Connecteu-vos amb nosaltres

Comitè de les Regions (CDR)

Futur pressupost de la UE ha de dedicar fons suficients per lluitar contra la pobresa a Europa

COMPARTIR:

publicat

on

fi-eu-plataforma-contra-pobresaEl Comitè de les Regions (CdR) ha demanat que siga una ambiciosa estratègia d'inversió social amb el finançament europeu adequat per combatre la pobresa i l'exclusió social a la Unió Europea. En una conferència titulada Lluitar contra la pobresa i l'exclusió social: quin paper tenen les regions i les ciutats? organitzat el novembre de 27 pel CoR, més que els participants de 250, inclosos els responsables polítics de tots els nivells de govern, van debatre els enfocaments de polítiques locals i les bones pràctiques en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social.

En un intent de lliurar el Estratègia de la UE per combatre la pobresa i l'exclusió social, El president del CdR, Ramón Luis Valcárcel, va expressar el seu suport a una ambiciosa estratègia d’inversió social, iniciada per la Comissió Europea en el seu paquet d’inversió social, basada en el finançament adequat de la UE: "Si els esforços de la UE per reduir la pobresa han de ser efectius, el percentatge de futur el finançament de la política de cohesió dedicat a invertir en persones i en la lluita contra la pobresa i l'exclusió social ha de ser creïble. De la mateixa manera, s'ha de reforçar el repartiment de les mesures polítiques desenvolupades a nivell local ".

La vicepresidenta primera del CdR, Mercedes Bresso, va demanar una política social més proactiva que pogués conduir a mig termini a un autèntic estat del benestar europeu: "La gent s'allunya d'una Unió que no és capaç de donar una oportunitat a tothom, independentment d'on viu o viu. I s'allunyen d'una classe política que no es preocupa pels seus problemes immediats. La solidaritat, una dimensió social i una perspectiva política per a la UE són necessàries més que mai ".

També es va subratllar la dimensió regional de la pobresa i l’exclusió social: les autoritats regionals i locals europees són responsables d’una cinquena part de la despesa pública en protecció social i serveis i, per tant, tenen un paper important en la lluita contra la pobresa. En aquest sentit, el CdR va subratllar la necessitat de reconèixer la responsabilitat regional i local en la prestació de serveis socials, així com el desenvolupament d’un objectiu regionalitzat del 2020 en el camp de la pobresa i la inclusió social.

En la conferència, Pervenche Berès, president de la Comissió d'Ocupació i Afers Socials del Parlament Europeu, va destacar: "La lluita contra la pobresa i l'exclusió social forma part de l'ADN de la UE. Encara és un tema polític candent També hem de treballar de la mà de les regions i les autoritats locals per complir els objectius socials de l'Estratègia UE 2020 ". La senyora Berès va insistir en les principals prioritats polítiques en aquest sentit, que inclouen l’adopció del Fons d’Ajut Europeu als més Desvalguts, així com la necessitat d’abordar els reptes de la pobresa en combustibles i l’eficiència energètica de les llars per promoure la solidaritat a la UE i moure’s cap al desenvolupament sostenible.

Linda Gillham (Regne Unit / EA), membre del Runnymede Borough Council i membre del CoR, va presentar els resultats d’una estudi organitzat per la Plataforma de monitorització CoR 2020 que va avaluar la implementació de la iniciativa insígnia de pobresa. Basat en les respostes de regions i ciutats, l'enquesta mostra que s'ha aconseguit una major visibilitat i sensibilització i que les accions de la iniciativa reflecteixen positivament les necessitats locals i regionals. Els reptes més greus que es van afrontar a tot Europa es van destacar com el subministrament d’un habitatge assequible i decent, la lluita contra la pobresa infantil i l’atur com a element principal que contribueix a l’augment de la pobresa i l’exclusió social.

Després de l'adopció de diverses opinions sobre el tema i les iniciatives relacionades (per exemple: Plataforma europea contra la pobresa i l’exclusió social, paquet d’ocupació, Fons Social Europeu, Fons d'Ajuda Europea per als més desfavorits), el CDR està preparant-se actualment una opinió sobre el paquet d'inversió social de la Comissió Europea (ponent Ahmed Aboutaleb, alcalde de Rotterdam). La seva adopció pel ple del CdR està prevista per a l'octubre de 2013.

anunci

Fons

L’esdeveniment va formar part d’una sèrie de conferències organitzades pel CdR que avaluen cadascuna de les set iniciatives emblemàtiques d’Europa 2020 a nivell local i regional. Les conclusions de la conferència s’alimentaran en la contribució del CdR a l’avaluació a mitjà termini de l’estratègia Europa 2020 que estarà disponible a la 6a Cimera Europea de Regions i Ciutats que el CdR organitzarà a Atenes els dies 7 i 8 de març de 2014.

Unió per la innovació es va adoptar el desembre de 2010 com una de les set iniciatives emblemàtiques de l’estratègia Europa 2020. Es compromet a la UE a augmentar la inversió en recerca a 3% del PIB de 2020.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències