Connecteu-vos amb nosaltres

Ajuda

La UE impulsa el suport a les reformes democràtiques i el desenvolupament al barri del sud

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

libya-crisis-dgecho510x244Els països del barri veïnal del sud rebran gairebé mig milió d'euros de la Comissió Europea en suport dels seus esforços de transició i reforma. La Comissió Europea ha adoptat avui (21 de novembre) un paquet d'assistència de 476 milions d'euros per afavorir el desenvolupament i la cooperació amb diversos veïns del sud. Aquesta ajuda es proporciona a través de l'Instrument Europeu de Veïnatge i Associació (ENPI) i representa gairebé un terç del finançament total d'1.5 milions d'euros previstos aquest any per a la regió.

El comissari per a l'ampliació i la política europea de veïnatge, Štefan Füle, va dir: "El nou suport als països del nostre veïnat del sud marcarà la diferència en àrees clau com l'educació, per al desenvolupament de les petites i mitjanes empreses i l'agricultura. Aquest important finançament constitueix una prova clara del nostre compromís donar suport als esforços dels països socis per estimular el desenvolupament econòmic sostenible i millorar el nivell de vida dels ciutadans. També és un testimoni del nostre continu suport a la cooperació regional en el context de la Unió per la Mediterrània, per a la qual la secretaria de Barcelona té una clau paper a jugar ".

L'assignació global aprovada avui inclou 150 milions d'euros del programa SPRING, que proporciona finançament addicional als països que han avançat cap a reformes democràtiques d'acord amb el principi "més per a més" de la política europea de veïnatge.

anunci

Els beneficiaris de les noves assignacions de PRIMAVERA són: Jordània (21 milions d’euros), Líban (21 milions d’euros), Líbia (5 milions d’euros), Marroc (48 milions d’euros) i Tunísia (55 milions d’euros).

A més, es destinen 314 milions d’euros a programes de cooperació que beneficiaran els ciutadans de cinc països socis, en els camps de l’agricultura, el medi ambient, el desenvolupament de les petites i mitjanes empreses (pimes) i la recuperació econòmica, l’educació i la protecció de les persones vulnerables. .

Finalment, la Comissió destina 12 milions d'euros a programes de cooperació regional; ajudant principalment a garantir que les veus i prioritats dels joves siguin escoltades quan les autoritats de la regió elaboren una nova legislació. A més, es reforçarà la cooperació amb la Unió per la Mediterrània en zones que tinguin un impacte directe sobre els mitjans de subsistència dels ciutadans del sud de la Mediterrània.

anunci

Per obtenir més informació sobre l'assignació específica per país, vegeu el fons.

Fons

Programa 'PRIMAVERA 2013'

PRIMAVERA 2013 té un valor de 150 milions d’euros i es tradueix en termes concrets del compromís de la UE de donar suport als països del sud de la Mediterrània en els seus esforços cap a la transició democràtica i econòmica, d’acord amb el principi “Més per més”. Això vol dir que, com més avança un país en la implementació de reformes democràtiques i polítiques, més suport pot esperar de la Unió Europea, sobretot mitjançant una major ajuda financera.

El programa abordarà les necessitats específiques dels països socis i donarà suport a les reformes nacionals, perquè els resultats sostenibles només es poden assolir allà on l’impuls del canvi prové de dins.

Programes de cooperació bilateral

Els programes bilaterals recentment adoptats donaran suport a la cooperació en cinc països del barri del sud:

  1. Algèria: 10 milions d’euros donaran suport al desenvolupament rural i a l’agricultura (enfocament del programa de barris per a l’agricultura i el desenvolupament rural (ENPARD)), mitjançant la implicació d’actors públics i privats locals, estimulant així les activitats econòmiques en algunes zones menys desenvolupades (províncies d’Aïn-Témouchent, Laghouat , Sétif i Tlemcen).
  2. Egipte: La UE donarà suport a la millora de la vida quotidiana dels egipcis mitjançant una millor gestió dels residus i un desenvolupament rural. 27 milions d’euros contribuiran a la protecció sostenible del medi ambient i dels recursos naturals i a la reducció dels riscos per a la salut de la població. A més, 20 milions d’euros donaran suport al desenvolupament rural en zones de tres de les governacions més vulnerables (Matrouh, Minia i Fayoum).
  3. Líbia: El desenvolupament econòmic i la protecció de les persones vulnerables es destinaran a través d’un paquet d’assistència de 15 milions d’euros. Inclou un programa (10 milions d’euros) sobre desenvolupament de microempreses, petites i mitjanes empreses (MSME), que els permet crear ocupació i mitjans de subsistència, amb especial atenció a les dones i els joves. Un altre programa de 5 milions d’euros tindrà com a objectiu, d’una banda, millorar les condicions de vida dels detinguts i, de l’altra, proporcionar rehabilitació psicosocial i integració socioeconòmica a les persones vulnerables, incloses les persones desplaçades internes.
  4. Marroc: 87 milions d'euros donaran suport al govern marroquí en el desenvolupament de reformes i legislacions socioeconòmiques per a una integració gradual de l'economia marroquina al mercat únic europeu. Al voltant de 90 milions d’euros recolzaran els esforços de reforma en el sector educatiu per tal de garantir un accés equitatiu a l’educació bàsica a tot el territori marroquí. El programa promourà més específicament l'accés a les escoles per a nens de famílies més empobrides i per a noies.
  5. Tunísia: Des del 2011, la UE ha recolzat i acompanyat contínuament el desenvolupament socioeconòmic del país. El recentment adoptat programa de recuperació econòmica de 65 milions d'euros mantindrà el focus en aquesta àrea prioritària de cooperació amb l'objectiu de reduir les desigualtats socioeconòmiques.

Programes de cooperació regional

Els dos programes adoptats en el marc de la cooperació regional inclouen:

  1. Un projecte juvenil (8 milions d’euros) que respongui a les demandes dels joves del sud de la Mediterrània oferint formació i habilitats a organitzacions juvenils de la regió; animant-los i ajudant-los a participar en el procés de presa de decisions i a exercir un paper de vigilant a la societat.
  2. La contribució de 2013 (4.12 milions d’euros) a la Secretaria de la Unió per la Mediterrània, cofinançada pels estats membres de la Unió per la Mediterrània, que donarà suport a noves accions específiques en curs i en matèria de transports i desenvolupament urbà , energia, medi ambient i aigua, educació superior i recerca, afers socials i civils, desenvolupament de negocis.

Podeu trobar més detalls sobre tots els programes adoptats a les notes de premsa:

MEMO / 13 / 1025 sobre Algèria

MEMO / 13 / 1028 sobre Egipte

MEMO / 13 / 1026 a Líbia

MEMO / 13 / 1029 sobre el Marroc

MEMO / 13 / 1031 a Tunísia

MEMO / 13 / 1027 sobre els programes de cooperació regional

MEMO / 13 / 1030 al programa PRIMAVERA 2013

Més informació

DG Desenvolupament i Cooperació: lloc web EuropeAid

Lloc web del comissari Štefan Füle

Sobre el suport al barri europeu

Barri Centre d'Informació de la UE

ACP

#AfricaEuropeAlliance: impulsar les inversions en energia sostenible a #Africa

publicat

on

Una nova iniciativa de plataforma d'alt nivell reuneix a actors clau en el sector de l'energia sostenible dels sectors públic i privat d'Europa i Àfrica.

Al Fòrum d'Inversió d'Àfrica de Johannesburg organitzat pel Banc Africà de Desenvolupament, la Unió Europea i la Unió Africana han llançat la plataforma d'alt nivell UE-Àfrica sobre inversions en energia sostenible a l'Àfrica.

Durant la seva Estat de la Unió El president Juncker ha anunciat el nou 'Aliança Àfrica - Europa per a la inversió i l'ocupació sostenibles' per potenciar substancialment les inversions a l'Àfrica, enfortir el comerç, crear llocs de treball i invertir en educació i habilitats. La plataforma d'alt nivell que es va posar en marxa avui representa una acció concreta d'acord amb aquesta aliança per impulsar les inversions estratègiques i enfortir el paper del sector privat.

anunci

Elżbieta Bieńkowska, comissària del mercat interior, indústria, emprenedoria i pimes, va dir a Johannesburg: "Si ens referim seriosament a les inversions en energia sostenible a l'Àfrica, necessitem tothom a bord, inclòs el sector privat. La plataforma d'alt nivell obrirà el camí per a això: experts del sector públic, privat, acadèmic i financer debatran conjuntament sobre reptes i barreres a la inversió sostenible en aquesta àrea i ajudaran a abordar-los ".

La Plataforma d'Alt Nivell reuneix operadors públics, privats i financers, així com acadèmics d'Àfrica i Europa. Examinaran desafiaments i interessos estratègics que podrien accelerar l'impacte, especialment per al creixement sostenible i el treball. La plataforma d'alt nivell pretén atraure i impulsar inversions privades responsables i sostenibles cap a l'energia sostenible a l'Àfrica.

Un resultat concret de l'esdeveniment de llançament de plataformes d'alt nivell va ser l'anunci de tres fluxos de treball, 1) que identifiquen les inversions energètiques amb alt impacte per al creixement i la creació d'ocupació, 2), analitzen els riscos d'inversió energètica i proposen directrius polítiques per a una inversió i negoci sostenible. entorn i 3) impulsen els intercanvis entre el sector privat africà i europeu.

anunci

Fons

Mitjançant la reunió d’actors energètics dels sectors públic i privat dels dos continents, la plataforma d’alt nivell fomentarà l’associació entre empreses europees i africanes i donarà suport a l’Aliança Àfrica-UE per a inversions i ocupacions sostenibles. Ajudarà a aprofitar la majoria d’oportunitats al voltant de les inversions en energia sostenible a l’Àfrica, així com a abordar millor els desafiaments i les barreres clau que actualment ho dificulten.

L' Fòrum d'inversió d'Àfrica a Johannesburg va tenir lloc del 7 al 9 de novembre de 2018 i va ser organitzat pel Banc Africà de Desenvolupament. El Fòrum és el lloc on els patrocinadors del projecte, els prestataris, els prestadors i els inversors del sector públic i privat es reuneixen per accelerar les oportunitats d’inversió d’Àfrica, especialment el sector energètic.

L' 'Aliança Àfrica-Europa per a la inversió i l'ocupació sostenibles' es basa en els compromisos assumits durant la Unió Africana - Cimera de la Unió Europea, que va tenir lloc al novembre de l'any passat a Abidjan, on els dos continents van acordar enfortir la seva associació. Defineix els eixos clau d'actuació per a una agenda econòmica més sòlida per a la UE i els seus socis africans.

L'accés a l'energia sostenible té un paper fonamental en el desenvolupament. L'objectiu de la 2030 Agenda per al Desenvolupament Sostenible és donar accés universal als serveis energètics assequibles, fiables i moderns. La UE està decidida a ajudar els països socis a augmentar la generació d'energia renovable i diversificar les seves fonts d'energia, garantint la transició cap a un sistema energètic segur, resistent i sostenible per a tots. La mobilització del sector privat és fonamental per a aquest esforç.

Més informació

Aliança Àfrica-Europa

Seguir llegint

Àfrica

La UE augmenta les ajudes als països afectats per la sequera en #HornofAfrica

publicat

on

La Comissió Europea ha anunciat assistència humanitària addicional de 60 milions d’euros per ajudar les persones a Somàlia, Etiòpia i Kenya, que s’han enfrontat a nivells crítics d'inseguretat alimentària a causa de la severa sequera.

Aquesta assistència addicional aporta ajuda humanitària de la UE a la regió de la Banya d’Àfrica (incloent Somàlia, Etiòpia, Kenya, Uganda, Djibouti) fins a gairebé un milió de milions d’euros des de principis d’any.

"La situació a la Banya d'Àfrica s'ha deteriorat dràsticament el 2017 i empitjora. Milions de persones lluiten per satisfer les necessitats alimentàries de les seves famílies i de les seves famílies. El risc de fam és real. La Unió Europea segueix de prop la situació des de llavors aquest nou paquet ajudarà els nostres socis humanitaris a ampliar encara més la resposta i seguirà aportant ajuda salvavides a les persones que ho necessitin ", va dir Christos Stylianides, comissari sobre ajuda humanitària i gestió de crisi.

anunci

La recent ajuda d'assistència de la UE donarà suport als socis humanitaris que ja responen a les necessitats de les poblacions afectades per augmentar l’assistència alimentària d’emergència i el tractament de la desnutrició. També es recolzarà projectes relacionats amb el subministrament d’aigua, la protecció del bestiar i la resposta als brots. La major part del finançament (40m €) servirà per ajudar els més vulnerables a Somàlia, mentre que 15m € es destinarà a Etiòpia i 5m € a Kenya.

Fons

Milions de persones a la Banya d’Àfrica es veuen afectades per la inseguretat alimentària i l’escassetat d’aigua. La vegetació és escassa. S’està informant de morts en bestiar, preus aliments elevats i reducció de la renda. Com a resultat de la pobra temporada de pluges, es reduiran considerablement les properes collites i es preveu que la situació empitjori en els propers mesos.

anunci

La sequera es produeix a causa del clima erràtic provocat pel fenomen El Niño el 2015-16. A Etiòpia, va impulsar la major operació de resposta a la sequera de la història del país.

La regió també acull 2.3 milions de refugiats, la majoria dels quals són del Iemen, el Sudan del Sud i Somàlia, i està lluitant per satisfer les seves creixents necessitats.

Des de 2011, la UE ha destinat més d’un milió de milions d’euros a la seva ajuda humanitària als seus socis de la Banya d’Àfrica. Els fons de la UE han ajudat a proporcionar assistència alimentària, atenció sanitària i nutricional, aigua neta, sanejament i refugi per a les persones que tenen una vida amenaçada per la sequera i el conflicte.

No obstant això, l’ajut a les poblacions afectades per la sequera es complica per la llunyania de determinades àrees, així com per la violència en curs a Somàlia. Per tant, se'ls demana a totes les parts del conflicte que facilitin l’accés humanitari sense obstacles a les persones que ho necessiten.

Seguir llegint

Ajuda

Assistència #Development Oficial de la UE arriba a nivell més alt mai

publicat

on

Noves xifres confirmen que la Unió Europea i els seus estats membres s’han consolidat el 2016 com a principal donant mundial d’ajuda.

Les xifres preliminars de l'OCDE mostren que l'Assistència oficial al desenvolupament (AOD) proporcionada per la UE i els seus estats membres ha assolit els 75.5 milions d'euros el 2016. Això suposa un augment de l'11% en comparació amb els nivells del 2015. L'assistència de la UE ha augmentat per quart any consecutiu i ha assolit el seu nivell més alt fins ara. El 2016, l’APD col·lectiva de la UE va representar el 0.51% de la Renda Nacional Bruta (RNB) de la UE, després d’haver augmentat del 0.47% el 2015. Això supera significativament la mitjana del 0.21% dels països no pertanyents a la UE membres del Comitè d’Ajuda al Desenvolupament (CAD). .

anunci

Per tant, la Unió Europea i els seus Estats membres han consolidat de nou el seu lloc com a principal donant mundial d’ajuda el 2016.

El comissari de Cooperació i Desenvolupament Internacional, Neven Mimica, va dir: “Estic orgullós que la UE segueixi sent el proveïdor líder mundial d’assistència oficial al desenvolupament, una prova clara del nostre compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. Fem una crida a tots els actors del desenvolupament per duplicar els seus esforços per fer el mateix. I no ens detenim aquí. Aprofitant les inversions del sector privat, ajudant a mobilitzar recursos nacionals i intensificant els esforços conjunts amb els estats membres de la UE, intentem aprofitar al màxim totes les fonts de finançament per al desenvolupament ".

A 2016, cinc Estats membres de la UE van proporcionar 0.7% o més del seu ingrés nacional brut (RNB) a l’Ajuda oficial al desenvolupament: Luxemburg (1.00%), Suècia (0.94%), Dinamarca (0.75%), Alemanya (0.70%), ha arribat a l’objectiu per primera vegada i al Regne Unit (0.70%). Setze estats membres de la Unió Europea van augmentar la seva AOD en comparació amb la seva RNB, mentre que els estats membres de 5 van reduir la seva AOD i 7 es va mantenir al mateix nivell que l'any passat. En total, els estats membres de 20 van augmentar la seva AOD nominalment per 10.9 milions d’euros, mentre que la disminució d’altres 6 va ascendir a 3.4 milions d’euros.

anunci

El 2016, davant d’una crisi migratòria sense precedents, la UE i els seus estats membres van poder augmentar tant el seu suport als refugiats com la seva “ajuda al desenvolupament” als països en desenvolupament. L’increment global de l’assistència oficial al desenvolupament de la Unió Europea, amb 7.6 milions d’euros, va ser superior a l’increment del cost de refugiats en donants de 1.9 milions d’euros. Només el 25% del creixement de l’APD col·lectiva de la UE entre el 2015 i el 2016 es va deure als costos dels refugiats al país, de manera que hi va haver un creixement de l’APD, fins i tot si s’exclouen aquests costos. L’APD col·lectiva de la UE, excloent els costos dels refugiats als països, va passar de 59.1 milions d’euros el 2015 a 64.8 milions d’euros el 2016, cosa que suposa un augment del 10%.

Fons

L’assistència oficial al desenvolupament segueix sent una font vital de finançament per a molts països en desenvolupament, però és clar que els esforços han d’anar molt més lluny. Aquesta visió, de com hauria d’evolucionar el finançament del desenvolupament per donar suport a l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, s’acorda a l’estudi Agenda d'Acció d'Addis Abeba[1] (AAAA).

Com a suport d’aquesta agenda, la Unió Europea (UE) vol augmentar les seves fonts de desenvolupament sostenible, incloent-hi:

- Mobilització de recursos domèstics

- Aprofitar els recursos del sector privat a nivell nacional i internacional per mobilitzar finançament per al desenvolupament del sector privat

- Intensificar els esforços de programació conjunta entre la UE i els seus Estats membres com a forma de millorar l'eficiència, la propietat i l'eficàcia de la cooperació al desenvolupament.

A 2005, la UE i els seus estats membres es van comprometre a augmentar la seva ODA col·lectiva a 0.7% de la Renda nacional bruta de la UE (RNB) per part de 2015. Tot i que la crisi econòmica i les greus pressions pressupostàries a la majoria dels estats membres de la UE fan que la UE no compleixi aquest objectiu ambiciós a 2015, hi ha hagut un creixement real continu de l’APD europeu de gairebé 40 des de 2002. Al maig, 2015, el Consell Europeu va reafirmar el seu compromís per assolir aquest objectiu abans de 2030. La UE també va realitzar esforços per complir de manera col·lectiva l’objectiu d’ODA de 0.15-0.20% del RNB als països menys avançats a curt termini i arribar a 0.20% d’ODA / RNB als PMA per part de 2030.

La promesa d’APD es basa en objectius individuals. Els estats membres que es van unir a la UE abans de 2002 van reafirmar el seu compromís per assolir l'objectiu 0.7% ODA / GNI, tenint en compte les circumstàncies pressupostàries, mentre que els que han aconseguit aquest objectiu es van comprometre a mantenir-se o superar aquest objectiu. Estats membres que es van unir a la UE després que 2002 s'hagi compromès a esforçar-se per augmentar la seva ODA / GNI a 0.33%.

Les dades publicades avui es basen en informació preliminar comunicada pels Estats membres de la UE a l'OCDE ia la Comissió de la UE. L’APO col·lectiva de la UE consisteix en la despesa total de l’APD dels estats membres de la UE de 28 i l’APD de les institucions de la UE que no s’atribueixen als estats membres individuals (és a dir, els recursos propis del Banc Europeu d'Inversions).

Els costos dels refugiats donats als estats membres de la Unió Europea van augmentar de 8.8 milions d’euros (o 12.9% de la ODA col·lectiva de la UE a 2015) fins a € 10.7 mil milions (o 14.2% de la ODA col·lectiva de la UE a 2016). L’augment de l’ODA de la UE dedicada al finançament de costos de refugiats donants reflecteix el fet que a 2015 i 2016, molts països de la UE, davant un augment sense precedents dels refugiats, van proporcionar assistència urgent i suport a un gran nombre de refugiats dins de les seves fronteres. La majoria dels costos relacionats[2] només es pot registrar com a AOD durant el primer any d’estada d’un refugiat.

Hi ha membres de 30 del Comitè d'Assistència al Desenvolupament (DAC), inclosa la Unió Europea, que actua com a membre de ple dret del comitè.

Més informació:

Full de dades: Publicació de noves xifres sobre l'ajut oficial al desenvolupament de 2016

Annex: Assolir els objectius de desenvolupament sostenible de 2030: unir els mitjans d’execució; destacar els primers èxits de la UE en tres àrees clau

Nota de premsa de l'OCDE

[1] L'Agenda d'Acció d'Addis Abeba (AAAA) es va acordar a la tercera Conferència Internacional de les Nacions Unides sobre finançament per al desenvolupament al juliol de 2015

[2] Veure: http://www.oecd.org/dac/stats/38429349.pdf, línia Refugiats IA8.2 en països donants (codi 1820)

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències