Connecteu-vos amb nosaltres

cultura

Premi de Literatura de la UE 2013: Lliurament de premis

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

logo_literaryAquesta nit (26 de novembre), 12 d'enguany millors autors nous o emergents a Europa rebran el seu premi durant una cerimònia de gala que tindrà lloc al Concert Noble, a Brussel·les. Els guanyadors de la Premi de Literatura de la UE 2013 (EUPL) Són: Isabelle WÉRY (Bèlgica), Faruk ŠEHIĆ (Bòsnia Herzegovina), Emilios SOLOMOU (Xipre), Kristian BANG FOSS (Dinamarca), Meelis FRIEDENTHAL (Estònia), Lidija DIMKOVSKA (ex República Iugoslava de Macedònia), Katri LIPSON (Finlàndia) Marica BODROŽIĆ (Alemanya), Tullio FORGIARINI (Luxemburg), Ioana PÂRVULESCU (Romania), Gabriela BABNIK (Eslovènia) i Cristian CRUSAT (Espanya).

Els premis seran lliurats per la comissària de Cultura, Educació, Multilingüisme i Joventut, Androulla Vassiliou, amb la presència de la presidenta del Comitè de Cultura i Educació del Parlament Europeu, Doris Pack. La cerimònia també comptarà amb la presència de ministres de Cultura dels països participants d’aquest any i d’altres personatges destacats del món de la literatura, la cultura i la política.

Organitzat per la Comissió Europea en cooperació amb la European Booksellers Federation, el European Writers 'Council i la Federation of European Publishers, el concurs està obert a autors dels 37 països que participen al Programa de Cultura de la UE. Els guanyadors, nomenats pels jurats nacionals, rebran 5,000 € i tindran prioritat per rebre beques de traducció de la UE a través del nou programa de suport als sectors culturals i creatius europeus a partir del 2014, Europa creativa. La traducció dels 43 llibres dels guanyadors d’EUPL des del 2009 ja els va permetre ser llegits per un públic molt més nombrós a tot Europa.

anunci

El comissari Vassiliou va dir: "La meva més cordial felicitació va als guanyadors del Premi de Literatura de la Unió Europea d'aquest any. El premi celebra fantàstics autors nous o emergents de tota Europa i els ajuda a obtenir visibilitat i reconeixement internacional més enllà dels seus països d'origen. L'objectiu del terme és contribuir a la creació d'un lector europeu genuí i promoure la rica diversitat cultural i lingüística del nostre continent. Estic encantat que el nostre nou programa Europa Creativa continuï donant suport al Premi, a més de finançar la traducció de 4,500 llibres i altres publicacions literàries. funciona ".

“Aquest any tornem a tenir excel·lents guanyadors d’EUPL. És tan emocionant per al llibreter que descobreixo nous talents. Fa uns mesos em van preguntar els editors, que preparaven la seva campanya "Deixa't agafar llegint", quin era el meu llibre preferit. Vaig respondre que no tenia cap llibre preferit perquè, com a llibreter, cada cop que rep un lliurament de llibres nous a la llibreria em sento com un nen per Nadal. Així és com em sento aquest any de nou amb els guanyadors d’EUPL del 2013. La literatura europea mereix absolutament ser celebrada i, com a president de la European Booksellers Federation, aquest any, estic encantat de ser aquí ”, va dir John McNamee.

"El Premi de Literatura de la UE és una afirmació commovedora de la creativitat humana, del poder i la importància de l'explicació d'històries i de l'emoció que genera el reconeixement i el suport a nous talents. La cirereta del pastís és que, gràcies al finançament de la UE per a la traducció dels llibres guanyadors, la literatura té un poderós paper per ajudar a unir les nacions. El CEE agraeix el treball i la dedicació de tots els implicats i envia les seves felicitacions als autors guanyadors de cada país ", va dir el vicepresident del Consell d'Escriptors Europeus, Nick Yapp.

anunci

El president de la Federació d’Editors Europeus, Piotr Marciszuk, va afegir: “M’agradaria felicitar cordialment els nostres guanyadors d’EUPL del 2013 i desitjar-los el millor per al futur. Cadascun d’ells, compartint amb nosaltres la seva cultura, llengua i món interior, contribueix a la diversitat d’Europa. El premi és l’ocasió per celebrar la literatura i el nostre patrimoni cultural, cosa amb la que amb tota raó hauríem d’estar orgullosos ”.

cultura

La Comissió llança convocatòries d'Europa creativa per donar suport a la cultura i als sectors creatius

publicat

on

La Comissió ha llançat la resta de convocatòries per als sectors de la cultura i la creativitat dins de la cultura Programa Europa Creativa, posant a disposició un import total de 88 milions d'euros. Aquest pressupost cobrirà projectes de cooperació europea en el camp de la cultura, la difusió i l’augment de la diversitat d’obres literàries europees i proporcionarà oportunitats de formació i actuació per a joves músics.

La comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “La cultura i la creació són sectors vibrants que han estat durament afectats per la pandèmia. Ara que s’eliminen les restriccions, és hora de centrar-nos en la recuperació sostenible d’activitats i llocs culturals. El pressupost d’Europa Creativa per als propers set anys ha augmentat substancialment i, per a aquest any, ja es posaran a disposició 88 milions d’euros per donar suport als artistes, autors i intèrprets a reconectar-se amb el públic d’Europa. Convido totes les parts a comprovar les condicions de les trucades i a aprofitar aquesta oportunitat ".

Les convocatòries se centren, entre d’altres, en la cooperació artística europea i la innovació en temes com la participació del públic, la digitalització de la cohesió social i la contribució a la Acord Verd Europeu. La convocatòria dedicada a les plataformes europees contribuirà específicament a augmentar la visibilitat, la programació i la promoció dels artistes emergents. Les organitzacions interessades ja poden presentar sol·licituds, amb terminis que van des de finals d’agost fins a finals de setembre, segons les convocatòries. Hi ha més informació i orientacions per a les diverses trucades a la pàgina.

anunci

Seguir llegint

cultura

Europa creativa: més de 2 milions d’euros per donar suport a la recuperació, la resiliència i la diversitat dels sectors culturals i creatius

publicat

on

La Comissió ha llançat noves accions per donar suport als sectors culturals i creatius a Europa i més enllà, després de l'adopció de la primera programa de treball anual de l’Europa Creativa 2021-2027. El 2021, Europa Creativa destinarà un pressupost sense precedents d’uns 300 milions d’euros per ajudar professionals i artistes culturals a col·laborar a través de disciplines i fronteres, per tal de trobar més oportunitats i arribar a nous públics.

L’adopció estableix les bases de les primeres convocatòries de propostes del nou programa. Aquestes convocatòries estaran obertes a totes les organitzacions actives en els sectors culturals i creatius pertinents. El pressupost total de set anys de 2.4 milions d’euros ha augmentat un 63% en comparació amb l’anterior. L’Europa creativa també té com a objectiu augmentar la competitivitat del sector cultural, alhora que dóna suport als seus esforços per esdevenir més ecològics, més digitals i més inclusius. Es presta especial atenció a reforçar la resiliència i la recuperació dels sectors culturals i creatius a la llum de la pandèmia.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Més de vuit milions de persones a tota la UE treballen en una activitat cultural. La cultura no té fronteres ni nacionalitats. L’art representa una finestra al món i contribueix a construir ponts entre tots. En un moment en què tots els museus, cinemes, llocs del patrimoni cultural, teatres comencen a obrir-se, vull reiterar el suport de la Comissió als sectors culturals i creatius. Amb un pressupost augmentat, Europa Creativa s’esforçarà per reforçar la recuperació dels sectors alhora que promourà la immensa diversitat i creativitat que ens ofereixen. ”

El comissari del mercat interior, Thierry Breton, va dir: "L'expressió artística i creativa és el cor de les indústries culturals i creatives i de la nostra identitat europea. El programa revigoritzat Europa Creativa donarà un impuls a les històries europees que ressonin a nivell mundial i nodriran els creadors i productors europeus. , distribuïdors i expositors, tan afectats per la pandèmia. Mitjançant el suport a la col·laboració a través de la cadena de valor i les fronteres lingüístiques, així com els nous models de negoci innovadors, MEDIA reforçarà un ecosistema audiovisual vibrant i culturalment divers. Per primera vegada i època de creixents amenaces al pluralisme mediàtic, Europa Creativa també promourà un sector de mitjans de notícies saludable i sostenible a tota la Unió ".

A el comunicat de premsa està disponible en línia.

Seguir llegint

cultura

Impuls de la UE a la cultura

publicat

on

Els eurodiputats han aprovat el pressupost més gran per als sectors creatius i culturals de la UE: 2.5 milions d’euros per al 2021-2027. Societat 

Europa creativa és l’únic programa de la UE que dóna suport exclusivament als sectors cultural i audiovisual. Després d'un dur període per als artistes i per a tot el sector a causa de les restriccions relacionades amb la pandèmia COVID-19, el Parlament i el Consell van acordar un pressupost de 2.5 milions d'euros per al 2021-2027 el desembre del 2020. Els eurodiputats va aprovar l'acord durant la sessió plenària del maig del 2021.

Millor resposta als diferents sectors i a les seves necessitats

anunci

Per poder respectar la naturalesa específica dels diferents sectors i respondre millor a les seves necessitats, Europa Creativa es divideix en tres vessants diferents:

cultura se centra en la creació de xarxes, la col·laboració transnacional i multidisciplinària en sectors culturals i creatius i fomentar una identitat i valors europeus més forts amb una atenció especial per al sector de la música, tal com han negociat els eurodiputats.

Mitjans de Comunicació es dedica a estimular la cooperació transfronterera, la mobilitat i la innovació; augmentar la visibilitat de les obres audiovisuals europees en el nou entorn; i fent-lo atractiu per a diferents públics, especialment per als joves.

anunci

Transversal té com a objectiu fomentar la innovació, donar suport a projectes intersectorials, l'intercanvi de les millors pràctiques i abordar reptes comuns. Creative Europe també admet: 

  • Segell de Patrimoni Europeu 
  • Jornades Europees del Patrimoni 
  • Premis europeus de música, literatura, patrimoni i arquitectura  
  • Capitals Europees de la Cultura  
Suport a activitats amb valor afegit de la UE

L’Europa creativa donarà suport a activitats que promoguin arrels comunes de la UE, diversitat cultural i cooperació transfronterera.

Promoure la inclusió i la igualtat de gènere

Els eurodiputats van assegurar un enfocament en la inclusió i la igualtat de gènere, promovent la participació de les persones que viuen amb discapacitat, de les minories i de persones amb entorns desafavorits, a més de donar suport al talent femení.

Europa creativa 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències