Connecteu-vos amb nosaltres

Els cigarrets electrònics

Associació de fum lliure dóna la benvinguda a acord de compromís sobre la Directiva sobre productes del tabac

COMPARTIR:

publicat

on

foto-5473bL’associació lliure de fum (SFP) ha acollit amb satisfacció l’acord de compromís que han assolit el Parlament Europeu i el Consell de la UE sobre la Directiva sobre productes de tabac (TPD) avui (18 de desembre) i el seu compromís continuat d’oferir un TPD fort abans del final de l’actual legislatura parlamentària malgrat els reiterats endarreriments durant tot el procés legislatiu.

La UE és el bloc comercial més gran del món: tenint en compte aquest fet, tots hem de reconèixer que la pandèmia del tabac la vam crear en gran part nosaltres (la UE) i que, com a delinqüents significatius i exportadors clau del problema del tabac a la resta de països, tenim una responsabilitat especial de prendre’ns seriosament el control del tabac.

En aquest context, l’acord d’avui a COREPER suposa un gran pas endavant en el control del tabac i del que els responsables polítics haurien d’estar orgullosos. D’acord amb l’acord provisional de dilluns amb el Parlament Europeu, els estats membres van donar suport a un acord sobre advertències pictòriques obligatòries que cobreixen el 65% de les dues parts que es col·loquen a la part superior del pack, la prohibició de caracteritzar els sabors sense excepció (amb una excepció temporal de 6 anys per al mentol), disposicions fortes de rastreig i rastreig de productes del tabac a tota la cadena de subministrament i regulació adequada per als productes que contenen nicotina.

Els estats membres mantenen el dret d’introduir mesures més estrictes com l’embalatge normal i el text avança el control del tabac de la UE molt més enllà de la legislació vigent actualment.

"Tenim bones raons per celebrar-ho", va dir Florence Berteletti, directora d'associació sense fum. “Com a resultat de les negociacions del TPD, la UE obligarà les companyies tabaceres a fer que els productes del tabac siguin menys atractius per als joves; això és exactament el que més temien les companyies de tabac i per què van desplegar un "exèrcit" contra la Directiva sobre productes de tabac durant els darrers sis anys. Tot i així, van perdre. Hem de tenir en compte que, sense el lideratge dels (pocs) responsables polítics de la UE que tinguessin la valentia de defensar aquest fitxer, l’èxit actual no hauria estat possible: els responsables d’aquest dossier van demostrar que els valors encara poden guanyar el comerç, que la salut encara pot guanyar els beneficis i que la UE pugui encara canviar la vida de les persones a Europa i més enllà ”.

El vicepresident de SFP i director de control del tabac de Cancer Research UK, Jean King, va dir: “La nostra investigació demostra que, mitjançant la introducció d’advertències de gran imatge a la part frontal i posterior del paquet, regulant els sabors, la mida i la forma del paquet i altres mesures, Union fa un important pas endavant en la reducció de l'atractiu de les cigarretes per als nens. Davant del massiu exercici de pressió per part de la indústria del tabac, la salut pública ha guanyat el seu èxit. La Directiva també ens permet avançar en la regulació dels cigarrets electrònics, per garantir que siguin segurs, efectius i accessibles per als fumadors. Ara hem de garantir que el Parlament Europeu doni suport a aquestes mesures crucials ".

Nota de premsa de SFP
BRUXELLES, 18 de desembre de 2013
L’associació lliure de fum (SFP) acull amb satisfacció l’acord de compromís que han arribat avui el Parlament Europeu i el Consell de la UE sobre la Directiva sobre productes de tabac i el seu compromís continuat d’oferir un TPD fort abans que acabi l’actual legislatura parlamentària malgrat la retards repetits durant tot el procés legislatiu.
La UE és el bloc comercial més gran del món: tenint en compte aquest fet, tots hem de reconèixer que la pandèmia del tabac la vam crear en gran part nosaltres (la UE) i que, com a delinqüents significatius i exportadors clau del problema del tabac a la resta de països, tenim una responsabilitat especial de prendre’ns seriosament el control del tabac.
En aquest context, l’acord d’avui a COREPER suposa un gran pas endavant en el control del tabac i del que els responsables polítics haurien d’estar orgullosos. D’acord amb l’acord provisional de dilluns amb el Parlament Europeu, els estats membres van donar suport a un acord sobre les advertències pictòriques obligatòries que cobreixen el 65% de les dues parts que es col·loquen a la part superior del paquet, la prohibició de caracteritzar els sabors sense excepció (amb una excepció temporal de 6 anys per al mentol), disposicions fortes de rastreig i rastreig de productes del tabac a tota la cadena de subministrament i regulació adequada per als productes que contenen nicotina. Tot i que el text no és perfecte, els Estats membres es mantenen el dret d’introduir mesures més estrictes com l’embalatge normal i el text avança el control del tabac de la UE molt més enllà de la legislació vigent actualment.
"Tenim bones raons per celebrar-ho", va dir Florence Berteletti, directora de la Partnership Free Smoke: "Com a resultat de les negociacions del TPD, la UE obligarà les empreses tabaqueres a fer que els productes del tabac siguin menys atractius per als joves; això és exactament el que més temien les companyies de tabac i per què van desplegar un "exèrcit" contra la Directiva sobre productes de tabac durant els darrers 6 anys. Tot i així, van perdre. Hem de tenir en compte que, sense el lideratge dels (pocs) responsables polítics de la UE que tinguessin la valentia de defensar aquest fitxer, l’èxit actual no hauria estat possible: els responsables d’aquest dossier van demostrar que els valors encara poden guanyar el comerç, que la salut pot encara guanyen els beneficis i que la UE encara pot marcar la diferència en la vida de les persones a Europa i més enllà ”.
SFP vol felicitar la unitat de tabac de la DG SANCO, els comissaris Dalli i Borg, els ministres de salut irlandesos i lituans i els seus equips, els eurodiputats Linda McAvan, Karl Heinz Florenz, Carl Schlyter i Martina Anderson i tants altres responsables polítics sense els quals aquest dossier no hauria estat un èxit per als ciutadans europeus.
SFP segueix fermament compromès a garantir que l'acord de compromís sigui adoptat sense demora en primera lectura pel Parlament Europeu abans de les eleccions europees del 2014.
cometes
 “La nostra investigació demostra que, mitjançant la introducció d’advertències de gran imatge a la part frontal i posterior del paquet, regulant els sabors, la mida i la forma del paquet i altres mesures, la Unió Europea està fent un important pas endavant en la reducció de l’atractiu de les cigarretes als nens. Davant del massiu exercici de pressió per part de la indústria del tabac, la salut pública ha guanyat el seu èxit. La Directiva també ens permet avançar en la regulació dels cigarrets electrònics, per garantir que siguin segurs, efectius i accessibles per als fumadors. Ara hem de garantir que el Parlament Europeu doni suport a aquestes mesures crucials ".
Jean King, vicepresident de SFP i director de control del tabac a Cancer Research UK
 “Ens complau que s’hagi arribat a un acord. L’acord hauria de permetre a la UE adoptar una legislació que contribueixi a reduir el tabaquisme. Lamentem que les advertències sanitàries proposades pel 75% per la Comissió Europea no hagin estat retingudes pel Parlament Europeu i el Consell. Animem fermament els estats membres a adoptar mesures d’envasament normal. ”Susanne Løgstrup, tresorera de SFP i directora de la European Heart NetworkSmoke Free Partnership, celebra l'acord de compromís sobre la Directiva de productes de tabac

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències