Connecteu-vos amb nosaltres

Ajuda

L'ajuda als més desfavorits: el Parlament i el Consell estan d'acord en 3.5 milions de € per 2014-2020

COMPARTIR:

publicat

on

1360_5e3ac35d4f02fba306ae0f35779beb7cEl fons per a l’ajut europeu a la majoria desfavorida (FEAD) a 2014-2020 es mantindrà a 3.5 mil milions d’euros, la mateixa xifra que a 2007-2013, en virtut d’un acord informal celebrat el dijous pels negociadors del Parlament i del Consell. Això hauria d’assegurar que el fons estigui completament operatiu des de 1 January 2014.

"El Parlament va lluitar per mantenir l'ajut als més desfavorits el 2014-2020 a 3.5 milions d'euros, per assolir objectius ambiciosos", va dir la presidenta de la Comissió d'Ocupació i Afers Socials, Pervenche Berès (S&D, FR).

"El fons està dirigit a ajudar els més desfavorits de tots els estats membres. Malauradament, 40 milions de persones a tot Europa no poden permetre's el luxe de posar un menjar bàsic a la seva taula cada dos dies. Quatre milions de persones estan sense llar. El fons intentarà alleujar la situació immediata els efectes de la privació extrema i donaran suport al procés de captació de persones des dels marges de la societat ”, va dir la ponent del FEAD del Parlament, Emer Costello (S&D, IE).

El mateix pressupost de nou

Gràcies al Parlament, el pressupost del fons de 2014-2020 es mantindrà a 3.5 milions d'euros, l'import assignat actualment al Programa Europeu d'Ajuda Alimentària a 2007-2013. El nou fons també s'aplicarà a tots els estats membres.

Abast més ampli

El nou programa de 2014 a 2020 està destinat a substituir el programa de distribució alimentària, dissenyat per utilitzar excedents alimentaris produïts sota la política agrícola comuna.

L’abast del fons s’ampliarà per incloure dos programes operatius dissenyats per proporcionar ajuda a la distribució d’aliments i ajuda material bàsica, i també mesures d’inclusió social per als ciutadans més desfavorits de la UE.

anunci

Donacions de menjar

El FEAD també donarà suport a les donacions d'aliments i, en particular, a la recollida, transport i distribució d'aliments, cosa que contribuirà a reduir els residus alimentaris. També donarà suport a mesures que contribueixin a una dieta saludable.

Taxa de cofinançament

L'acord reprèn el desig del Parlament d'establir la taxa de cofinançament del programa (quota pagada per la UE - la resta la paguen els estats membres) en el 85% de la despesa elegible (la Comissió havia proposat el 85% com a nivell màxim) i augmentar aquesta taxa fins al 95% per als països més afectats per la crisi.

Propers passos

L'acord informal encara ha de ser avalat pels representants permanents dels estats membres (COREPER) i el conjunt del Comitè d'ocupació abans de passar al ple.

Fons

A 2010, gairebé una quarta part dels europeus (gairebé 120 milions) es trobaven en risc de pobresa o exclusió social, aproximadament quatre milions més que l'any anterior.

El Parlament va lluitar durament a 2011 per prolongar el programa d’ajuda alimentària dels ciutadans de la UE necessitats fins al final de 2013 i va deixar clar que els diputats també volien que el programa continués després de 2014.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències