Connecteu-vos amb nosaltres

EU

ministres d'habitatge demanen a la Comissió Europea per iniciar l'acció sobre les persones sense llar

COMPARTIR:

publicat

on

sense llarA la seva reunió, una iniciativa del govern belga, el 10 de desembre, els ministres de l’habitatge de la Unió Europea van adoptar un comunicat final que insta la Comissió Europea a començar a treballar cap a una estratègia de la UE per a persones sense llar.

En el comunicat final, adoptat a Brussel·les el 10 de desembre, els ministres de l’habitatge de tota Europa van demanar a la Comissió Europea que s’assegurés que la lluita contra el sensellarisme i l’exclusió d’habitatge trobés un lloc sòlid a l’agenda europea. Recomanen que la Comissió comenci a desenvolupar una estratègia de la Unió Europea (UE) per lluitar contra el sensellarisme i l'exclusió d'habitatge que doni prioritat a les polítiques dirigides a l'habitatge en resposta a les persones sense llar.

Assenyalant la resolució del Parlament Europeu sobre una estratègia de la UE per a les persones sense llar i les conclusions de la taula rodona dels ministres europeus d'aquest any, els ministres d'habitatge es van felicitar per l'atenció que la Comissió Europea presta al paper de les polítiques dirigides a l'habitatge en el desenvolupament d'estratègies per a persones sense llar. Paquet d’inversió social (SIP), però, no obstant això, constateu que els fenòmens creixents d’exclusió i sensellarisme continuen sent un repte real i urgent. Aquest desafiament es veu agreujat per les conseqüències socials de la crisi que dificulten les polítiques nacionals i locals en matèria de sensellarisme. Els ministres coincideixen en que és essencial aprofitar l'oportunitat per construir una estratègia europea per fer front a les persones sense llar com un repte social compartit.

La crida a continuar treballant cap a una estratègia de la UE per a persones sense llar recolza les recomanacions del Conveni anual europeu de 2013 sobre pobresa i exclusió social que un nomenament d’un comitè d’experts de la UE i encarregat de desenvolupar una proposta per a una estratègia de les persones sense llar de la UE.

La convocatòria dels ministres de l’habitatge es fa ressò de les demandes de molts organismes de la UE, com el Parlament Europeu, el Comitè de les Regions, el Comitè Econòmic i Social Europeu i el Consell d’Ocupació, Política Social, Salut i Consumidors (EPSCO), per a les persones sense llar de la UE. estratègia o pla d’acció. Aquesta estratègia podria recolzar els estats membres i altres parts interessades en els seus esforços per combatre el sensellarisme mitjançant la promoció d’intercanvis transnacionals, formació i investigació, el seguiment del progrés i l’orientació política, així com el finançament de l’experimentació social i la facilitació de l’accés als Fons Estructurals.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències