oferta comercial de la UE amb Guatemala entri en funcionament

European-Union-Trade-Costa-Rica-Pineapples-246x200A partir del 1 de desembre de 2013, es reduiran les barreres comercials entre la Unió Europea i Guatemala, quan s'aplicarà el pilar comercial de l'Acord d'Associació UE-Amèrica Central. Amb la incorporació de Guatemala, tota la regió d’Amèrica Central ara es pot beneficiar de l’acord, ja que l’acord ja s’ha implementat amb els altres cinc països membres: Costa Rica, El Salvador, Nicaragua, Hondures i Panamà. Aquesta ambiciosa aliança comercial obrirà nous mercats i simplificarà les normes que impulsaran el comerç i les inversions de les dues parts.

"Aquest acord comercial aproparà les nostres regions donant l'accés privilegiat a les nostres empreses als mercats", va dir el comissari de Comerç Karel De Gucht. “M'alegro que tots els països de l'Amèrica Central siguin part d'ella. És un important pas endavant en les nostres relacions i obre el camí a una integració veritablement més estreta entre la Unió Europea i tot Amèrica Central, i també hauria de facilitar la integració econòmica regional a Amèrica Central. "

L’acord obrirà els mercats de béns, compres públiques, serveis i inversions per ambdues parts. Això crearà un entorn comercial i d'inversió estable basat en normes comercials previsibles i aplicables que, en molts casos, van més enllà dels compromisos que les parts han fet a l'Organització Mundial del Comerç (OMC).

Com a resultat, l’acord facilitarà la integració econòmica de la regió, alhora que proporcionarà noves oportunitats de mercat als operadors econòmics, exportadors i inversors europeus. L’economia centreafricana s’espera que creixi més d’un milió d’EUR X milions d’anys, ja que l’acord s’aplica a tota la regió.

L’acord comercial s’ha aplicat a Hondures, Nicaragua i Panamà des de 1 August 2013 i amb Costa Rica i El Salvador des de 1 octubre 2013. L’aplicació de l’acord amb Guatemala es va retardar per permetre la finalització dels procediments interns.

Fons

L’acord d’associació entre la UE i Amèrica Central millorarà substancialment l’accés als mercats d’exportadors de la UE i de Amèrica Central. El principal benefici del nou règim serà la millora de les condicions comercials i d'inversió establertes per l'acord. Es preveu que això generi noves oportunitats significatives per a les empreses i els consumidors de les dues parts.

L’acord també inclou disposicions de gran envergadura sobre la protecció dels drets humans i l’estat de dret, així com compromisos per aplicar eficaçment convencions internacionals sobre drets laborals i protecció del medi ambient. Les organitzacions de la societat civil s’impliquen sistemàticament en la tasca de controlar l’aplicació d'aquests compromisos.

L’acord també té per objectiu fomentar la integració econòmica regional entre els sis països de l’amèrica central.

El pilar del comerç de l’acord d’associació central de la UE és un dels tres: diàleg polític, cooperació al desenvolupament i comerç. El seu objectiu general és recolzar el creixement econòmic, la democràcia i l’estabilitat política a Amèrica Central. Fins a la finalització dels procediments de ratificació pels estats membres de la UE de 28, es pot aplicar provisionalment el pilar comercial de l'Acord d'associació. Durant aquest període d'aplicació provisional, les empreses ja poden rebre totes les preferències comercials establertes en el conveni.

Més informació

Text complet de l'Acord comercial

MEMO / 11 / 429: Punts destacats del pilar comercial de l'Acord d'Associació entre Amèrica Central i la Unió Europea

Nota de premsa IP / 13 / 881: el tracte comercial de la UE amb Costa Rica i El Salvador es posa en funcionament, 27 setembre 2013

Nota de premsa IP / 13 / 758: el tracte comercial europeu amb Hondures, Nicaragua i Panamà es posa en funcionament, 31 July 2013

Sobre les relacions comercials entre la UE i Amèrica Central

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, Comerç

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *