Connecteu-vos amb nosaltres

Europea de Lluita contra el Frau (OLAF)

Defensor del Poble: L'OLAF ha d'explicar als denunciants per la qual es va tancar una investigació

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

emily-oreilly-ombudsman-390x285La síndica de greuges europea Emily O'Reilly (A la foto) ha demanat a l'Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF) que expliqui a un denunciant per què va tancar la seva investigació sobre presumptes irregularitats en una agència de la UE. L'OLAF va obrir una investigació, però després va tancar el cas i es va negar a comunicar-li les denúncies al denunciant. El Defensor del Poble ha demanat a l'OLAF que respongui a la seva recomanació abans del 28 de febrer de 2014.

O'Reilly va dir: "L'OLAF pot tenir bones raons per tancar la seva investigació, però hauria d'explicar la seva decisió al denunciant. Totes les institucions de la UE haurien d'encoratjar i donar suport a les persones que els ajudin a identificar i afrontar problemes que podrien debilitar la confiança dels la posició de l'OLAF en aquest cas és desanimadora per als denunciants ".

"La política de l'OLAF no és explicar ni donar raons"

anunci

Un antic empleat de l'Agència de Drets Fonamentals va informar l'OLAF sobre presumptes irregularitats. L'OLAF va obrir una investigació i posteriorment va arxivar el cas, afirmant al denunciant que "no és política de l'OLAF explicar ni donar raons per a la seva decisió de tancar una investigació". El 2012, el denunciant va presentar una queixa al Defensor del Poble.

L’OLAF va argumentar que no estava obligat a donar raons i que havia de protegir la confidencialitat de les seves investigacions i la independència de la seva institució.

El Defensor del Poble no va acceptar aquests arguments. Emily O'Reilly va destacar que totes les institucions de la UE tenen l'obligació d'informar els ciutadans sobre les seves decisions i que això és evident en una societat democràtica. Va afegir que això no implica que l'OLAF reveli informació confidencial. Al Defensor del Poble li va costar entendre com revelar els motius del tancament d’una investigació podria comprometre la independència de l’OLAF.

anunci

La recomanació és disponible aquí.

El Defensor del Poble Europeu investiga les reclamacions sobre mala administració en les institucions i òrgans de la UE. Qualsevol ciutadà, resident o una empresa o associació de la UE a un estat membre, pot presentar una reclamació davant el Defensor del Poble. El Defensor del Poble ofereix un mitjà ràpid, flexible i lliure de la solució de problemes amb l'administració de la UE. Per obtenir més informació, feu clic aquí.

Europea de Lluita contra el Frau (OLAF)

Frau contra el medi ambient: l’OLAF i les autoritats espanyoles interrompen el trànsit de gasos F il·lícits

publicat

on

L’Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF) i les autoritats espanyoles van desmantellar una organització criminal que traficava amb gasos refrigerants il·lícits, que són notòriament nocius per al clima. L’operació Revetlla va provocar la confiscació de 27 tones de gasos refrigerants il·lícits –també anomenats gasos F o hidrofluorocarburs (HFC) - i la detenció de cinc persones.

L'Operació Revetlla va ser l'operació més gran fins ara a nivell de la UE contra el tràfic de gasos refrigerants. A més de les 27 tones confiscades, les investigacions van descobrir 180 tones d’HFC il·lícites que van ser introduïdes de contraban abans de la intervenció de les autoritats espanyoles i l’OLAF. Segons les estimacions, el grup criminal és responsable de l'emissió de més de 234,000 tones de diòxid de carboni al medi ambient, que és aproximadament equivalent a un cotxe que circula per tot el món gairebé 9,000 vegades. L'operació Revetlla, que va posar fi a aquestes activitats, va ser duta a terme per la Policia espanyola i l'Agència Tributària espanyola, amb el suport de l'OLAF.

Els HFC s’utilitzen habitualment en unitats refrigerades i, tot i que es permet la seva importació a la UE, atesa la seva important petjada de carboni, les importacions estan subjectes a quotes i regulacions estrictes. Segons les investigacions, el grup criminal va introduir els gasos a Espanya des de la Xina proporcionant informació falsa a la documentació duanera corresponent. Els HFC es van vendre a empreses d’Espanya, Alemanya, França, Portugal i Senegal.

anunci

El director general de l'OLAF, Ville Itälä, va dir: "Com hem estat assistint amb una freqüència creixent, el frau i el contraban poden tenir víctimes col·laterals com el medi ambient o la seguretat i la salut de les persones. L'OLAF treballa contra els gasos refrigerants il·lícits des de fa uns anys. A L'element clau de la nostra feina és la cooperació amb les autoritats nacionals, amb les quals compartim contínuament la nostra intel·ligència. Estic satisfet de poder donar suport a aquesta operació reeixida de les autoritats espanyoles. La nostra cooperació amb elles ha estat, com sempre, excel·lent i m'agradaria per felicitar-los pels seus resultats ".

Hi ha més informació disponible en castellà a nota de premsa de la Policia espanyola.

També hi ha imatges de vídeo de la confiscació per a ús de mitjans disponible per a baixar.

anunci

Missió, mandat i competències de l’OLAF

La missió de l'OLAF és detectar, investigar i aturar el frau amb fons de la UE.

L’OLAF compleix la seva missió mitjançant:

· Realitzar investigacions independents sobre fraus i corrupció relacionats amb fons de la UE, per garantir que tots els diners dels contribuents de la UE arribin a projectes que puguin crear llocs de treball i créixer a Europa;

· Contribuir a enfortir la confiança dels ciutadans en les institucions de la UE mitjançant la investigació de les conductes greus per part del personal de la UE i dels membres de les institucions de la UE;

· Desenvolupar una sòlida política antifrau de la UE.

En la seva funció d’investigació independent, l’OLAF pot investigar assumptes relacionats amb el frau, la corrupció i altres delictes que afecten els interessos financers de la UE sobre:

· Tota la despesa de la UE: les principals categories de despesa són els Fons Estructurals, la política agrícola i el rural

fons per al desenvolupament, despesa directa i ajudes externes;

· Algunes àrees d’ingressos de la UE, principalment els drets de duana;

· Sospites de mala conducta greu per part del personal de la UE i dels membres de les institucions de la UE.

Un cop l'OLAF hagi completat la seva investigació, correspon a les autoritats competents de la UE i nacionals examinar i decidir el seguiment de les recomanacions de l'OLAF. Es presumeix que totes les persones interessades són innocents fins que es demostri la seva culpabilitat davant un tribunal nacional o de la UE competent.

Seguir llegint

Europea de Lluita contra el Frau (OLAF)

Disposició de treball de l'EPPO i l'OLAF: garantir que cap cas no es detecti

publicat

on

Un acord de treball com a base per a la coordinació i la cooperació entre les seves dues oficines ha estat signat avui a Luxemburg per Ville Itälä, directora general de l'Oficina Europea de Lluita contra el Frau i la fiscal principal europea, Laura Kӧvesi.

L’Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF) duu a terme investigacions administratives, mentre que la Fiscalia Europea (EPPO) duu a terme investigacions penals i persegueixen casos que són competència davant dels tribunals nacionals. L’objectiu comú és augmentar la detecció de fraus a nivell de la UE, evitar duplicitats, protegir la integritat i eficiència de les investigacions penals i maximitzar la recuperació dels danys i perjudicis. Ambdues oficines combinaran les seves capacitats d'investigació i altres per millorar la protecció dels interessos financers de la Unió Europea.

Laura Kӧvesi va dir: "Aquest acord de treball ens permet definir clarament les nostres respectives tasques i responsabilitats, per treballar junts de la manera més eficient tenint en compte només un objectiu: protegir millor els diners dels contribuents de la UE i portar tots els delictes contra El pressupost de la UE davant la justícia el més ràpidament possible ".

anunci

Ville Itälä va afegir: “L'acord de treball entre l'OLAF i l'EPPO és una fita important en la nostra futura relació. Estableix en termes concrets com treballarem junts, basats en la confiança i la transparència. Centrant-se en intercanvis d'informació ràpids, efectius i recíprocs, hauria d'assegurar-se que cap cas no es detecti. És una part important per garantir que junts puguem intensificar la lluita contra el frau i la corrupció que afecten els interessos financers de la UE ".

Entre altres coses, l'acord de treball estableix com les dues oficines intercanviaran informació, informaran i transferiran possibles casos i es donaran suport mútuament en les seves investigacions respectives. També s’explica com l’OLAF durà a terme investigacions complementàries quan sigui necessari, a més de garantir que les dues oficines comparteixin informació periòdica sobre les tendències i realitzin exercicis de formació conjunts i programes d’intercanvi de personal.

Podeu trobar el text complet de l’acord aquí.

anunci

Missió, mandat i competències de l’OLAF

La missió de l'OLAF és detectar, investigar i aturar el frau amb fons de la UE.

L’OLAF compleix la seva missió mitjançant:

· Realitzar investigacions independents sobre fraus i corrupció relacionats amb fons de la UE, per garantir que tots els diners dels contribuents de la UE arribin a projectes que puguin crear llocs de treball i créixer a Europa;

· Contribuir a enfortir la confiança dels ciutadans en les institucions de la UE mitjançant la investigació de les conductes greus per part del personal de la UE i dels membres de les institucions de la UE;

· Desenvolupar una sòlida política antifrau de la UE.

En la seva funció d’investigació independent, l’OLAF pot investigar assumptes relacionats amb el frau, la corrupció i altres delictes que afecten els interessos financers de la UE sobre:

· Tota la despesa de la UE: les principals categories de despesa són els Fons Estructurals, la política agrícola i el rural

fons per al desenvolupament, despesa directa i ajudes externes;

· Algunes àrees d’ingressos de la UE, principalment els drets de duana;

· Sospites de mala conducta greu per part del personal de la UE i dels membres de les institucions de la UE.

Un cop l'OLAF hagi completat la seva investigació, correspon a les autoritats competents de la UE i nacionals examinar i decidir el seguiment de les recomanacions de l'OLAF. Es presumeix que totes les persones interessades són innocents fins que es demostri la seva culpabilitat davant un tribunal nacional o de la UE competent.

Seguir llegint

Crim

#OLAF té un paper fonamental en la presa de més de mil tones de perillosos #CounterfeitPesticides

publicat

on

L’Oficina Europea Antifrau (OLAF) compartia informació operativa amb les autoritats duaneres dels estats membres, de la Xina, Ucraïna, Rússia i Colòmbia. Això va succeir en el context de l’Operació Silver Axa V, que ha provocat la incautació de 1,346 tones de plaguicides il·lícits i falsificats. Aquests productes suposen un risc important per a la salut pública i el medi ambient si mai arriben al mercat obert. L’operació Silver Axe V va ser coordinada per Europol, on van participar autoritats policials, duaneres i fitosanitàries de 32 països.

El paper de l’OLAF en l’operació va ser alertar les autoritats duaneres dels estats membres de la UE sobre els enviaments sospitosos de pesticides, amb un èmfasi específic en els ingredients actius que recentment han estat desautoritzats per al seu ús a la UE, com ara carbendazim, clorpirifos, tiacloprids o tiametoxam. Aquestes dues darreres substàncies són tòxicament agudes per a les abelles. L’OLAF també va intercanviar informació amb l’Oficina xinesa contra el contraban i el servei de seguretat d’Ucraïna a través dels seus oficials d’enllaç a Pequín i a Kíev, així com amb la Policía Fiscal i Aduanera colombiana i el Servei Federal de Duanes de Rússia. Els enviaments sospitosos de pesticides provenien principalment de la Xina i l’Índia. Tot i que els enviaments van ser declarats en trànsit per la UE i destinats a la reexportació de la UE a un altre país, els productes químics estaven destinats a la venda il·legal a la UE.

El director general de l'OLAF, Ville Itälä, va dir: "El tràfic de pesticides il·lícits i / o falsificats és un dels negocis més rendibles per als estafadors internacionals i s'estima que representa fins al 13.8% de tots els pesticides venuts a la UE. economia, perjudicant les empreses legítimes i sufocant la innovació, posant en perill molts llocs de treball a Europa.

anunci

"Però també comporta greus riscos: els pesticides han de sotmetre's a proves rigoroses abans de ser introduïts al mercat de la UE i els pesticides il·legals, que majoritàriament no estan provats i estan formats per substàncies actives prohibides a la UE, però que encara es fan servir a altres parts del món. , pot comportar importants riscos per a la salut per als agricultors i els consumidors.

"També es consideren perjudicials per al medi ambient causant danys a la flora, la fauna i els sòls. L'Europol i l'OLAF van proporcionar suport i experiència vitals als estats membres implicats en l'operació. Amb la nostra ajuda, les autoritats policials, duaneres i fitosanitàries van aconseguir frustrar-se els grups de delinqüència organitzada que tracten pesticides il·lícits i falsificats ".

L’operació Silver Axe arriba ara al cinquè any, i fins ara ha conduït a la incautació de 2,568 tones de pesticides il·legals. El paper de l'OLAF en aquestes operacions se centra en el contraban de productes potencialment perillosos en complexos esquemes de frau transfronterer que són impossibles de detectar i desxifrar per a les autoritats nacionals d'un sol estat.

anunci
L’OLAF és molt activa en donar suport a les autoritats duaneres dels Estats membres en la prevenció i la detecció de mercaderies perilloses, inclosos els pesticides. En aquest sentit, l’OLAF ha posat en marxa un sistema d’alerta ràpid que permet compartir informació intel·ligent en temps real amb països no europeus, com Hong Kong, Singapur, Malàisia, Tailàndia, Vietnam i Indonèsia, per al seguiment d’aquests productes durant el transbordament. dels contenidors dels ports de trànsit.

El comerç de productes falsificats comporta grans beneficis il·lícits i grans pèrdues d’ingressos fiscals per a la UE i els seus estats membres. El contraban de productes falsificats perjudica l'economia europea, perjudica els negocis legítims i ataca la innovació, i posa en perill molts llocs de treball a Europa. La falsificació també comporta greus riscos per al medi ambient i la seguretat i la salut.

Per obtenir més informació, consulteu Comunicats de premsa anteriors de l'OLAF sobre aquest tema .

Missió, mandat i competències de l’OLAF

La missió de l'OLAF és detectar, investigar i aturar el frau amb fons de la UE.

L’OLAF compleix la seva missió mitjançant:

  • Efectuar investigacions independents sobre fraus i corrupció amb fons de la UE, per tal de garantir que tots els diners dels contribuents de la UE arribin a projectes que puguin generar llocs de treball i creixement a Europa;
  • contribuir a reforçar la confiança dels ciutadans en les institucions de la UE mitjançant la investigació de conductes greus per part del personal de la UE i els membres de les institucions de la UE i;
  • desenvolupar una sòlida política antifraude de la UE.

En la seva funció d’investigació independent, l’OLAF pot investigar assumptes relacionats amb el frau, la corrupció i altres delictes que afecten els interessos financers de la UE sobre:

  • Totes les despeses de la UE: les principals categories de despesa són els Fons Estructurals, la política agrícola i la rural;
  • fons per al desenvolupament, despesa directa i ajudes externes;
  • algunes àrees d’ingressos de la UE, principalment els drets de duana, i;
  • sospites de falta greu per part del personal de la UE i dels membres de les institucions de la UE.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències