Connecteu-vos amb nosaltres

dades

Snowden cridat a declarar a la investigació de vigilància Parlament Europeu

COMPARTIR:

publicat

on

Els partidaris-of-Edward-neu-010El Parlament Europeu avui (12 desembre) va convidar a Edward Snowden a subministrar a la investigació sobre la vigilància massiva després de les revelacions de PRISM al juliol.

Snowden respondrà a les preguntes dels eurodiputats mitjançant un missatge gravat prèviament, ja que no pot fer una videoconferència en directe que podria revelar la seva ubicació a Rússia.

El diputat europeu Claude Moraes, ponent de la investigació del Parlament Europeu sobre la vigilància massiva dels ciutadans de la UE, va dir: "Com a eurodiputat principal de la investigació del Parlament sobre vigilància massiva, estic encantat de veure que Edward Snowden serà convidat a fer una declaració al Parlament Europeu on respondrà a les nostres preguntes.

"Aquestes preguntes seran rigoroses i justes i tocaran moltes de les qüestions que la majoria de ciutadans voldrien fer a la persona que ha estat l'origen del conjunt històric d'al·legacions sense precedents que han canviat el panorama en relació amb la privadesa, la seguretat i les dades. protecció i alguns aspectes de la relació entre la UE i els EUA.

"Entre les preguntes que faré al senyor Snowden hi haurà per què va decidir revelar la informació i les conseqüències i les implicacions de les seves accions; preguntes sobre la seva situació actual a Rússia; preguntes sobre la seva opinió sobre l'impacte de les seves revelacions sobre la seguretat, la intel·ligència serveis, i "el dret a saber", i preguntes sobre les seves opinions sobre on les seves revelacions i acusacions porten l'àrea de vigilància massiva en el futur ".

Snowden haurà de donar respostes gravades prèviament a les preguntes formulades pels eurodiputats, sense cap oportunitat per als membres de desafiar les seves afirmacions o de fer-li un interrogatori. La seva compareixença davant la "investigació de la NSA" del parlament podria ser la setmana que ve.

La setmana passada, el portaveu del grup de conservadors i reformistes europeus sobre la investigació, Timothy Kirkhope, el diputat europeu, va escriure al president del Parlament Europeu argumentant que l'aparició seria "un acte provocatiu que li permetria posar en perill encara més la seguretat pública". Una discussió entre els eurodiputats principals sobre la investigació ahir els va portar a remetre l'assumpte a una reunió dels líders dels grups polítics: la Conferència de Presidents. No obstant això, una votació a la Conferència de Presidents d'avui ha remès l'assumpte als eurodiputats principals de la comissió.

anunci

El líder del grup ECR, Martin Callanan, va dir després de la reunió d'avui: "El president del Parlament i altres líders del grup s'han negat a impedir que un fugitiu desitjat rebi una plataforma gratuïta per posar en perill la seguretat pública. La comissió d'investigació va demanar als líders del grup que prenguessin una decisió i van evitar la responsabilitat en passar la decisió a un nivell inferior.

"Si el parlament estigués tan desesperat per escoltar Snowden, ho hauria pogut fer en un fòrum privat. No hauria de proporcionar una plataforma pública i incontestable per a un criminal desitjat i afirmar que realitza una investigació imparcial o creïble. Els diputats tindran no hi ha cap oportunitat de contra-examinar-lo en una discussió en directe a través de temors per la seva seguretat. Però, què passa amb els temors per la seguretat pública? Les prioritats del parlament estan perillosament deformades ".

Timothy Kirkhope, portaveu de la justícia i assumptes interns de l'ECR, va dir: "La investigació autodenominada del Parlament Europeu sobre aquestes acusacions mai no ha volgut esbrinar fets. Ha estat una botiga de parlar amb prejudicis unilateral per a l'esquerra i l'extrema esquerra que ha cridat a tothom". qui vol abordar aquestes denúncies amb una ment oberta. Estàvem disposats a col·laborar amb el comitè de manera positiva i constructiva. No obstant això, no tindrem cap implicació en una investigació que doni una plataforma a aquells que tinguin accions, siguin quins siguin els seus motius. La lluita contra el terrorisme és contínua i tots els serveis de seguretat han tingut clar que les accions de Snowden han donat avantatge als terroristes. No els hauríem de donar més.

"Amb la decisió que prenen ara els membres principals del comitè, el diputat laborista britànic Claude Moraes encara té el poder de posar-se al costat de nosaltres i evitar que es produeixi aquest provocatiu esdeveniment; o de fer costat a l'extrema esquerra i proporcionar una plataforma gratuïta a Snowden. Si fa això últim, haurà d’estar preparat per mirar els seus components de Londres a la cara i explicar per què ha concedit a aquest fugitiu una plataforma oberta ".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències