Connecteu-vos amb nosaltres

Benestar dels animals

Diputats conservadors últim vot en contra de la conservació d'aigües profundes

COMPARTIR:

publicat

on

deep_sea_dressupEls vots dels eurodiputats conservadors (desembre de 10) van veure que el Parlament Europeu no va adoptar una prohibició per a la pesca d'arrossegament d'altura.

Els eurodiputats laboristes van donar suport a la prohibició, que pretenia eliminar gradualment la pesca d'arrossegament per sota dels 600 metres, reconeguda pels científics com l'activitat pesquera més destructiva, d'acord amb el seu treball per una política pesquera comuna de la UE més sostenible.

Els eurodiputats conservadors, però, van unir forces amb altres grups de dreta per votar en contra de la prohibició i també van votar a favor de retardar el progrés en l'esborrany de llei. Això, segons Laborista, "significa que les millors mesures de conservació de les espècies d'aigües profundes no s'aplicaran fins després de les eleccions europees de 2014".

L'eurodiputada Linda McAvan, portaveu del treball europeu en matèria de pesca, va dir: "Aquesta prohibició proposada va ser recolzada per totes les principals evidències científiques disponibles i, per tant, és lamentable que els eurodiputats conservadors no hagin recolzat aquesta mesura. Prioritzar un sector molt reduït de la flota pesquera i la seva activitat més destructiva en la sostenibilitat a llarg termini dels nostres oceans demostra la seva manca de compromís en aquest tema.

"Això queda especialment clar quan sabem que es poden utilitzar arts de pesca menys destructius que no causen danys al fons marí i donen suport a més llocs de treball. Actualment un nombre reduït de grans vaixells pesquers, procedents principalment de França i Espanya, són capaços de causar enormes danys al fons marí mitjançant una tècnica obsoleta i indiscriminada. La proposta prohibiria específicament el mètode d'arrossegament, alhora que permetria continuar la pesca d'altura més sostenible. Aquesta mesura de precaució és necessària a causa de l'alta vulnerabilitat de les poblacions d'aigües profundes i els ecosistemes delicats i la biodiversitat única al fons marí, que ofereixen oportunitats per a la investigació científica".

Els governs nacionals de tota la Unió han de debatre el tema i arribar a una posició.

L'eurodiputada Linda McAvan va afegir: "Instem el govern a jugar el seu paper i impulsar perquè el tema es debat el més aviat possible. Ha de mostrar el mateix compromís amb la protecció del medi marin que té amb la reforma de la política pesquera comuna”.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències