Aviació: Comissió actualitza la llista europea de seguretat de companyies aèries prohibides

pal-777La Comissió Europea ha actualitzat de moment 22nd la llista de companyies aèries subjectes a una prohibició d'explotació o les restriccions operatives dins de la Unió Europea, més coneguda com la llista de seguretat aèria de la UE. Sobre la base de la informació de seguretat de diverses fonts i una audiència tant amb les autoritats d'aviació del Nepal, així com amb un nombre de portadors del Nepal, la Comissió va decidir posar totes les companyies aèries del Nepal a la llista de seguretat aèria de la UE.

Siim Kallas, vicepresident de la Comissió responsable de Transports, va dir: "La situació actual de seguretat al Nepal no ens deixa altra opció que posar tots els seus portadors a la llista de seguretat aèria de la UE. Esperem que aquesta prohibició ajudarà a les autoritats d'aviació per millorar la seguretat aèria. Ja he demanat a l'Agència Europea de Seguretat Aèria per preparar un projecte d'assistència de seguretat de l'aviació per a Nepal. Al costat positiu, estic feliç de prendre nota més dels avenços de seguretat, sobretot en les Filipines, Sudan i Zàmbia. Aquests països, així com una sèrie d'altres països on la seguretat està millorant gradualment, romanen de moment a la llista, però estic segur que les decisions positives són a la canonada si les coses es segueixen movent en la direcció correcta ".

La nova llista substitueix i actualitza l'anterior, aprovat al juliol 2013, i pot ser consultat a la Comissió de lloc web.

Com a conseqüència de la prohibició dels portadors del Nepal, que no puguin volar cap o dins de la Unió. A més, els operadors i agents de viatges europeus hauran d'informar als viatgers europeus, que tindran dret a reemborsament si haguessin reservat un seient en un vehicle del Nepal com a part d'un viatge a Nepal, i decidir no utilitzar-lo.

També es van realitzar consultes amb les autoritats d'aviació civil de Líbia. El Comitè de seguretat aèria de la UE va assenyalar que el progrés continua sent fet, però va estar d'acord amb les autoritats d'aviació civil de Líbia que segueix sent necessari mantenir les restriccions voluntàries no volar a la UE, que s'apliquen des de la revolució de Líbia per a totes les companyies aèries amb llicència a Líbia . L'aplicació d'aquestes restriccions es mantindrà sota estricta supervisió de la Comissió i el Comitè de Seguretat Aèria de la UE.

Es van fer nous canvis tècnics a la llista de seguretat aèria de la UE, a causa de l'eliminació d'algunes companyies aèries que van deixar d'existir i l'addició d'altres nous creats recentment en una sèrie de països prohibits: Kirguizistan, Kazakhstan, Indonèsia i Moçambic.

La decisió de la Comissió es basa en l'opinió unànime del Comitè de seguretat aèria de la UE, que es va reunir del 19 fins 21 2013 novembre. El Comitè de seguretat aèria de la UE es compon d'experts en seguretat aèria de la Comissió, de cada un dels Estats membres 28 de la Unió, així com de Noruega, Islàndia, Suïssa i l'Agència Europea de Seguretat Aèria (AESA). La decisió de la Comissió també va rebre una opinió positiva del Parlament Europeu i del Consell de Ministres.

Fons

La llista de seguretat aèria actualitzada UE inclou totes les companyies aèries certificades en estats 21, per a un total de companyies 295 totalment prohibits en els cels de la UE: Afganistan, Angola, Benín, República del Congo, la República Democràtica del Congo, Djibouti, Guinea Equatorial, Eritrea , Gabon (amb l'excepció de tres companyies aèries que operen sota les restriccions i condicions), Indonèsia (amb l'excepció de cinc línies aèries), Kazakhstan (amb l'excepció d'una companyia aèria que opera sota restriccions i condicions), Kirguizistan, Libèria, Moçambic, Nepal , Filipines (amb l'excepció d'una línia aèria), Sierra Leone, Sant Vaig prendre i Príncep, Sudan, Swazilàndia i Zàmbia. La llista també inclou 2 les diferents companyies aèries: Blue Wing Airlines des Surinam i Meridian Airways de Ghana, per a un total global d'aerolínies 297.

A més, la llista inclou aerolínies 10 subjectes a restriccions d'explotació i per tant estiguin autoritzats a circular a la UE sota condicions estrictes: Air Astana de Kazakhstan, Afrijet, Gabon Airlines, i SN2AG de Gabon, Air Koryo de la República Popular Democràtica de Corea, Airlift International de Ghana, Air Service Comores de les Comores, l'Iran Air, de l'Iran, TAAG Angola Airlines des d'Angola i Air Madagascar de Madagascar.

Per a més informació, seguiu el vicepresident Kallas en Twitter.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Aviació / aerolínies, Comissió Europea, transport

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *