Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Comissari Barnier dóna la benvinguda a l'adopció de noves regles d'hipoteques del Parlament Europeu

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

protecció_hipoteca"El Parlament Europeu ha confirmat avui (10 de desembre) la seva voluntat de sotmetre el sector del crèdit hipotecari a mesures de protecció del consumidor millorades a nivell de la UE aprovant noves normes sobre hipoteques. Els consumidors han perdut la confiança en el sector financer: aquestes noves normes ajudaran a reconstruir aquesta confiança.

"Acull amb satisfacció aquest important pas cap a l'enfortiment de la protecció del consumidor a l'àrea de serveis financers i cap a la finalització del mercat únic i vull agrair al ponent, Antolín Sánchez Presedo, la seva intensa tasca en aquest fitxer. Espero que ara el Consell formalitzi formalment adopteu el text perquè les noves normes beneficiïn els consumidors sense demora.

"Massa sovint els consumidors contractaven hipoteques sense ser plenament conscients dels riscos als quals s'exposaven. Quan va arribar la crisi, a molts els va costar complir les seves obligacions i van acabar perdent la llar amb les terribles conseqüències que això comporta. l’economia en general també ha estat greu.

anunci

"L'objectiu de la Directiva de crèdit hipotecari és que els préstecs hipotecaris responsables siguin la norma a tota Europa. La compra d'una propietat comporta costos substancials que sovint es financen amb una hipoteca. Les hipoteques representen el deute pendent de dos terços de les llars europees.

"Aquesta Directiva introdueix pràctiques de préstec responsable a tota la UE. Els consumidors estaran millor informats, ja que els prestadors hauran de proporcionar-los un full d'informació normalitzada perquè coneguin els riscos, però també puguin buscar el millor producte al millor preu per adaptar-se a les seves necessitats S'assegura que els consumidors vulnerables es protegeixen reduint el risc de sobreendeutament i d'incompliment. Es fomentarà que els creditors apliquin una tolerància raonable quan s'enfronten als consumidors amb greus dificultats de pagament.

"També, a la llarga, proporcionarà als prestadors noves oportunitats de negoci mitjançant la creació d'un mercat hipotecari únic europeu. Els intermediaris de crèdit que compleixin les noves normes de conducta empresarial tindran accés a molts més consumidors potencials del mercat únic a través de règim de passaports. Això comportarà una competència més àmplia a tota la UE i s’espera que baixi els preus a la llarga ".

anunci

Fons

La Directiva sobre els contractes de crèdit relatius a béns immobles residencials (CARRP) es coneix com a Directiva sobre crèdits hipotecaris (MCD).

Els principals objectius de les noves regles són els següents:

1. Millor informació, més temps per decidir-se, més normes d’avaluació de la solvència creditícia

Els consumidors estaran millor informats perquè puguin triar el producte hipotecari que millor s’adapti a les seves necessitats. Els prestadors hauran de proporcionar-los un full d'informació estandarditzada (ESIS) que els permetrà fer compres per identificar el producte adequat per a ells. Per alertar els consumidors de les possibles variacions de tipus, l’ESIS també inclourà els pitjors escenaris pel que fa als préstecs d’interès variable i en moneda estrangera. Els prestataris es beneficiaran d’un període de temps garantit abans d’estar obligats a un acord sobre una hipoteca (mitjançant un període de reflexió, un dret de desistiment o tots dos). Per garantir que els prestataris puguin complir les seves obligacions de crèdit, l'MCD introduirà normes a nivell europeu per avaluar la solvència dels sol·licitants d'hipoteca.

2. Normes de conducta empresarial

Els prestadors i els intermediaris de crèdit estaran obligats a respectar els principis d’alt nivell en els seus contactes directes amb els clients. Això significa assegurar-se que la forma en què se'ls paga no impedeix que tinguin en compte els interessos del consumidor ni revelin cap vincle entre l'intermediari de crèdit i el creditor. També s’aplicaran normes de qualitat de rendiment per al personal. Això significa que el personal haurà de tenir el coneixement i la competència adequats en els camps identificats i estar obligat a proporcionar una explicació adequada en l'etapa precontractual. També hi haurà estàndards per als serveis d’assessorament.

3. Amortització anticipada

La Directiva concedirà als consumidors el dret general de tornar els seus préstecs anticipadament, beneficiant-se així d’una reducció del cost total restant de la hipoteca. No obstant això, els estats membres poden decidir que, en aquests casos, els creditors tinguin dret a una compensació justa pels costos directament i exclusivament relacionats amb la devolució anticipada.

4. Règim de passaports per a intermediaris de crèdit

La Directiva estableix principis per a l'autorització i registre dels intermediaris de crèdit i estableix un règim de passaports per a aquests intermediaris. Això significa que un cop autoritzat en un estat membre, es permetrà a un intermediari de crèdit prestar serveis a tot el mercat únic. Aquest procés es basa en una sèrie de condicions: els intermediaris de crèdit han de mantenir un nivell adequat de coneixements i habilitats, tenir una assegurança d’indemnització professional i tenir bona reputació.

5. Morositat i execucions hipotecàries

La Directiva també anima els prestadors a través de principis d’alt nivell a aplicar una tolerància raonable quan s’enfronten als consumidors amb greus dificultats de pagament.

MEMO /13/1127

Seguir llegint
anunci

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències