Connecteu-vos amb nosaltres

Ocupació

Opinió: FEANTSA s'oposa a l'amenaça del primer ministre britànic per expulsar migrants de la UE dormen al carrer

COMPARTIR:

publicat

on

image001En 26November, el primer ministre britànic, David Cameron va escriure un article en el Financial Times l'anunci d'una "repressió" a la immigració de la UE, comprometent-se a restringir l'accés a les prestacions i estrenyi les normes sobre lliure circulació, així com l'amenaça de la deportació de persones dormen al carrer o que demanen. FEANTSA s'oposa a les expulsions arbitràries i il·legals, exigeix ​​el respecte de les garanties processals reconegudes per la UE patrimoni sobre la lliure circulació i demana a la UE i els seus Estats membres a establir amb urgència normes més clares que garanteixin que cap ciutadà de la UE exercici del dret de lliure circulació deixar-se la misèria a causa de la manca de serveis de suport adequats.

Per a un petit nombre de ciutadans de la UE que han fet ús del seu dret a la lliure circulació, el viatge cap a una vida imaginada a l’estranger no ha tingut èxit. En diverses ciutats europees, com Londres, París o Copenhaguen, hi ha una proporció significativa de migrants de la UE entre la població sense llar. Quan la llei nega l’accés al suport bàsic, estan obligats a confiar en familiars, a viure en un habitatge inadequat o a dormir malament.

La lliure circulació no és només un dels pilars fundadors de la UE, sinó també un dels seus èxits més importants. El primer ministre David Cameron al seu article sembla oblidar que hi ha proves que demostren que les ampliacions de la UE el 2004 i el 2007 han tingut un impacte positiu en les economies dels estats membres i no han provocat greus pertorbacions en els seus mercats laborals. A més, segons un estudi recent sobre l'impacte dels ciutadans mòbils de la UE en els sistemes nacionals de seguretat social, els ciutadans de la UE d'altres estats membres no utilitzen les prestacions assistencials de manera més intensa que els nacionals del país d'acollida.

David Cameron va dir: "Si la gent no és aquí per treballar (si està demanant o dormint malament) se la retiraran. A continuació, se’ls prohibirà la seva entrada durant 12 mesos ”.

Volem recordar al govern del Regne Unit que, d’acord amb la legislació de la UE, els ciutadans de la Unió només poden ser expulsats si esdevenen una càrrega no raonable per al sistema d’assistència social o per motius d’ordre públic o seguretat pública. Una mesura d’expulsió no hauria de ser la conseqüència automàtica del recurs al sistema d’assistència social i l’estat membre d’acollida primer hauria d’examinar si es tracta de dificultats temporals i tenir en compte la durada de la residència, les circumstàncies personals i l’import de l’ajut concedit. per tal de considerar si el beneficiari s'ha convertit en una càrrega no raonable per al seu sistema d'assistència social i procedir a la seva expulsió.

D'altra banda, abans de prendre una decisió d'expulsió per motius d'ordre públic o seguretat pública, l'Estat membre d'acollida ha de tenir en compte consideracions com ara el temps que la persona en qüestió ha estat residint al seu territori, la seva / la seva edat, estat de salut, la família i la situació econòmica, la integració social i cultural en l'estat membre d'acollida i la importància del seu / els seus vincles amb el país d'origen. Per tant, l'expulsió de les persones, ja que dormen a la intempèrie o BEG sigui il·legal ja que no són una càrrega per al sistema d'assistència social, ni són una amenaça per a la seguretat pública.

Cameron tampoc no s'adona que algunes persones que dormen en brut tenen feina, però no poden trobar allotjament a causa de la dificultat d'accedir a un habitatge assequible, i suggereix que la gent decideix venir al país per a dur-se a dormir. La manca d'habitatge és molt poques vegades una opció i, si els immigrants es converteixen en persones sense sostre, normalment es deu a un fracàs en la política de migració per proporcionar-los oportunitats adequades i eliminar barreres per a la seva plena integració a la societat.

anunci

FEANTSA s’oposa a les expulsions arbitràries i fa una crida a la UE i als seus estats membres per garantir l’accés a serveis i instal·lacions bàsiques, sense imposar una amenaça d’expulsió a aquells que són indigents i necessiten suport d’emergència. Aquests serveis bàsics haurien d’incloure menjar, atenció sanitària, allotjament i altres serveis per a persones sense llar, com ara instal·lacions d’higiene, bugaderia i emmagatzematge. FEANTSA també creu que una solució a llarg termini només es pot aconseguir mitjançant polítiques socials adequades que incloguin l'accés a serveis que ajudin les persones que pateixen una crisi personal a tornar al bon camí. Això només pot passar mitjançant la col·laboració entre estats membres i amb el suport de la UE.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències