Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Fer les ciutats europees més "intel·ligents"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Langfang_Eco_Smart_City_Master_Plan_05_galleryEn una conferència Avui (26 de novembre), organitzat per la Comissió Europea, líders de les ciutats, consellers delegats i líders de la societat civil han debatut sobre les accions descrites a la Pla d’implementació estratègica de Smart Cities i com posar-los en pràctica. La Comissió va anunciar que llançarà una "invitació als compromisos de la ciutat intel·ligent i de la comunitat" a la primavera del 2014 per mobilitzar el treball sobre les prioritats del pla d'acció. El pla forma part del cinquè partenariat europeu per a la innovació.

El vicepresident de la Comissió, Siim Kallas, encarregat del transport, va dir: "Estic molt content de veure operadors de transport, empreses de telecomunicacions, fabricants de vehicles, planificadors urbans, empreses energètiques i investigadors reunits en una mateixa sala per debatre sobre el futur de les nostres ciutats. La iniciativa de les ciutats intel·ligents és una gran oportunitat per fer que els canvis es produeixin per aconseguir menys congestió i millors oportunitats de negoci a les nostres ciutats. Hem de mantenir el ritme i passar del pla a l'acció ara ".

La vicepresidenta de la Comissió, Neelie Kroes, responsable de l'Agenda Digital, va dir: "El futur de les infraestructures i la planificació de la ciutat es basarà en la integració de sistemes TIC i l'ús de dades massives per fer de les nostres ciutats millors llocs per viure i treballar. Hem de basar-les nous sistemes sobre estàndards oberts per a maquinari, programari, dades i serveis que desenvoluparà aquesta associació europea d'innovació ".

anunci

El comissari d’Energia, Günther H. Oettinger, va dir: "L’associació europea d’innovació per a ciutats i comunitats intel·ligents tracta d’invertir en desenvolupament sostenible a la major quantitat de ciutats possible. La creació d’associacions iguals entre ciutats i empreses basades en sinergies entre les TIC, l’energia i la mobilitat a projectes que marquen la diferència real en la nostra vida quotidiana ".

La Comissió té la intenció de proporcionar aproximadament 200 milions d’euros per a l’associació Smart Cities and Communities en els pressupostos 2014-2015 del programa de recerca i innovació Horizon 2020, per accelerar el progrés i ampliar l’escala de desplegament de solucions de ciutats intel·ligents. També hi haurà possibilitats d’accedir als fons estructurals i d’inversió europeus.

L’European Innovation Partnership (EIP) a les ciutats i comunitats se centra en aquells àmbits on les TIC, l’energia i la mobilitat es superposen i identifica els enfocaments i solucions més eficaços i comuns. Les ciutats i regions europees són diferents entre elles, però també tenen moltes necessitats similars que es poden abordar millor mitjançant un enfocament comú. Aquí és on l’associació pot aportar el seu valor afegit.

anunci

L'associació reuneix líders de les ciutats, empreses i representants de la comunitat i proporciona a aquests actors un fòrum en el qual poden identificar, desenvolupar i desplegar solucions innovadores i fer-les realitat. L’EIP sobre ciutats i comunitats intel·ligents se centrarà en la mobilitat urbana sostenible, els districtes sostenibles i l’entorn construït i les infraestructures i processos integrats a través de l’energia, les TIC i el transport. L’associació també ha identificat la feina a fer relacionada amb l’enfocament ciutadà i la visió ciutadana, així com el desenvolupament de nous models de negoci i finançament que ajudaran a implementar ràpidament les solucions de Smart City a gran escala.

La invitació a compromisos que la Comissió va anunciar el 26 de novembre donarà un valor afegit a les parts compromeses mitjançant una major visibilitat europea, una gran oportunitat per treballar amb altres en temes similars i per crear programes d’inversió a gran escala que impulsin l’escala i la velocitat de la innovació a ciutats.

Es convida a qualsevol ciutat, empresa, associació, govern o organisme de recerca a seguir les recomanacions del pla d’implementació estratègica desenvolupant iniciatives pròpies i assumint compromisos sobre ciutats intel·ligents mitjançant inversions, noves formes de cooperació i compartint recursos.

Per més informació, feu clic aquí.

veure MEMO / 13 / 1049

Comissió Europea

Discurs de l’Estat de la Unió del president von der Leyen: Enfortir l’ànima d’Europa

publicat

on

La presidenta Ursula von der Leyen ha pronunciat avui (15 de setembre) el seu segon discurs sobre l'Estat de la Unió al Parlament Europeu.

La presidenta va centrar el seu discurs en la recuperació d’Europa de la crisi del coronavirus i en el que ha de fer la Unió Europea per a una recuperació duradora que aporti beneficis a tothom, des de la preparació per a la salut, fins a la dimensió social, fins al lideratge tecnològic i la Unió de defensa.

President von der Leyen va descriure com Europa pot aconseguir una recuperació duradora preparant-se per fer front a futures crisis sanitàries, gràcies a l'autoritat HERA, ajudant el món a vacunar-se i assegurant-se que la recuperació econòmica es mantingui i beneficiï tothom.

anunci

El president també va subratllar la importància de mantenir-nos fidels als nostres valors i va assenyalar el deure d’Europa de cuidar els més vulnerables, defensar la llibertat dels mitjans, reforçar l’estat de dret a la nostra Unió i empoderar els nostres joves. Per això, va proposar que el 2022 fos l’Any Europeu de la Joventut.

Europa continuarà actuant al món tenint en compte el bé comú. Per això president von der Leyen es va comprometre a continuar treballant per animar els socis mundials a actuar sobre el canvi climàtic. A més, davant els recents esdeveniments a l'Afganistan, el president va anunciar un augment de l'ajuda humanitària als afganesos i va exposar la importància que Europa construeixi les seves pròpies capacitats de defensa.

El discurs està disponible en tots els idiomes aquí.

anunci

Una publicació sobre els principals èxits del von der Leyen La comissió de l'últim any està disponible aquí

Trobeu més informació sobre aquest dedicat .

Seguir llegint

Democràcia

Dia internacional de la democràcia: declaració conjunta de l’alt representant / vicepresident Josep Borrell i el vicepresident Dubravka Šuica

publicat

on


El dia internacional de la democràcia, avui (15 de setembre), l’alt representant / vicepresident Josep Borrell
 (A la foto) i el vicepresident Dubravka Šuica van emetre una declaració conjunta: "Tant si us interessa el canvi climàtic, els llocs de treball, l'economia o la justícia racial i social, la vostra veu només serà escoltada i el vostre vot només comptarà si viviu en una democràcia. En aquests moments difícils, la UE seguirà sent un defensor ferm i franc de la democràcia, els drets humans i l’estat de dret a tot el món i dins de la UE.

"Calen esforços col·lectius, juntament amb una nova perspectiva de suport a la democràcia que doni als ciutadans. Aquest treball comença a casa. La promoció d'eleccions lliures i justes, assegurant l'estat de dret i la llibertat dels mitjans de comunicació són blocs per crear un espai on cada ciutadà més que mai, hem de defensar la capacitat dels mitjans lliures i pluralistes de proporcionar accés oportú a informació fiable i precisa i lluitar contra la desinformació. Seguirem treballant perquè les nostres pròpies democràcies siguin més resistents i innovadores, beneficiant-se del oportunitats que ofereixen les noves tecnologies. Crearem cada vegada més possibilitats d’implicar els ciutadans a través d’una sèrie d’enfocaments de democràcia deliberativa.

"El pla d'acció sobre la democràcia europea estableix mesures per promoure eleccions lliures i justes, enfortir la llibertat i el pluralisme dels mitjans de comunicació i contrarestar la desinformació. A tot el món, estem ampliant el nostre suport financer i polític per a aquells que, independentment del gènere o dels antecedents, promoguin participació i inclusió democràtica, assegurar els equilibris institucionals i responsabilitzar els responsables de la presa de decisions. Estem construint aliances amb tots aquells compromesos amb el manteniment dels drets i llibertats universals, amb governs democràtics, però també amb organitzacions internacionals, organitzacions de la societat civil, parlaments, partits polítics , mitjans independents, bloggers, defensors dels drets humans i activistes. Aquest any ha començat la Conferència sobre el futur d’Europa, una oportunitat única i oportuna per als ciutadans europeus a debatre sobre els reptes i les prioritats d’Europa.

anunci

"La Conferència porta els ciutadans al cor de la formulació de polítiques a la UE. Ens hem compromès a escoltar els europeus i a seguir les recomanacions de la Conferència. La seva visió pot impulsar el canvi cap a una democràcia adequada per al futur. és només el començament. Amb això, renovem el nostre compromís de construir societats més saludables, fortes i més iguals per a tothom, on tothom sigui inclòs, respectat, protegit i apoderat. Així reforçarem les nostres democràcies ". 

La declaració completa està disponible online

anunci
Seguir llegint

Comissió Europea

Com es pot veure el discurs sobre l’Estat de la Unió del 2021?

publicat

on

El discurs sobre el Estat de la Unió del 2021 del president von der Leyen es retransmetrà en directe a Europa per satèl·lit a partir de les 9 h CET, el 15 de setembre. A la Canal EbS +, trobareu el discurs en la seva versió original i doblat en les 24 llengües oficials de la UE. A la Canal EbS, es farà el discurs en les mateixes versions de l'idioma, però millorat amb imatges il·lustrades. El discurs sobre l'estat de la Unió també es transmetrà en directe al lloc web oficial de SOTEU així com als comptes de xarxes socials de la Comissió Europea: FacebookTwitterLinkedIn   YouTube. Per obtenir informació sobre la transmissió per satèl·lit o sobre com incrustar els reproductors en directe al vostre lloc web, poseu-vos en contacte amb el nostre Equip AV. Per obtenir informació sobre com inserir el flux als vostres comptes de xarxes socials, poseu-vos en contacte amb el nostre xarxes socials team.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències