Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

COSME: 2.3 milions d '€ per fomentar la competitivitat de les PIME als pròxims set anys

COMPARTIR:

publicat

on

logo COSMEEl 21 de novembre, la Comissió Europea va felicitar l'adopció del programa COSME pel Parlament Europeu. COSME té com a objectiu facilitar l'accés als problemes de crèdit amb què s'enfronten actualment les petites empreses. Amb un pressupost de 2.3 milions d’euros durant el període 2014-2020, el Programa per a la competitivitat de les petites i mitjanes empreses (COSME) proporcionarà, per exemple, un mecanisme de garantia de préstecs a petites i mitjanes empreses (pimes) de fins a 150,000 euros . D'aquí al 2020, s'espera que 330,000 empreses de la UE es beneficiïn d'aquesta instal·lació. A més, COSME ajudarà les empreses i els ciutadans de les maneres següents: 1) els empresaris es beneficiaran d’un accés més fàcil als mercats de la UE i més enllà, 2) els ciutadans que desitgin ser autònoms però que actualment tenen dificultats per establir o desenvolupar la seva les empreses pròpies rebran serveis i assistència a mida, i 3) les autoritats dels estats membres seran millor assistides en els seus esforços per elaborar i aplicar una reforma política eficaç relacionada amb les pimes.

El vicepresident de la Comissió Antonio Tajani, comissari d'Indústria i Emprenedoria, va dir: "Estic especialment satisfet per la votació del Parlament Europeu, ja que és el resultat de mesos de dur treball de les institucions de la UE. Estem fermament compromesos a ajudar a les empreses europees, en particular les petites i mitjanes empreses, ja que aquests últims són la columna vertebral de l'economia de la UE, proporcionant 85% dels nous llocs de treball. Tenint en compte això, COSME farà que la vida de les PIME molt més fàcil mitjançant el suport al seu accés al finançament; un problema identificat com crucial per a les PIME de la UE ".

Per més informació, feu clic aquí.

Entrevista amb el vicepresident Tajani: COSME per impulsar l'accés al crèdit per a les petites empreses

Fons

COSME té com a objectiu enfortir la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses de la UE, fomentar una cultura emprenedora i promoure la creació i el creixement de les pimes. Aquests objectius es compliran millorant:

  • Accés al finançament per a PIMES;
  • l'accés als mercats, dins de la Unió, sinó també a nivell mundial;
  • condicions marc per a les empreses, i;
  • la iniciativa empresarial i la cultura empresarial.

1. Accés al finançament: Gairebé € 1.4bn del pressupost 2.3bn € COSME s'assigna als préstecs i capital de risc que complementen els plans financers a nivell nacional:

anunci
  • Un mecanisme de préstec proporcionarà a les pimes garanties directes o altres acords de compartició de riscos amb intermediaris financers (com ara bancs, garanties mútues i fons de capital risc) per cobrir préstecs de fins a 150,000 euros.
  • Un instrument de capital per a la inversió en fase de creixement proporcionarà a les PIME finançament de capital reemborsable d'orientació comercial, principalment en forma de capital de risc, que s'obté a través d'intermediaris financers.

2. L'accés als mercats de cadena consisteix en els serveis de suport a les empreses concretes que han proporcionat sobretot pel Enterprise Europe Network. Aquests es centraran en la internacionalització de les PIME, facilitant l'expansió comercial i les associacions transfrontereres. També hi ha disponibles fitxes d'IPR a Europa, Xina, I el ASEAN i Mercosur regions.

3. La millora de les condicions marc s’aconseguirà donant suport a la implementació de la política de la UE sobre les pimes, reduint la càrrega administrativa o orientant-se específicament a determinats sectors que generen ocupació, rics en pimes.

4. Foment de l'esperit empresarial activitats inclouran el desenvolupament d'habilitats empresarials i actituds, sobretot entre els nous empresaris, els joves i les dones, així com la Erasmus per Emprenedors programa d'intercanvi.

S'espera que el programa ajudi unes 330 empreses a obtenir préstecs, ajudant-les a crear o estalviar centenars de milers de llocs de treball i a llançar nous productes, serveis o processos empresarials.

COSME es basa en l'èxit de l'actual Programa de Competitivitat i Innovació (CIP).

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències