euros permetrà a França donar suport a les empreses afectades per la pandèmia del coronavirus facilitant el seu accés al finançament en aquests moments difícils. Continuem treballant estretament amb els estats membres per trobar solucions pràctiques per mitigar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus respectant la normativa de la UE ".

anunci
Seguir llegint

Afganistan

La UE diu que no té més opció que parlar amb els talibans

publicat

on

By

La Unió Europea no té més opció que parlar amb els nous governants talibans de l'Afganistan i Brussel·les intentarà coordinar-se amb els governs membres per organitzar una presència diplomàtica a Kabul, va dir dimarts (14 de setembre) el màxim diplomàtic de la UE, escriu Robin Emmott, Reuters.

"La crisi afganesa no s'ha acabat", va dir Josep Borrell, cap de política exterior de la UE (a la foto), va dir al Parlament Europeu a Estrasburg. "Per tenir alguna possibilitat d'influir en els esdeveniments, no tenim cap altra opció que comprometre's amb els talibans".

Els ministres d’Afers Exteriors de la UE han establert les condicions per restablir l’ajuda humanitària i els llaços diplomàtics amb els talibans, que van prendre el control d’Afganistan el 15 d’agost, inclòs el respecte als drets humans, en particular els drets de les dones.

anunci

"Potser és un oxímor pur parlar de drets humans, però això és el que els hem de demanar", va dir.

Borrell va dir als legisladors de la UE que el bloc hauria d'estar preparat per veure afganesos intentant arribar a Europa si els talibans permeten la sortida de les persones, tot i que va dir que no esperava que els fluxos migratoris fossin tan elevats com el 2015 provocats per la guerra civil de Síria.

La Comissió Europea planeja assegurar el finançament dels governs de la UE i el pressupost comú de 300 milions d’euros (355 milions de dòlars) tant aquest any com el proper per preparar el camí per al reassentament d’uns 30,000 afganesos.

anunci

(1 dòlars = 0.85 €)

Seguir llegint

Comissió Europea

Discurs de l’Estat de la Unió del president von der Leyen: Enfortir l’ànima d’Europa

publicat

on

La presidenta Ursula von der Leyen ha pronunciat avui (15 de setembre) el seu segon discurs sobre l'Estat de la Unió al Parlament Europeu.

La presidenta va centrar el seu discurs en la recuperació d’Europa de la crisi del coronavirus i en el que ha de fer la Unió Europea per a una recuperació duradora que aporti beneficis a tothom, des de la preparació per a la salut, fins a la dimensió social, fins al lideratge tecnològic i la Unió de defensa.

President von der Leyen va descriure com Europa pot aconseguir una recuperació duradora preparant-se per fer front a futures crisis sanitàries, gràcies a l'autoritat HERA, ajudant el món a vacunar-se i assegurant-se que la recuperació econòmica es mantingui i beneficiï tothom.

anunci

El president també va subratllar la importància de mantenir-nos fidels als nostres valors i va assenyalar el deure d’Europa de cuidar els més vulnerables, defensar la llibertat dels mitjans, reforçar l’estat de dret a la nostra Unió i empoderar els nostres joves. Per això, va proposar que el 2022 fos l’Any Europeu de la Joventut.

Europa continuarà actuant al món tenint en compte el bé comú. Per això president von der Leyen es va comprometre a continuar treballant per animar els socis mundials a actuar sobre el canvi climàtic. A més, davant els recents esdeveniments a l'Afganistan, el president va anunciar un augment de l'ajuda humanitària als afganesos i va exposar la importància que Europa construeixi les seves pròpies capacitats de defensa.

El discurs està disponible en tots els idiomes aquí.

anunci

Una publicació sobre els principals èxits del von der Leyen La comissió de l'últim any està disponible aquí

Trobeu més informació sobre aquest dedicat .

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències