Connecteu-vos amb nosaltres

Discapacitat

Dia europeu de les persones amb discapacitat: la Comissió anuncia el guanyador del premi Access City 2014 - Göteborg

COMPARTIR:

publicat

on

premi_access_cityAmb motiu del Dia Europeu de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre), la Comissió Europea va anunciar que Göteborg és la guanyadora del premi Access City Award 2014. El Premi reconeix la tasca destacada de Göteborg per augmentar l'accessibilitat per a les persones amb discapacitat i la gent gran. El Premi 2014 està organitzat per la Comissió Europea juntament amb el Fòrum Europeu de la Discapacitat, i es presenta a Brussel·les durant l'esdeveniment 'Turisme accessible a Europa' amb motiu del Dia Europeu anual de les Persones amb Discapacitat i el Dia Europeu del Turisme. El Premi pretén animar les ciutats amb almenys 50,000 habitants a compartir la seva experiència i millorar l'accessibilitat en benefici de tots.

"'Una ciutat per a tothom!' – aquest és l'eslògan de Göteborg. Haver guanyat el premi Access City d'enguany demostra que per a Göteborg això és més que un eslògan", va dir la vicepresidenta Viviane Reding, comissària de justícia de la UE. "L'enfocament inclusiu de la ciutat d'integrar les persones amb totes les discapacitats a la societat ha ajudat a Göteborg a convertir-se en la guanyadora d'aquest any. Les persones amb discapacitat encara s'enfronten a massa barreres a la vida quotidiana, però ciutats com Göteborg estan liderant el camí per fer la vida més accessible per a tothom. Enhorabona. a Göteborg".

El compromís de Göteborg per augmentar l'accessibilitat al transport, l'habitatge, el treball i l'ocupació és un bon exemple que altres ciutats europees podrien seguir en el futur. Es dóna prioritat a les persones amb discapacitat quan hi hagi habitatges accessibles. Pel que fa a l'ocupació, uns 300 llocs de treball estan equipats amb ajuts personals cada any. La ciutat també treballa de manera sistemàtica en la millora dels equipaments públics, amb actuacions concretes per fer més accessibles els parcs d'atraccions, els parcs infantils i la universitat local.

El segon premi de l'Access City Award va ser per a Grenoble (França) i el tercer per a Poznan (Polònia), ambdues ciutats que han mostrat un progrés notable en termes d'accessibilitat al transport, educació, allotjament, compres, cultura, esports, turisme i ocupació.

La Comissió Europea atorga mencions especials a les ciutats pioneres en la consecució de l'accessibilitat en termes d'entorn construït, transport, tecnologies de la informació i la comunicació i equipaments i serveis públics. Enguany, les mencions especials s'atorguen a:

  1. Belfast, Regne Unit, per "Entorn construït i espais públics"
  2. Dresden, Alemanya, per "Tecnologies de la informació i la comunicació"
  3. Burgos, Espanya, per a Serveis i Equipaments Públics
  4. Màlaga, Espanya per al transport i infraestructures relacionades

Els guanyadors anteriors del premi Access City Award inclouen Àvila a Espanya (IP / 10 / 1641); Salzburg a Àustria (IP / 11 / 1492), i Berlín a Alemanya (IP / 12 / 1309).

Com que fer accessible Europa no només ho poden fer les autoritats públiques, la Comissió Europea també organitza una reunió d'alt nivell sobre creixement i accessibilitat que reunirà directors generals d'empreses i associacions d'usuaris amb motiu del Dia Europeu de les Persones amb Discapacitat. L'objectiu de la reunió és debatre com els productes i serveis es poden fer més accessibles a Europa.

anunci

Fons

Premi Ciutat d'accés

El premi Access City Award es va posar en marxa l'any 2010 per sensibilitzar sobre la discapacitat i promoure iniciatives d'accessibilitat a les ciutats europees de més de 50,000 habitants. El premi tracta de garantir l'accés igualitari a la vida de la ciutat per a les persones amb discapacitat. La iniciativa pretén animar les ciutats a inspirar-se mútuament per innovar i compartir bones pràctiques.

El guardó s'atorga a la ciutat que ha millorat de manera demostrable i sostenible l'accessibilitat en aspectes fonamentals de la vida a la ciutat, i que té plans concrets per a noves millores. El Premi cobreix accions en els àmbits de:

  1. Entorn construït i espais públics;
  2. Transport i infraestructures relacionades;
  3. Informació i comunicació, incloses les noves tecnologies (TIC); i
  4. Equipaments i serveis públics.

Procés de selecció del Jurat Europeu per al Premi Access City 2014

En una primera ronda de selecció a nivell nacional 102 ciutats de 23 estats membres es van presentar i van complir els criteris per ser admeses al concurs. Els jurats nacionals dels estats membres estaven formats per persones amb discapacitat i experts de l'administració pública. Van poder escollir fins a tres ciutats per nominar a la ronda de selecció europea, que va resultar en una selecció de 33 ciutats que es van presentar al jurat europeu per al "Access City Award 2014".

El Jurat Europeu, format per experts en accessibilitat i representants del Fòrum Europeu de Discapacitat i Age Platform Europe, va valorar aquestes 33 ciutats i va seleccionar el guanyador, el segon i el tercer premi, així com les quatre mencions especials.

Política de la UE sobre accessibilitat

Fer que Europa sigui més accessible per a les persones amb discapacitat és una part clau Estratègia global de la UE per a la discapacitat.2010-2020 que proporciona el marc general d'actuació en l'àmbit de la discapacitat i l'accessibilitat a nivell de la UE per complementar i donar suport a l'acció dels estats membres. La legislació de la UE inclou disposicions específiques sobre accessibilitat en àmbits com el transport i els serveis de comunicacions electròniques.

La UE fa ús d'una varietat d'instruments més enllà de la legislació i la política, com ara la investigació i l'estandardització, per optimitzar l'accessibilitat de l'entorn construït, les TIC, el transport i altres àrees, i per fomentar un mercat de productes i serveis accessibles a tota la UE. .

La UE també pretén millorar el funcionament del mercat de tecnologies d'assistència en benefici de les persones amb discapacitat i dóna suport a un enfocament de "Disseny per a tothom" que beneficiï una part més àmplia de la població, com ara les persones grans i les persones amb mobilitat reduïda.

Més informació

Llegeix més sobre el premi Access City aquí i aquí

Turisme accessible a Europa, amb motiu del Dia Europeu de les Persones amb Discapacitat i el Dia Europeu del Turisme

Estratègia europea de discapacitat 2010-2020  i aquí

Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat

Pàgina d'inici de la vicepresidenta Viviane Reding

Seguiu el vicepresident a Twitter: @VivianeRedingEU

Seguiu Justícia de la UE a Twitter: @EU_Justice

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències