Connecteu-vos amb nosaltres

Benestar dels animals

suport de la UE per reduir la matança il·legal d'elefants i altres espècies en perill d'extinció en els països en desenvolupament

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

o-ZIMBABWE-ELEFANTS-facebookAvui (3 de desembre), la Unió Europea ha decidit donar suport a un programa que millorarà la protecció dels elefants, els grans simis i rinoceronts a Àfrica, així com altres espècies com les tortugues marines al Carib i el Pacífic. Es reforçarà la vigilància de les poblacions animals i la caça furtiva, ajudar a millorar l'aplicació de la llei en la lluita contra els homicidis il·legals a través de la formació i el suport operatiu i establir un sistema de resposta d'emergència per als augments sobtats en la matança il·legal i el comerç.

Comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs, va dir: "matança il·legal d'espècies en perill d'extinció és actualment una de les majors amenaces per a la vida silvestre a l'Àfrica, el Carib i el Pacífic. Implica fortament armat i organitzat xarxes criminals, que contribueixen a la inseguretat i, per tant, obstaculitzen el desenvolupament. Això exigeix ​​un enfocament coherent amb la finalitat de fer front a les amenaces tant a la biodiversitat i la seguretat en aquestes tres regions ".

El comissari de Medi Ambient, Janez Potocnik, va dir: "Aquest nou programa demostra que la UE, en col·laboració amb els països ACP, està preparada per reforçar els seus esforços per combatre el tràfic de fauna salvatge i reduir els seus impactes devastadors sobre la biodiversitat. Acollo especialment l’atenció a una millor aplicació de les normes CITES, que ajudaran els països a reforçar la seva capacitat en aquesta àrea. No obstant això, atès el recent augment espectacular de la demanda de productes il·lícits de la fauna salvatge i el fet que la delinqüència contra la fauna salvatge també s’ha convertit en una greu amenaça per a la seguretat, l’estabilitat política, els recursos naturals i l’estat de dret, la UE ha de considerar si el seu enfocament actual és suficient. a l’hora d’abordar les múltiples facetes d’aquest tema ”.

anunci

El nou projecte Minimitzar la matança il·legal d’elefants i altres espècies en perill d’extinció (MIKES) es basa en un projecte similar existent que existeix des del 2001: ha documentat amb èxit els alarmants augments de la caça furtiva d’elefants i ha posat de manifest la necessitat d’actuar contra l’escalada del comerç il·legal internacional d’elefants. marfil. Segons les dades del projecte, el 2012 al voltant de 22,000 elefants van ser assassinats il·legalment a tot el continent africà. Aquesta xifra supera les xifres de creixement de les poblacions d’elefants, cosa que suggereix que el seu nombre global està disminuint. El comerç il·legal d’ivori també augmenta: el 2011 també es van confiscar 35 tones d’ivori.

Països d'Àfrica, el Carib i el Pacífic compten amb alts nivells de biodiversitat i algunes de les espècies més rares de la vida al planeta, com rinoceronts, grans micos i tortugues marines. El nou projecte Mikes millorarà el sistema de monitorització de la biodiversitat i de les amenaces a la mateixa i ampliar la cobertura dels elefants a altres espècies rares. Per tal de lluitar contra la caça il·legal, serà, entre altres coses, proporcionar formació aplicació de la llei, el suport tècnic per a la creació de sistemes de patrulla, i el suport de les operacions concretes quan sigui necessari. Un mecanisme de resposta d'emergència es va crear per permetre Mikes per respondre als augments sobtats de la matança il·legal i / o el comerç internacional d'elefants i altres espècies.

Fons

anunci

"La minimització de la matança il·legal d'elefants i altres espècies en perill d'extinció (micros)" es finança mitjançant el Fons Europeu de Desenvolupament 10th amb 12.3 milions d '€ i s'executaran en el període 2014-2018. Es durà a terme per la Convenció sobre el comerç internacional d'espècies amenaçades de fauna i flora silvestres (CITES), en col·laboració amb els estats de l'àrea de distribució 31 Àfrica, així com en llocs d'àrees protegides seleccionades en el Carib i el Pacífic.

L'anunci d'avui arriba durant la Cimera de l'elefant africà (2-4 de desembre), que se celebra a Gaborone, Botswana. L’esdeveniment té com a objectiu treballar cap a mesures urgents per fer front a l’augment de la caça furtiva de l’elefant africà i del comerç il·legal d’ivori.

Per a més informació

Lloc web del Comissari Europeu de Desenvolupament, Andris Piebalgs:

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/piebalgs/index_en.htm

Pàgina web de Desenvolupament i Cooperació EuropeAid DG:

http://ec.europa.eu/europeaid/index_en.htm

Pàgina web de comissari europeu de Medi Ambient, Janez Potocnik:

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/potocnik/index_en.htm

Webs de la DG de Medi Ambient:

http://ec.europa.eu/environment/index_en.htm

Els assajos amb animals

El Parlament Europeu votarà sobre investigació, proves i educació sense animals

publicat

on

Qualsevol que estigui familiaritzat amb Ralph, una mascota de conill de prova que es sotmet a la prova d’irritació ocular Draize als laboratoris de cosmètica i que pateixi ceguesa, es preguntarà com aquesta crueltat encara és acceptable en una època de ciència i tecnologia avançades. El Salva Ralph el vídeo es va fer viral a tot el món i probablement es va convertir en el motiu pel qual Mèxic es va unir recentment a les files dels estats, que prohibien les proves de cosmètics en animals. També ho va fer la UE el 2013. La UE té previst anar encara més enllà adoptant una resolució sobre "una acció coordinada a nivell de la Unió per facilitar la transició a la innovació sense l'ús d'animals en investigació, proves i educació" aquesta setmana ( 15 de setembre), Escriu Eli Hadzhieva.

Tot i que la UE fomenta l’ús de mètodes no animals, com la nova tecnologia d’òrgans a xip, simulacions per ordinador i cultius tridimensionals de cèl·lules humanes, la investigació demostra que els mètodes arcaics, com la “dosi letal del 3%”, maten la meitat dels milions d’animals de prova, encara s’utilitzen àmpliament. A més, les evidències mostren cada cop més que alguns animals, com ara conills i rosegadors, són espècies completament diferents de les humanes, per considerar-se representants fiables de la protecció de la salut humana contra els riscos químics. Per exemple, medicaments, com la talidomida, la TGN50 o la fialuridina, destinats a tractar malalties del matí, leucèmia i hepatitis B, respectivament, es van demostrar totalment segurs per als animals, però no van poder ser tolerats pels humans.

Segons la Comissió Europea, l'estratègia europea de productes químics per a la sostenibilitat va augmentar el suport a l'ús de metodologies no animals (NAM) en l'avaluació del risc químic, especialment amb diversos projectes d'Horitzó 2020 (el clúster ASPIS que inclou RISK-HUNT)3R, Projectes ONTOX i PrecisionTOX), les properes revisions del Reglament REACH i Cosmetics, el nou projecte de l’Associació Europea per a Enfocaments Alternatius sobre l’ús de NAM en l’avaluació de riscos, PARC amb l’objectiu de passar a l’avaluació de riscos de nova generació i una Agenda Estratègica de Recerca i Innovació . L’acceptació mundial d’enfocaments innovadors i no animals sobre la seguretat química també és una prioritat a l’agenda de l’OCDE.

anunci

Un seminari web organitzat el 9 de setembre per EU-ToxRisk i PATROLS, dos projectes multiparticipats finançats pel programa H2020 de la UE, va il·lustrar les limitacions de la detecció de riscos in vitro (experiments amb tubs d’assaig) i in silico (experiments simulats per ordinador) existents sistemes alhora que mostra una nova caixa d’eines per dur a terme avaluacions de productes químics i nanomaterials sense animals. El coordinador del projecte EU-ToxRisk, Bob van der Water, de la Universitat de Leiden, va destacar la seva visió “per impulsar un canvi de paradigma en la toxicologia cap a un enfocament integrat lliure d’animals basat en mecanismes per a l’avaluació de la seguretat química” mitjançant una caixa d’eines NAM establerta basada en in vitro i in eines silico i nous components de caixa d’eines NAM de nova generació. Va posar èmfasi en nous sistemes de proves avançats, com ara reporters fluorescents basats en CRISPR en cèl·lules mare, model derivat de cèl·lules mare derivades de cèl·lules mare, micro-teixits hepàtics malalts i xip de quatre òrgans, alhora que va destacar que els NAM s’haurien d’integrar ràpidament a la regulació. marcs de proves.

Shareen Doak, coordinador de PATROLS de la Universitat de Swansea, va destacar les mancances de coneixement sobre els efectes a llarg termini de les exposicions realitzades a nanomaterials d’enginyeria (ENM) per a l’entorn humà i de salut, mentre que va demostrar mètodes innovadors, com ara propietats ENM extrínsecs, proves avançades d’ecotoxicitat, models in vitro heterotípics. del pulmó, GIT i fetge, etc. "Aquests mètodes estan dissenyats per entendre millor els perills humans i ambientals i s'han d'implementar com a part de l'estratègia segura i sostenible per disseny de la UE per minimitzar la necessitat de proves en animals", va dir.

“El repte més gran és l'acceptació i la implementació de NAM. Els requisits de validació estàndard són massa llargs i cal establir el domini d’aplicabilitat dels NAM tenint en compte les noves tecnologies emergents ”, va afegir.

anunci

En un comunicat anterior, el clúster ASPIS expressava el seu suport a la proposta de resolució del Parlament Europeu que la descrivia com "oportuna per accelerar una transició lliure d'animals i complir amb l'ambició de la UE de liderar la propera generació d'avaluació de riscos a Europa i a tot el món". donant la benvinguda als esforços de la UE "que es traduiran en pràctiques reguladores i industrials que protegiran millor la salut humana i els ecosistemes, permetent-nos identificar, classificar i, en última instància, eliminar substàncies perilloses del medi ambient".

La moderadora del seminari web Tilly Metz (Greens, Luxemburg), que també ombra la resolució del Parlament Europeu, va dir que espera que la resolució final contingui els elements següents: enfocament coordinat per agències de la UE, com l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària i l'Agència Europea de Productes Químics, i implementació ràpida de nous mètodes avançats ”.

Això dóna molta reflexió als responsables de la presa de decisions en un moment d’enfrontament per a Ralph i els seus amics animals i humans. És hora que les paraules es tradueixin en acció i l’entorn regulador evolucioni d’acord amb les noves realitats sobre el terreny, alhora que dóna un respir a aquestes tecnologies lliures d’animals prometedores i segures adoptant un enfocament dinàmic per acceptar-les i utilitzar-les. Això no només ens permetrà estar a l’altura de l’ambició de contaminació zero del Tracte Verd, sinó que també oferirà “un entorn lliure de tòxics” tant per als animals com per als humans.

Seguir llegint

Benestar dels animals

L’ús d’antibiòtics en animals està disminuint

publicat

on

L'ús d'antibiòtics ha disminuït i ara és més baix en animals productors d'aliments que en humans, diu el icona PDF últim informe publicat per la European Food Safety Authority (EFSA), l 'Agència Europea de Medicaments (EMA) i l' Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC).

Amb un enfocament d’una sola salut, l’informe de les tres agències de la UE presenta dades sobre el consum d’antibiòtics i el seu desenvolupament resistència als antimicrobians (AMR) a Europa per al 2016-2018.

La caiguda significativa de l’ús d’antibiòtics en animals productors d’aliments suggereix que les mesures adoptades a nivell de país per reduir l’ús estan demostrant ser efectives. L’ús d’una classe d’antibiòtics anomenats polimixines, que inclou la colistina, gairebé a la meitat entre 2016 i 2018 en animals productors d’aliments. Es tracta d’un desenvolupament positiu, ja que les polimixines també s’utilitzen als hospitals per tractar pacients infectats amb bacteris multirresistents.

anunci

La situació a la UE és diversa: la situació varia significativament per país i per classe d’antibiòtics. Per exemple, les aminopenicil·lines, les cefalosporines de tercera i quarta generació i les quinolones (fluoroquinolones i altres quinolones) s’utilitzen més en humans que en animals productors d’aliments, mentre que les polimixines (colistina) i les tetraciclines s’utilitzen més en animals productors d’aliments que en humans .

La relació entre l’ús d’antibiòtics i la resistència bacteriana

L’informe mostra que l’ús de carbapenemes, cefalosporines de tercera i quarta generació i quinolones en humans s’associa amb la resistència a aquests antibiòtics a Escherichia coli infeccions en humans. Es van trobar associacions similars per als animals productors d'aliments.

anunci

L’informe també identifica els vincles entre el consum d’antimicrobians en animals i la RAM en bacteris d’animals productors d’aliments, que al seu torn s’associa amb la RAM en bacteris d’humans. Un exemple d'això és Campylobacter spp. bacteris, que es troben en animals productors d’aliments i causen infeccions transmeses pels aliments en humans. Els experts van trobar una associació entre la resistència d’aquests bacteris en animals i la resistència en els mateixos bacteris en humans.

Lluitar contra la RAM contra la cooperació

La RAM és un important problema de salut pública mundial que representa una greu càrrega econòmica. L’enfocament de One Health implementat mitjançant la cooperació d’EFSA, EMA i ECDC i els resultats presentats en aquest informe demanen esforços continuats per fer front a la RAM contra l’àmbit nacional, comunitari i mundial en tots els sectors sanitaris.

Més informació

Seguir llegint

Benestar dels animals

"Acabar amb l'edat de la gàbia": un dia històric per al benestar dels animals

publicat

on

Věra Jourová, vicepresidenta de Valors i Transparència

Avui (30 de juny), la Comissió Europea ha proposat una resposta legislativa a la Iniciativa Ciutadana Europea (ECI) 'End the Cage Age' (Iniciat l'era de la gàbia) amb el suport de més d'un milió d'europeus de 18 estats diferents.

La Comissió adoptarà una proposta legislativa el 2023 per prohibir les gàbies a diversos animals de granja. La proposta eliminarà gradualment i, finalment, prohibirà l’ús de sistemes de gàbies per a tots els animals esmentats a la iniciativa. Inclourà animals ja contemplats en la legislació: gallines ponedores, truges i vedells; i, altres animals esmentats, inclosos: conills, polletes, criadors de capes, criadors de pollastres, guatlla, ànecs i oques. Per a aquests animals, la Comissió ja ha demanat a l’EFSA (Autoritat Europea de Seguretat Alimentària) que complementi l’evidència científica existent per determinar les condicions necessàries per a la prohibició de les gàbies.

Com a part de la seva estratègia Farm to Fork, la Comissió ja s’ha compromès a proposar una revisió de la legislació sobre benestar animal, inclosa la del transport i la cria, que actualment està sotmesa a un control de condició física, que finalitzarà l’estiu del 2022.

Stella Kyriakides, comissària de Salut i Seguretat Alimentària, va dir: “Avui és un dia històric per al benestar dels animals. Els animals són éssers sensibles i tenim la responsabilitat moral i social de garantir que les condicions a la granja dels animals ho reflecteixin. Estic decidit a garantir que la UE segueixi a l'avantguarda del benestar animal a l'escena mundial i que complim les expectatives de la societat ".

Paral·lelament a la legislació, la Comissió buscarà mesures de suport específiques en àrees clau relacionades amb la política. En particular, la nova política agrícola comuna proporcionarà suport i incentius financers, com ara el nou instrument d’ecosistemes, per ajudar els agricultors a millorar les instal·lacions més adequades per als animals, d’acord amb els nous estàndards. També es podrà utilitzar el Fons de Transició Justa i el Fons de Recuperació i Resiliència per donar suport als agricultors en l’adaptació a sistemes sense gàbies.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències