Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Fer les ciutats europees més "intel·ligents"

COMPARTIR:

publicat

on

Langfang_Eco_Smart_City_Master_Plan_05_galeriaEn una conferència Avui (26 de novembre), organitzat per la Comissió Europea, líders de les ciutats, consellers delegats i líders de la societat civil han debatut sobre les accions descrites a la Pla d’implementació estratègica de Smart Cities i com posar-los en pràctica. La Comissió va anunciar que llançarà una "invitació als compromisos de la ciutat intel·ligent i de la comunitat" a la primavera del 2014 per mobilitzar el treball sobre les prioritats del pla d'acció. El pla forma part del cinquè partenariat europeu per a la innovació.

El vicepresident de la Comissió, Siim Kallas, encarregat del transport, va dir: "Estic molt content de veure operadors de transport, empreses de telecomunicacions, fabricants de vehicles, planificadors urbans, empreses energètiques i investigadors reunits en una mateixa sala per debatre sobre el futur de les nostres ciutats. La iniciativa de les ciutats intel·ligents és una gran oportunitat per fer que els canvis es produeixin per aconseguir menys congestió i millors oportunitats de negoci a les nostres ciutats. Hem de mantenir el ritme i passar del pla a l'acció ara ".

La vicepresidenta de la Comissió, Neelie Kroes, responsable de l'Agenda Digital, va dir: "El futur de les infraestructures i la planificació de la ciutat es basarà en la integració de sistemes TIC i l'ús de dades massives per fer de les nostres ciutats millors llocs per viure i treballar. Hem de basar-les nous sistemes sobre estàndards oberts per a maquinari, programari, dades i serveis que desenvoluparà aquesta associació europea d'innovació ".

El comissari d’Energia, Günther H. Oettinger, va dir: "L’associació europea d’innovació per a ciutats i comunitats intel·ligents tracta d’invertir en desenvolupament sostenible a la major quantitat de ciutats possible. La creació d’associacions iguals entre ciutats i empreses basades en sinergies entre les TIC, l’energia i la mobilitat a projectes que marquen la diferència real en la nostra vida quotidiana ".

La Comissió té la intenció de proporcionar aproximadament 200 milions d’euros per a l’associació Smart Cities and Communities en els pressupostos 2014-2015 del programa de recerca i innovació Horizon 2020, per accelerar el progrés i ampliar l’escala de desplegament de solucions de ciutats intel·ligents. També hi haurà possibilitats d’accedir als fons estructurals i d’inversió europeus.

L’European Innovation Partnership (EIP) a les ciutats i comunitats se centra en aquells àmbits on les TIC, l’energia i la mobilitat es superposen i identifica els enfocaments i solucions més eficaços i comuns. Les ciutats i regions europees són diferents entre elles, però també tenen moltes necessitats similars que es poden abordar millor mitjançant un enfocament comú. Aquí és on l’associació pot aportar el seu valor afegit.

L'associació reuneix líders de les ciutats, empreses i representants de la comunitat i proporciona a aquests actors un fòrum en el qual poden identificar, desenvolupar i desplegar solucions innovadores i fer-les realitat. L’EIP sobre ciutats i comunitats intel·ligents se centrarà en la mobilitat urbana sostenible, els districtes sostenibles i l’entorn construït i les infraestructures i processos integrats a través de l’energia, les TIC i el transport. L’associació també ha identificat la feina a fer relacionada amb l’enfocament ciutadà i la visió ciutadana, així com el desenvolupament de nous models de negoci i finançament que ajudaran a implementar ràpidament les solucions de Smart City a gran escala.

anunci

La invitació a compromisos que la Comissió va anunciar el 26 de novembre donarà un valor afegit a les parts compromeses mitjançant una major visibilitat europea, una gran oportunitat per treballar amb altres en temes similars i per crear programes d’inversió a gran escala que impulsin l’escala i la velocitat de la innovació a ciutats.

Es convida a qualsevol ciutat, empresa, associació, govern o organisme de recerca a seguir les recomanacions del pla d’implementació estratègica desenvolupant iniciatives pròpies i assumint compromisos sobre ciutats intel·ligents mitjançant inversions, noves formes de cooperació i compartint recursos.

Per més informació, feu clic aquí.

veure MEMO / 13 / 1049

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències