Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

el suport dels inversors institucionals per al Gran Gabbard enllaç de transmissió a alta mar encoratjat pel seu primer ús de l'esquema de Projectes del Bo de Crèdit al Regne Unit

COMPARTIR:

publicat

on

195454L'enllaç de transmissió offshore de Greater Gabbard s'ha convertit en el primer projecte d'infraestructura amb seu al Regne Unit que atrau finançament d'inversors institucionals mitjançant la iniciativa Project Bond Credit Enhancement. S'han emès bons per un valor de 305 milions de lliures per finançar el nou enllaç de transmissió per connectar el parc eòlic de 140 turbines de la costa de Suffolk amb l'electricitat continental del Regne Unit i s'han col·locat amb èxit amb una àmplia gamma d'inversors.

Els ingressos de l'emissió de bons s'han alliberat, els bons han començat a cotitzar a la Borsa d'Irlanda i s'han conclòs els tecnicismes per permetre el tancament financer. El Banc Europeu d'Inversions ha proporcionat una garantia de 45.8 milions de lliures, que representa el 15% del bon emès, com a suport de crèdit sota el model Project Bond Credit Enhancement que permet una millora d'un nivell en la qualificació del projecte proporcionada per Moody's.

La qualificació A3 de Moody's dels bons emesos per al Greater Gabbard OFTO inclou un augment de la qualificació d'un grau respecte a la qualitat creditícia independent a causa de la presència del Project Bond Credit Enhancement (PBCE) del Banc Europeu d'Inversions. Sota el model PBCE, es proporcionarà liquiditat addicional per al projecte si és necessari, permetrà una recuperació millorada per als prestadors sèniors reduint el deute pendent i actuarà com a peça de primera pèrdua en l'estructura de finançament. Els bons de Greater Gabbard OFTO tenen un venciment de 2032.

"L'èxit de l'emissió de bons públics per al Greater Gabbard OFTO representa el primer ús de la iniciativa conjunta de bons de projectes de la Comissió Europea i el BEI al Regne Unit. Això afegeix una nova dimensió al finançament d'infraestructures al sector de transmissió d'energia del Regne Unit, ja que atrau una major participació d'inversors institucionals en una part essencial de la cadena de valor de l'eòlica marina. Aquest nou esquema dóna suport significativament a la inversió en projectes de transport essencials per connectar les energies renovables a la xarxa nacional. El Banc Europeu d'Inversions es compromet a donar suport a les inversions energètiques crucials a tot Europa i ha proporcionat més de 6 milions de lliures esterlines per a inversions a llarg termini al sector energètic del Regne Unit durant els últims cinc anys, inclosos 500 milions de lliures per a la generació d'un parc eòlic marí de Greater Gabbard. actius acordats al setembre a principis d'any", va dir el vicepresident del Banc Europeu d'Inversions del Regne Unit, Jonathan Taylor.

"La finalització amb èxit de la transacció Greater Gabbard OFTO, el segon acord de millora del crèdit de bons del projecte, demostra els beneficis clars d'augmentar la participació dels inversors institucionals mitjançant una qualificació creditícia més atractiva. Aquest és el primer acord de la iniciativa de bons de projectes on la millora del crèdit ha estat directament avalada pel pressupost de la UE. La confiança dels inversors és essencial per reactivar els mercats de capitals com a fonts clau de finançament per a la infraestructura a llarg termini d'Europa. Esperem veure que més projectes es beneficiïn d'un major suport dels inversors institucionals durant els propers mesos", va dir el comissari d'Afers Econòmics i Monetaris, Olli Rehn.

"Desbloquejar el suport dels inversors institucionals per oferir inversions a llarg termini en la infraestructura energètica europea és crucial per estimular el creixement econòmic i crear nous llocs de treball. El projecte Greater Gabbard OFTO ha demostrat amb èxit com el producte Project Bond Credit Enhancement pot atraure inversió competitiva a llarg termini des dels mercats de capitals fins a una infraestructura energètica vital. L'esquema de millora del crèdit dels bons del projecte farà una contribució important a la inversió energètica a Europa i destaca el paper del pressupost de la UE com a motor de creixement", va dir el comissari d'Energia Guenther Oettinger.

El Greater Gabbard OFTO ha estat el més gran de la primera ronda de licitacions, realitzada per l'Oficina britànica de mercats de gas i electricitat (OFGEM) des del 2009, per transferir actius de transmissió eòlica marina del promotor del parc eòlic a un operador independent. Els actius que s'adquiriran dels ingressos de l'emissió de bons inclouen dues plataformes de subestacions offshore, una subestació terrestre a Leiston i cables de connexió d'alta tensió. Aquesta transferència permet complir amb els requisits europeus de desagregació.

anunci

La Iniciativa de bons de projectes Europa 2020, un programa conjunt de la Comissió Europea i el BEI, està dissenyat per estimular el finançament del mercat de capitals per a les infraestructures lliurades sota estructures de "finançament de projectes". La fase pilot es beneficiarà de 230 milions d'euros del pressupost de la UE i se centrarà a fomentar la inversió en el mercat de capitals per valor de més de 4 milions d'euros per a la inversió en transport i energia. Per beneficiar-se de la millora de crèdit durant la fase pilot, els projectes adequats hauran d'arribar al tancament financer d'aquí a finals de 2016, sempre que el BEI obtingui l'aprovació de finançament del seu Consell abans de finals de 2014.

Fins ara, el Consell del BEI ha aprovat nou projectes d'energia i transport elegibles per a la millora del crèdit de bons de projectes, en sis països de la UE. Aquests inclouen projectes d'autopistes a Bèlgica, Alemanya i el Regne Unit, connexions a la xarxa a parcs eòlics marí a Alemanya i el Regne Unit, així com instal·lacions d'emmagatzematge de gas a Itàlia. Segons el model de bons del projecte, els bons els emeten les mateixes empreses del projecte, i no el BEI ni els estats membres. La funció del Banc Europeu d'Inversions és oferir una millora creditícia mitjançant un instrument subordinat, ja sigui un préstec o una facilitat contingent, per donar suport al deute sènior emès per l'empresa del projecte.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències