Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Força per la Mediterrània: Situació actual

COMPARTIR:

publicat

on

522558749Després de la tragèdia de Lampedusa, tots els estats membres van coincidir en la necessitat de solidaritzar-se amb els països mediterranis. Ara és hora que posin les seves paraules en acció i facin un seguiment concret d’aquest compromís, diu la Comissió Europea.

S'han identificat diverses mesures en el marc del grup de treball. Aquests inclouen mesures concretes a curt termini, com ara augmentar la presència de Frontex a la Mediterrània i implementar el sistema EUROSUR per identificar i ajudar millor els vaixells. A mitjà i llarg termini, la UE ha de cooperar millor amb tercers països, obrir més canals per a la migració regular i lluitar eficaçment contra les xarxes criminals que contraban migrants.

Fons

Augmentar la presència de Frontex a la Mediterrània, amb més vaixells, avions i helicòpters, ajudaria a millorar la vigilància de les fronteres de la UE i també identificaria els vaixells dels migrants abans de tenir problemes. El sistema EUROSUR contribuirà a garantir un funcionament fluït a nivell tècnic, permetent un intercanvi d’informació en temps real dins de les autoritats nacionals implicades en la vigilància marítima i entre les autoritats dels països de la UE. Els acords amb els països de trànsit i origen de migrants i sol·licitants d’asil també permetran a la UE gestionar millor els fluxos migratoris i combatre amb més eficàcia les xarxes criminals de contrabandistes i traficants que hi ha darrere d’aquestes tragèdies.

Informació sobre la DG Interior

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències