Connecteu-vos amb nosaltres

Els consumidors

els drets dels consumidors de la UE reforçat per esdevenir una realitat a tot Europa

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

cloud-word-consumer-SGP-recuperació-deutesJust a temps per al període de vacances, els compradors de tota Europa poden comptar a partir d’avui amb un nou conjunt de drets dels consumidors: avui és el termini per presentar els estats membres de la Unió Europea Directiva sobre els drets dels consumidors en la legislació nacional. La legislació de la UE reforçarà els drets dels consumidors als 28 països de la UE, especialment quan es realitzin compres en línia. Les noves normes garantiran, per exemple, un període de retirada a tota la UE de 14 dies, cosa que significa que els consumidors poden retornar els béns per qualsevol motiu si canvien d'opinió.

"Les noves normes sobre drets dels consumidors són una excel·lent notícia per als 507 milions de consumidors europeus: ja no hi ha cap casella marcada prèviament en comprar un bitllet d'avió i no hi ha més despeses quan pagueu amb la vostra targeta de crèdit en línia. de les vacances ", va dir la vicepresidenta Viviane Reding. "Millorar les normes de protecció del consumidor de la UE ajudarà a augmentar la confiança dels consumidors. En aquests moments de desafiament econòmic, aquest és el paquet d'estimulació més barat que Europa pot establir. La Comissió Europea comprovarà ara si cada estat membre ha fet els deures i ha implementat les normes correctament . "

La Comissió Europea va presentar la proposta d’un nou conjunt de drets dels consumidors a l’octubre del 2008 (IP / 08 / 1474). Després de l'acord sobre la legislació el 2011, els governs han tingut dos anys per aplicar les normes a nivell nacional i haurien d'haver-ho fet fins avui. L'acord final entre el Parlament Europeu i el Consell sobre la Directiva sobre els drets del consumidor va ser intermediat pel comissari de Justícia Reding el juny de 2011 i adoptat formalment el 10 d'octubre de 2011 (MEMO / 11 / 675).

anunci

Els deu avantatges principals per als consumidors de la nova Directiva

1) Les noves regles eliminaran els costos i costos ocults a Internet

Els consumidors estaran protegits contra "trampes de costos" a Internet. Això passa quan els estafadors intenten enganyar la gent perquè pagui serveis "gratuïts", com ara horòscops o receptes. A partir d’ara, els consumidors han de confirmar explícitament que entenen que han de pagar un preu per obtenir aquests serveis.

anunci

2) Augment de la transparència dels preus

Els comerciants han de revelar el cost total del producte o servei, així com les despeses addicionals. Els compradors en línia no hauran de pagar càrrecs ni altres costos si no se’ls ha informat correctament abans de fer una comanda.

3) Prohibició de les caselles marcades prèviament als llocs web

En comprar en línia (per exemple, comprar un bitllet d'avió), se us poden oferir opcions addicionals durant el procés de compra, com ara una assegurança de viatge o un lloguer de cotxes. Aquests serveis addicionals es poden oferir mitjançant les anomenades caselles marcades prèviament. Actualment, els consumidors sovint es veuen obligats a desmarcar aquestes caselles si no volen aquests serveis addicionals. Amb la nova Directiva, es prohibiran les caselles marcades prèviament a tota la Unió Europea.

4) 14 dies per canviar d'opinió en una compra

El període durant el qual els consumidors poden retirar-se d’un contracte de venda s’amplia a 14 dies naturals (en comparació amb els set dies previstos legalment per la legislació de la UE). Això vol dir que els consumidors poden tornar els productes per qualsevol motiu si canvien d’opinió.

Protecció addicional per manca d'informació: quan un venedor no hagi informat clarament el client sobre el dret de desistiment, el període de devolució s'ampliarà a un any.

Els consumidors també estaran protegits i gaudiran del dret de desistiment de les visites sol·licitades, com ara quan un comerciant va trucar prèviament i va pressionar el consumidor perquè acceptés una visita. A més, ja no cal fer una distinció entre visites sol·licitades i visites no sol·licitades; per tant, s’evitarà eludir les normes.

El dret de desistiment s’estén a les subhastes en línia, com eBay, tot i que els béns comprats en subhastes només es poden retornar quan es compren a un venedor professional.

El període de desistiment començarà des del moment en què el consumidor rep la mercaderia, en lloc de fer-ho en el moment de la celebració del contracte, com és el cas actual. Les normes s’aplicaran a les vendes per Internet, per telèfon i per correu, així com a les vendes fora de botigues, per exemple a la porta del consumidor, al carrer, en una festa de Tupperware o durant una excursió organitzada pel comerciant.

5) Millors drets de devolució

Els comerciants han de retornar el producte als consumidors dins dels 14 dies posteriors a la retirada. Això inclou els costos de lliurament. En general, el comerciant assumirà el risc de qualsevol dany a les mercaderies durant el transport, fins que el consumidor en prengui possessió.

6) Introducció d’un model de retir de model a tota la UE

Els consumidors rebran un model de formulari de retirada que poden utilitzar (però no estan obligats a fer) si canvien d’opinió i volen retirar-se d’un contracte celebrat a distància o a la porta de casa. Això farà que la retirada sigui més fàcil i ràpida, sempre que hagueu celebrat un contracte a la UE.

7) Eliminació de recàrrecs per l’ús de targetes de crèdit i línies d’assistència directa

Els comerciants no podran cobrar als consumidors més per pagar amb targeta de crèdit (o un altre mitjà de pagament) del que realment costa al comerciant oferir aquests mitjans de pagament. Els comerciants que operin línies telefòniques que permetin al consumidor contactar-hi en relació amb el contracte no podran cobrar més de la tarifa telefònica bàsica per a les trucades telefòniques.

8) Informació més clara sobre qui paga la devolució de mercaderies

Si els comerciants volen que el consumidor assumeixi el cost de la devolució de la mercaderia després de canviar d’opinió, haurà d’informar clarament els consumidors sobre això, en cas contrari, hauran de pagar la devolució ells mateixos. Els comerciants han de donar clarament, com a mínim, una estimació dels costos màxims de la devolució de productes voluminosos comprats per internet o per correu, com ara un sofà, abans de la compra, de manera que els consumidors puguin prendre una decisió informada abans de decidir de qui comprar.

9) Millor protecció del consumidor en relació amb els productes digitals

La informació sobre contingut digital també haurà de ser més clara, inclosa la seva compatibilitat amb maquinari i programari i l’aplicació de qualsevol mesura de protecció tècnica, per exemple, limitant el dret dels consumidors a fer còpies del contingut.

Els consumidors tindran dret a retirar-se de les compres de contingut digital, com ara descàrregues de música o de vídeo, però només fins al moment que comenci el procés de descàrrega real.

10) Les normes comunes per a les empreses facilitaran el comerç a tota Europa

Aquests inclouen:

Un conjunt únic de regles bàsiques per a contractes a distància (vendes per telèfon, correu postal o Internet) i contractes fora de locals (vendes fora dels locals d’una empresa, com ara al carrer o a la porta) a la Unió Europea, creant igualtat de condicions i reduir els costos de transacció per als comerciants transfronterers, especialment per a les vendes per internet.

Els formularis estàndard facilitaran la vida de les empreses: un formulari per complir els requisits d’informació sobre el dret de desistiment.

S’aplicaran normes específiques per a petites empreses i artesans, com ara un lampista. No hi haurà cap dret de desistiment per a reparacions urgents i treballs de manteniment. Els estats membres també poden decidir eximir els comerciants als quals els consumidors sol·licitin que facin treballs de reparació i manteniment a casa seva d’un valor inferior a 200 € d’alguns dels requisits d’informació.

Més informació

Comissió Europea - Directiva de Drets del Consumidor

Pàgina d'inici del vicepresident Viviane Reding

Seguiu el vicepresident a Twitter: @VivianeRedingEU

Seguiu Justícia de la UE a Twitter: @EU_Justice

protecció al consumidor

Protecció del consumidor: la Comissió llança una consulta pública sobre la comercialització a distància dels serveis financers del consumidor

publicat

on

La Comissió Europea ha llançat una consulta pública sobre la comercialització a distància dels serveis financers oferts als consumidors. La UE sí normes per protegir els consumidors quan signen un contracte amb un proveïdor de serveis financers minoristes a distància, per exemple per telèfon o en línia. Qualsevol servei de caràcter bancari, de crèdit, hipotecari, d'assegurança, de pensió personal, d'inversió o de pagament entra dins de l'abast de la Directiva sobre comercialització a distància de serveis financers per al consumidor sempre que es compri el servei financer a distància.

El comissari de Justícia, Didier Reynders, va dir: "És hora d'adaptar les nostres normes de la UE als temps actuals. Els consumidors compren serveis financers en línia cada vegada més. Aquesta consulta pública ens ajudarà a identificar les necessitats dels ciutadans i les empreses perquè puguem fer que la directiva sigui a prova del futur ".

 Els resultats de la consulta pública s’alimentaran en les consideracions de la Comissió per a una possible revisió de la directiva, que s’espera el 2022. La consulta pública reunirà experiències i opinions de consumidors, professionals dels serveis financers minoristes, autoritats nacionals i de qualsevol altra part interessada en la directiva. . La consulta pública està disponible aquí i estarà obert fins al 28 de setembre de 2021.

anunci

Seguir llegint

protecció al consumidor

Com pretén la UE impulsar la protecció dels consumidors

publicat

on

Descobriu com la UE pretén impulsar la protecció del consumidor i adaptar-la a nous reptes com la transició verda i la transformació digital. Societat 

A mesura que l’economia es fa més global i digital, la UE busca noves formes de protegir els consumidors. Durant el ple de maig, els eurodiputats debatran sobre el tema futur digital d’Europa. L’informe se centra a eliminar les barreres al funcionament del mercat únic digital i millorar l’ús de la intel·ligència artificial per als consumidors.

Il·lustració infogràfica sobre protecció del consumidor a la Unió Europea
Reforçar la protecció del consumidor  

Nova agenda de consumidors

El Parlament també està treballant en la nova agenda de consumidors sestratègia per al 2020-2025, centrada en cinc àrees: transició verda, transformació digital, aplicació efectiva dels drets dels consumidors, necessitats específiques de determinats grups de consumidors i cooperació internacional.

anunci

Facilitant el consum sostenible

L' Objectiu de neutralitat climàtica 2050 és una prioritat per a la UE i les qüestions relacionades amb els consumidors tenen un paper a jugar, a través del consum sostenible i el consum economia circular.

La il·lustració infogràfica sobre els europeus dóna suport a la lluita contra el canvi climàtic
Consum sostenible  

El novembre de 2020, els eurodiputats van adoptar un informe sobre un single sostenible mercat que demana a la Comissió Europea que estableixi un anomenat dret a la reparació per fer les reparacions sistemàtiques, rendibles i atractives. Els membres també van demanar l'etiquetatge de la vida útil dels productes, així com mesures per promoure una cultura de reutilització, incloses les garanties sobre béns de segona mà.

També volen mesures en contra dissenyar productes de manera intencionada de manera que quedin obsolets passat un cert temps i reiterat demanda d’un carregador comú.

anunci

La Comissió treballa en el dret de reparació de normes electròniques i de legislació sobre la petjada ambiental dels productes per permetre als consumidors comparar.

La revisió del Directiva de venda de mercaderies, prevista per al 2022, examinarà si es pot ampliar la garantia legal actual de dos anys per a béns nous i usats.

El setembre de 2020, la Comissió va llançar el programa iniciativa de productes sostenibles, sota el nou Pla d'Acció d'Economia Circular. Té com a objectiu fer que els productes siguin adequats per a una economia circular amb un clima neutre, eficient en els recursos i reduint alhora els residus. També tractarà la presència de productes químics nocius en productes com ara equips electrònics i TIC, tèxtils i mobles.

Fer que la transformació digital sigui segura per als consumidors

L' transformació digital està canviant dràsticament les nostres vides, inclosa la manera de comprar. Per ajudar les normes de consum de la UE a posar-se al dia, el desembre del 2020 la Comissió va proposar una nova Llei de serveis digitals, un conjunt de normes per millorar la seguretat dels consumidors en totes les plataformes en línia de la UE, inclosos els mercats en línia.

Els eurodiputats volen que ho siguin els consumidors igual de segur quan es fan compres en línia o fora de línia i volen que plataformes com eBay i Amazon intensifiquin els esforços per fer front als comerciants que venen productes falsos o no segurs i per deixar que les empreses fraudulentes utilitzin els seus serveis.

Els eurodiputats també van proposar normes per protegir els usuaris contingut perjudicial i il·legal en línia alhora que es va salvaguardar la llibertat d'expressió i es va demanar la creació de noves normes sobre publicitat en línia que donin als usuaris més control.

Donat l’impacte de la intel·ligència artificial, la UE està preparant normes per gestionar-ne la informació oportunitats i amenaces. El Parlament ha creat una comissió especial i posa l'accent en la necessitat d'una legislació centrada en els humans. El Parlament ha proposat un règim de responsabilitat civil per a la intel·ligència artificial que estableixi qui és responsable quan els sistemes d’IA causen danys o danys.

Reforçar l'aplicació dels drets dels consumidors

Els països de la UE són responsables d’aplicar els drets dels consumidors, però la UE té un paper de coordinació i suport. Entre les normes que ha establert hi ha la directiva sobre millor aplicació i modernització de la legislació sobre el consum normes sobre reparació col·lectiva.

Atendre les necessitats específiques dels consumidors

Consumidors vulnerables com els nens, persones grans o persones que viuen amb discapacitat, així com les persones amb dificultats financeres o els consumidors amb accés limitat a Internet necessiten garanties específiques. A la nova agenda del consumidor, la Comissió té previst centrar-se en els problemes d’accessibilitat a Internet, els consumidors vulnerables financerament i els productes per a nens.

Els plans de la Comissió inclouen més assessorament fora de línia per a consumidors sense accés a Internet, així com finançament per millorar la disponibilitat i la qualitat dels serveis d’assessorament de deutes per a persones amb dificultats financeres.

Com que els nens són particularment vulnerables a la publicitat nociva, ha aprovat el Parlament normes més estrictes per als serveis de mitjans audiovisuals per a serveis de mitjans audiovisuals.

Garantir la seguretat dels productes venuts a la UE

Els consumidors solen comprar productes fabricats fora de la UE. Segons la Comissió, les compres procedents de venedors externs al mercat La UE va augmentar del 17% el 2014 al 27% el XNUMX 2019 i la nova agenda del consumidor posa de manifest la necessitat de cooperació internacional per garantir la protecció del consumidor. Xina era el el major proveïdor de béns a la UE el 2020, de manera que la Comissió treballarà en un pla d'acció amb ells el 2021 per augmentar la seguretat dels productes venuts en línia.

El novembre de 2020, el Parlament va aprovar un resolució demanant esforços més grans per garantir que tots els productes venuts a la UE siguin segurs, ja siguin fabricats dins o fora de la UE o es venguin en línia o fora de línia.

Propers passos

La comissió de protecció del consumidor i del mercat interior del Parlament treballa en la proposta de la Comissió per a la nova agenda del consumidor. S’espera que els eurodiputats la votin al setembre.

Per saber més 

Seguir llegint

Informació de contacte

#GDPR compliment: Manetu al rescat?

publicat

on

L'11 de març, els reguladors suecs bufetejat Google amb una multa de 7.6 milions de dòlars per no respondre adequadament a les sol·licituds dels clients de retirar la seva informació personal de les fitxes del motor de cerca. La sanció va ser la novena més alta des que va entrar en vigor el Reglament general de protecció de dades (GDPR) de la UE des de maig de 2018, tot i que va disminuir en comparació amb les multes de 50 milions d'euros que les autoritats franceses de protecció de dades van afectar a Google el gener de 2019

Per empitjorar, menys d'una setmana després de la decisió sueca, un dels petits rivals de Google presentat una queixa del GDPR amb els reguladors irlandesos. La firma rival, el navegador web de codi obert Brave, al·lega que el gegant tecnològic no ha pogut recollir el consentiment específic per compartir les dades dels consumidors entre els seus diferents serveis i que les seves polítiques de privadesa són "Desesperadament vaga". L’última queixa significa que actualment les pràctiques de recollida de dades de Google s’enfronten a tres investigacions obertes per part de les autoritats de privadesa irlandeses.

Tampoc Google és l’única empresa que hi ha cara augment de l'escrutini sobre la gestió de les dades dels seus clients. Mentre que el GDPR ha liquidat fins a uns 114 milions d'euros de multes fins ara, els reguladors de tota la Unió Europea són la picor d’aplicar les regulacions de privadesa àmplia. Les empreses, per la seva banda, simplement no estan preparades. Gairebé dos anys després que el GDPR entrés en vigor, alguns 30% de les empreses europees segueixen sense bloqueig amb la regulació, mentre que les enquestes a executius europeus i nord-americans ho tenen identificat el control del risc de privadesa com un dels problemes més greus que afecten les seves empreses.

anunci

Malgrat despesa milers de milions d'euros en advocats i en consultors de protecció de dades, moltes empreses que processen i conserven dades de consumidors –a la pràctica, gairebé totes les empreses– no tenen desenvolupat un pla clar per assegurar-se que compleixen plenament la legislació de privacitat de la vida privada com el GDPR. Fins i tot la majoria de les empreses que han estat certificades conformes estan preocupades perquè no podran mantenir el seu compliment a llarg termini.

Entre les qüestions particularment espinoses, destaquen les solucions sobre com combinar totes les dades que contenen sobre un consumidor determinat i com modificar o eliminar aquestes dades després d'una sol·licitud del client segons GDPR o legislació similar, com la Llei de privadesa del consumidor de Califòrnia ( CCPA).

Tanmateix, estan començant a oferir-se diverses varietats per oferir solucions innovadores per facilitar la càrrega de complir amb una legislació de privadesa cada cop més estricta. El més recent, Manetu, s'establirà per llançar el seu programa de gestió de privadesa al consumidor (CPM) a l'abril. El programari utilitza algorismes d’aprenentatge automàtic i de correlació per tal d’ajuntar qualsevol informació d’identificació personal de la qual disposen les empreses, incloses algunes dades que potser ni tan sols saben. Els consumidors podran accedir al sistema per gestionar els permisos que han concedit per a les seves dades, inclòs a un nivell altament granular.

anunci
El nucli de l’enfocament de Manetu és la idea que proporcionar als consumidors un major control sobre les seves dades –un pilar de legislació com el GDPR– és bo tant per als clients com per a les empreses. Tal com va explicar el conseller delegat Moiz Kohari, "Controlar els consumidors no és només la cosa correcta. En definitiva, és un bon negoci. Tractar bé als vostres clients és un vell mantra, i encara és fantàstic. Però en el món actual també hem de tractar les seves dades correctament. Fes això i obtindràs un vincle de confiança que pagarà dividends durant molt de temps. "

A més de guanyar la confiança dels clients, un mètode de gestió de dades més centrat en el consumidor pot ajudar les empreses a optimitzar el temps i els recursos, tant mentre processen dades com quan demostren el compliment de GDPR o d’altres legislacions sobre privadesa. L’automatització de les sol·licituds dels consumidors per accedir, modificar o suprimir les seves dades redueix dràsticament els costos que les empreses actualment tenen a l’hora d’atendre aquestes sol·licituds.

De manera similar a com funciona la tecnologia blockchain fa Els mercats són més transparents registrant totes les transaccions en un registre comptable permanent, la plataforma de Manetu combina l’automatització amb un registre immutable de quins permisos han concedit els consumidors i quan, i com, han canviat aquests permisos.

Aquesta documentació pot ser inestimable per a les empreses que necessiten demostrar als reguladors que compleixen les normes de privadesa com el GDPR. Les normes de la UE estableixen, entre altres coses, un “dret a l’oblit”. El registre de Manetu permet que les empreses puguin complir amb les sol·licituds de "oblidar-me" i demostrar que ho han fet, sense conservar l'accés a la informació que el consumidor els ha demanat que oblidin. Les empreses podran apuntar-se a un registre complet de tots els permisos que els usuaris havien concedit o retirat.

Els dos cops contra Google —la multa GDPR imposada per les autoritats sueces i la nova investigació dels reguladors de privacitat irlandesos— confirmen que la privadesa de les dades serà un dels majors desafiaments a les empreses que operen a Europa en el futur previsible. Serà cada cop més imprescindible que les empreses agilitzin els seus processos de gestió de dades per tal que puguin tenir el nivell de supervisió que tant els reguladors com els consumidors esperen.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències