Connecteu-vos amb nosaltres

EU

transport marítim: el progrés en matèria de seguretat, però alguns estats de la bandera de la UE podrien fer-ho millor

COMPARTIR:

publicat

on

522558749Alguns estats membres lluiten per complir el seu compromís de ratificar els convenis marítims internacionals, segons un informe de la Comissió Europea (1) sobre el compliment dels requisits de l'estat de bandera.

Vice-President Siim Kallas, EU transport commissioner, said: “I am heartened that most coastal Member States are taking their obligations seriously as flag states. However, I am particularly concerned to ensure that, for our seafarers, every Member State, as a flag state, has ratified and put in place the common standards for living and working conditions on board set out in the international Maritime Labour Convention of 2006, especially as these have been agreed between the social partners at European level and recently enforced through EU law.”

Normes actuals de la UE (2) promoure la seguretat marítima i establir un estàndard elevat per als estats de bandera de la UE exigint-los una revisió paritària de la seva administració marítima i desenvolupar i implementar un sistema de gestió de qualitat certificat per a les seves operacions. Portugal, Irlanda i tots els estats de bandera sense litoral, excepte Luxemburg, no ho han aconseguit.

Despite good progress for many EU flag states, Bulgaria and Slovakia remain on the grey list of flag states in terms of the number of their ships detained, or the number of deficiencies detected on board, whilst being checked when in port. This means that the ships under these flags are not yet in the low risk (“white list”) category — hence they need to be checked more often.

Els estats membres haurien d’augmentar els seus esforços per ratificar i aplicar el Conveni sobre el treball marítim sobre les condicions de vida i de treball dels marins i les normes de la UE recentment adoptades (3) sobre el compliment i l'execució de la convenció.

Conformitat

Under the current EU legislation on compliance with flag state requirements, member states are required to undergo the International Maritime Organization’s voluntary audit scheme set up in 2006: a peer review by other flag state experts. To date Portugal and the EU land-locked flag states of Austria, Czech Republic, Hungary and Slovakia have failed to ask for such an audit. Equally, a further independent quality check on EU flag state systems and procedures is provided by a certified quality management system requirement to be in place by 17 June 2012. Portugal and Ireland — along with the EU land-locked flag states of Austria, Czech Republic, Hungary and Slovakia — have yet to start this process, while four other EU flag states (Cyprus, Malta, the Netherlands and Slovenia) have indicated they will have such a system in place by the end of 2013.

anunci

La llista PMOU negre, gris i blanc

La secretaria del Memoràndum d’entesa de París (PMOU) sobre control de l’Estat del port (4), publica un informe anual en què situen els estats de bandera que apareixen en una llista negra, grisa o blanca en funció de les taxes de detenció i deficiència dels vaixells sota la seva bandera. Durant els darrers quatre anys, dels set estats de bandera de la UE originals a les llistes negres o grises (Àustria, Lituània, Letònia, Polònia i Eslovàquia, a més de Bulgària i Romania), només en queden dos (Bulgària i Eslovàquia) a la llista grisa. La Directiva 2009/21 / CE exigeix ​​que els que figuren a les llistes negres / grises identifiquin els motius pels quals apareixen a la llista i que prenguin mesures per rectificar aquesta situació. S’ha aconseguit un progrés considerable en poc temps i ara, sis dels deu principals estats de bandera de la llista blanca són Estats membres de la UE.

Convencions internacionals

Al desembre de 2008, tots els membres del grup st00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 es van comprometre a ratificar un cert nombre de convencions internacionals abans de l'1 de gener de 2013. Tot i que s'ha avançat, la majoria encara no ha ratificat els convenis que es van iniciar a partir del 2007, com ara el Conveni de Nairobi per a l'eliminació de naufragis del 2007. 14 estats membres (5) han ratificat el Conveni sobre el treball marítim de 2006 sobre les condicions de vida i de treball dels marins. Per garantir que aquest conveni important s’apliqui correctament, s’acaben d’adoptar normes de la UE per al compliment i el compliment del conveni. Per tant, és urgent la ratificació de l’instrument jurídic bàsic.

Propers passos

La Comissió reflexionarà sobre altres mesures per garantir que els Estats membres de la UE compleixin de manera efectiva i coherent les seves obligacions com a estats de bandera, inclosos els possibles procediments d'infracció.

Més informació

EU desenvolupaments marítims

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències