Connecteu-vos amb nosaltres

Banc Europeu d'Inversions

Sèrbia: 273.8 milions de € per a la rehabilitació de carreteres i seguretat

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Pancevo-road1El Banc Europeu d'Inversions (BEI), el Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament (BERD) i el Banc Mundial (el Banc Internacional per a la Reconstrucció i el Desenvolupament / BIRD) van signar a 27 novembre a Belgrad tres convenis de préstec amb un total de € 273.8 milions destinats a donar suport a la rehabilitació i la seguretat d’una part de la xarxa de carreteres nacionals de Sèrbia.

El projecte suposarà la rehabilitació i la seguretat d’uns quants quilòmetres de 1,100 de les principals carreteres de tota Sèrbia durant els propers cinc anys. El cost total s'estima en 390m €, dels quals 367m € per a treballs de rehabilitació i 23m € per a serveis que inclouen disseny detallat, enfortiment institucional i assistència tècnica. El projecte dóna suport a la implementació de la primera fase del programa de rehabilitació de la xarxa viària del Govern.

Les inversions es duran a terme per l’empresa pública Roads of Serbia i seran finançades conjuntament per BEI amb un préstec de 100 milions d’EUR, el BERD amb un préstec 100m d’EUR i WB amb un préstec de € 73.8m; el saldo del cost d'inversió (116.2m €) serà subministrat pel govern de Sèrbia.

anunci

S'espera que el projecte millori la condició i la seguretat de la xarxa de carreteres nacionals. També:

  • Promoure el creixement econòmic regional i nacional, facilitar el comerç, donar suport al desenvolupament del sector privat i, en general, contribuir a la cohesió econòmica i social a la regió;
  • atendre la demanda de trànsit internacional, interurbana i local, i;
  • tenir impactes ambientals i socials positius en general, ja que millorarà l’accés als mercats i els serveis socials i també proporcionarà oportunitats d’ocupació temporal per a les comunitats locals a través de contractistes d’obres civils.

Fons

El BEI és la institució creditícia a llarg termini de la Unió Europea propietat dels seus estats membres. Activa als Balcans occidentals des del 1977. Durant els darrers deu anys, ha proporcionat finançament per un import superior a 7 milions d'euros. Des del 2001, el BEI ha ampliat uns 4 milions d’euros a favor de projectes a Sèrbia, dels quals 1.5 milions d’euros es van signar en el sector del transport.

anunci

Fins ara, el BERD ha invertit € 3.3bn en projectes 167 a Sèrbia, dels quals 40% es troba al sector de les infraestructures, incloent-hi inversions en la indústria del transport. Configurat a 1991, el BERD és propietat dels països 64 i de dues institucions intergovernamentals i dóna suport al desenvolupament de les economies de mercat i de les democràcies als seus països operatius.

El Banc Mundial ha proporcionat coneixement i finançat els projectes 39 a Sèrbia des de 2001 fins a gairebé $ 2bn, inclòs el suport pressupostari. La cartera actual consisteix en projectes d’inversió 12 en execució d’uns $ 845m.

 

Sèrbia: 273.8 milions de € per a la rehabilitació de carreteres i seguretat

Banc Europeu d'Inversions

El BEI reforça l’orientació al desenvolupament mundial i dóna suport a un nou finançament de 4.8 milions d’euros per a l’energia, el transport, les vacunes COVID i la inversió empresarial

publicat

on

El Consell d’Administració del Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha aprovat plans per reforçar el seu compromís de desenvolupament mundial. També va aprovar 4.8 milions d’euros de nou finançament per a 24 projectes de suport a l’acció climàtica, les vacunes COVID i la resistència econòmica, el transport sostenible i l’educació.

“Al juny, el Consell de Ministres va demanar al Banc de la UE que millorés la seva contribució als esforços de desenvolupament de la Unió mitjançant estratègies específiques, una presència més forta sobre el terreny a nivell mundial i una millor coordinació amb els socis en un enfocament genuí de l’Europa de l’equip. Avui hem respost a la crida del Consell proposant la creació d'una sucursal del BEI centrada en el finançament del desenvolupament, i el Consell va donar suport a aquesta proposta. Com a resultat, el banc de la UE podrà fer una contribució més forta a l’impuls de l’autonomia estratègica d’Europa, posant més experts sobre el terreny i ser un soci més eficaç per a altres bancs de desenvolupament multilaterals i nacionals. I estarem en una millor posició per perseguir la nostra ambició global en termes de lluita contra el canvi climàtic ”, va dir el president del BEI, Werner Hoyer.

Reforç de l’impacte en el desenvolupament del BEI

anunci

El Consell d'Administració del BEI va aprovar la proposta del banc d'establir una sucursal de desenvolupament per augmentar l'impacte de les seves activitats fora de la Unió Europea. Es basa en la resposta del BEI a la crida a l’acció expressada a les "conclusions del Consell sobre l’arquitectura financera europea millorada per al desenvolupament (2021)" adoptades el 14 de juny de 2021. Mitjançant la seva branca de desenvolupament, el BEI reorganitzarà les seves activitats fora de la Unió Europea i augmentar la seva presència sobre el terreny, desenvolupant estratègies i serveis més específics en estreta cooperació amb els socis.

El banc reforçarà les representacions fora de la UE i crearà diversos centres regionals, intensificant la complementarietat i la cooperació amb els bancs multilaterals de desenvolupament, les institucions nacionals de finançament del desenvolupament i els socis locals, en un enfocament de Team Europe. Els centres se centraran en sectors temàtics, competències de productes i serveis que responguin a les necessitats de la regió on es troben. El primer centre regional, que reforça el treball del BEI a l’Àfrica oriental, se situarà a Nairobi.

Un nou grup assessor assessorarà el BEI per a les seves operacions fora de la Unió Europea. Inclourà

anunci

Els responsables de la política de desenvolupament de la UE designats pels Estats membres, la Comissió Europea i el SEAE.

2.2 milions d’euros en concepte d’accions pel clima, energia neta i habitatges amb eficiència energètica

El BEI va acordar un nou finançament per augmentar la generació d’energia eòlica i solar a Espanya i Portugal, millorar les xarxes energètiques nacionals a Polònia i millorar l’eficiència energètica i reduir les factures de calefacció a Hongria i Finlàndia.

També es van aprovar esquemes de finançament específics per accelerar la inversió en projectes d'energia renovable a petita escala i accions climàtiques a Àustria i Polònia, i a tota Amèrica Llatina i Àfrica.

647 milions d’euros per al desplegament, la salut i l’educació de la vacuna COVID

Es va confirmar el suport del Banc Europeu d’Inversions per al desenvolupament i el desplegament de nous programes de vacunes COVID per finançar la compra de vacunes COVID-19 per a la seva distribució a l’Argentina i a tot el sud d’Àsia, inclosos Bangladesh, Bhutan, Nepal, Sri Lanka i les Maldives.

La Junta va decidir donar suport a l'expansió de l'atenció a llarg termini per a pacients amb discapacitat als Països Baixos, també es va acordar el desplegament de la tecnologia d'aprenentatge digital a les escoles primàries i secundàries i la millora de la investigació científica a Croàcia.

752 milions d’euros per al transport urbà, regional, aeri i marítim sostenible

Els passatgers del tramvia a la ciutat eslovaca de Košice i els viatgers de les ciutats poloneses de Gdansk, Gdynia i Sopot i de tota Moldàvia es beneficiaran de la nova inversió recolzada pel BEI per modernitzar i millorar les connexions de transport.

Els ports italians de Gènova i Savona rebran finançament del BEI per millorar l’accés ferroviari i protegir millor els ports contra les inundacions i el clima més extrem mitjançant la construcció d’un nou espigó.

El BEI també va acordar finançar la substitució i l'actualització d'equips de control i navegació del trànsit aeri per mantenir les normes de seguretat a l'espai aeri hongarès.

500 milions d’euros per a inversions del sector privat i resistència econòmica COVID-19

El consell del BEI també va aprovar nous programes de finançament gestionats per bancs locals i socis d'inversió per donar suport a la inversió de les empreses de tot Espanya, Polònia i el sud-est asiàtic que s'enfronten als reptes del COVID-19.

Informació d'antecedents:

L' Banc Europeu d'Inversions (BEI) és la institució de crèdit a llarg termini de la Unió Europea propietat dels seus estats membres. Això fa que el finançament a llarg termini per a inversions viables per tal de contribuir als objectius polítics de la UE. Visió general dels projectes aprovats pel Consell del BEI.

Seguir llegint

Seguretat cibernètica

El pla d’inversions per a Europa dóna suport al desenvolupament de la plataforma de ciberseguretat de nova generació

publicat

on

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha signat un acord de finançament de 15 milions d’euros amb l’empresa holandesa de ciberseguretat EclecticIQ, líder en serveis i serveis d’intel·ligència d’amenaços, caça i resposta. El projecte està avalat per una garantia de Fons Europeu d'Inversions Estratègiques (EFSI), el pilar principal del pla d’inversions per a Europa. L’acord donarà a EclecticIQ accés al finançament que necessita per accelerar encara més el desenvolupament de la seva plataforma de ciberseguretat i expandir-se internacionalment en un mercat estratègic i de ràpid creixement.

El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, va dir: "A mesura que cada vegada hi ha més operacions comercials en línia, el reforç de la ciberseguretat és cada vegada més important. Aquest suport del BEI, recolzat pel Pla d’Inversions per a Europa, ajudarà EclecticIQ a fer créixer la seva activitat en aquest sector crucial, desenvolupant la seva cartera de productes i oferint als clients solucions adequades per combatre eficaçment les ciberamenaces. ”

El comunicat de premsa està disponible online.

anunci

Seguir llegint

Economia

El BEI aprova el finançament de 4.1 milions d’euros per a energies renovables, transport net, recuperació de COVID, habitatge social i educació

publicat

on

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha aprovat 4.1 milions d’euros de nou finançament per accelerar la inversió en energies renovables, donar suport a la resiliència econòmica del COVID-19 recolzant la inversió del sector privat, millorant el transport sostenible i actualitzant les escoles i l’habitatge social.

“Els projectes aprovats avui posen de relleu el compromís del BEI a tot Europa i arreu del món per desbloquejar la inversió pública i privada que abordi les prioritats locals i els reptes globals. Demà informaré els governadors del BEI, els ministres de finances i economia de la UE sobre la ràpida resposta del Banc de la UE als desafiaments causats per la pandèmia COVID-19 i el nostre fort i creixent suport a la transició verda i a l'acció climàtica a tot el món ”, va dir el Banc Europeu d'Inversions President Werner Hoyer.

El Consell d’Administració del BEI, reunit per videoconferència, va aprovar un nou finançament per donar suport a la inversió d’alt impacte a tot Europa i a tot el món.

anunci

1.4 milions d’euros per a energies renovables

El BEI va aprovar un nou suport per a la generació d'energia solar a gran escala a tot Espanya, projectes d'energia renovable a petita escala a Alemanya, recolzar la inversió en energia neta i eficiència energètica de les empreses d'Àustria i l'energia geotèrmica a l'Àfrica Oriental.

El Consell també va aprovar el finançament i el suport tècnic per augmentar el subministrament d'energia sostenible i fiable i millorar l'eficiència energètica a les escoles, hospitals i empreses de tot Àfrica.

anunci

1.2 milions d’euros per reforçar la recuperació de la pandèmia i l’R + D + I corporativa

Els socis bancaris locals proporcionaran finançament empresarial acordat pel BEI per ajudar les empreses d’Itàlia, Espanya i Portugal més afectades per la pandèmia COVID-19 a invertir, ampliar i adaptar les seves activitats en aquests moments difícils.

El BEI també proporcionarà finançament directe per ampliar la investigació i el desenvolupament farmacèutic per millorar el tractament de les malalties cardíaques i respiratòries i la diabetis.

El nou finançament del BEI ajudarà a reforçar el suport a l’impacte social i la inversió sostenible de les empreses als Països Baixos.

El BEI va acordar recolzar una nova inversió en renda variable d’alt impacte, realitzada per un soci experimentat en finançament per al desenvolupament, per donar suport a les institucions de microfinançament rural que treballen amb petits agricultors de baixos ingressos d’Àfrica que abordaran l’accés limitat al finançament en regions fràgils, donaran suport al desenvolupament rural i reduiran pobresa.

946 milions d’euros per transformar el transport ferroviari i la connectivitat marítima

Els serveis logístics que permetin una alternativa eficient al transport per carretera, proporcionats per l’operador ferroviari de mercaderies privat més gran d’Espanya i Portugal, es transformaran mitjançant l’adquisició de nou material rodant intermodal i locomotores aprovades pel BEI.

El BEI també va aprovar el suport per a nous trens alimentats per hidrogen i bateries a Berlín i Brandenburg i per reduir la congestió al port baltic polonès de Szczecin.

El transport de viatgers i mercaderies a Romania, que connecta Hongria amb els ports del Mar Negre, també es beneficiarà de la millora de la ruta ferroviària Arad-Sighisoara per permetre velocitats més altes i una senyalització més eficient, amb el suport del BEI, en el marc d’una iniciativa d’inversió en infraestructures acordada prèviament.

306 milions d’euros per a educació, atenció sanitària i habitatge social

El banc de la UE va acordar finançament a Alsàcia per donar suport a la construcció de noves escoles secundàries i millorar i ampliar les instal·lacions existents, i millorar els serveis d'atenció aguda i de llarga durada i de vida assistida proporcionats per una sanitat regional als Països Baixos.

El BEI també donarà suport a una nova iniciativa per augmentar l’oferta d’habitatge social assequible per part de les cooperatives d’habitatge i les autoritats municipals de diversos llocs de Polònia.

Reunió anual de la Junta de Govern del BEI

Els governadors del Banc Europeu d'Inversions, els ministres de finances i tresor de la Unió Europea, que representen els accionistes del BEI, es van reunir a Luxemburg per a la reunió anual del 18 de juny.

Vista general dels projectes aprovats pel Comitè del BEI

Detalls sobre el fitxer Fons Europeu de Garantia

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències