Connecteu-vos amb nosaltres

Ocupació

Ocupació: Comissió celebra l'acord del Consell relativa a l'aplicació del control de seguretat dels treballadors desplaçats

COMPARTIR:

publicat

on

66050224El comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, ha celebrat l'acord del 9 de desembre del Consell de Ministres d'Ocupació i Política Social de la UE sobre l'anomenat "enfocament general" sobre la proposta de Directiva sobre l'aplicació del desplaçament de treballadors. La Comissió va presentar la seva proposta el març de 2012 (vegeu IP / 12 / 267).

El comissari László Andor va dir: "La Comissió celebra molt l'enfocament general acordat avui pel Consell sobre noves normes per fer complir les garanties contra el dumping social establertes a la Directiva sobre treballadors desplaçats. Hi ha una necessitat urgent de reforçar les garanties de les normes de la UE per garantir que els drets dels treballadors desplaçats es respectin a la pràctica i permetre que les empreses europees puguin operar amb més seguretat legal i transparència. Insto ara el Parlament Europeu i el Consell a adoptar definitivament la Directiva el més aviat possible ".

Pel que fa als requisits administratius i a les mesures de control nacionals, un dels elements més importants de la proposta, el text acordat pel Consell estableix un equilibri entre la necessitat de garantir la seguretat jurídica i la transparència dels proveïdors de serveis, tot reconeixent la competència dels estats membres.

Pel que fa a la protecció dels drets dels treballadors en les relacions directes de subcontractació, el text acordat pel Consell reconeix la importància de la responsabilitat del contractista en aquest sentit, alhora que permet als estats membres una certa flexibilitat per mantenir les mesures adequades necessàries, respectant així els diferents models socials i sistemes de relacions industrials existents als països de la UE.

Fons

El text actual, si s’adopta al Parlament Europeu i al Consell, ajudaria a millorar l’aplicació efectiva, l’aplicació i l’aplicació a la pràctica de la vigent Directiva sobre desplaçament de treballadors (Directiva 96 / 71 / CE) que estableix una sèrie de garanties per protegir els drets socials dels treballadors desplaçats i evitar el dumping social. En particular, la Directiva d'aplicació:

  1. Establir normes més ambicioses per sensibilitzar els treballadors i les empreses sobre els seus drets i obligacions pel que fa als termes i condicions d’ocupació;
  2. establir normes per millorar la cooperació entre les autoritats nacionals encarregades del desplaçament (obligació de respondre a les sol·licituds d’assistència de les autoritats competents d’altres estats membres; un límit de dos dies laborables per respondre a les sol·licituds d’informació urgents i un límit de 25 dies laborables per -peticions urgents);
  3. aclarir la definició de desplaçament, per evitar la multiplicació d'empreses "bústies" que no exerceixen cap activitat econòmica genuïna a l'estat membre d'origen, sinó que utilitzen el desplaçament per eludir la llei, i;
  4. definir les responsabilitats dels estats membres per verificar el compliment de les normes establertes a la Directiva de 1996 (els estats membres haurien de designar autoritats de control específiques encarregades de verificar el compliment; obligació dels estats membres on s’estableixin els proveïdors de serveis a prendre les mesures de supervisió i execució necessàries i mesures d’inspecció que haurien d’emprendre.
  5. Requerir empreses de desplaçament:
  • designar una persona de contacte per enllaçar amb les autoritats policials per declarar la seva identitat, el nombre de treballadors a destinar, les dates d’inici i finalització del desplaçament i la seva durada, l’adreça del lloc de treball i la naturalesa dels serveis;
  • mantenir disponibles els documents bàsics com ara contractes de treball, nòmines i fulls de temps dels treballadors desplaçats;
  1. millorar l’aplicació dels drets i el tractament de les denúncies, exigint als estats membres d’acollida i d’origen que els treballadors desplaçats, amb el suport dels sindicats i altres tercers interessats, puguin presentar queixes i emprendre accions legals i / o administratives contra empresaris si no es respecten els seus drets, i;
  2. garantir que les sancions administratives i multes imposades als proveïdors de serveis per les autoritats de compliment d’un estat membre per incompliment dels requisits de la Directiva de 1996 es puguin aplicar i recuperar en un altre estat membre. Les sancions per incompliment de la Directiva han de ser efectives, proporcionades i dissuasives.

Més informació

anunci

MEMO / 13 / 1103

Pàgina web de la DG Ocupació sobre la detenció de treballadors

Subscriviu-vos al correu electrònic gratuït de la Comissió Europea butlletí sobre ocupació, afers socials i inclusió

Web de László Andor

Segueix a @ László AndorEU al Twitter

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències