Connecteu-vos amb nosaltres

Bancari

Comissari Barnier celebra l'acord del diàleg a tres bandes sobre el marc per a la recuperació i resolució bancària

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

eurai_kompasas_T_Kaltenbach"Acull amb satisfacció l'acord de tríleg assolit aquesta nit (11 de desembre) entre el Parlament Europeu i els estats membres sobre la Directiva de recuperació i resolució bancària. Aquest és un pas fonamental cap a la finalització de la unió bancària.

"Aquesta llei, que s'aplica als 28 estats membres, és una peça essencial del marc regulador financer que estem construint peça per peça per a tots els bancs de la Unió Europea per treure les lliçons de la crisi. Garantir que els bancs en fallida puguin ser fonamental per restablir la confiança en el sector financer europeu. El mecanisme únic de resolució (MRS), un cop establert, serà l’autoritat que aplicarà aquestes noves normes en el context de Unió Bancària.

"Amb aquestes noves normes establertes, els rescats públics massius dels bancs i les seves conseqüències per als contribuents seran finalment una pràctica del passat.

anunci

"Les noves normes ofereixen a les autoritats els mitjans necessaris per intervenir de manera decisiva tant abans que es produeixin problemes com en el començament del procés si es produeixen. Si, malgrat aquestes mesures preventives, la situació financera d'un banc es deteriora sense que es pugui reparar, la nova llei garanteix que els accionistes i els creditors dels bancs han de pagar la seva part. Si es necessiten recursos addicionals, aquests es prendran del fons de resolució prefinançat nacional que cada estat membre haurà d’establir i acumular de manera que arribi a un nivell de l’1% dels dipòsits coberts dins 10 anys: tots els bancs hauran de pagar aquests fons, però les contribucions seran més altes per als bancs que tinguin més riscos.

"M'agradaria felicitar càlidament el Parlament Europeu, en particular el ponent Gunnar Hökmark i els seus ponents ombres, el Consell i les presidències de la UE (successivament Dinamarca, Xipre, Irlanda i Lituània), per aquest gran èxit.

"Els caps d'Estat i de govern de la UE han recordat reiteradament la necessitat d'acordar aquestes normes, així com el marc reforçat per als sistemes nacionals de garantia de dipòsits, abans que finalitzi l'any. Confio que l'acord d'aquesta nit es seguirà els propers dies per un acord final sobre les noves normes sobre els sistemes de garantia de dipòsits i, per últim, però no per això menys important, un enfocament general del Consell sobre el mecanisme de resolució únic proposat sobre el qual vam avançar substancialment ahir a la nit ".

anunci

Fons

Els elements clau de la proposta

1. Un marc global i creïble

Tots els bancs hauran de preparar plans per als períodes de dificultat i les autoritats hauran de garantir que es prenguin totes les mesures preventives per fer front a les falles bancàries. Les autoritats tindran una àmplia gamma de poders i eines per garantir que qualsevol banc fallit es pugui reestructurar i resoldre de manera que es preservi l'estabilitat financera i es protegeixi els contribuents. De manera crítica, s’acorda un llibre de normes harmonitzat sobre com s’assignen els costos d’un fracàs bancari, començant pels accionistes i els creditors del banc, i amb el suport financer dels fons de resolució procedents del sector bancari i no dels contribuents. Els dipòsits inferiors a 100,000 € estaran totalment exempts de qualsevol pèrdua i els dipòsits de persones físiques i pimes superiors a 100,000 € es beneficiaran d’un tractament preferent que garanteixi que no pateixin cap pèrdua abans que s’absorbeixin totes les reclamacions dels creditors garantits. L'eina de rescat s'aplicarà a partir de l'1 de gener de 2016.

2. La integritat i la unitat del mercat únic

Els bancs en tots els estats membres estaran subjectes a les disposicions harmonitzades que regulen com es porta a terme la resolució i com es comparteixen els costos. El vincle entre la viabilitat dels bancs i la fortalesa fiscal sobirana es debilitarà considerablement i les diferències en les condicions de finançament per als bancs que operen en diferents estats membres disminuirà. Un grau de flexibilitat en cas de possibles crisis sistèmiques de sobres alguns creditors de les pèrdues s'ha mantingut, però això només s'aplicarà en cas de circumstàncies extremes i després d'una quantitat mínima de crèdits hagin estat rescatats en, de manera que la seguretat jurídica i la integritat de el mercat únic no es vegi minat.

3. Un règim fort per a la resolució del finançament

Les converses a tres bandes finals van tractar els importants detalls de qui paga en cas de fallida bancària. El resultat és un, la Comissió dóna suport, ja que manté el clar objectiu d'un règim que, en la major mesura possible, col·loca la responsabilitat de cobrir les pèrdues del banc als inversors privats en els bancs i el sector bancari en el seu conjunt. La flexibilitat necessària per apartar d'aquest principi en el cas de les crisis sistèmiques ha estat degudament emmarcades i no en detriment de la necessitat dels bancs per desenvolupar la capacitat suficient per assignar les pèrdues als seus accionistes i creditors. Això s'aplicarà en totes les circumstàncies, amb els fons de resolució finançats amb fons privats i fons públics que s'exposen només en una minoria de casos extrems i degudament justificades. Els fons de resolució finançats pels propis bancs hauran de ser establerta i finançada fins a un nivell de 1% dels dipòsits coberts dins de 10 anys.

L'acord d'avui estableix l'escenari per completar el treball sobre el mecanisme de resolució única. Amb el llibre de regles de la forma de resolució bancària a tota la UE hauria de funcionar, el mecanisme institucional necessari per dur-lo a terme de la manera més efectiva per als estats membres que participen en la unió bancària pot ser finalitzat.

4.The acord polític assolit aquesta nit està subjecta a la finalització tècnica i aprovació formal per part dels colegisladores

El SRM UE es fixa per a ser ser desenvolupat més de deu anys, amb un pot de rescat conjunta de fins a 55 milions de €. Inicialment, el SRM es basaria en els fons nacionals de resolució per separat per als bancs, però amb el 10 anys aquests fons es fusionaria en una olla paneuropeu.

Seria el segon pilar d’una unió bancària de la UE. El primer pilar, el Mecanisme únic de supervisió (MSU), es concretarà el 2014, ja que el Banc Central Europeu adquirirà competències per controlar les activitats de tots els principals bancs de la zona euro.

El tercer pilar seria un sistema de garantia conjunta dels dipositants bancaris. Actualment cada país opera el seu propi sistema nacional de garantia, tot i que hi ha un nivell de la UE límit màxim autoritzat de 100,000 € per dipositant.

Per més informació, feu clic aquí.

Bancari

Decadència i gairebé caiguda del Monte dei Paschi d'Itàlia, el banc més antic del món

publicat

on

By

Vista del logotip de Monte dei Paschi di Siena (MPS), el banc més antic del món, que s’enfronta a acomiadaments massius com a part d’una planificada fusió corporativa, a Siena, Itàlia, l’11 d’agost de 2021. Fotografia presa l’11 d’agost de 2021. REUTERS / Jennifer Lorenzini

Vista del logotip de Monte dei Paschi di Siena (MPS), el banc més antic del món, que s’enfronta a acomiadaments massius com a part d’una planificada fusió corporativa, a Siena, Itàlia. REUTERS / Jennifer Lorenzini

Quatre anys després de gastar 5.4 milions d’euros (6.3 milions de dòlars) per rescatar-lo, Roma manté converses per vendre Monte dei Paschi (BMPS.MI) a UniCredit (CRDI.MI) i va reduir la seva participació del 64% al banc toscà, escriu Valentina Za, Reuters.

Aquí teniu una cronologia d’esdeveniments clau de la història recent del Monte dei Paschi (MPS), que l’han convertit en l’epítome del malson bancari italià.

anunci

NOVEMBRE 2007 - MPS compra Antonveneta a Santander (SAN.MC) per 9 milions d'euros en efectiu, pocs mesos després que el banc espanyol pagués 6.6 milions d'euros pel prestador regional italià.

GENER 2008 - MPS anuncia una emissió de drets de 5 milions d'euros, un instrument financer convertible d'1 milions d'euros anomenat Fresh 2008, 2 milions d'euros en bons de capital híbrids subordinats i un préstec pont de 1.95 milions d'euros per finançar l'acord d'Antonveneta.

MARÇ 2008 - El Banc d'Itàlia, dirigit per Mario Draghi, aprova l'adquisició d'Antonveneta amb l'objectiu que MPS reconstrueixi el seu capital.

anunci

MARÇ 2009 - MPS ven 1.9 mil milions d'euros en bons especials al Tresor italià per reforçar les seves finances.

JULIOL 2011 - MPS recapta 2.15 mil milions d'euros en una emissió de drets per davant dels resultats de les proves d'estrès europees.

SETEMBRE DE 2011 - El Banc d’Itàlia subministra 6 milions d’euros en liquiditat d’emergència a MPS mitjançant acords de reposició a mesura que augmenta la crisi del deute sobirà de la zona de l’euro.

DESEMBRE 2011 - L’Autoritat Bancària Europea fixa el dèficit de capital de MPS en 3.267 milions d’euros com a part d’una recomanació general a 71 prestadors per augmentar les seves reserves de capital.

FEBRER 2012 - MPS redueix les seves necessitats de capital en 1 mil milions d'euros convertint instruments de capital híbrids en accions.

MARÇ 2012 - MPS registra una pèrdua de 4.7 milions d'euros el 2011 després de milers de milions de amortitzacions de bona voluntat en operacions com ara Antonveneta.

MAIG 2012 - La policia italiana escorcolla la seu de MPS mentre els fiscals investiguen si va enganyar els reguladors sobre l'adquisició d'Antonveneta.

JUNY 2012 - MPS diu que necessita 1.3 milions d’euros de capital per complir la recomanació de l’EBA.

JUNY 2012 - MPS demana al Tresor italià que subscrigui fins a altres 2 milions d’euros en bons especials.

OCTUBRE DE 2012 - Els accionistes aproven una emissió d'accions de 1 milions d'euros dirigida a nous inversors.

FEBRER DE 2013 - MPS afirma que les pèrdues derivades de tres operacions de derivats del 2006-09 ascendeixen a 730 milions d'euros.

MARÇ 2013 - MPS perd 3.17 milions d'euros el 2012, afectats per la caiguda dels preus de les seves grans participacions de bons del govern italià.

MARÇ 2014 - MPS registra una pèrdua neta del 2013 de 1.44 mil milions d'euros.

JUNY 2014 - MPS recapta 5 milions d’euros en una emissió de drets molt reduïda i retorna a l’estat 3.1 milions d’euros.

OCTUBRE DE 2014 - MPS es converteix en el pitjor performant de les proves d’estrès a tot Europa amb un dèficit de capital de 2.1 milions d’euros.

OCTUBRE DE 2014 - L’expresident, cap executiu i cap de finances de l’MPS és condemnat a tres anys i mig de presó després de ser declarat culpable d’enganyar els reguladors.

NOVEMBRE 2014 - MPS planeja recaptar fins a 2.5 milions d’euros després dels resultats de les proves d’estrès.

JUNY 2015 - MPS recapta 3 milions d’euros en efectiu per haver augmentat la mida de la seva emissió de drets després d’haver registrat una pèrdua neta de 5.3 milions d’euros per al 2014 en amortitzacions rècord de préstecs incobrables. Reemborsament de la fiança especial subscrita estatal per valor de 1.1 milions d’euros restants.

JULIOL 2016 - MPS anuncia una nova emissió de drets de 5 milions d’euros i té previst descarregar 28 milions d’euros en préstecs incobrables, ja que les proves d’estrès dels bancs europeus demostren que tindria un patrimoni negatiu en una caiguda.

DESEMBRE 2016 - MPS recorre a l'Estat per obtenir ajuda en virtut d'un esquema de recapitalització preventiva després que fracassi la seva trucada en efectiu. El BCE fixa les necessitats de capital del banc en 8.8 milions d'euros.

JULIOL DE 2017 - Després que el BCE declara MPS solvent, la Comissió de la UE neteja el rescat amb un cost de 5.4 milions d’euros per a l’Estat a canvi d’una participació del 68%. Els inversors privats aporten 2.8 milions d'euros per un total de 8.2 milions d'euros.

FEBRER 2018 - MPS va guanyar beneficis el 2018, però diu que les seves projeccions actualitzades estan per sota dels objectius de reestructuració acordats per la UE.

OCTUBRE DE 2018 - MPS completa l’acord de titulització de préstecs incobrables més gran d’Europa, amb 24 milions d’euros en deutes insolvents.

FEBRER 2020 - MPS registra pèrdues de 1 mil milions d'euros el 2019.

MAIG 2020 - El conseller delegat, Marco Morelli, renuncia a instar Roma a assegurar un soci per a MPS tan aviat com sigui possible. El substitueix Guido Bastianini, amb el suport de 5 estrelles.

AGOST DE 2020 - Itàlia destina 1.5 milions d’euros per ajudar MPS mentre treballa per complir un termini de re-privatització a mitjans de 2022.

OCTUBRE DE 2020 - Els accionistes de MPS aproven un pla patrocinat per l'Estat per reduir els préstecs agredits al 4.3% del total de préstecs. La participació d'Itàlia cau fins al 64%, ja que un decret prepara el camí per a la seva venda.

OCTUBRE DE 2020 - Un tribunal de Milà condemna a l’exdirector general i president de MPS per falsa comptabilitat en una decisió sorpresa que obliga MPS a augmentar les provisions de risc legal.

DESEMBRE 2020 - MPS diu que necessita fins a 2.5 milions d’euros de capital.

DESEMBRE 2020 - Itàlia aprova incentius fiscals per a fusions bancàries que comportin un benefici de 2.3 milions d’euros per a un comprador de MPS.

GENER 2021 - MPS diu obrir els seus llibres a possibles socis.

FEBRER 2021: MPS registra pèrdues de 1.69 milions d’euros per al 2020.

ABRIL 2021 - Andrea Orcel assumeix el càrrec de conseller delegat d’UniCredit.

JULIOL 2021 - UniCredit inicia converses exclusives amb el Tresor italià per comprar "parts seleccionades" de MPS, un dia abans que els resultats de les proves d'estrès bancàries europees demostrin que el capital del banc més petit s'esborraria en una caiguda.

(1 dòlar = 0.85 €27)

Seguir llegint

Bancari

L’execució de la moneda criptogràfica no es tracta només de Bitcoin

publicat

on

Ha estat un any salvatge i imprevisible de moltes maneres. Les monedes criptogràfiques van créixer amb els inversors institucionals inundats. Bitcoin va assolir un nou màxim històric al desembre. La inversió institucional en bitcoin va ser la notícia principal del 2020. Les grans i petites empreses van traslladar enormes percentatges de les seves reserves d’efectiu a Bitcoin, incloses les de MicroStrategy, Mass Mutual i Square. I si els anuncis recents han de passar, només comencen, escriu Colin Stevens.

Tanmateix, per emocionant que ha estat veure-les abocar a l'espai durant l'últim any, les xifres segueixen sent relativament baixes. El 2021 quedarà clar l’èxit o no de les seves decisions. Això podria motivar una nova onada d'inversors institucionals a seguir el seu camí. La inversió de 425 milions de dòlars de MicroStrategy en bitcoin, per exemple, ja s’ha duplicat en valor (a partir del 18 de desembre de 2020). Són números que interessaran qualsevol negoci o inversor.

A més, les criptomonedes i les plataformes d’inversió com Luno ja faciliten la participació de les institucions. La recent notícia que els índexs S&P Dow Jones, una empresa conjunta entre S&P Global, el grup CME i News Corp, estrenarà índexs de criptomoneda el 2021, per exemple, hauria de posar la criptografia davant encara més inversors diàriament.

Les properes grans novetats de la moneda criptogràfica seran els fons de riquesa sobirana i els governs. Estaran preparats per fer una inversió pública en criptografia l’any vinent?

En realitat, tècnicament ja ha passat, encara que no directament. El fons de pensions del govern noruec, també conegut com a fons petrolífer, ara posseeix gairebé 600 Bitcoin (BTC) indirectament a través de la seva participació de l’1.51% a MicroStrategy.

Una inversió pública i oberta d’aquesta entitat seria una mostra de confiança que podria provocar un frenesí de l’activitat governamental. Si la inversió institucional aportés respectabilitat principal a Bitcoin i altres criptomonedes, imagineu-vos què faria el suport d’un govern sobirà o d’un fons de riquesa?

La recent cursa de bous ha començat a parlar, però compareu l’atenció dels mitjans de comunicació del 2017 amb aquesta vegada. Ha estat limitat, com a mínim

Una de les raons és que aquesta cursa ha estat impulsada principalment per inversors institucionals. Això sovint ha suposat l'aterratge de notícies criptogràfiques a les pàgines empresarials amb menys punts. Comprensivament, l’atenció dels principals mitjans de comunicació també ha estat en un altre lloc: les pandèmies i les eleccions presidencials disputades tenen tendència a dominar el cicle de notícies.

Però hi ha indicis que això està canviant. El nou màxim històric històric de desembre ha comportat una quantitat significativa de cobertura positiva a les principals publicacions, incloses The New York Times, The Daily Telegraph i The Independent.

Si el preu del bitcoin continua augmentant (com molts sospiten que ho farà), això pot provocar una nova onada de titulars i tornar a consolidar la criptomoneda amb fermesa a les portades. Això fa que la criptomoneda es torni fermament a la consciència pública, i pot encendre un foc sota la demanda dels consumidors.

Hi ha diverses raons per les quals això podria ser, però el principal és que aquesta cursa ha estat impulsada fonamentalment per la demanda institucional en lloc de la venda al detall.

Un augment de l’atenció mediàtica sens dubte canviaria això, però potser encara és més important que ara sigui més fàcil que mai comprar criptomonedes, amb l’èxit de Luno i Coinbase, donant suport a clients de tot el món, però també PayPal i Square. veient un gran èxit als EUA. Actualment compren l’equivalent al 100% de bitcoins acabats d’encunyar només per cobrir la demanda que reben els clients dels Estats Units.

Hi ha un altre element. Aquesta última cursa de bous per a l'ecosistema criptogràfic en general està demostrant que hi ha gana per les fitxes que fan alguna cosa més que només actuen com a magatzem de valor (és a dir, bitcoins) i ara les fitxes amb casos d'ús més específics i sofisticats són cada vegada més populars .

Els tokens de criptomoneda són actius digitals fungibles que es poden utilitzar com a mitjans d’intercanvi (negociats) dins de l’ecosistema del projecte blockchain emissor. Es descriuen millor per com atenen l'usuari final. Penseu en les fitxes com els aliments que nodreixen els ecosistemes basats en blockchain.

Les fitxes criptogràfiques, que també s’anomenen actius criptogràfics, són tipus especials de fitxes de moneda virtual que resideixen a les seves pròpies cadenes de blocs i representen un actiu o una utilitat. Molt sovint s’utilitzen per recaptar fons per a la venda multitudinària, però també es poden utilitzar com a substitut d’altres coses.

En el token criptogràfic que ha obtingut una important cobertura informativa és el Moneda de la Ruta de la Seda. Un testimoni digital de criptografia emès per LGR Global .

La moneda de la ruta de la seda és un testimoni especial, dissenyat per a la seva aplicació a la indústria mundial de comerç de productes bàsics. Segons el fundador i conseller delegat de LGR Global, Ali Amirliravi, “hi ha molts problemes de dolor en el negoci del comerç de productes bàsics, inclosos els retards en les transferències de fons i les liquidacions. Els problemes de transparència i les fluctuacions monetàries funcionen per minar encara més l’eficiència i la rapidesa de les transaccions comercials de productes bàsics. Basant-nos en el nostre ampli coneixement de la indústria, hem creat la moneda de la Ruta de la Seda per abordar aquests problemes i optimitzar de manera exhaustiva les indústries de comerç de matèries primeres i finançament comercial ”.

El fundador i CEO de LGR Global, Ali Amirliravi

El fundador i CEO de LGR Global, Ali Amirliravi

Per començar, LGR Global se centra a optimitzar el moviment transfronterer de diners i, a continuació, s’ampliarà a la digitalització del finançament comercial de punta a punta mitjançant tecnologies emergents com Blockchain, Smart Contracts, AI i Big Data Analytics. "La plataforma LGR es va llançar a la zona de la Ruta de la Seda (Europa-Àsia Central-Xina)", explica Amirliravi, "una àrea que representa el 60% de la població mundial, el 33% del PIB mundial i presenta taxes increïblement altes i constants de creixement econòmic (+ 6% anual). "

La plataforma LGR Global té com a objectiu completar amb seguretat i amb èxit les transferències de diners el més ràpidament possible. Per aconseguir-ho, elimina els intermediaris i transfereix els diners directament del remitent al receptor. La Moneda de la Ruta de la Seda s’adapta a l’ecosistema LGR com el mecanisme exclusiu per als pagaments de taxes que incorren els comerciants i productors que utilitzen la plataforma LGR per dur a terme transaccions transfrontereres de transports fronterers grans i complexes i operacions de finançament comercial.

Quan se li va preguntar com serà el 2021 per a LGR Global i la moneda de la ruta de la seda, Amirliravi va afirmar: “Som increïblement optimistes per al nou any; la retroalimentació de la indústria i dels inversors per a la plataforma de finançament comercial i digital SRC ha estat aclaparadorament positiva. Sabem que podem fer una gran diferència en la indústria del comerç de productes bàsics mitjançant la digitalització i l’optimització dels processos, i ens fa il·lusió mostrar els projectes pilot amb èxit a partir del primer i segon trimestre del 1 ”.

Les fitxes específiques de la indústria i les plataformes de cadenes de blocs han generat un interès important per part dels inversors institucionals; és evident que hi ha gana de solucions avançades que resolguin problemes concrets.

Seguir llegint

Bancari

McGuinness presenta una estratègia per fer front als préstecs no rendibles

publicat

on

La Comissió Europea ha presentat avui (16 de desembre) una estratègia per evitar una futura acumulació de préstecs no rendibles (NPL) a tota la Unió Europea, com a resultat de la crisi del coronavirus. L'estratègia té com a objectiu garantir que les llars i les empreses de la UE continuïn tenint accés al finançament que necessiten durant tota la crisi. Els bancs tenen un paper crucial a l’hora de mitigar els efectes de la crisi del coronavirus, mantenint el finançament de l’economia. Això és clau per donar suport a la recuperació econòmica de la UE. Tenint en compte l’impacte que ha tingut el coronavirus en l’economia de la UE, s’espera que el volum de morositat augmentarà a tota la UE, tot i que el moment i la magnitud d’aquest augment encara són incerts.

En funció de la rapidesa amb què l’economia de la UE es recuperi de la crisi del coronavirus, la qualitat dels actius dels bancs i, al seu torn, la seva capacitat creditícia podrien deteriorar-se. Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu de Valdis Dombrovskis va dir: “La història ens demostra que el millor és abordar els préstecs amb morositat de manera anticipada i decisiva, sobretot si volem que els bancs continuïn donant suport a les empreses i les llars. Ara prenem mesures preventives i coordinades. L'estratègia d'avui ajudarà a contribuir a la recuperació ràpida i sostenible d'Europa, ajudant els bancs a descarregar aquests préstecs dels seus balanços i mantenir el flux de crèdit ".

Mairead McGuinness, el comissari responsable dels serveis financers, l'estabilitat financera i la Unió dels mercats de capitals, va dir: "Moltes empreses i llars han patit una pressió financera important a causa de la pandèmia. Assegurar-se que els ciutadans i les empreses europees continuen rebent el suport dels seus bancs és una de les principals prioritats de la Comissió. Avui presentem un conjunt de mesures que, tot i assegurar la protecció dels prestataris, poden ajudar a prevenir un augment de la morositat similar a la posterior a la darrera crisi financera ".

Per tal de dotar els estats membres i el sector financer de les eines necessàries per abordar l’augment de la morositat del sector bancari de la UE al principi, la Comissió proposa una sèrie d’accions amb quatre objectius principals:

1. Desenvolupament addicional dels mercats secundaris d'actius en dificultats: això permetrà als bancs retirar els préstecs morals fora dels seus balanços, tot garantint una protecció reforçada per als deutors. Un pas clau en aquest procés seria l'adopció de la proposta de la Comissió sobre administradors de crèdit i compradors de crèdit que actualment està sent discutida pel Parlament Europeu i el Consell. Aquestes normes reforçarien la protecció del deutor als mercats secundaris. La Comissió considera que és convenient establir un centre de dades electrònic central a nivell de la UE per tal de millorar la transparència del mercat. Aquest hub funcionaria com a dipòsit de dades que sustentava el mercat de morositat per tal de permetre un millor intercanvi d’informació entre tots els agents implicats (venedors de crèdit, compradors de crèdit, administradors de crèdit, empreses de gestió d’actius (AMC) i plataformes privades de morositat). es tracten d’una manera eficaç. Basant-se en una consulta pública, la Comissió exploraria diverses alternatives per establir un centre de dades a nivell europeu i determinaria el millor camí a seguir. Una de les opcions podria ser establir el centre de dades ampliant la competència del DataWarehouse (ED) europeu existent.

2. Reformar la legislació de la UE sobre insolvència empresarial i recuperació de deutes: això ajudarà a convergir els diversos marcs d'insolvència a tota la UE, tot mantenint alts estàndards de protecció del consumidor. Procediments més concorreguts d’insolvència augmentarien la seguretat jurídica i accelerarien la recuperació del valor en benefici tant del creditor com del deutor. La Comissió insta el Parlament i el Consell a arribar ràpidament a un acord sobre la proposta legislativa de normes mínimes d’harmonització sobre l’aplicació de garanties extrajudicials accelerades, que la Comissió va proposar el 2018.

3. Donar suport a l’establiment i la cooperació d’empreses nacionals de gestió d’actius (AMC) a nivell de la UE: les empreses de gestió d’actius són vehicles que proporcionen alleujament als bancs que tenen dificultats, ja que els permeten eliminar els préstecs morals del seu balanç. Això ajuda els bancs a tornar a centrar-se en els préstecs a empreses i llars viables en lloc de gestionar els préstecs morals. La Comissió està disposada a donar suport als estats membres en la creació de CMA nacionals - si així ho desitgen - i exploraria com es podria fomentar la cooperació establint una xarxa de CMA nacionals de la UE. Tot i que les AMC nacionals són valuoses perquè es beneficien de l'experiència nacional, una xarxa de AMC nacionals de la UE podria permetre a les entitats nacionals intercanviar les millors pràctiques, fer complir les normes de transparència i dades i coordinar millor les accions. La xarxa d'AMC també podria utilitzar el centre de dades per coordinar-se i cooperar entre si per compartir informació sobre inversors, deutors i administradors de serveis. Per accedir a la informació sobre els mercats de morositat, caldrà respectar totes les normes de protecció de dades rellevants sobre els deutors.

4. Mesures cautelars: tot i que el sector bancari de la UE es troba en general en una posició molt més sòlida que després de la crisi financera, els estats membres continuen tenint respostes polítiques econòmiques variables. Donades les circumstàncies especials de l’actual crisi sanitària, les autoritats tenen la possibilitat d’implementar mesures cautelars de suport públic, quan sigui necessari, per garantir el finançament continuat de l’economia real en virtut de la Directiva de resolució i recuperació bancària de la UE i els marcs d’ajuts estatals. que es proposa avui es basa en un conjunt consistent de mesures implementades prèviament.

El juliol de 2017, els ministres de finances de l’ECOFIN van acordar un primer pla d’acció per fer front als préstecs morals. En línia amb el pla d’acció ECOFIN, la Comissió va anunciar a la seva Comunicació sobre la finalització de la unió bancària d’octubre de 2017 un paquet complet de mesures per reduir el nivell de morositat a la UE. El març de 2018, la Comissió va presentar el seu paquet de mesures per fer front a les altes ràtios de morositat. Les mesures proposades incloïen el backstop de la morositat, que obligava els bancs a crear nivells mínims de cobertura de pèrdues per als préstecs de nova creació, una proposta de Directiva sobre administradors de crèdit, compradors de crèdit i per a la recuperació de garanties i el pla per a la constitució d’actius nacionals. empreses gestores.

Per mitigar l’impacte de la crisi del coronavirus, el paquet bancari de la Comissió a partir d’abril de 2020 ha implementat modificacions específiques de “correcció ràpida” a les normes prudencials bancàries de la UE. A més, el paquet de recuperació de mercats de capitals, adoptat el juliol de 2020, va proposar canvis específics a les normes del mercat de capitals per fomentar més inversions en l’economia, permetre la ràpida recapitalització de les empreses i augmentar la capacitat dels bancs per finançar la recuperació. El Fons de Recuperació i Resiliència (RRF) també proporcionarà un suport substancial a les reformes destinades a millorar la insolvència, els marcs judicials i administratius i fonamentar una resolució eficient de la morositat.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències