Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

Agricultura i Pesca del Consell, 16 17-desembre 2013

COMPARTIR:

publicat

on

683_201a0cf27daf944e64c1813abf8adea3La reunió del Consell d’Agricultura i Pesca del desembre de 2013 tindrà lloc a Brussel·les els dies 16 i 17 de desembre de 2013. La Comissió estarà representada per la comissària d’Afers Marítims i Pesca, Maria Damanaki, el comissari de Salut, Tonio Borg, i el comissari d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Dacian Cioloş. Dilluns al migdia, al final de les discussions, es celebrarà una roda de premsa sobre els punts d’agricultura i sobre els punts de pesca al final de la reunió del Consell. Es poden seguir els debats públics i les rodes de premsa Transmissió de vídeo.

agricultura

S'espera que el Consell esborri l'adopció formal (com a "punt A") de les quatre regulacions sobre la reforma de la política agrícola comuna (PAC) sobre les quals es va arribar a un acord polític entre la Comissió, el Consell i el Parlament Europeu. Juny i setembre de 2013 (vegeu IP / 13 / 613, IP / 13 / 864 i MEMO / 13 / 937). També s’adoptaran normes de transició per a la PAC 2014 com a “punt A”. Mentrestant, la Comissió continua la seva tasca de preparació de les lleis delegades, que proporcionen les normes més detallades per implementar la reforma a nivell estatal o regional. En termes globals, la reforma té com a objectiu proporcionar una PAC més ecològica, més justa i més específica, tenint en compte millor les expectatives de la societat i premiant als agricultors pels béns públics que proporcionen.

El comissari Cioloş presentarà la recent proposta de la Comissió per a una reforma de la política d'informació i promoció dels productes agrícoles i alimentaris europeus publicada el 21 de novembre (IP / 13 / 1139). Les propostes preveuen l'establiment d'una estratègia europea de promoció de mesures més específiques; un augment de programes dirigits a tercers països i programes multinacionals (programes representats per organitzacions de diversos estats membres) amb una taxa de cofinançament de la UE del 60% per a aquestes categories (en lloc del 50% actual) i un abast més ampli de mesures; i un augment significatiu del pressupost disponible (dels 61 milions d'euros del pressupost del 2014 als 200 milions d'euros el 2020).

Pesca

Oportunitats de pesca per al 2014

El comissari Damanaki presentarà les propostes de la Comissió per fixar les oportunitats de pesca per a l'Atlàntic, el mar del Nord i el mar Negre per al 2014. Els ministres debatran sobre aquestes propostes amb l'objectiu d'aconseguir un acord polític perquè els límits puguin entrar en vigor l'1 de gener de 2014.

anunci

Aigües atlàntiques, mar del Nord i internacionals

Els ministres intentaran arribar a un acord polític sobre les oportunitats de pesca per al 2014 de determinades poblacions de peixos a l'Atlàntic i al Mar del Nord, així com a les aigües internacionals (IP / 13 / 1005). La proposta de la Comissió estableix nivells de captura total admissible (TAC) i esforç de pesca (si s’escau) tant per a les poblacions gestionades exclusivament per la UE com per a les poblacions gestionades amb tercers països com Noruega o a través d’organitzacions regionals de gestió de la pesca de tots els oceans del món. Allà on les negociacions continuen, com amb Noruega, s'han proposat TAC provisionals.

Per a les existències que no es comparteixen amb tercers països, la Comissió proposa augmentar o mantenir els TAC per a 36 existències i reduir-les per a 36 existències, d'acord amb els consells científics. Per a les existències on les dades no són prou bones com per estimar-ne la mida, la proposta de la Comissió reflecteix l’assessorament de l’ICES d’adaptar o baixar el TAC un màxim del 20% d’acord amb les tendències observades en les existències.

L’objectiu final de la Comissió, i un dels pilars de la reforma de la Política Pesquera Comuna (PCP), és que tots els estocs es pesquin a nivells sostenibles, l’anomenat rendiment màxim sostenible (RMS). Sempre que sigui possible, els científics aconsellen com portar les existències als nivells de RMS. Aquest any es podria emetre l'anomenat "consell MSY" per a 22 accions de la UE.

En negociacions amb els seus socis internacionals, la Comissió ha fet tot el possible per arribar a acords que siguin sostenibles i respectin els consells científics. Les negociacions internacionals per a moltes de les existències en qüestió continuen en curs. Per tant, la proposta inclou xifres provisionals d’aproximadament la meitat dels TAC en aquesta etapa. Es completarà un cop hagin tingut lloc les negociacions amb tercers i organitzacions.

Mar Negre

Es buscarà un acord polític sobre una proposta de la Comissió sobre un Reglament del Consell pel qual es fixin les oportunitats de pesca de determinades poblacions de peixos i grups de poblacions de peixos al mar Negre per al 2014. La Comissió proposa reduir la quota de la UE de turbot en un 15%, fins a 74 tones. i mantenir sense canvis la quota de la UE per a espadat en 11,475 tones. D'acord amb els principis de la UE de seguir el millor assessorament científic disponible, la proposta té en compte els consells del Comitè Científic, Tècnic i Econòmic de la Comissió de Pesca (CSTEP).

altres assumptes

agricultura

Informe sobre el conferència 'El sector làctic de la UE: desenvolupament més enllà del 2015'

La Comissió presentarà el document reportar publicat recentment a la conferència "El sector làctic de la UE: desenvolupant-se més enllà del 2015" celebrada al setembre, que va discutir els seus reptes futurs, sobretot després del final del règim de quotes el 2015, tenint en compte les tendències futures i si eren necessaris i viables instruments addicionals.

Consulta pública sobre agricultura ecològica

La Comissió presentarà els resultats de consulta pública sobre el futur de l'agricultura ecològica es va destacar durant la primera meitat del 2013, que va atraure un gran interès i va posar de manifest la demanda de normes més estrictes a nivell de la UE.

Directiva NEC

A petició d'Alemanya, es durà a terme una discussió sobre l'impacte potencial de la revisió del sector agrícola sobre el sector agrícola Sostres nacionals d’emissions per a determinats contaminants Directiva (Directiva NEC) anunciada per la Comissió.

Informe sobre un esquema potencial d'etiquetatge de "menjar local"

La Comissió presentarà una publicació recent reportar explorar les possibilitats d’adoptar un sistema local d’etiquetatge agrícola i de venda directa en el futur, tal com demana l’actual legislació sobre règims de qualitat de productes agrícoles i alimentaris.

Problemes per al sector arrosser de la UE

A petició d'Itàlia, es mantindrà un debat sobre les dificultats reportades al sector de l'arròs, en el context de l'augment de les importacions d'arròs mòlt procedents de tercers països de la UE.

Pesca

Negociacions dels estats costaners sobre el verat

Els ministres discutiran una nota de la Comissió sobre l'estat de les consultes dels estats costaners sobre el verat. La Comissió considera que s’han d’esgotar totes les vies en aquesta fase crítica de les negociacions del verat per arribar a un acord. Les discussions sobre l’Estat costaner es reprendran a principis del 2014.

salut

Paquet "Normes més intel·ligents per a un aliment més segur": informe de progrés de la Presidència

En aquest punt, la Presidència presentarà un informe de progrés sobre el paquet de sanitat animal i vegetal. S'espera que el comissari Borg acolli els bons avenços aconseguits durant la presidència lituana, així com animi les delegacions a garantir que es pugui concloure un acord amb el Parlament sobre la proposta financera en un futur molt proper.

Accés al mercat de la Federació de Rússia sobre les exportacions de plantes i productes de la UE: informació de la Presidència

En aquest punt, la Presidència proporcionarà a la Federació de Rússia informació sobre la restricció del mercat en curs de determinats productes vegetals de la UE. La Comissió subratllarà els seus esforços continuats per mantenir un diàleg millorat amb les autoritats russes per tal d'explorar una solució tècnica a aquesta situació.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències