Connecteu-vos amb nosaltres

EU

crepuscle inevitable de la indústria europea de l'acer?

COMPARTIR:

publicat

on

acerDepenent de sectors com l’automòbil i la construcció, la indústria siderúrgica europea ha estat molt afectada per la crisi econòmica. S'han tancat moltes instal·lacions de producció, cosa que ha provocat la pèrdua de més de 60,000 llocs de treball. La Comissió Europea acaba de llançar un pla d’acció per a la indústria siderúrgica europea (APS), però el Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) considera que això no és suficient.

En el seu dictamen, adoptat l'11 de desembre, el CESE demana solucions a curt termini i més concretes juntament amb el Pla d'acció a llarg termini. "El CESE celebra la proposta de la Comissió de donar suport a la demanda d'acer produït a la UE tant al país com a l'estranger i garantir que els productors d'acer de la UE tinguin accés als mercats de tercers països mitjançant pràctiques de comerç just. Tanmateix, no n'hi ha prou. Les polítiques generals i a llarg termini han d'anar acompanyades d'accions concretes i ràpides”, va dir Claude Rolin (Grup de Treballadors, Bèlgica), ponent de l'opinió.

“En particular, cal tenir en compte les particularitats del sector. Per exemple, els augments dels preus de l'electricitat a tota la UE s'han de compensar i els objectius de canvi climàtic per a la indústria siderúrgica han de ser tècnicament i econòmicament viables", ha afegit Zbigniew Kotowski (Grup d'activitats diverses, Polònia), co-ponent.

El CESE considera que el pla d'acció és bastant imprecís i no aborda adequadament la dimensió cíclica de la crisi. Per garantir que el sector segueixi sent estratègic per a la indústria manufacturera europea i l'ocupació i per evitar que es redueixi encara més, el CESE demana mesures urgents que incloguin:

  • Fer una avaluació detallada de la capacitat existent.
  • Facilitar l’ús i el transport de ferralla i prevenir les exportacions il·legals.
  • Garantir que es prengui un enfocament prou sectorial a l’hora d’assignar els fons estructurals de la UE.
  • Desenvolupament de mesures temporals amb suport públic per garantir la retenció dels treballadors a la indústria siderúrgica.
  • Impuls de la demanda en els sectors siderúrgics aigües avall.
  • Proporcionar molt més suport, inclòs el suport públic, per a la inversió en el desenvolupament de noves tecnologies i processos per provocar una actualització posterior de les instal·lacions i plantes.
  • Presentació d’un model sostenible de producció d’acer.
  • Centrar el Fons europeu d’ajust a la globalització a anticipar el canvi, per exemple, facilitant la introducció de noves tecnologies i ajudant els treballadors a adaptar-se a les noves tecnologies.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències