Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Horitzó 2020 15 va posar en marxa amb milions de € durant els dos primers anys

COMPARTIR:

publicat

on

imatge_5La Comissió Europea ha presentat avui (11 de desembre) per primera vegada convocatòries de projectes en el marc d'Horitzó 2020, el programa de recerca i innovació de la Unió Europea de 80 milions d'euros. Amb un valor de més de 15 milions d'euros durant els dos primers anys, el finançament està pensat per ajudar a impulsar l'economia europea impulsada pel coneixement i abordar qüestions que marcaran la diferència en la vida de les persones. Això inclou 12 àrees que seran un focus d'acció el 2014/2015, incloent temes com l'atenció sanitària personalitzada, la seguretat digital i les ciutats intel·ligents (vegeu MEMO / 13 / 1122).

La comissària de Recerca, Innovació i Ciència, Máire Geoghegan-Quinn, va dir: "És hora de posar-se a la feina. El finançament d'Horitzó 2020 és vital per al futur de la recerca i la innovació a Europa i contribuirà al creixement, l'ocupació i una millor qualitat de vida. Hem dissenyat Horizon 2020 per produir resultats i hem reduït la burocràcia per facilitar la participació. Per tant, faig una crida a investigadors, universitats, empreses, incloses les pimes, i altres a apuntar-se!”

Per primera vegada, la Comissió ha indicat prioritats de finançament durant dos anys, proporcionant als investigadors i empreses més certesa que mai sobre la direcció de la política de recerca de la UE. La majoria de les convocatòries del pressupost de 2014 ja estan obertes per presentar-se a partir d’avui, i hi haurà més que seguir al llarg de l’any. Només les convocatòries del pressupost de 2014 valen uns 7.8 milions d’euros, amb un finançament centrat en els tres pilars clau d’Horitzó 2020:

  • Ciència excel·lent: al voltant de 3 milions d’euros, inclosos 1.7 milions d’euros per a subvencions de la Consell Europeu de Recerca per a científics destacats i 800 milions d’euros per a beques Marie Skłodowska-Curie per a investigadors més joves (vegeu MEMO / 13 / 1123).
  • Lideratge industrial: 1.8 milions d'euros per donar suport al lideratge industrial europeu en àrees com les TIC, les nanotecnologies, la fabricació avançada, la robòtica, les biotecnologies i l'espai.
  • Reptes socials: 2.8 milions d'euros per a projectes innovadors que abordin els set reptes socials d'Horitzó 2020, a grans trets: salut; agricultura, marítima i bioeconomia; energia; transport; acció climàtica, medi ambient, eficiència dels recursos i matèries primeres; societats reflexives; i seguretat.

Fons

Horitzó 2020 és el programa marc de recerca i innovació més gran de la UE amb un pressupost de set anys per valor de gairebé 80 milions d'euros. La majoria dels fons de recerca de la UE s'assignen sobre la base de convocatòries competitives, però el pressupost d'Horizon també inclou finançament per a Centre Comú d'Investigació, el servei intern de ciència de la Comissió Europea; el Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia i investigacions dutes a terme en el marc del Tractat Euratom. També es publicaran convocatòries separades en virtut de partenariats específics amb la indústria i els estats membres (vegeu el document IP / 13 / 668). El 2014, el pressupost total de recerca de la UE, incloses aquestes partides i despeses administratives, rondarà els 9.3 milions d’euros, fins a arribar als 9.9 milions d’euros el 2015. Els imports finals del 2015 estan subjectes a la decisió sobre el pressupost anual del 2015.

Les oportunitats de finançament d'Horitzó 2020 s'estableixen en programes de treball publicats al portal digital de la UE per al finançament de la recerca, que s'ha redissenyat per a procediments més ràpids i sense paper. Els participants també trobaran una arquitectura i un finançament del programa més senzills, un conjunt únic de regles i una càrrega reduïda dels controls financers i les auditories.

Les convocatòries 2014-15 inclouen 500 milions d'euros durant dos anys dedicats a les petites i mitjanes empreses (pimes) innovadores a través d'un nou Instrument per a les pimes. S'espera que els aspectes de gènere s'incloguin en molts dels projectes, i hi ha finançament per estimular encara més el debat sobre el paper de la ciència dins la societat. També hi ha noves normes per fer que l'"accés obert" sigui un requisit per a l'Horitzó 2020, de manera que les publicacions dels resultats dels projectes siguin lliurement accessibles per a tothom.

anunci

Més informació

MEMO / 13 / 1085: Horizon 2020: el nou programa de recerca i innovació de la UE

pàgina web horitzó 2020

portal per als participants

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències