Connecteu-vos amb nosaltres

burocràcia

Fusions: La Comissió redueix la burocràcia per a les empreses

COMPARTIR:

publicat

on

redtape_2153462cLa Comissió Europea ha adoptat un paquet per simplificar els seus procediments de revisió de les concentracions segons el Reglament de fusions de la UE. Aquest paquet amplia l’abast del seu procediment simplificat per revisar les concentracions no problemàtiques, cosa que suposa que la proporció total de casos tractats en aquest procediment sigui 60-70%. La Comissió també ha reduït la quantitat d’informació necessària per notificar les transaccions en tots els casos, ja sigui sota el procediment simplificat o no. Es preveu que això aporti beneficis significatius per a empreses i assessors en termes de treball preparatori i costos relacionats. El paquet de simplificació de la fusió serà aplicable a partir del 1 de gener de 2014.

Aquesta iniciativa és un pas concret cap als objectius del programa Regulatory Fitness and Performance (REFIT) de la Comissió per fer que les normes i els procediments siguin menys pesants per a les empreses.

El vicepresident de la Comissió encarregat de la política de competència, Joaquín Almunia, va dir: "El paquet de simplificació de fusions demostra que estem escoltant els nostres grups d'interès. És la reforma més completa dels nostres procediments de fusió fins ara i els farà molt més senzills. Això reduirà la càrrega i el cost administratius de les empreses en un moment en què més ho necessita ".

Per tal de racionalitzar i accelerar la revisió de les fusions a nivell de la UE, la Comissió ha revisat els seus procediments i, com a conseqüència, ha revisat dos textos: (i) l’avís sobre procediments simplificats i (ii) la normativa d’aplicació de la fusió ( Vegeu també MEMO / 13 / 1098). Paral·lelament, la Comissió ha actualitzat els seus textos model per als compromisos de desinversió.

Canvis a l’avís sobre procediments simplificats

Segons aquest avís, les comissions van examinar les fusions que, generalment, és poc probable que plantegin problemes de competència en un procediment simplificat. Les empreses poden utilitzar un formulari de notificació més curt i la Comissió pot eliminar aquests casos sense una investigació de mercat. La Comissió ha ampliat l’abast del procediment simplificat a la llum de la seva experiència:

- Per als mercats en què competeixen dues empreses fusionades (superposició horitzontal), les fusions inferiors a una quota de mercat combinada del 20% es qualificaran ara per al procediment simplificat (en lloc del 15% actualment).

anunci

- En el cas de les fusions en què una de les empreses ven aportacions a un mercat on l’altra empresa està activa (mercats relacionats verticalment), com ara una fusió entre un productor de peces d’automòbil i un fabricant de vehicles, les fusions per sota d’una quota de mercat combinada del 30% s’avaluaran segons el procediment simplificat (en lloc del 25% actualment).

- Segons un nou criteri introduït per la reforma, si les quotes de mercat combinades de dues empreses fusionades són compreses entre el 20% i el 50%, però l’augment de les quotes de mercat a causa de la fusió és petit, ara també es pot avaluar la fusió segons el procediment simplificat. .

Les mesures permeten a la Comissió tractar entre el 60-70% dels casos de fusions segons el procediment de revisió simplificada (és a dir, un 10% més que avui). D’aquesta manera es reduirà el treball intern que realitzin les empreses abans de notificar una fusió i també es podria produir una reducció de les quotes dels advocats fins a un terç.

Canvis en el Reglament d'aplicació de la fusió

La informació necessària per a notificar una fusió a la Comissió també es reduirà, especialment per als casos que s’està avaluant segons el procediment simplificat, però també per a altres casos. El paquet també facilita que les empreses que es fusionin demanin a la Comissió que renunciï a la seva obligació de proporcionar certa informació a la seva notificació. Finalment, també s'ha reduït significativament la informació que es demana a les empreses que sol·liciten la remissió d’un cas de la Comissió als estats membres o viceversa.

També s’espera que aquests canvis simplifiquin els intercanvis entre empreses i la Comissió abans d’una notificació (els anomenats “contactes previs a la notificació”), reduint encara més el temps necessari per a aquests contactes. El paquet també preveu que, en alguns casos molt senzills, les empreses puguin preferir renunciar completament als contactes previs a la notificació i notificar immediatament la seva fusió.

Canvis en els textos de compromisos estàndard

Les parts fusionades poden oferir compromisos per eliminar els problemes de competència generats per una fusió notificada. La Comissió ha desenvolupat models textuals per oferir compromisos per desinvertir actius i per establir un mandat per als patrons que faran el seguiment de l'aplicació dels compromisos. Tot i que l’ús d'aquests models és voluntari, faciliten a les parts dissenyar compromisos que afrontin de manera eficaç els problemes de competència. Paral·lelament al paquet de simplificació, la Comissió ha actualitzat aquests textos del model estàndard, alineant-los amb l'avís revisat sobre els recursos que es va adoptar a 2008 (vegeu IP / 08 / 1567). Els canvis també integren l'experiència de la Comissió des que els textos estàndard es van publicar per primera vegada el 2003.

Els text del model estàndard són disponible aquí.

Fons

L’adopció del paquet segueix una consulta pública anterior a 2013, a la qual van respondre un gran nombre d’interessats. Els textos finals tenen en compte les opinions expressades durant la consulta pública.

normes i procediments de concentració

La Comissió té l'obligació d'avaluar les fusions i adquisicions d'empreses amb una facturació per sobre de certs llindars (vegeu l'article de la 1 Reglament de concentracions) I per prevenir concentracions que provoquen de manera significativa la competència efectiva en l'EEE o en una part substancial d'aquest.

La gran majoria de les operacions notificades no plantegen problemes de competència i s'esborren després d'una revisió de rutina. Des del moment en què es notifica l'operació, la Comissió té en general un total de 25 dies hàbils per decidir si es concedeix l'aprovació (Fase I) o per iniciar una investigació en profunditat (fase II).

Les fusions tractades sota el procediment simplificat són i seguiran sent plenament subjectes al sistema de control de les fusions, tal com estableix el Reglament de concentracions. Han de ser notificats a la Comissió, són revisats per ella i només es poden aplicar després que la Comissió hagi pres una decisió que autoritzi la fusió. No obstant això, per als casos tractats en el procediment simplificat, això es fa d'una manera que és molt menys pesada per a les empreses que es fusionen.

La iniciativa proposada és una reforma tècnica en el marc existent del control de fusions de la UE, tal com el defineix el Reglament de concentracions. No implica una modificació del propi Reglament de concentracions.

Les respostes a la consulta pública sobre el paquet de simplificació i els documents de consulta són disponible aquí.

La Comissió també ha posat en marxa una iniciativa destinada a una revisió més àmplia del funcionament del Reglament de concentracions, que va més enllà de l'exercici de simplificació adoptat avui. Per obtenir més informació sobre aquesta iniciativa, consulteu aquest lloc web.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències