Connecteu-vos amb nosaltres

Parlament Europeu

Registre de Transparència creix 10% amb els controls de qualitat més que mai, els espectacles dels informes anuals

COMPARTIR:

publicat

on

article-3963-img2L'últim informe anual sobre el Registre de transparència conjunt del Parlament Europeu i la Comissió Europea mostra que s'han registrat més representants d'interessos que mai. Gairebé 6,000 organitzacions s'han inscrit ara, un augment del 10% respecte a l'informe de l'any passat. Un estudi acadèmic recent al qual fa referència l'informe suggereix que ara cobreix entre el 60 i el 75% de tots els actors amb seu a Brussel·les. Paral·lelament, s'han realitzat més de 1,000 controls de qualitat, aprofitant els tràmits més curts i les noves eines informàtiques introduïdes aquest any per augmentar l'eficiència. D'aquests, 783 van ser seguits per millorar la qualitat de la informació del registre.

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, va dir: "Amb el Registre de transparència, les institucions de la UE implicades s'han unit a una molt petita avantguarda de països que estan a l'avantguarda dels esforços per regular la representació d'interessos. Entre aquests països, el nostre Registre s'aplica al joc més ampli. Estic immensament orgullós del nostre èxit fins ara, i estic decidit a basar-nos en aquest èxit continuant amb el tipus de millores descrites en aquest informe anual".

El vicepresident del Parlament Europeu, Rainer Wieland, va dir: "Agraeixo molt el progrés que s'ha fet durant l'últim any. El Registre de transparència conjunt és únic, amb una àmplia cobertura de representants dels grups d'interès rellevants i proporciona condicions equitatives per a tots els tipus. d'actors. Agraeixo especialment el diàleg en curs amb totes les parts interessades rellevants i la implicació del públic en general, que ens ofereix un suport valuós en els nostres esforços per millorar encara més la cobertura i el funcionament del registre en el futur".

A més de presentar estadístiques, l'informe anual també descriu les activitats de la Secretaria Conjunta del Registre de Transparència (JTRS) durant l'any passat. Aquests inclouen l'elaboració d'una tercera edició de directrius per als usuaris, la gestió de queixes i alertes, la invitació a les entitats no registrades a registrar-se, els esforços d'informació i comunicació externa, l'oferta de tallers per als assistents dels diputats i el personal de la Comissió, la implicació del Consell a nivell d'observadors per discutir les seves possibles possibilitats. participació en el pla, contacte amb investigadors, acadèmics i experts, així com funcionaris nacionals responsables de sistemes similars, per a l'anàlisi comparativa i de les millors pràctiques.

L'informe també incideix en la revisió del Registre, que està en curs. Les principals qüestions que s'estan examinant inclouen la qualitat del contingut, l'aplicació d'un compliment més estricte de les normes, l'ampliació contínua del nombre de registres mitjançant més esforços d'informació i comunicació externa, més aclariments i directrius, la introducció de beneficis i incentius addicionals per als inscrits, el "voluntari". " versus la naturalesa "obligatòria" del registre i la possibilitat de preveure una fórmula ad-hoc, derogatòria i excepcional per a les empreses d'advocats i consultories que reclamen la necessitat de confidencialitat del client.

De cara al futur, amb el creixement continuat del nombre de registrants, l'informe demana esforços per centrar-se en millorar la qualitat del contingut de les dades i donar a conèixer l'eina. Amb les properes eleccions europees, també caldrà donar informació sobre el pla al nou personal i als membres del Parlament Europeu. També haurien de continuar els esforços per animar altres organismes, oficines i agències de la UE a utilitzar el sistema.

Fons

anunci

A 31/10/13, hi havia 5,952 inscrits al Registre de Transparència. La meitat (49.93%) s'han registrat com a Categoria II (lobbyistes interns i associacions comercials/professionals) i prop del 26% a la Categoria III (ONG). Amb una estimació conservadora, una mitjana de cinc persones estan representades per cada inscrit, és a dir, uns 30,000 representants d'interessos s'han compromès amb l'estricte Codi de Conducta del registre.

Línia de temps

  • 23 de juny de 2011: El president del Parlament, Jerzy Buzek, i el vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, van signar al ple l'Acord interinstitucional (AII) entre el Parlament Europeu i la Comissió sobre un registre comú de transparència. Això va posar en marxa el Registre de Transparència.
  • 1 de juliol de 2011: el JTRS va començar la seva feina: un format de treball nou i innovador dins de les institucions de la UE, format per personal de dues institucions separades.
  • Març de 2012: S'ha posat a disposició un nou sistema electrònic de sol·licitud d'acreditació a través del Registre. Això va substituir l'anterior procediment de sol·licitud d'acreditació en paper i garanteix que només els inscrits poden sol·licitar els drets d'accés als edificis del Parlament.
  • 7 de juny de 2012: un observador de la Secretaria General del Consell va començar a participar en les reunions setmanals del JTRS.
  • Del 8 de juny al 31 d'agost de 2012: es va celebrar una consulta pública sobre el funcionament del Registre per a inscrits i no inscrits. En total, hi van participar 253 persones i organitzacions.
  • 23 de juny de 2012: es va tancar l'antic registre de representants d'interessos de la Comissió (creat el 2008), després d'un període de transició d'un any. El Registre de Transparència ha celebrat el seu 1r aniversari amb 5,150 inscrits.
  • Novembre 2012: 1r Informe Anual del Registre de Transparència.
  • Juliol de 2013: s'inicia una revisió del TR, tal com s'ha previst a l'IIA, després de reunions de grups d'interès a escala europea i d'un benchmarking amb altres reguladors públics en un fòrum de l'OCDE.

Registre de transparència

Informe anual

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències