Connecteu-vos amb nosaltres

Banc Europeu d'Inversions

Sèrbia: 273.8 milions de € per a la rehabilitació de carreteres i seguretat

COMPARTIR:

publicat

on

Pancevo-carretera 1El Banc Europeu d'Inversions (BEI), el Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament (BERD) i el Banc Mundial (el Banc Internacional per a la Reconstrucció i el Desenvolupament/BIRF) van signar el 27 de novembre a Belgrad amb el Ministeri de Finances de Sèrbia tres contractes de préstec per un total d'euros. 273.8 milions destinats a donar suport a la rehabilitació i la seguretat de part de la xarxa viària nacional sèrbia.

El projecte implicarà la rehabilitació i seguretat d'uns 1,100 km de carreteres principals a tot Sèrbia durant els propers cinc anys. El cost total s'estima en 390 milions d'euros, dels quals 367 milions d'euros per a obres de rehabilitació i 23 milions d'euros per a serveis que inclouen el disseny detallat, el reforç institucional i l'assistència tècnica. El projecte dóna suport a la implementació de la primera fase del Programa de Rehabilitació de la Xarxa Nacional de Carreteres del Govern.

Les inversions les portarà a terme l'empresa pública Roads of Serbia i seran finançades conjuntament pel BEI amb un préstec de 100 milions d'euros, el BERD amb un préstec de 100 milions d'euros i el BM amb un préstec de 73.8 milions d'euros; el saldo del cost de la inversió (116.2 milions d'euros) serà aportat pel govern de Sèrbia.

Es preveu que el projecte millori l'estat i la seguretat de la xarxa viària nacional. També serà:

  • Promoure el creixement econòmic regional i nacional, facilitar el comerç, donar suport al desenvolupament del sector privat i, en general, contribuir a la cohesió econòmica i social de la regió;
  • atendre la demanda de trànsit internacional, interurbana i local, i;
  • té impactes ambientals i socials positius en general, ja que millorarà l'accés als mercats i als serveis socials i també oferirà oportunitats d'ocupació temporal per a les comunitats locals a través de contractistes d'obres civils.

Fons

El BEI és la institució creditícia a llarg termini de la Unió Europea propietat dels seus estats membres. Ha estat actiu als Balcans occidentals des de 1977. Durant els darrers deu anys, ha proporcionat finançament per un total de més de 7 milions d'euros. Des del 2001, el BEI ha ampliat uns 4 milions d'euros a favor de projectes a Sèrbia, dels quals 1.5 milions d'euros es van signar al sector del transport.

Fins ara, el BERD ha invertit 3.3 milions d'euros en 167 projectes a Sèrbia, dels quals el 40% corresponen al sector d'infraestructures, incloses inversions en la indústria del transport. Creat el 1991, el BERD és propietat de 64 països i dues institucions intergovernamentals i dóna suport al desenvolupament de les economies de mercat i les democràcies als seus països d'operacions.

anunci

El Banc Mundial ha aportat coneixements i ha finançat 39 projectes a Sèrbia des del 2001 per un import de gairebé 2 milions de dòlars, inclòs el suport pressupostari. La cartera actual consta de 12 projectes d'inversió en implementació per un valor d'uns 845 milions de dòlars.

 

Sèrbia: 273.8 milions de € per a la rehabilitació de carreteres i seguretat

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències