Connecteu-vos amb nosaltres

Desastres

La Comissió celebra el vot del Parlament a favor d'una millor cooperació europea contra els desastres

COMPARTIR:

publicat

on

17f4e080141b958b19d954028e71e2e1El Parlament Europeu ha adoptat avui (10 de desembre) una nova legislació sobre protecció civil de la UE que obre el camí per a una cooperació europea més forta per respondre als desastres. La Comissió Europea celebra la votació sobre una gestió més eficient dels desastres que beneficiarà tant els ciutadans europeus com les comunitats a nivell mundial.

En donar la benvinguda a la votació d'avui, la comissària de Cooperació Internacional, Ajuda Humanitària i Resposta a Crisis, Kristalina Georgieva, va dir: "Una tendència creixent dels desastres naturals i provocats per l'home durant l'última dècada ha demostrat que ara calen polítiques coherents, eficients i efectives sobre la gestió del risc de desastres. més que mai. Aquesta votació ens acosta un pas més a un sistema de protecció civil previsible i fiable a nivell europeu. Això pot significar la diferència entre la vida i la mort quan es produeix un desastre. Igualment important, la proposta legislativa revisada inclou mesures que ajudaran a prevenir i preparar-se millor per als propers desastres. Una gestió exitosa del risc de desastres consisteix, en primer lloc, a proporcionar seguretat als nostres ciutadans. M'agradaria agrair al Parlament Europeu el seu ferm suport".

La legislació revisada sobre el mecanisme de protecció civil de la UE està dissenyada millor per protegir i respondre als desastres naturals i causats per l’home. Incrementarà la seguretat dels ciutadans de la UE i de les víctimes de desastres a tot el món amb disposicions que garanteixin una cooperació més estreta en matèria de prevenció de desastres, una millor preparació i planificació i accions de resposta més coordinades i ràpides.

Per garantir una millor prevenció, els estats membres compartiran regularment un resum de les seves avaluacions de riscos, compartiran les millors pràctiques i s’ajudaran mútuament a identificar on calen esforços addicionals per reduir els riscos de desastres. Una millor comprensió dels riscos és també el punt de partida per planificar una resposta eficaç als desastres majors.

En l'àmbit de la preparació per a desastres, hi haurà més formació disponible per al personal de protecció civil que opera fora dels seus països d'origen, més exercici de les capacitats de resposta de protecció civil (com els equips de recerca i rescat i hospitals de campanya) i la seva cooperació, més intercanvis de protecció civil. i experts en prevenció i una cooperació més estreta amb els països veïns; tot això millorarà la cooperació dels equips dels estats membres sobre el terreny.

El nou Centre de Coordinació de Resposta a les Emergències (ERCC) 24/7 ja es va inaugurar el maig del 2013. Supervisa la situació a tot el món i proporciona un centre d'informació i coordinació durant les emergències. Entre altres tasques, l'ERCC també garanteix que els estats membres siguin plenament conscients de la situació in situ i puguin prendre decisions coherents i informades per proporcionar ajuda financera i en espècie.

Per avançar més enllà del sistema actual d'ofertes d'assistència ad hoc, s'establirà un conjunt voluntari de capacitats de resposta dels estats membres i experts en espera que permetin una planificació prèvia crucial, un desplegament immediat i intervencions totalment coordinades. La UE compensarà part dels costos de creació de la piscina i també reemborsarà el transport dels actius i equips fins al 85% dels costos.

anunci

La proposta també inclou per primera vegada un esforç comú dels estats membres per avaluar si hi ha llacunes reals en les capacitats de resposta arreu d'Europa i abordar-les amb l'ajuda del finançament inicial de la UE fins a un 20% dels costos de les inversions necessàries. També permet a la UE prendre disposicions de reserva per cobrir les mancances temporals en grans desastres.

En adoptar aquesta decisió, el Parlament Europeu convergeix amb les opinions dels estats membres sobre la necessitat d'una cooperació europea més forta en matèria de protecció civil. La votació al Consell s'aprovarà en els propers dies. La nova normativa entrarà en vigor a principis del 2014.

Fons

El mecanisme de protecció civil de la Unió Europea facilita la cooperació en la resposta, la preparació i la prevenció de desastres entre 32 estats europeus (UE-28 més l'antiga República Iugoslava de Macedònia, Islàndia, Liechtenstein i Noruega). Amb l’ajut de la Comissió, els països participants es mantenen informats els uns dels altres sobre l’evolució, les necessitats sobre el terreny i les ofertes voluntàries d’assistència i agrupen alguns dels seus recursos, de manera que els posen a disposició dels països afectats per desastres de tot el món. Quan s’activa, el mecanisme coordina la prestació d’assistència dins i fora de la Unió Europea. La Comissió Europea gestiona el mecanisme a través de l’ERCC.

Des de la seva creació el 2001, el mecanisme s’ha activat més de 180 vegades per desastres als Estats membres i a tot el món, fins i tot recentment després del tifó Haiyan a les Filipines, el novembre del 2013, quan es va donar una multitud d’assistència humanitària i articles de socors i les aportacions financeres van superar els 100 milions d’euros.

Més informació

Ajuda humanitària i protecció civil de la Comissió Europea

Lloc web de la comissària Georgieva

Protecció Civil de la UE

Legislació de protecció civil de la UE

Centre de Coordinació de Resposta a Emergències

MEMO / 13 / 1120: Nova legislació per enfortir la política europea de gestió de desastres

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències