Connecteu-vos amb nosaltres

Arts

Música per a les teves orelles: la concessió de llicències més fàcil impulsarà gamma de serveis de música en línia

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20130709PHT16914_originalEls amants de la música aviat podrien gaudir d'una àmplia gamma de cançons per accedir a Internet gràcies a un acord amb els estats membres per emetre proveïdors de música en línia amb llicències que s'apliquen a tota la UE. Va ser aprovat pel comitè d'assumptes legals del PE el novembre de 26. L'acord facilitarà que els proveïdors de serveis de música en línia obtinguin llicències i que els músics obtinguin les seves regalies amb més rapidesa. Al juliol, el Parlament Europeu va parlar amb Marielle Gallo (pictuvermell), Un membre francès del grup EPP encarregat de dirigir-lo a través de l'EP.

Per què és important harmonitzar les normes que regeixen les entitats de gestió a nivell de la UE? Com funcionaria?Estem tractant d'aconseguir un mercat únic digital i aquest és un dels passos a seguir per tal de garantir la igualtat d'accés a la cultura per a tots els ciutadans europeus a través de les societats de gestió col·lectiva. Ara tenim un sistema de regulació realment afinat de la transparència i el bon govern.Serà aquesta proposta de realitzar descàrregues legals més fàcil i potser més barat? Influirà en la forma d'escoltar música en línia en diferents estats membres?

En fer que la concessió de llicències per als diferents països més fàcils per a la música en línia, la proposta beneficiarà a tots. Nous serveis en línia serà capaç d'entrar al mercat amb més facilitat a evitar que iTunes cantonada tot el mercat. És també una manera de fomentar iniciatives com Spotify. L'objectiu de la directiva és un veritable mercat únic digital que és capaç de transmetre els béns culturals.

anunci

L'oferta legal de música en línia arribarà a ser molt accessible per a tots els ciutadans europeus. Cada vegada més fàcil d'accedir, l'oferta de música legal també serà més barat.

Com serà la proposta beneficiarà artistes?

L'objectiu principal de la directiva és tenir cura dels artistes. Ens assegurem que el seu treball és millor compensada. També tindran un control total sobre els drets recollits en els seus comptes, més les despeses de gestió de les entitats de gestió, sobre les inversions i van a estar al centre de la presa de decisions.

anunci

Aquesta entrevista va ser publicada per primera vegada al juliol 10 2013. Ara s'ha reeditat amb el permís del Marielle Gall.

Arts

Els eurodiputats reclamen uns estàndards socials mínims comuns per als artistes i els treballadors culturals

publicat

on

La comissió de cultura i educació del Parlament va demanar la creació d'un marc a escala europea sobre condicions de treball i estàndards mínims per a tots els artistes, CULT.

En una resolució adoptada dilluns (27 de setembre) per 26 vots a favor, cap en contra i tres abstencions, el Comitè de Cultura i Educació demana a la Comissió que proposi un "Estatut europeu de l'artista", establint un marc comú per a les condicions de treball i normes mínimes per a tots els països de la UE, tot respectant plenament les competències dels estats membres en matèria de mercat laboral i política cultural.

Mobilitat transfronterera

anunci

Les diferències en la legislació nacional sobre l'estatus legal d'un artista i el seu reconeixement transfronterer dificulten la col·laboració i la mobilitat. En el text aprovat, els eurodiputats demanen als estats membres i a la Comissió que eliminin totes les barreres a la mobilitat transfronterera, revisant, si cal, els requisits administratius de visats, fiscalitat i seguretat social, així com el reconeixement de l’educació basada en les arts. graus.

Els eurodiputats també demanen programes específics per a la mobilitat de joves creadors i innovadors.

"Amb aquest informe hem enviat un missatge contundent per millorar la mobilitat transfronterera per a artistes, autors, creadors culturals i treballadors culturals. Ajudarà als artistes a guanyar-se els mitjans de vida millor i més segurs, aclarint el seu estat i simplificant l'accés a la seguretat social I lluitarem per resoldre els problemes als quals s’enfronten els artistes avui en dia, ja sigui per discriminació per raó de gènere, raça, origen o orientació sexual o per repressió política, que tots sabem que és massa important a la UE actualment ", va dir el ponent Monica Semedo (Renew, LU).

anunci

Ingressos per drets d'autor i plataformes de transmissió

Els artistes estan exposats a pràctiques injustes per part de plataformes de transmissió digital dominants, com ara clàusules de compra que priven els autors o els seus drets d'autor. Per solucionar-ho, els eurodiputats volen que la Comissió i els estats membres garanteixin que els artistes i els treballadors culturals tinguin accés a la negociació col·lectiva i apliquin fermament la protecció de les obres i els seus creadors a la legislació nacional sobre drets d’autor.

Defensar la llibertat artística

Els eurodiputats insten els estats membres a fomentar i defensar la llibertat artística per defensar el dret a la llibertat d’expressió i garantir que els ciutadans de la UE puguin gaudir lliurement de les creacions artístiques. Insten la Comissió a sancionar els països de la UE que no compleixen aquestes llibertats.

Propers passos

La resolució hauria de ser votada pel Parlament en la segona sessió plenària d'octubre.

Fons

La pandèmia ha exposat les vulnerabilitats laborals preexistents d'artistes i treballadors culturals: les arts són un camp d'ocupació caracteritzat per la intermitència, els mitjans de subsistència fràgils, la seguretat social feble o absent, segons diuen els eurodiputats. Persisteixen enormes diferències entre els estats membres pel que fa al suport, els beneficis socials i les definicions d’un artista.

El 2020, el sector cultural i creatiu de la UE va experimentar pèrdues de facturació superior al 30%, una pèrdua acumulada de 199 milions d’euros, amb pèrdues del 75% i del 90% respectivament al sector de la música i les arts escèniques.

Més informació 

Seguir llegint

Arts

Les pintures rupestres prehistòriques a Espanya mostren que els neandertals eren artistes

publicat

on

By

Una guia il·lumina marques de color ocre vermell pintades sobre estalagmites per neandertals fa uns 65,000 anys, segons un estudi internacional, en una cova prehistòrica a Ardales, al sud d'Espanya, el 7 d'agost de 2021. REUTERS / Jon Nazca
Segons un estudi internacional, es poden veure marques ocres vermelles pintades en estalagmites per neandertals fa uns 65,000 anys, en una cova prehistòrica a Ardales, al sud d’Espanya, el 7 d’agost de 2021. REUTERS / Jon Nazca

Segons un estudi internacional, es poden veure marques ocres vermelles pintades en estalagmites per neandertals fa uns 65,000 anys, en una cova prehistòrica a Ardales, al sud d’Espanya, el 7 d’agost de 2021. REUTERS / Jon Nazca

És possible que els neandertals estiguessin més a prop de les nostres espècies d’humans moderns prehistòrics del que es creia abans després que les pintures rupestres trobades a Espanya demostressin que tenien afició a la creació d’art, va dir diumenge (8 d’agost) un dels autors d’un nou informe científic, escriu Graham Keeley, Jon Nazca Mariano Valladolid.

El pigment d’ocre vermell descobert a les estalagmites a les coves d’Ardales, prop de Màlaga, al sud d’Espanya, va ser creat pels neandertals fa uns 65,000 anys, cosa que els va fer possiblement els primers artistes de la terra, segons l’estudi publicat al Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) diari.

anunci

Els humans moderns no habitaven el món en el moment en què es van fer les imatges de les coves.

Els nous descobriments s’afegeixen a l’evidència creixent que els neandertals, el llinatge dels quals es va extingir fa uns 40,000 anys, no eren els parents poc sofisticats de l’Homo sapiens que feia temps que eren retratats.

L'estudi va trobar que els pigments es van fabricar a les coves en diferents moments de fins a 15,000 i 20,000 anys de diferència i van dissipar un suggeriment anterior que eren el resultat d'un flux d'òxid natural en lloc de ser creats per l'home.

anunci

Joao Zilhao, un dels autors de l'estudi PNAS, va dir que les tècniques de datació van mostrar que els neandertals havien escopit ocre a les estalagmites, possiblement com a part d'un ritual.

"La importància és que canvia la nostra actitud cap als neandertals. Estaven més a prop dels humans. Investigacions recents han demostrat que els agradaven els objectes, es van aparellar amb humans i ara podem demostrar que pintaven coves com nosaltres", va dir.

Les pintures murals realitzades per humans moderns prehistòrics, com les que es troben a la cova de Chauvet-Pont d'Arc de França, tenen més de 30,000 anys d'antiguitat.

Seguir llegint

Arts

Obra d'art de joves kazakhs presentada a Luxemburg

publicat

on

La diàspora kazakh es va reunir recentment per a la trobada d’amics de Kazakhstan i per a l’exposició d’obres d’art de joves kazakhs anomenats "El món a través dels ulls dels nens de Kazakhstan". L’esdeveniment s’emmarca en la celebració del 30è aniversari de la independència de Kazakhstan i va comptar amb la presència de representants del ministeri d’afers exteriors de Luxemburg, dels cercles empresarials i culturals, d’organitzacions públiques de Luxemburg i de kazakhs residents a Luxemburg.

Va ser organitzat per l'ambaixada de Kazakhstan, l'Associació Kazakhstan-Luxemburg i l'Ayalagan Alaqan, una fundació pública de caritat de Kazakhstan. Tenint en compte la importància de preservar i desenvolupar els llaços de la diàspora amb Kazakhstan, les reunions de kazakhs a Luxemburg s'estan convertint en una tradició.

Durant la reunió, Nurgul Tursyn, el president de l'Associació Kazakhstan-Luxemburg, va parlar de la contribució de l'Associació en la promoció de la imatge de Kazakhstan a l'estranger, així com d'altres esdeveniments, destinats a millorar els llaços culturals i humanitaris entre els dos països.

anunci

En el seu discurs de benvinguda, Miras Andabayev, el ministre conseller de l’ambaixada, va assenyalar que la Fundació Ayalagan Alaqan està duent a terme un treball molt important, demostrant la creativitat dels nens kazakhs que es caracteritzen per un talent especial, així com una energia positiva provinent de les seves pintures.

L'exposició de dibuixos de joves kazakhs va causar una forta impressió als convidats de l'esdeveniment, que van assenyalar que les obres dels nens encarnen l'estat del seu món interior i el desig d'aprendre. "Mirant aquests dibuixos, podem dir que aquests nens estimen el seu país, la ciutat, els animals. Esforcen per conèixer el món que els envolta i fins i tot l'espai", va assenyalar un dels convidats.

La Fundació Ayalagan Alaqan, dirigida per Rada Khairusheva, ha organitzat exposicions similars a tot el món en cooperació amb les ass ambaixades de Kazakhstan a l’Índia, els Emirats Àrabs Units, Armènia, Letònia, França i actualment treballa en altres exposicions per familiaritzar la comunitat internacional amb la creativitat dels joves kazakhs amb discapacitat i necessitats educatives especials.

anunci

Font - Ambaixada de la República de Kazakhstan al Regne de Bèlgica

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències