oferta comercial de la UE amb Guatemala entri en funcionament

Europea-Unió-Comerç-Costa-Rica-Pinyes-246x200A partir de desembre 1 2013, les barreres comercials seran aixecades entre la Unió Europea i Guatemala, quan s'aplica el pilar comercial de l'Acord d'Associació UE-Amèrica Central. Amb Guatemala unió, tota la regió d'Amèrica Central ara pot beneficiar-se de l'acord, ja que l'acord ja s'implementa amb els altres cinc països membres - Costa Rica, El Salvador, Nicaragua, Hondures i Panamà. Aquesta ambiciosa associació comercial obrirà nous mercats i simplificar la normativa que impulsarà el comerç i les inversions en ambdós costats.

"Aquest acord comercial portarà les nostres regions més junts i dóna a les empreses un accés privilegiat als mercats dels altres", va dir el comissari de Comerç, Karel De Gucht. "Estic content que tots els països d'Amèrica Central són ara part d'ella. Es tracta d'un pas important en les nostres relacions i aplana el camí per a la integració veritablement estreta entre la Unió Europea i el conjunt d'Amèrica Central, i també hauria de facilitar la integració econòmica regional a Amèrica Central. "

L'Acord obrirà els mercats de béns, la contractació pública, els serveis i la inversió en ambdós costats. Això crearà un entorn empresarial i d'inversió estable basat en normes comercials predictibles i executables que, en molts casos, van més enllà dels compromisos que les parts han fet en l'Organització Mundial del Comerç (OMC).

Com a resultat, l'Acord facilitarà la integració econòmica de la regió i, al mateix temps, proporciona noves oportunitats de mercat per als operadors econòmics europeus, exportadors i inversors. S'espera que l'economia centreamericana per créixer en més de 2.5 milions d '€ a l'any ara que l'Acord s'aplica a tota la regió.

L'acord comercial s'ha aplicat amb Hondures, Nicaragua i Panamà des de l'agost 1 2013 i amb Costa Rica i El Salvador des d'octubre 1 2013. L'aplicació de l'Acord amb Guatemala es va retardar per permetre la finalització dels procediments interns.

Fons

L'Acord d'Associació UE-Amèrica Central millorarà substancialment l'accés al mercat per als exportadors de la UE i Amèrica Central. El principal avantatge del nou règim serà les condicions comercials i d'inversió millorades establertes en l'acord. Amb això s'espera per crear noves oportunitats significatives per a les empreses i els consumidors en tots dos costats.

L'acord també conté disposicions de gran abast en la protecció dels drets humans i l'estat de dret, així com compromisos per aplicar efectivament els convenis internacionals sobre drets laborals i protecció del medi ambient. organitzacions de la societat civil, participaran de forma sistemàtica en el treball per supervisar el compliment d'aquests compromisos.

L'acord també té per objecte fomentar la integració econòmica regional entre els sis països d'Amèrica Central.

El pilar comercial de l'Acord d'Associació UE-Amèrica Central és un dels tres - el diàleg polític, la cooperació al desenvolupament i el comerç. El seu objectiu general és donar suport al creixement econòmic, la democràcia i l'estabilitat política a Amèrica Central. A l'espera de la finalització dels procediments de ratificació dels estats membres de la UE 28, el pilar comercial de l'Acord d'Associació podrà ser aplicat provisionalment. Durant aquest període d'aplicació provisional, les empreses ja poden rebre totes les preferències comercials establertes en l'acord.

Més informació

El text complet de l'Acord Comercial

MEMO / 11 / 429: Claus del pilar comercial de l'Acord d'Associació entre Centreamèrica i la Unió Europea

Comunicat de premsa IP / 13 / 881: acord comercial de la UE amb Costa Rica i El Salvador entri en funcionament, 27 setembre 2013

Comunicat de premsa IP / 13 / 758: Repartiment de Comerç de la UE amb Hondures, Nicaragua i Panamà entri en funcionament, 31 2013 juliol

Sobre les relacions comercials UE-Centreamèrica

etiquetes: , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, Comerç