Connecteu-vos amb nosaltres

Ajuda

UE promet un nou suport financer per ajudar els països en desenvolupament a aplicar Acord de l'OMC Facilitació del Comerç

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

OMC-meet-comença-en-dimarts-altes apostes caps de Indias-menjar-programme_021213015602En un moviment per donar suport al'aplicació oportuna de l'Organització Mundial del Comerç (OMC) Acord sobre Facilitació del Comerç, el que ajudarà els països en desenvolupament mitjançant la simplificació, harmonització i modernització dels procediments de fronteres internacionals, Comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs, i el comissari de Comerç, Karel De Gucht, s'ha compromès avui per cobrir una part significativa de les necessitats de finançament dels països en desenvolupament per aplicar l'Acord.

El suport de la UE, per valor d’uns 400 milions d’euros en cinc anys, respon a les demandes d’ajuda dels països més necessitats per complir i treure tot el benefici de l’acord per al creixement i el desenvolupament. L'acord es va aprovar a la 9a Conferència Ministerial de l'OMC a Bali, Indonèsia, del 3 al 6 de desembre de 2013.

El comissari de desenvolupament, Andris Piebalgs, va dir: "La inversió en comerç és fonamental per impulsar el creixement i el desenvolupament d'un país. El suport de la UE al comerç ha contribuït a treure milions de persones de la pobresa en l'última dècada i seguirà sent clau per a la nostra tasca de desenvolupament. volem assegurar-nos que tots els països puguin gaudir dels avantatges que pot oferir la implementació de l'Acord de facilitació del comerç; per això estem disposats a fer un esforç addicional i ajudar els nostres països socis que ho necessitin a assolir tot el seu potencial a través del comerç ".

anunci

El comissari de Comerç, Karel De Gucht, ha afegit: "La UE vol enviar un missatge decisiu que la ràpida aplicació d'aquest Acord facilitació del comerç és essencial per als països en desenvolupament. L'acord farà que sigui més fàcil i més barat per als països en desenvolupament al comerç, amb les majors guanys realitzades en el comerç sud-sud, el que facilita la seva integració en les cadenes de valor regionals i globals. Els rendiments d'una inversió inicial relativament modest seran considerables en termes de creixement, ocupació i desenvolupament ".

La UE tindrà com a objectiu mantenir almenys el seu nivell actual de suport a la facilitació del comerç en un període de cinc anys; a partir de la signatura de l'Acord de Facilitació del Comerç, és a dir € 400m al llarg de cinc anys, o més d'un terç de desenvolupar les previsions de necessitats dels països, principalment a través dels canals regulars d'ajuda de la UE. Dins d'aquesta quantitat, sinó que també està disposada a fer una contribució de fins € 30m a un centre de facilitació del comerç internacional dedicat per a les accions més urgents per a l'adaptació de la legislació i dels procediments en els països en desenvolupament en el nou acord.

Suport de la UE serà proporcionada en el marc de la seva assistència periòdica relacionada amb el comerç als països en desenvolupament. Actualment, la UE està treballant en l'assignació de la seva ajuda al desenvolupament per al període 2014-2020, i arribat així el moment perquè els països en desenvolupament per reflectir les seves necessitats comercials, incloent la facilitació del comerç, en les seves estratègies de desenvolupament i incloure'ls en les seves prioritats per a la UE ajuda per al període 2014-2020. ajuda de la UE serà finançat en part pel pressupost de la UE, subjecte a l'aprovació dels instruments legals necessaris i en part pel Fons Europeu de Desenvolupament (FED), actualment en procés de ratificació pels estats membres.

anunci

Alhora, la UE reconeix el valor potencial d'una instal·lació dedicada finançat conjuntament pels principals donants a donar suport l'Acord de Facilitació del Comerç. Aquesta instal·lació internacional proporcionaria el finançament inicial de la via ràpida i omplir els buits en el curs o crèdits previstos per a la fabricació de conformitat amb l'Acord de Facilitació del Comerç completa i ràpidament possible.

La facilitació del comerç es refereix a les mesures destinades a simplificar, modernitzar i harmonitzar les importacions de mercaderies, millorant la Col·lecció de la frontera d'impostos, els procediments d'exportació i de trànsit, especialment els requisits de duana, sinó també les dels molts altres organismes que operen a les fronteres. Les possibles mesures inclouen la simplificació de les normes, la normalització i la reducció del nombre de formularis personalitzats, i la informatització. L'Acord de l'OMC Facilitació del Comerç crea un marc internacional per a aquestes reformes, estenent així els beneficis de la facilitació del comerç a tot el món.

Fons

Assegurar el compliment de l'Acord de Facilitació del Comerç implicarà costos limitats; d'acord amb un Banc Mundial1 En aquest estudi, es situarien entre els 123,000 i els 970,000 euros per país per al desenvolupament de capacitats i l'assistència tècnica (sense incloure l'equipament i el personal).

No obstant això, per tal de beneficiar-se tot el potencial de les mesures de facilitació del comerç, l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)2 les necessitats de finançament de les estimacions € 3.5 a € 19.7m més anys 3 5- (és a dir 11.6m € de mitjana). La major part del cost (% 70-90) estaria vinculada a la creació d'una finestreta única per a la presentació de documents, en particular els costos de personal i equip. Els costos relacionats amb les qüestions de procediment seria poc probable que superi un estimat de 1 milions de € per cada país.

Basant-se en l'estimació de l'OMC de que dos terços de la seva pertinença són països en desenvolupament (aproximadament 100 països, inclosos els països rics en economies emergents i productes bàsics), es pot extrapolar que es necessiten finançaments per valor de 100 milions d'euros per implementar els elements procedimentals de l'Acord de facilitació del comerç . Tenint en compte també el cost del personal i de l'equipament, les necessitats de finançament ascendirien a aproximadament 1 milions d'euros en cinc anys.

La UE i els seus Estats membres són els principals proveïdors a nivell mundial d'ajuda per al comerç i, especialment, la facilitació del comerç3. Durant el període quinquennal 2007-2011 (darreres xifres disponibles), la UE i els seus estats membres van aportar col·lectivament un total d’uns 650 milions d’euros per a la facilitació del comerç, que correspon al 60% del suport total durant el període. . La mateixa UE és el proveïdor líder mundial de suport a la facilitació del comerç amb un 48% del total el 2011. L’agenda més àmplia d’Ajuda al Comerç, que inclou infraestructures comercials i altres despeses, va ascendir en els darrers anys a uns 10 milions d’euros anuals per a la UE i els seus països. Estats membres.

Avui dia, hi ha una gran bretxa entre els països desenvolupats i en desenvolupament quan es tracta de procediments a la frontera. De mitjana, els països de l'OCDE exigeixen cinc documents a la duana i es triga 10 dies per al despatx de mercaderies a un cost d'al voltant de 735 € per contenidor. Per contra, els països africans requereixen de mitjana el doble dels documents, fins 35 dies per aclarir les exportacions i els dies 44 per aclarir les importacions, a un cost mitjà per contenidor de € 1,285 per a les exportacions i les importacions € 1,5354. L'OCDE estima que la reducció dels costos del comerç mundial per 1% augmentaria els ingressos a tot el món en més de $ 40bn (€ 29.6bn), 65% dels quals anirien als països en desenvolupament.5

Diversos països en desenvolupament ja han dut a terme reformes. Per a una relativament modesta inversió d'al voltant de € 2-8m, els beneficis poden ser enormes. D'acord amb el Global Aid 2011 per al Comerç, la reforma dels costums al Camerun va augmentar els seus ingressos en 12%; A Moçambic, la xifra va ser de 50% en dos anys tot i grans retallades aranzelàries. A Moçambic béns costums ara clares en dos a cinc dies en comparació amb dies 30 abans. A l'Àfrica subsahariana el temps passat a la frontera per 5% podria aconseguir un augment 10% en les pèrdues d'ingressos formals i comercials intraregionals dels procediments fronterers ineficients es xifren en més 5% del PIB de tall.

Per obtenir més informació

Ajuda per al Comerç

MEMO / 13 / 1076: Novena Conferència Ministerial de l'OMC (Bali, Indonèsia, 3-6 2013 desembre)

Comissari De Gucht sobre el resultat de la Novena Conferència Ministerial de l'OMC, 6 2013 desembre, Bali / Indonèsia

Comissari De Gucht: "És el moment més cruel per a l'OMC", 4 de desembre de 2013, Bali / Indonèsia

ACP

#AfricaEuropeAlliance: impulsar les inversions en energia sostenible a #Africa

publicat

on

Una nova iniciativa de plataforma d'alt nivell reuneix a actors clau en el sector de l'energia sostenible dels sectors públic i privat d'Europa i Àfrica.

Al Fòrum d'Inversió d'Àfrica de Johannesburg organitzat pel Banc Africà de Desenvolupament, la Unió Europea i la Unió Africana han llançat la plataforma d'alt nivell UE-Àfrica sobre inversions en energia sostenible a l'Àfrica.

Durant la seva Estat de la Unió El president Juncker ha anunciat el nou 'Aliança Àfrica - Europa per a la inversió i l'ocupació sostenibles' per potenciar substancialment les inversions a l'Àfrica, enfortir el comerç, crear llocs de treball i invertir en educació i habilitats. La plataforma d'alt nivell que es va posar en marxa avui representa una acció concreta d'acord amb aquesta aliança per impulsar les inversions estratègiques i enfortir el paper del sector privat.

anunci

Elżbieta Bieńkowska, comissària del mercat interior, indústria, emprenedoria i pimes, va dir a Johannesburg: "Si ens referim seriosament a les inversions en energia sostenible a l'Àfrica, necessitem tothom a bord, inclòs el sector privat. La plataforma d'alt nivell obrirà el camí per a això: experts del sector públic, privat, acadèmic i financer debatran conjuntament sobre reptes i barreres a la inversió sostenible en aquesta àrea i ajudaran a abordar-los ".

La Plataforma d'Alt Nivell reuneix operadors públics, privats i financers, així com acadèmics d'Àfrica i Europa. Examinaran desafiaments i interessos estratègics que podrien accelerar l'impacte, especialment per al creixement sostenible i el treball. La plataforma d'alt nivell pretén atraure i impulsar inversions privades responsables i sostenibles cap a l'energia sostenible a l'Àfrica.

Un resultat concret de l'esdeveniment de llançament de plataformes d'alt nivell va ser l'anunci de tres fluxos de treball, 1) que identifiquen les inversions energètiques amb alt impacte per al creixement i la creació d'ocupació, 2), analitzen els riscos d'inversió energètica i proposen directrius polítiques per a una inversió i negoci sostenible. entorn i 3) impulsen els intercanvis entre el sector privat africà i europeu.

anunci

Fons

Mitjançant la reunió d’actors energètics dels sectors públic i privat dels dos continents, la plataforma d’alt nivell fomentarà l’associació entre empreses europees i africanes i donarà suport a l’Aliança Àfrica-UE per a inversions i ocupacions sostenibles. Ajudarà a aprofitar la majoria d’oportunitats al voltant de les inversions en energia sostenible a l’Àfrica, així com a abordar millor els desafiaments i les barreres clau que actualment ho dificulten.

L' Fòrum d'inversió d'Àfrica a Johannesburg va tenir lloc del 7 al 9 de novembre de 2018 i va ser organitzat pel Banc Africà de Desenvolupament. El Fòrum és el lloc on els patrocinadors del projecte, els prestataris, els prestadors i els inversors del sector públic i privat es reuneixen per accelerar les oportunitats d’inversió d’Àfrica, especialment el sector energètic.

L' 'Aliança Àfrica-Europa per a la inversió i l'ocupació sostenibles' es basa en els compromisos assumits durant la Unió Africana - Cimera de la Unió Europea, que va tenir lloc al novembre de l'any passat a Abidjan, on els dos continents van acordar enfortir la seva associació. Defineix els eixos clau d'actuació per a una agenda econòmica més sòlida per a la UE i els seus socis africans.

L'accés a l'energia sostenible té un paper fonamental en el desenvolupament. L'objectiu de la 2030 Agenda per al Desenvolupament Sostenible és donar accés universal als serveis energètics assequibles, fiables i moderns. La UE està decidida a ajudar els països socis a augmentar la generació d'energia renovable i diversificar les seves fonts d'energia, garantint la transició cap a un sistema energètic segur, resistent i sostenible per a tots. La mobilització del sector privat és fonamental per a aquest esforç.

Més informació

Aliança Àfrica-Europa

Seguir llegint

Àfrica

La UE augmenta les ajudes als països afectats per la sequera en #HornofAfrica

publicat

on

La Comissió Europea ha anunciat assistència humanitària addicional de 60 milions d’euros per ajudar les persones a Somàlia, Etiòpia i Kenya, que s’han enfrontat a nivells crítics d'inseguretat alimentària a causa de la severa sequera.

Aquesta assistència addicional aporta ajuda humanitària de la UE a la regió de la Banya d’Àfrica (incloent Somàlia, Etiòpia, Kenya, Uganda, Djibouti) fins a gairebé un milió de milions d’euros des de principis d’any.

"La situació a la Banya d'Àfrica s'ha deteriorat dràsticament el 2017 i empitjora. Milions de persones lluiten per satisfer les necessitats alimentàries de les seves famílies i de les seves famílies. El risc de fam és real. La Unió Europea segueix de prop la situació des de llavors aquest nou paquet ajudarà els nostres socis humanitaris a ampliar encara més la resposta i seguirà aportant ajuda salvavides a les persones que ho necessitin ", va dir Christos Stylianides, comissari sobre ajuda humanitària i gestió de crisi.

anunci

La recent ajuda d'assistència de la UE donarà suport als socis humanitaris que ja responen a les necessitats de les poblacions afectades per augmentar l’assistència alimentària d’emergència i el tractament de la desnutrició. També es recolzarà projectes relacionats amb el subministrament d’aigua, la protecció del bestiar i la resposta als brots. La major part del finançament (40m €) servirà per ajudar els més vulnerables a Somàlia, mentre que 15m € es destinarà a Etiòpia i 5m € a Kenya.

Fons

Milions de persones a la Banya d’Àfrica es veuen afectades per la inseguretat alimentària i l’escassetat d’aigua. La vegetació és escassa. S’està informant de morts en bestiar, preus aliments elevats i reducció de la renda. Com a resultat de la pobra temporada de pluges, es reduiran considerablement les properes collites i es preveu que la situació empitjori en els propers mesos.

anunci

La sequera es produeix a causa del clima erràtic provocat pel fenomen El Niño el 2015-16. A Etiòpia, va impulsar la major operació de resposta a la sequera de la història del país.

La regió també acull 2.3 milions de refugiats, la majoria dels quals són del Iemen, el Sudan del Sud i Somàlia, i està lluitant per satisfer les seves creixents necessitats.

Des de 2011, la UE ha destinat més d’un milió de milions d’euros a la seva ajuda humanitària als seus socis de la Banya d’Àfrica. Els fons de la UE han ajudat a proporcionar assistència alimentària, atenció sanitària i nutricional, aigua neta, sanejament i refugi per a les persones que tenen una vida amenaçada per la sequera i el conflicte.

No obstant això, l’ajut a les poblacions afectades per la sequera es complica per la llunyania de determinades àrees, així com per la violència en curs a Somàlia. Per tant, se'ls demana a totes les parts del conflicte que facilitin l’accés humanitari sense obstacles a les persones que ho necessiten.

Seguir llegint

Ajuda

Assistència #Development Oficial de la UE arriba a nivell més alt mai

publicat

on

Noves xifres confirmen que la Unió Europea i els seus estats membres s’han consolidat el 2016 com a principal donant mundial d’ajuda.

Les xifres preliminars de l'OCDE mostren que l'Assistència oficial al desenvolupament (AOD) proporcionada per la UE i els seus estats membres ha assolit els 75.5 milions d'euros el 2016. Això suposa un augment de l'11% en comparació amb els nivells del 2015. L'assistència de la UE ha augmentat per quart any consecutiu i ha assolit el seu nivell més alt fins ara. El 2016, l’APD col·lectiva de la UE va representar el 0.51% de la Renda Nacional Bruta (RNB) de la UE, després d’haver augmentat del 0.47% el 2015. Això supera significativament la mitjana del 0.21% dels països no pertanyents a la UE membres del Comitè d’Ajuda al Desenvolupament (CAD). .

anunci

Per tant, la Unió Europea i els seus Estats membres han consolidat de nou el seu lloc com a principal donant mundial d’ajuda el 2016.

El comissari de Cooperació i Desenvolupament Internacional, Neven Mimica, va dir: “Estic orgullós que la UE segueixi sent el proveïdor líder mundial d’assistència oficial al desenvolupament, una prova clara del nostre compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. Fem una crida a tots els actors del desenvolupament per duplicar els seus esforços per fer el mateix. I no ens detenim aquí. Aprofitant les inversions del sector privat, ajudant a mobilitzar recursos nacionals i intensificant els esforços conjunts amb els estats membres de la UE, intentem aprofitar al màxim totes les fonts de finançament per al desenvolupament ".

A 2016, cinc Estats membres de la UE van proporcionar 0.7% o més del seu ingrés nacional brut (RNB) a l’Ajuda oficial al desenvolupament: Luxemburg (1.00%), Suècia (0.94%), Dinamarca (0.75%), Alemanya (0.70%), ha arribat a l’objectiu per primera vegada i al Regne Unit (0.70%). Setze estats membres de la Unió Europea van augmentar la seva AOD en comparació amb la seva RNB, mentre que els estats membres de 5 van reduir la seva AOD i 7 es va mantenir al mateix nivell que l'any passat. En total, els estats membres de 20 van augmentar la seva AOD nominalment per 10.9 milions d’euros, mentre que la disminució d’altres 6 va ascendir a 3.4 milions d’euros.

anunci

El 2016, davant d’una crisi migratòria sense precedents, la UE i els seus estats membres van poder augmentar tant el seu suport als refugiats com la seva “ajuda al desenvolupament” als països en desenvolupament. L’increment global de l’assistència oficial al desenvolupament de la Unió Europea, amb 7.6 milions d’euros, va ser superior a l’increment del cost de refugiats en donants de 1.9 milions d’euros. Només el 25% del creixement de l’APD col·lectiva de la UE entre el 2015 i el 2016 es va deure als costos dels refugiats al país, de manera que hi va haver un creixement de l’APD, fins i tot si s’exclouen aquests costos. L’APD col·lectiva de la UE, excloent els costos dels refugiats als països, va passar de 59.1 milions d’euros el 2015 a 64.8 milions d’euros el 2016, cosa que suposa un augment del 10%.

Fons

L’assistència oficial al desenvolupament segueix sent una font vital de finançament per a molts països en desenvolupament, però és clar que els esforços han d’anar molt més lluny. Aquesta visió, de com hauria d’evolucionar el finançament del desenvolupament per donar suport a l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, s’acorda a l’estudi Agenda d'Acció d'Addis Abeba[1] (AAAA).

Com a suport d’aquesta agenda, la Unió Europea (UE) vol augmentar les seves fonts de desenvolupament sostenible, incloent-hi:

- Mobilització de recursos domèstics

- Aprofitar els recursos del sector privat a nivell nacional i internacional per mobilitzar finançament per al desenvolupament del sector privat

- Intensificar els esforços de programació conjunta entre la UE i els seus Estats membres com a forma de millorar l'eficiència, la propietat i l'eficàcia de la cooperació al desenvolupament.

A 2005, la UE i els seus estats membres es van comprometre a augmentar la seva ODA col·lectiva a 0.7% de la Renda nacional bruta de la UE (RNB) per part de 2015. Tot i que la crisi econòmica i les greus pressions pressupostàries a la majoria dels estats membres de la UE fan que la UE no compleixi aquest objectiu ambiciós a 2015, hi ha hagut un creixement real continu de l’APD europeu de gairebé 40 des de 2002. Al maig, 2015, el Consell Europeu va reafirmar el seu compromís per assolir aquest objectiu abans de 2030. La UE també va realitzar esforços per complir de manera col·lectiva l’objectiu d’ODA de 0.15-0.20% del RNB als països menys avançats a curt termini i arribar a 0.20% d’ODA / RNB als PMA per part de 2030.

La promesa d’APD es basa en objectius individuals. Els estats membres que es van unir a la UE abans de 2002 van reafirmar el seu compromís per assolir l'objectiu 0.7% ODA / GNI, tenint en compte les circumstàncies pressupostàries, mentre que els que han aconseguit aquest objectiu es van comprometre a mantenir-se o superar aquest objectiu. Estats membres que es van unir a la UE després que 2002 s'hagi compromès a esforçar-se per augmentar la seva ODA / GNI a 0.33%.

Les dades publicades avui es basen en informació preliminar comunicada pels Estats membres de la UE a l'OCDE ia la Comissió de la UE. L’APO col·lectiva de la UE consisteix en la despesa total de l’APD dels estats membres de la UE de 28 i l’APD de les institucions de la UE que no s’atribueixen als estats membres individuals (és a dir, els recursos propis del Banc Europeu d'Inversions).

Els costos dels refugiats donats als estats membres de la Unió Europea van augmentar de 8.8 milions d’euros (o 12.9% de la ODA col·lectiva de la UE a 2015) fins a € 10.7 mil milions (o 14.2% de la ODA col·lectiva de la UE a 2016). L’augment de l’ODA de la UE dedicada al finançament de costos de refugiats donants reflecteix el fet que a 2015 i 2016, molts països de la UE, davant un augment sense precedents dels refugiats, van proporcionar assistència urgent i suport a un gran nombre de refugiats dins de les seves fronteres. La majoria dels costos relacionats[2] només es pot registrar com a AOD durant el primer any d’estada d’un refugiat.

Hi ha membres de 30 del Comitè d'Assistència al Desenvolupament (DAC), inclosa la Unió Europea, que actua com a membre de ple dret del comitè.

Més informació:

Full de dades: Publicació de noves xifres sobre l'ajut oficial al desenvolupament de 2016

Annex: Assolir els objectius de desenvolupament sostenible de 2030: unir els mitjans d’execució; destacar els primers èxits de la UE en tres àrees clau

Nota de premsa de l'OCDE

[1] L'Agenda d'Acció d'Addis Abeba (AAAA) es va acordar a la tercera Conferència Internacional de les Nacions Unides sobre finançament per al desenvolupament al juliol de 2015

[2] Veure: http://www.oecd.org/dac/stats/38429349.pdf, línia Refugiats IA8.2 en països donants (codi 1820)

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències