Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Combatre l’elusió fiscal: la Comissió proposa endurir la legislació empresarial clau de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

130614A novembre de 25, la Comissió Europea adoptarà una proposta de modificació de la Directiva de matèries filials (2011 / 96 / UE) per tal de tancar les oportunitats d'evasió fiscal de les societats. La directiva de les empreses subsidiaries de pare es va concebre originalment per evitar la doble imposició de les empreses del mateix grup amb base en diferents estats membres.

No obstant això, algunes empreses han explotat unes llacunes per evitar que paguin impostos. La proposta pretén tancar aquestes llacunes. En primer lloc, introduirà una norma comuna contra els abusos a la Directiva. Això permetrà als estats membres ignorar els acords artificials utilitzats per a la prevenció d’impostos i imposar sobre la base d’una substància econòmica real. En segon lloc, assegurarà que la directiva estigui reforçada de manera que els mecanismes específics de planificació fiscal ja no siguin elegibles per a les exempcions fiscals previstes en la Directiva.

Fons

anunci

La qüestió de l’evasió de l’impost sobre societats és molt important a l’agenda política de molts països de la UE i de fora de la UE i la necessitat d’acció per combatre-la ha estat destacada en les últimes reunions de G20 i G8.

Un dels problemes clau que cal abordar és el de la doble imposició no fiscal, és a dir, que les empreses exploten les mancances en els sistemes fiscals nacionals per no pagar cap impost. La doble imposició no imposable priva els estats membres dels ingressos significatius i crea una competència deslleial entre les empreses del mercat únic. Abordar aquest problema requereix una actuació urgent i coordinada a nivell de la UE.

A 6 desembre 2012, la Comissió va presentar un pla d’acció per a una resposta més eficaç de la UE davant l’evasió i la prevenció d’impostos. Aquesta acció va establir un conjunt complet de mesures, per ajudar els estats membres a protegir les seves bases fiscals i recuperar milers de milions d’euros degudament legítims (IP / 12 / 1325). Una de les mesures anunciades en el pla d’acció és la revisió de la Directiva de filials maternes.

anunci

Informació sobre la lluita contra el frau i l'evasió fiscals

Informació sobre el comissari Šemeta

Corona virus

Agenda nord-americana per vèncer la pandèmia mundial: vacunar el món, salvar vides ara i reconstruir una millor seguretat sanitària

publicat

on

La vacunació és la resposta més eficaç a la pandèmia del COVID. Els Estats Units i la UE són líders tecnològics en plataformes avançades de vacunes, ateses les dècades d’inversions en recerca i desenvolupament.

És vital que perseguim agressivament una agenda per vacunar el món. Un lideratge coordinat dels EUA i de la UE ajudarà a ampliar l’oferta, lliurar d’una manera més coordinada i eficient i gestionar les limitacions de les cadenes de subministrament. Això mostrarà la força d'una associació transatlàntica per facilitar la vacunació mundial, alhora que permetrà avançar més en iniciatives multilaterals i regionals.

Basant-se en el resultat de la Cimera Mundial sobre la Salut del G2021 de maig de 20, la Cimera del G7 i els EUA-UE del juny, i en la propera Cimera del G20, els EUA i la UE ampliaran la cooperació per accions globals per vacunar el món, salvant vides ara, i millorar la seguretat sanitària.  

anunci

Pilar I: un compromís conjunt de compartició de vacunes entre la UE i els EUA: els Estats Units i la UE compartiran dosis a nivell mundial per augmentar les taxes de vacunació, amb una prioritat en compartir mitjançant COVAX i millorar les taxes de vacunació amb urgència als països amb ingressos baixos i mitjans. Els Estats Units donen més de 1.1 milions de dosis i la UE donarà més de 500 milions de dosis. Això se suma a les dosis que hem finançat a través de COVAX.

Fem una crida a les nacions capaces de vacunar les seves poblacions per duplicar els seus compromisos de distribució de dosis o per fer contribucions significatives a la preparació de la vacuna. Donaran un avantatge al repartiment de dosis previsible i eficaç per maximitzar la sostenibilitat i minimitzar els residus.

Pilar II: un compromís conjunt UE-EUA amb la preparació per a la vacuna: els Estats Units i la UE donaran suport i es coordinaran amb les organitzacions pertinents per al lliurament de vacunes, la cadena de fred, la logística i els programes de vacunació per traduir les dosis en vials en trets als braços. Compartiran les lliçons apreses de l’intercanvi de dosis, inclòs el lliurament mitjançant COVAX, i promouran una distribució equitativa de les vacunes.

anunci

Pilar III: una aliança conjunta UE-EUA per reforçar el subministrament i la terapèutica mundial de vacunes: la UE i els Estats Units aprofitaran la seva recentment llançada Joint COVID-19 Manufacturing and Supply Chain Taskforce per donar suport a la fabricació i distribució de vacunes i terapèutiques i superar els reptes de la cadena de subministrament. Els esforços de col·laboració, que es descriuen a continuació, inclouran el seguiment de les cadenes de subministrament mundials, l’avaluació de la demanda mundial en relació amb el subministrament d’ingredients i materials de producció, i la identificació i abordatge en temps real dels colls d’ampolla i altres factors disruptius per a la producció mundial de vacunes i terapèutics, així com la coordinació de solucions potencials. i iniciatives per impulsar la producció mundial de vacunes, aportacions crítiques i subministraments auxiliars.

Pilar IV: Una proposta conjunta UE / EUA per aconseguir la seguretat sanitària global. Els Estats Units i la UE donaran suport a l'establiment d'un Fons d'Intermediari Financer (FIF) a finals del 2021 i donaran suport a la seva capitalització sostenible. La UE i els Estats Units també donaran suport a la vigilància de la pandèmia mundial, inclòs el concepte de radar mundial de pandèmia. La UE i els Estats Units, mitjançant HERA i el Departament de Salut i Serveis Humans de l'Autoritat Biomèdica d'Investigació Avançada i Desenvolupament, respectivament, cooperaran d'acord amb el nostre compromís del G7 per accelerar el desenvolupament de noves vacunes i formularan recomanacions per millorar la capacitat mundial de lliureu aquestes vacunes en temps real. 

Fem una crida als socis per unir-se a l'establiment i el finançament del FIF per donar suport a la preparació dels països per a COVID-19 i futures amenaces biològiques.

Pilar V: un full de ruta conjunt UE / EUA / socis per a la producció regional de vacunes. La UE i els Estats Units coordinaran les inversions en capacitat de fabricació regional amb països amb ingressos baixos i mitjans, així com els esforços dirigits a millorar la capacitat de contramesures mèdiques sota la infraestructura Build Back and Better World i la recentment establerta associació Global Gateway. La UE i els Estats Units alinearan els esforços per reforçar la capacitat de fabricació de vacunes locals a l’Àfrica i seguiran endavant en discussions sobre l’ampliació de la producció de vacunes i tractaments COVID-19 i garantiran el seu accés equitatiu.

Fem una crida als socis per unir-se a donar suport a les inversions coordinades per expandir la fabricació global i regional, incloses les vacunes COVID-19 de subunitat de proteïnes per a ARNm, vector viral i / o proteïna.

Més informació

Declaració conjunta sobre el llançament del grup de treball conjunt COVID-19 sobre fabricació i cadena de subministrament

Seguir llegint

Comissió Europea

Revisió de les normes d'assegurances de la UE: animar les asseguradores a invertir en el futur europeu

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat una revisió exhaustiva de les normes d’assegurances de la UE (coneguda com a Solvència II) perquè les companyies asseguradores puguin ampliar la inversió a llarg termini en la recuperació d’Europa de la pandèmia COVID-19.

La revisió d'avui també té com a objectiu fer que el sector de les assegurances i reassegurances (és a dir, assegurances per a les companyies d'assegurances) sigui més resistent, de manera que pugui aguantar crisis futures i protegir millor els assegurats. A més, s’introduiran normes simplificades i més proporcionades per a algunes companyies d’assegurances més petites.

Les pòlisses d'assegurança són essencials per a molts europeus i per a les empreses europees. Protegeixen les persones de pèrdues econòmiques en cas d’imprevistos. Les companyies d'assegurances també tenen un paper important en la nostra economia, ja que canalitzen l'estalvi cap als mercats financers i l'economia real, proporcionant així a les empreses europees finançament a llarg termini.

anunci

La revisió d'avui consta dels elements següents:

  • Una proposta legislativa per modificar la Directiva Solvència II (Directiva 2009/138 / CE);
  • una Comunicació sobre la revisió de la Directiva Solvència II, i;
  • una proposta legislativa per a una nova Directiva de recuperació i resolució d’assegurances.

Revisió completa de Solvència II

L'objectiu de la revisió d'avui és enfortir la contribució de les asseguradores europees al finançament de la recuperació, avançant en la Unió dels mercats de capitals i la canalització de fons cap al Tracte Verd Europeu. A curt termini, es podria alliberar capital de fins a 90 milions d’euros a la UE. Aquest important alliberament de capital ajudarà a les (re) asseguradores a augmentar la seva contribució com a inversors privats a la recuperació europea del COVID-19.

anunci

Les modificacions de la Directiva Solvència II es complementaran amb actes delegades en una etapa posterior. La Comunicació d'avui exposa les intencions de la Comissió al respecte. 

Alguns punts clau del paquet d'avui:

  • Els canvis actuals protegiran millor els consumidors i garantiran que les companyies asseguradores es mantinguin sòlides, inclosos els moments econòmics difícils;
  • els consumidors ("assegurats") estaran millor informats sobre la situació financera de la seva asseguradora;
  • els consumidors estaran millor protegits quan comprin productes d'assegurances en altres estats membres gràcies a una millor cooperació entre supervisors;
  • les asseguradores seran incentivades a invertir més en capital a llarg termini per a l'economia;
  • la fortalesa financera de les asseguradores tindrà millor en compte certs riscos, inclosos els relacionats amb el clima, i serà menys sensible a les fluctuacions del mercat a curt termini; i;
  • es revisarà millor tot el sector per evitar que es posi en risc la seva estabilitat.

Proposta de directiva de recuperació i resolució d'assegurances

L’objectiu de la Directiva de recuperació i resolució d’assegurances és garantir que les asseguradores i les autoritats competents de la UE estiguin millor preparades en casos d’angoixa financera important.

Introduirà un nou procés de resolució ordenada, que protegirà millor els assegurats, així com l’economia real, el sistema financer i, en definitiva, els contribuents. Les autoritats nacionals estaran millor equipades en cas que una companyia d'assegurances esdevingui insolvent.

Mitjançant la creació de col·legis de resolució, els supervisors i autoritats de resolució pertinents podran prendre mesures coordinades, oportunes i decisives per afrontar els problemes sorgits dins dels grups de (re) assegurances transfronterers, garantint el millor resultat possible per als assegurats i per a l’economia en general.

Les propostes d'avui es basen àmpliament en l'assessorament tècnic proporcionat per EIOPA (l'Autoritat Europea d'Assegurances i Pensions Laborals). També estan alineats amb la tasca que s’ha dut a terme a nivell internacional sobre el tema, tot tenint en compte les especificitats europees.

Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu, Valdis Dombrovskis, va dir: "Europa necessita un sector assegurador fort i vibrant per invertir en la nostra economia i ajudar-nos a gestionar els riscos als quals ens enfrontem. El sector de les assegurances pot contribuir al Tracte Verd i al Capital Markets Union, gràcies al seu doble paper de protector i inversor. Les propostes actuals asseguren que les nostres regles es mantinguin adequades per fer-les més proporcionals ".

Mairead McGuinness, el comissari responsable dels serveis financers, l'estabilitat financera i la Unió dels mercats de capitals, va dir: "La proposta d'avui ajudarà el sector assegurador a intensificar i jugar tot el seu paper en l'economia de la UE. Estem permetent la inversió en la recuperació i més enllà. I fomentem la participació de les companyies d’assegurances als mercats de capitals de la UE, proporcionant la inversió a llarg termini que és tan vital per a un futur sostenible. La nostra creixent unió de mercats de capitals és essencial per al nostre futur ecològic i digital. També estem molt pendents de la perspectiva del consumidor; els assegurats poden tenir la seguretat que estaran millor protegits en el futur si la seva asseguradora té dificultats ".

Propers passos

El paquet legislatiu ara serà discutit pel Parlament Europeu i el Consell.

Fons

La protecció de l’assegurança és essencial per a moltes famílies, empreses i participants en el mercat financer. El sector de les assegurances també ofereix solucions per als ingressos per jubilació i ajuda a canalitzar l’estalvi cap als mercats financers i l’economia real.

L’1 de gener de 2016 va entrar en vigor la Directiva Solvència II. La Comissió va supervisar l'aplicació de la Directiva i va consultar àmpliament les parts interessades sobre possibles àrees de revisió.

L’11 de febrer de 2019, la Comissió va sol·licitar formalment assessorament tècnic a l’EIOPA per preparar-se per a la revisió de la Directiva Solvència II. L’assessorament tècnic de l’EIOPA es va publicar el 17 de desembre de 2020.

Més enllà de l’abast mínim de revisió esmentat a la mateixa Directiva i després de consultar les parts interessades, la Comissió va identificar altres àmbits del marc de Solvència II que s’haurien de revisar, com la contribució del sector a les prioritats polítiques de la Unió Europea (per exemple, el Deal i la Unió de mercats de capitals), la supervisió d’activitats d’assegurances transfrontereres i la millora de la proporcionalitat de les normes prudencials, inclosa la presentació d’informes.

Més informació

Proposta legislativa de modificacions de la Directiva 2009/138 / CE (Directiva Solvència II)

Proposta legislativa per a la recuperació i resolució d’empreses de (re) assegurances

Comunicació sobre la revisió de la Directiva Solvència II

Pregunta i respostes

Seguir llegint

Comissió Europea

La Comissió publica un informe de vigilància millorat per a Grècia

publicat

on

La Comissió ha publicat la onzè informe de vigilància millorada per a Grècia. L’informe es prepara en el context del marc de vigilància millorat que serveix per garantir un suport continuat per al compliment dels compromisos de reforma de Grècia després de la finalització amb èxit del programa d’assistència financera el 2018. L’informe conclou que Grècia ha pres les accions necessàries per assolir la seva compromisos específics deguts, tot i les difícils circumstàncies causades per la pandèmia.

Les autoritats gregues van complir compromisos específics en diverses àrees, incloses les privatitzacions, la millora de l’entorn empresarial i l’administració tributària, alhora que van avançar en reformes estructurals més àmplies, incloses les àrees d’educació escolar i administració pública. Les institucions europees celebren el compromís estret i constructiu en tots els àmbits i animen les autoritats gregues a mantenir l’impuls i, si cal, a reforçar els esforços per remeiar els retards causats en part per la pandèmia.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències