Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Defensor del Poble: la ciutadania de la Unió Europea està en crisi

COMPARTIR:

publicat

on

EmilyOreillyOmbudsman_largeSíndic de greuges europeu Emily O'Reilly (A la foto) ha advertit que l'objectiu clau de la ciutadania de la UE, és a dir, que la gent senti un vincle més fort amb la UE, no està tenint èxit. A la conferència de cloenda de l'Any Europeu dels Ciutadans 2013 a Vílnius, Lituània, va demanar als responsables polítics i a la societat civil que no només se centressin en la crisi econòmica, sinó també en la crisi d'identitat i legitimitat de la UE.

Va dir: "Hem de tenir presents els valors i principis sobre els quals es va fundar la UE, no només els econòmics, sinó també, i més important, el respecte als drets fonamentals, la noció de llibertat, la solidaritat, la protecció de les minories i la respecte a la diversitat cultural i lingüística. Necessitem una "Europa humana".

Desafieu els ciutadans a mirar més enllà dels seus interessos personals i nacionals

Segons O'Reilly, les eleccions al Parlament Europeu (PE) del 2014 seran una oportunitat real perquè els ciutadans facin sentir la seva veu a nivell de la UE. Milions de votants triaran els seus representants al Parlament Europeu i, a través d'ells, ajudaran a determinar el resultat de l'elecció del proper president de la Comissió. Va subratllar que els nous titulars de càrrecs han de ser prou valents per desafiar els ciutadans de la UE a mirar més enllà dels seus interessos personals i nacionals.

Les institucions de la UE no s’han de considerar arrogants i autònomes

Emily O'Reilly també va demanar a les institucions de la UE que siguin més transparents i responsables per no ser percebudes com a remotes i distants de les preocupacions de la gent. Va advertir que les institucions de la UE haurien de fer més per contrarestar la sospita que alguns alts funcionaris estan massa a prop de determinats interessos empresarials. Amb vista als propers canvis al PE i a la Comissió, va expressar la seva preocupació perquè moltes persones altes puguin abandonar els càrrecs de la UE i ocupar una feina lucrativa del sector privat sense un escrutini adequat dels possibles conflictes d'interessos.

O'Reilly va dir: "Les nostres institucions de la UE han de comportar-se de manera impecable i veure's que resisteixen la temptació cap a l'arrogància i el comportament egoista. Atesa la percebuda de la manca de legitimitat política, s'ha de veure que la UE mateixa és el "estàndard d'or" en aquestes àrees".

anunci

El discurs complet del Defensor del Poble per a l'acte de l'EYC és disponible aquí.

El Defensor del Poble Europeu investiga les reclamacions sobre mala administració en les institucions i òrgans de la UE. Qualsevol ciutadà, resident o una empresa o associació de la UE a un estat membre, pot presentar una reclamació davant el Defensor del Poble. El Defensor del Poble ofereix un mitjà ràpid, flexible i lliure de la solució de problemes amb l'administració de la UE. Per obtenir més informació, feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències