Connecteu-vos amb nosaltres

Defensor del Poble Europeu

El Defensor del Poble elogia la Comissió per haver obert la investigació sobre el finançament dels clubs de futbol espanyols

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Capçalera 406018La síndica de Greuges, Emily O'Reilly, ha celebrat la decisió de la Comissió Europea d’obrir una investigació sobre els suposats avantatges fiscals injustos que s’han atorgat al Reial Madrid CF, el Barcelona CF, l’Athletic Club de Bilbao i el Club Atlètic Osasuna. Això segueix la seva crida a la Comissió perquè deixi d'endarrerir la decisió de la inversió d'altres clubs de futbol europeus sobre una queixa sobre el tema.

O'Reilly va dir: "M'alegro que la Comissió hagi actuat finalment en aquest cas després d'un retard de més de quatre anys. És important que la ciutadania europea vegi que la Comissió tracta ràpidament les preocupacions sobre l'incompliment de les normes sobre ajuts estatals El meu paper no és examinar el fons de les denúncies, però estic satisfet que la Comissió està investigant els fets i, per tant, dissipa qualsevol sospita de conflicte d'interessos ".

Els avantatges fiscals ascendeixen a diversos milions d’euros

anunci

El 2009, el denunciant es va dirigir a la Comissió al·legant que Espanya infringeix les normes sobre ajuts estatals de la UE atorgant avantatges fiscals injustos a quatre clubs de futbol espanyols. Segons el denunciant, aquests avantatges ascendeixen a diversos milions d'euros. També va assenyalar que Espanya atorga aquests avantatges fiscals tot i que sol·licita centenars de milers de milions d'euros als contribuents de la zona euro.

Normalment, la Comissió té dotze mesos per decidir l’obertura de procediments d’infracció. En aquest cas, van passar més de quatre anys sense cap decisió. Avui (12 de desembre) la Comissió ha anunciat oficialment l'obertura d'una investigació.

El resum de la seva recomanació per part de l'ombudsman és disponible aquí.

anunci

El Defensor del Poble Europeu investiga les reclamacions sobre mala administració en les institucions i òrgans de la UE. Qualsevol ciutadà, resident o una empresa o associació de la UE a un estat membre, pot presentar una reclamació davant el Defensor del Poble. El Defensor del Poble ofereix un mitjà ràpid, flexible i lliure de la solució de problemes amb l'administració de la UE. Per obtenir més informació, feu clic aquí.

Seguir llegint
anunci

EU

El Defensor del Poble fa suggeriments per millorar la rendició de comptes de la feina de Frontex

publicat

on

El Defensor del Poble ha fet una sèrie de suggeriments a Frontex per millorar la rendició de comptes de les seves operacions i garantir que la gent sàpiga que hi ha un mecanisme de queixa que poden utilitzar si s'han incomplert els seus drets fonamentals.

Els suggeriments segueixen una investigació per iniciativa pròpia de sis mesos que avalua com Frontex ha implementat noves normes (en vigor des del novembre del 2019) sobre el seu mecanisme de queixes i l’oficial de drets fonamentals.

La investigació va mostrar que el mecanisme de queixes tractava un nombre molt baix de queixes (22 queixes admissibles el gener de 2021) des que es va establir el 2016 i cap d’elles es referia a les accions dels membres del personal de Frontex.

anunci

El Defensor del Poble va considerar que el baix nombre de denúncies podria ser degut a factors com la manca de consciència, la por a repercussions negatives o la manca de compromís dels agents de Frontex desplegats que podrien tenir un paper més actiu en la transmissió de queixes.

La investigació també documenta els retards en la implementació dels canvis introduïts el 2019, inclòs el nomenament de 40 monitors de drets fonamentals, així com la manca de cooperació entre l’oficial de drets fonamentals i les autoritats nacionals. 

El Defensor del Poble va assenyalar que, quan es tracta d'informes sobre incidències greus (tenen un procediment més complex per separat), el paper de l'oficial de drets fonamentals és menys important que quan es tracta de queixes presentades amb el mecanisme de queixes.

anunci

El Defensor del Poble va trobar que el director executiu havia d’actuar segons les recomanacions del responsable dels drets fonamentals i va assenyalar que les decisions del director executiu sobre les queixes presentades pel responsable dels drets fonamentals es podrien impugnar davant el defensor del dret europeu.

Per introduir més responsabilitat i transparència, el Defensor del Poble va proposar que Frontex deixés clar als seus funcionaris que haurien d’acceptar i transmetre qualsevol queixa que rebessin i que els materials informatius de Frontex diuen que els denunciants no seran penalitzats per presentar una denúncia.

El Defensor del Poble també va demanar a Frontex que considerés l’acceptació de queixes anònimes i que revisés les seves normes per establir passos clars i inequívocs per tractar les queixes sobre violacions de les normes sobre l’ús de la força.

També s’ha demanat a Frontex que millori la informació que posa a disposició del públic, inclosa la publicació de tots els informes anuals de l’oficial de drets fonamentals, que en el futur haurien d’incloure una secció sobre les accions concretes realitzades per Frontex i els estats membres en reacció a les recomanacions del Fundamental. Oficial de Drets.

Seguir llegint

EU

Noves normes per permetre que el Defensor del Poble de la UE serveixi millor als europeus

publicat

on

El Parlament està actualitzant les normes sobre com funciona el Defensor del Poble Europeu (A la foto) treballa per proporcionar un mandat més ampli per a les investigacions sobre administracions pobres a nivell de la UE, assumptes de la UE.

S'espera que els eurodiputats adoptin un estatut modernitzat que reforci l'oficina del Defensor del Poble Europeu durant la sessió plenària del 23 al 24 de juny. Els negociadors del Parlament van arribar a un acord sobre les normes amb el Consell i la Comissió el maig de 2021 després d’un parell d’anys de bloqueig polític.

Marc legal reforçat

anunci

El Defensor del Poble Europeu té com a objectiu protegir els interessos de les persones i investiga els casos en què una institució o organisme de la UE presumptament ha actuat infringint la llei o les bones pràctiques administratives. Els casos poden afectar irregularitats administratives, discriminació, abús de poder o no actuar.

L’estatut actualitzat confirma el dret del Defensor del Poble a actuar no només sobre les queixes, sinó també a dur a terme investigacions per iniciativa pròpia, en particular en casos sistèmics o greus de mala administració per part dels organismes de la UE.

Les normes donen al Defensor del Poble el dret a exigir accés a informació classificada de la UE en el transcurs d’una investigació. També es pot demanar a les autoritats dels estats membres que comparteixin informació.

anunci

El Defensor del Poble Europeu és elegit pel Parlament Europeu a l'inici de cada legislatura. En els futurs candidats no ha d'haver estat membre del Parlament Europeu, del Consell Europeu, de la Comissió Europea o del govern nacional en els dos anys anteriors. Aquest requisit té com a objectiu salvaguardar la independència del Defensor del Poble.

'Lliure d'actuar com convingui'

Al debat plenari sobre les noves normes el 9 de juny en presència de l'actual defensora europea Emily O'Reilly, membre del PPE portuguès Paulo Rangel, que ha estat responsable de dirigir les noves normes a través del Parlament, va dir que el Defensor del Poble hauria de ser un "òrgan independent que sigui lliure d'actuar com cregui convenient".

Va dir que el Parlament, igual que altres institucions de la UE, pot i ha de ser investigat: "Bàsicament estem dient: volem ser objecte de control. Volem que es vegin els nostres procediments ".

O'Reilly va dir: "El Parlament i el Defensor del Poble han gaudit sempre d'una relació molt estreta i molt constructiva. Aquest nou estatut enforteix aquest vincle ... Mostra la determinació continuada del Parlament de fer la Unió més amigable amb els ciutadans i de continuar demanant comptes a l'administració de la UE amb els més alts estàndards ".

El Tractat de Lisboa estableix un procediment especial per a les decisions sobre l’estatut del Defensor del Poble Europeu: les normes són elaborades pel Parlament Europeu, que necessita obtenir l’opinió de la Comissió i el consentiment del Consell abans de la votació final dels eurodiputats.

Les normes no s’han actualitzat des que va entrar en vigor el Tractat de Lisboa el 2009. El Parlament va presentar una proposta el febrer de 2019, però no hi va haver cap acord del Consell. Les negociacions van conduir a un acord informal entre les institucions el maig del 2021 i el XNUMX El Parlament va proposar el 10 de juny un text d'acord amb el compromís. La votació final del ple s’espera el 23 de juny.

Més informació sobre el Defensor del Poble Europeu i les noves normes 

Seguir llegint

EU

Nou estatut: el Defensor del Poble aprova el reforç legal de la seva oficina

publicat

on

Síndic de Greuges Emily O'Reilly (A la foto) acull amb satisfacció l'aprovació del Parlament (602 vots dels 692 emesos) d'un marc legal reforçat per a la seva oficina. L'estatut revisat reforça la base legal del Defensor del Poble i introdueix noves garanties per garantir encara més la seva independència, inclòs un pressupost adequat per donar suport a les activitats de l'Oficina.

“Un defensor del poble fort, amb recursos i independent és fonamental per mantenir alts estàndards d’ètica i responsabilitat a l’administració de la UE. Agraeixo a tots els implicats la seva tasca en aquesta nova legislació i acull l’acord entre línies de partit i institucions de la UE.

"Veig el nou estatut com una validació de la feina de la nostra oficina durant els darrers anys en la gestió de queixes, la realització de consultes proactives i el manteniment de les institucions de la UE al capdavant d'una excel·lent administració pública. Aquesta revisió codifica moltes de les pràctiques de treball actuals de l'Oficina ", va dir l'ombudsman, Emily O'Reilly.

anunci

"A més, el nou període de dos anys per a qualsevol polític que vulgui convertir-se en defensor del poble és important per garantir que l'Oficina mantingui la seva independència".

El nou estatut confirma el poder del Defensor del Poble per iniciar investigacions proactives. L'article 3 de l'estatut diu: "El Defensor del Poble pot dur a terme investigacions d'iniciativa pròpia sempre que trobi motius, i en particular en casos repetits, sistèmics o especialment greus de mala administració, per tractar aquestes instàncies com a qüestió d'interès públic".

El nou període de relaxació significa que qualsevol persona que es posi a formar part del Defensor del Poble no hauria d’haver estat membre del Parlament Europeu, del Consell Europeu, de la Comissió Europea o d’un govern nacional en els dos anys anteriors. Les properes eleccions seran posteriors a les eleccions europees del 2024. Antecedents L'Oficina del Defensor del Poble va ser creada pel Tractat de Maastricht el 1992 i el primer Defensor del Poble va prendre possessió el 1995. La Carta dels Drets Fonamentals, que es va convertir en legalment vinculant el 2009, reconeixia el dret al bé l’administració com a dret fonamental dels ciutadans europeus.

anunci

L’Oficina té 73 llocs, repartits entre Brussel·les i Estrasburg. Hi ha hagut tres defensors europeus des del 1995. L'últim pas legal és la votació del Parlament sobre l'Estatut, que tindrà lloc durant la sessió plenària del 23 al 24 de juny a Brussel·les, després del consentiment del Consell. El nou estatut entrarà en vigor després de la seva publicació al Diari Oficial de la UE.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències