Connecteu-vos amb nosaltres

Benestar dels animals

suport de la UE per reduir la matança il·legal d'elefants i altres espècies en perill d'extinció en els països en desenvolupament

COMPARTIR:

publicat

on

o-ZIMBABWE-ELEFANTS-facebookAvui (3 de desembre), la Unió Europea ha decidit donar suport a un programa que millorarà la protecció dels elefants, els grans simis i rinoceronts a Àfrica, així com altres espècies com les tortugues marines al Carib i el Pacífic. Es reforçarà la vigilància de les poblacions animals i la caça furtiva, ajudar a millorar l'aplicació de la llei en la lluita contra els homicidis il·legals a través de la formació i el suport operatiu i establir un sistema de resposta d'emergència per als augments sobtats en la matança il·legal i el comerç.

Comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs, va dir: "matança il·legal d'espècies en perill d'extinció és actualment una de les majors amenaces per a la vida silvestre a l'Àfrica, el Carib i el Pacífic. Implica fortament armat i organitzat xarxes criminals, que contribueixen a la inseguretat i, per tant, obstaculitzen el desenvolupament. Això exigeix ​​un enfocament coherent amb la finalitat de fer front a les amenaces tant a la biodiversitat i la seguretat en aquestes tres regions ".

El comissari de Medi Ambient, Janez Potocnik, va dir: "Aquest nou programa demostra que la UE, en col·laboració amb els països ACP, està preparada per reforçar els seus esforços per combatre el tràfic de fauna salvatge i reduir els seus impactes devastadors sobre la biodiversitat. Acollo especialment l’atenció a una millor aplicació de les normes CITES, que ajudaran els països a reforçar la seva capacitat en aquesta àrea. No obstant això, atès el recent augment espectacular de la demanda de productes il·lícits de la fauna salvatge i el fet que la delinqüència contra la fauna salvatge també s’ha convertit en una greu amenaça per a la seguretat, l’estabilitat política, els recursos naturals i l’estat de dret, la UE ha de considerar si el seu enfocament actual és suficient. a l’hora d’abordar les múltiples facetes d’aquest tema ”.

El nou projecte Minimitzar la matança il·legal d’elefants i altres espècies en perill d’extinció (MIKES) es basa en un projecte similar existent que existeix des del 2001: ha documentat amb èxit els alarmants augments de la caça furtiva d’elefants i ha posat de manifest la necessitat d’actuar contra l’escalada del comerç il·legal internacional d’elefants. marfil. Segons les dades del projecte, el 2012 al voltant de 22,000 elefants van ser assassinats il·legalment a tot el continent africà. Aquesta xifra supera les xifres de creixement de les poblacions d’elefants, cosa que suggereix que el seu nombre global està disminuint. El comerç il·legal d’ivori també augmenta: el 2011 també es van confiscar 35 tones d’ivori.

Països d'Àfrica, el Carib i el Pacífic compten amb alts nivells de biodiversitat i algunes de les espècies més rares de la vida al planeta, com rinoceronts, grans micos i tortugues marines. El nou projecte Mikes millorarà el sistema de monitorització de la biodiversitat i de les amenaces a la mateixa i ampliar la cobertura dels elefants a altres espècies rares. Per tal de lluitar contra la caça il·legal, serà, entre altres coses, proporcionar formació aplicació de la llei, el suport tècnic per a la creació de sistemes de patrulla, i el suport de les operacions concretes quan sigui necessari. Un mecanisme de resposta d'emergència es va crear per permetre Mikes per respondre als augments sobtats de la matança il·legal i / o el comerç internacional d'elefants i altres espècies.

Fons

"La minimització de la matança il·legal d'elefants i altres espècies en perill d'extinció (micros)" es finança mitjançant el Fons Europeu de Desenvolupament 10th amb 12.3 milions d '€ i s'executaran en el període 2014-2018. Es durà a terme per la Convenció sobre el comerç internacional d'espècies amenaçades de fauna i flora silvestres (CITES), en col·laboració amb els estats de l'àrea de distribució 31 Àfrica, així com en llocs d'àrees protegides seleccionades en el Carib i el Pacífic.

anunci

L'anunci d'avui arriba durant la Cimera de l'elefant africà (2-4 de desembre), que se celebra a Gaborone, Botswana. L’esdeveniment té com a objectiu treballar cap a mesures urgents per fer front a l’augment de la caça furtiva de l’elefant africà i del comerç il·legal d’ivori.

Per a més informació

Lloc web del Comissari Europeu de Desenvolupament, Andris Piebalgs:

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/piebalgs/index_en.htm

Pàgina web de Desenvolupament i Cooperació EuropeAid DG:

http://ec.europa.eu/europeaid/index_en.htm

Pàgina web de comissari europeu de Medi Ambient, Janez Potocnik:

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/potocnik/index_en.htm

Webs de la DG de Medi Ambient:

http://ec.europa.eu/environment/index_en.htm

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències