Connecteu-vos amb nosaltres

Consell de Ministres

Croàcia: La Comissió pren mesures en virtut de procediment de dèficit excessiu

COMPARTIR:

publicat

on

e7e929905e60c02ce12ffbf2197eb2e6b71dae7eQuines decisions ha pres la Comissió d'avui (10 de desembre) pel que fa al procediment de dèficit excessiu?

Avui dia, la Comissió emet un dictamen, proposar al Consell de Ministres per decidir que hi ha un dèficit excessiu a Croàcia.

La Comissió també emet una recomanació perquè el Consell decideixi sobre la trajectòria d'ajust i els objectius pressupostaris proposats per tal que Croàcia corregeixi el dèficit excessiu i garanteixi que el dèficit i el deute del país es tornin a ajustar als requisits del Tractat de la UE.

L'opinió d'avui es basa en l'informe de la Comissió publicat en virtut de l'article 126 (3) del Tractat de la UE el 15 de novembre que mostra que ni el dèficit ni el criteri del deute del Tractat es compleix. Després de la identificació d'aquestes infraccions, la Comissió opina que s'hauria d'obrir un procediment de dèficit excessiu (PDE) per a Croàcia.

Per què es recomana la Comissió que el Consell d'obrir un EDP per a Croàcia?

Segons les dades notificades, el dèficit públic general de Croàcia va arribar al 5% del PIB el 2012 i el deute públic total va ascendir al 55.5% del PIB. En el projecte de pressupost de 2014 aprovat el 4 de desembre, el govern croat preveu que el dèficit es mantingui per sobre del 3% del PIB durant tot el període 2013-2016. En l'actualització de la Previsió Econòmica de Tardor de la Comissió, que incorpora la informació disponible des de la seva publicació i que constitueix l'escenari de referència de la recomanació de la Comissió per corregir el dèficit excessiu, en les polítiques actuals el dèficit augmentarà fins al 5.4% del PIB el 2013 i el 6.4%. % del PIB el 2014.

Pel que fa a l'evolució del deute de les administracions públiques, segons les expectatives del govern, la ràtio deute/PIB augmentaria fins al 62% el 2014 i augmentaria encara més el 2015 i el 2016. En l'actualització de la Previsió Econòmica de Tardor de la Comissió, la ràtio de deute ja augmentarà per sobre del llindar del 60% del PIB el 2013, augmentant encara més el 2014 i el 2015. A la vista d'això, la Comissió recomana que el Consell decideixi sobre l'existència d'un dèficit excessiu d'acord amb l'article 126, apartat 6, del Tractat de la UE.

anunci

Quan ha de Croàcia corregir el seu dèficit excessiu?

La Comissió recomana posar fi a l'actual situació de dèficit excessiu per 2016 i defineix objectius pressupostaris intermedis per aconseguir això. En conseqüència, la Comissió proposa que el Consell de Ministres dirigeix ​​una recomanació del Consell a Croàcia en virtut de l'article 126 (7) del Tractat de la UE, i seguint la trajectòria d'ajust proposat. En concret, Croàcia ha d'assolir un objectiu de dèficit global de 4.6% del PIB per 2014, 3.5% del PIB per 2015 i 2.7% del PIB el 2016, la qual cosa és consistent amb una millora anual del saldo estructural (dèficit ajustat pel cicle i resultats d'operacions) de 0.5% del PIB el 2014, 0.9% del PIB el 2015 i 0.7% del PIB el 2016. Aquesta trajectòria d'ajust ajudaria a reduir el dèficit per sota del 3% del valor de referència del PIB per 2016 mentre que, al mateix temps, garantir que la ràtio de deute s'aproxima a la 60% del PIB valor de referència a un ritme satisfactori.

Per què proposa la Comissió que Croàcia corregeix el seu dèficit excessiu a 2016?

D'acord amb el Reglament 1467 / 971, La correcció del dèficit excessiu ha de ser completat l'any següent a la seva detecció (el que significaria per 2015 en aquest cas, ja que s'espera que el Consell adopti les decisions adequades al gener 2014), llevat que hi hagi circumstàncies especials.

terminis més llargs es poden establir en el cas d'EDP sobre la base del criteri del deute, quan el dèficit públic va sol·licitar per complir amb el criteri del deute és significativament menor que 3% del PIB. Per tal de corregir el dèficit excessiu en 2015, i garantir el compliment conjunt amb la referència per a la reducció del deute, l'esforç estructural necessari seria molt gran. El camí d'ajust recomanat per la Comissió aspira a aconseguir un equilibri entre la necessitat de tenir en compte les condicions econòmiques febles i la urgència de l'ajust fiscal per infondre credibilitat en l'esforç de consolidació. L'escenari EDP implica una correcció del dèficit excessiu respecte tant als criteris de dèficit i de deute per 2016. Aquesta trajectòria d'ajust més llarg permetrà que Croàcia dur a terme reformes estructurals que tant es necessiten en paral·lel amb la consolidació fiscal, enfront d'un creixement feble.

Quins són els següents passos?

És probable que els ministres de Finances de la UE debatin les recomanacions d'avui a la reunió del Consell ECOFIN del 28 de gener de 2014 amb la finalitat d'emetre una recomanació del Consell per corregir el dèficit excessiu i alinear la trajectòria del deute amb el que cal. La Comissió recomana que el Consell estableixi una data límit el 30 d'abril de 2014 perquè Croàcia prengui mesures efectives (és a dir, anunciï públicament o prengui mesures que siguin suficients per garantir un progrés adequat cap a la correcció del dèficit excessiu) i per informar detalladament sobre la consolidació. estratègia que preveu per assolir els objectius respectius.

Més informació

http://ec.europa.eu/economy_finance/economic_governance/sgp/corrective_arm/index_en.htm

http://ec.europa.eu/economy_finance/economic_governance/sgp/deficit/countries/croatia_en.htm

Vegeu el segon punt de l'apartat "Legislació secundària" al següent enllaç: http://ec.europa.eu/economy_finance/economic_governance/sgp/legal_texts/index_en.htm

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències