Connecteu-vos amb nosaltres

Crim

La lluita contra l'evasió i elusió: Un any de progrés

COMPARTIR:

publicat

on

0 ,, 15725241_303,00Per què la Comissió ha fet de la lluita contra el frau fiscal i l'evasió fiscal una prioritat?

Cada any, a la UE es perden milers de milions d'euros de diners públics a causa de l'evasió fiscal i l'evasió fiscal. Com a resultat, els estats membres pateixen una greu pèrdua d'ingressos, així com una afectació a l'eficiència dels seus sistemes fiscals. Les empreses es troben en desavantatge competitiu en comparació amb les seves contraparts que participen en esquemes de planificació fiscal agressiva i d'elusió fiscal. I els ciutadans honestos porten una càrrega més pesada, en termes d'augment d'impostos i retallades de despesa, per compensar els impostos no pagats dels evasors. Per tant, lluitar contra l'evasió fiscal és essencial per a una fiscalitat més justa i eficient.

El caràcter transfronterer de l'evasió i elusió fiscal, juntament amb les preocupacions dels estats membres per mantenir la competitivitat, fan molt difícil que les mesures purament nacionals tinguin l'efecte desitjat. L'evasió fiscal és un problema polifacètic que requereix un enfocament de diverses vessants, a nivell nacional, europeu i internacional.

Els estats membres han de cooperar estretament si volen augmentar l'equitat dels seus sistemes fiscals, assegurar els ingressos fiscals tan necessaris i ajudar a millorar el bon funcionament del mercat únic. A més, la "fortalesa en nombre" de la UE que actua com a bloc unit contribueix a donar més pes per aconseguir un progrés més ràpid i ambiciós a nivell internacional en l'àmbit del bon govern fiscal.

Quins avenços s'han fet en la lluita contra l'evasió i elusió fiscals a nivell de la UE durant l'últim any?

El desembre de 2012, la Comissió va presentar un Pla d'acció per abordar millor l'evasió fiscal i l'elusió fiscal de societats (IP / 12 / 1325). Aquest pla d'acció va posar en marxa el que s'ha convertit en una campanya de la UE molt intensa per combatre millor aquests problemes. Va ser aprovat al Consell Europeu del maig, on els líders de la UE van demanar que es prenguessin mesures efectives per combatre l'evasió i elusió fiscal.

En els 12 mesos transcorreguts des de la presentació del Pla d'acció, s'ha produït un avenç notable en aquest àmbit a nivell de la UE, i la Comissió ha presentat una sèrie de noves iniciatives importants. Entre les accions realitzades durant l'any 2013 hi ha:

anunci
  1. Ampliar àmpliament l'intercanvi automàtic d'informació a la UE

Al juny, la Comissió va proposar ampliar l'intercanvi automàtic d'informació entre les administracions fiscals de la UE, per cobrir totes les formes d'ingressos financers i saldos de comptes (IP / 13 / 530). Això obre el camí perquè la UE tingui el sistema d'intercanvi automàtic d'informació més complet del món. També garantirà que la UE estigui ben ubicada per implementar el nou estàndard global (vegeu més avall) de manera ràpida i amb una interrupció mínima per a les empreses. La proposta podria ser consensuada pels estats membres durant el primer semestre de 2014.

  1. Endurir les normes fiscals de societats de la UE contra la planificació fiscal agressiva

Al novembre, la Comissió va proposar mesures per tancar les llacunes a la Directiva matriu-filial i abordar els desajustos nacionals. Això tancarà les oportunitats per a un tipus particular d'elusió fiscal de societats (IP / 13 / 1149). La proposta hauria de ser discutida i possiblement acceptada pels ministres de Finances de la UE sota la presidència grega.

  1. Negociació amb països veïns per a una major transparència

La Comissió va rebre el mandat de negociar acords fiscals més forts amb Suïssa, Andorra, Mònaco, San Marino i Liechtenstein (MEMO / 12 / 353) al maig. El comissari Šemeta va visitar immediatament els 5 països per donar impuls polític a les converses i subratllar que la UE buscava negociacions ràpides i ambicioses. Les negociacions formals han començat amb els 4 països més petits i començaran amb Suïssa tan bon punt tingui el seu propi mandat de negociació (esperat abans de finals d'any).

  1. Establiment d'una Plataforma de Bon Govern Fiscal

La Comissió va establir una plataforma sobre bon govern fiscal per debatre les millors maneres de lluitar contra l'evasió i elusió fiscals i supervisar el progrés en aquest àmbit tant a nivell de la UE com a nivell nacional.IP / 13 / 351). La Plataforma ja ha començat a treballar sobre la millor manera d'aplicar les Recomanacions de la Comissió sobre planificació fiscal agressiva i sobre com tractar els paradisos fiscals. El seu programa de treball també inclou altres àrees d'enfocament, com ara un Codi del contribuent de la UE, maneres d'augmentar la transparència de les multinacionals i analitzar els efectes de la política fiscal de la UE sobre els països en desenvolupament.

  1. Llançament del debat sobre la fiscalitat digital

La Comissió va establir un grup d'experts d'alt nivell en fiscalitat de l'economia digital, presidit per l'exministre de Finances portuguès Vitor Gaspar. Es reunirà per primera vegada el 12 de desembre (IP / 13 / 983). L'elusió fiscal de les empreses és un problema especialment urgent en el sector digital. El grup analitzarà els reptes particulars de la fiscalitat digital i proposarà solucions durant el primer semestre de 2014 per garantir que el sector digital pagui la seva part justa d'impostos, sense crear obstacles fiscals a aquest sector en pro del creixement.

  1. Acordar nous instruments per lluitar millor contra el frau a l'IVA

Al juny, els estats membres van acordar per unanimitat un conjunt de mesures per combatre millor el frau a l'IVA. El Mecanisme de Reacció Ràpida i el mecanisme de cobrament invers permetran als estats membres reaccionar de manera més ràpida i eficient davant el frau de l'IVA a gran escala, reduint així pèrdues substancials per a les finances públiques. Aquests nous instruments estaran preparats per al seu ús a partir del 2014 (IP / 12 / 868).

  1. Proposar un nou formulari estàndard d'IVA per millorar el compliment fiscal

A l'octubre, la Comissió va proposar un formulari d'IVA estàndard simplificat per a l'ús de les empreses d'arreu d'Europa. A més de facilitar la vida a les empreses, aquest formulari normalitzat ajudarà a millorar el compliment fiscal simplificant el procediment perquè les empreses declarin l'IVA que deuen (IP / 13 / 988). I un major compliment significa més ingressos per als pressupostos nacionals.

  1. Publicació d'un nou informe sobre la bretxa de l'IVA a la UE

La Comissió va publicar un estudi sobre la bretxa de l'IVA a la UE, que va ascendir a 193 milions d'euros el 2011. Abans d'aquest estudi, les estimacions més recents de la bretxa de l'IVA es remunten al 2006. Les noves xifres ajuden a entendre millor les tendències recents. a la UE, per configurar i orientar millor les mesures polítiques per millorar el compliment de l'IVA (MEMO / 13 / 800).

  1. Prevenció de la competència fiscal nociva

La Comissió ha continuat examinant i controlant les ajudes estatals concedides mitjançant mesures fiscals a les empreses. També ha donat suport al treball del Grup de Codi de Conducta contra la competència fiscal nociva, aportant anàlisis detallades de molts règims fiscals nacionals per a la consideració del Grup de Codi.

  1. Introduir més transparència corporativa

La nova Directiva comptable introdueix l'obligació per a les grans empreses extractives i madereres d'informar país per país dels pagaments que fan als governs, i també per projectes. Els impostos gravats es troben entre els pagaments a declarar. Les Directives de Requisits de Capital (CRDIV) revisades milloren la transparència en les activitats dels bancs i fons d'inversió en diferents països, especialment pel que fa als beneficis, impostos i subvencions en diferents jurisdiccions (MEMO / 13 / 690). S'espera que la implementació de les Conclusions del Consell Europeu de maig garanteixi que totes les grans empreses i grups facin públics quant paguen en impostos i en quin país, com ara han de fer els bancs. Finalment, la proposta de la Comissió per revisar la legislació contra el blanqueig de capitals inclou una referència específica als delictes fiscals (IP / 13 / 87).

El treball actiu a nivell de la UE també es va reflectir en el paper actiu que va tenir la UE per impulsar els debats internacionals per millorar la bona governança fiscal a tot el món (vegeu més avall).

On hi ha marge per a una major acció en aquesta fase en la lluita contra l'evasió i elusió fiscal a la UE?

En primer lloc, cal un acord sobre la Directiva de l'impost sobre l'estalvi (MEMO / 12 / 353) abans de finals de 2013, tal com va demanar el Consell Europeu del maig. Això és crucial per tancar les llacunes de la Directiva sobre l'estalvi i garantir que pugui continuar funcionant bé. Un marc a escala de la UE per a l'intercanvi automàtic d'informació també donarà als bancs més seguretat jurídica i claredat sobre les obligacions d'informació.

El progrés en la Base Impositiva Comuna Consolidada de l'Impost sobre Societats (CCCTB) també és molt important per abordar millor l'elusió fiscal de societats (IP / 11 / 319). A més de reduir substancialment les càrregues administratives per a les empreses, la CCCTB té el potencial d'eliminar moltes oportunitats de benefici per a les empreses multinacionals. Això es reconeix en el pla d'acció de l'OCDE contra l'erosió de la base i el trasllat de beneficis (BEPS), i l'acord sobre la CCCTB garantiria que la UE sigui l'estàndard en aquesta àrea.

Tal com s'indicava en el Pla d'Acció de l'any passat, la Comissió animaria els estats membres a fer un millor ús del Codi de conducta sobre la fiscalitat empresarial. Aquesta pot ser una eina molt eficaç per identificar i eliminar règims fiscals nocius a la UE. Actualment, la Comissió està estudiant maneres d'enfortir el Codi, per exemple, ampliant-ne l'abast o modificant els criteris del Codi.

A més, s'ha demanat als estats membres que intensifiquen els esforços a nivell nacional per fer front a l'evasió i elusió fiscal. Es van donar recomanacions específiques per país a 13 estats membres per millorar el compliment fiscal a nivell nacional. I l'Enquesta anual de creixement de 2013 va tornar a demanar a tots els governs que intensifiquen les seves campanyes nacionals contra l'evasió fiscal i reforcin la seva acció coordinada per fer front a la planificació fiscal agressiva i als paradisos fiscals.

Mentrestant, la Comissió continua treballant en les accions a mitjà i llarg termini previstes en el Pla d'acció contra l'evasió fiscal de l'any passat. Aquests inclouen un codi del contribuent, un número d'identificació fiscal de la UE i possiblement sancions comunes a tota la UE per delictes fiscals.

Què s'ha aconseguit a nivell internacional per millorar la lluita contra l'evasió i l'evasió, i quina ha estat la contribució de la UE a això?

El setembre de 2013, els líders del G20 van acordar mesures concretes per abordar millor l'evasió fiscal i l'elusió fiscal de les empreses a tot el món. En primer lloc, van confirmar el pas cap a una major transparència fiscal internacional, en acordar que l'intercanvi automàtic d'informació hauria de ser el nou estàndard global de cooperació entre les administracions tributàries. En segon lloc, van aprovar el pla d'acció BEPS de l'OCDE per frenar l'elusió fiscal de les empreses a tot el món. Aquestes mesures confirmen una millora important en la fiscalitat internacional, que la farà més justa, més eficaç i més equipada per a l'economia del segle XXI. Amb el compromís polític assumit, ara el focus es posa en la implementació d'aquests canvis.

Pel que fa a l'intercanvi automàtic d'informació, la UE ha aprofitat la seva pròpia experiència i coneixements en aquest àmbit per contribuir activament al desenvolupament de la nova norma global. En particular, la Comissió ha intentat garantir que l'estàndard global tingui en compte els acords d'intercanvi automàtic d'informació de la UE i sigui compatible amb la legislació de la UE (per exemple, protecció de dades), per evitar dificultats innecessàries per a les empreses. L'últim esborrany de l'estàndard global sembla satisfer almenys la majoria de les necessitats de la UE, i l'OCDE té la intenció de presentar la versió final als ministres de Finances del G20 al febrer per a un acord.

Mentrestant, el Pla d'acció BEPS complementa les mesures de la UE per fer front a la planificació fiscal agressiva, alhora que aborda temes que només es poden tractar de manera eficaç a nivell internacional. El pla d'acció BEPS estableix 15 accions específiques per reajustar els estàndards internacionals en matèria fiscal perquè estiguin millor configurats per a l'economia global canviant. Durant el proper any es desenvoluparan noves normes i estàndards en àmbits com l'establiment permanent, els preus de transferència i la fiscalitat digital. L'objectiu és protegir l'equitat i la integritat dels sistemes fiscals i equipar millor els governs en la seva repressió contra l'elusió fiscal de les empreses. La UE ja té una valuosa experiència en diverses àrees cobertes per BEPS, com ara els preus de transferència i la lluita contra els desajustos híbrids. I el treball del grup d'experts de la Comissió sobre fiscalitat digital aportarà aportacions al grup de treball digital de l'OCDE. Amb aquesta aportació i experiència a oferir, la UE pot continuar jugant un paper central en el treball per implementar BEPS, sobretot si es manté una posició forta i coordinada entre tots els estats membres.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències