Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Suïssa s'uneix al programa de navegació per satèl·lit Galileo de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

galileo-inorbit-631El 18 de desembre, Suïssa va signar un acord de cooperació per participar en els programes Galileo i EGNOS, els pilars del Sistema Global de Navegació per Satèl·lit (GNSS) de la UE. Ara Suïssa participarà plenament econòmicament en els programes i aportarà retroactivament 80 milions d'euros per al període 2008-2013. L'acord, signat a Brussel·les, també inclou la cooperació en àmbits com la seguretat, el control d'exportacions, els estàndards, la certificació i la cooperació industrial.

El vicepresident de la Comissió Europea, Antonio Tajani, comissari d'Indústria i Emprenedoria, va dir: "Dono la benvinguda a la decisió de Suïssa d'incorporar-se plenament al programa espacial europeu. Aquesta cooperació no només ajudarà a oferir millors resultats per als serveis de navegació per satèl·lit de la UE, sinó que també obrirà una sèrie d'oportunitats de negoci per a les petites i mitjanes empreses tant de Suïssa com de la UE".

Cooperació UE-Suïssa en navegació per satèl·lit

Mitjançant la seva pertinença a l'Agència Espacial Europea (ESA), Suïssa ha contribuït a la fase de desenvolupament de Galileo. Per exemple, els rellotges màser d'hidrogen d'última generació utilitzats pels satèl·lits Galileo provenen de Suïssa. Aquests rellotges extremadament precisos són crucials per a diversos sectors. Les xarxes de telecomunicacions sense fil utilitzen el senyal de temporització dels satèl·lits Galileo per a la gestió de la xarxa, per a l'etiquetatge de temps i per a la sincronització de les referències de freqüència. Els segells de temps certificats també són necessaris per a aplicacions com ara banca electrònica, comerç electrònic, transaccions d'accions, sistemes i serveis de garantia de qualitat.

Amb la signatura d’aquest acord, Suïssa participarà ara en els programes de navegació per satèl·lit de la UE i en els seus comitès i grups de treball. Noruega, un altre membre de l'ESA que no és membre de la UE, va signar un acord similar amb la Comissió el 2010.

Els estudis mostren que Galileo aportarà uns 90 milions d'euros a l'economia de la UE durant els primers 20 anys de funcionament, mentre que des d'ara i fins al 2020, la UE gastarà 7 milions d'euros en navegació per satèl·lit. La contribució financera de Suïssa per al període 2014-2020 es calcularà d'acord amb la fórmula estàndard1 va sol·licitar la participació suïssa al programa marc de recerca de la UE.

Fons

anunci

Galileo és el programa de la Comissió Europea per desenvolupar un sistema global de navegació per satèl·lit sota control civil europeu. Galileo permetrà als usuaris conèixer la seva posició exacta en el temps i l'espai, igual que el GPS dels EUA, però amb més precisió i fiabilitat. Serà compatible i, per a alguns dels seus serveis, interoperable amb el GPS i el Glonass de Rússia, però independent d'ells.

EGNOS, el servei de superposició de navegació geoestacionària europea, és un sistema d’augmentació per satèl·lit (SBAS) que millora la precisió i proporciona integritat al senyal GPS a la major part d’Europa. Per exemple, EGNOS ja ho ha fet va fer la navegació aèria més segura en uns 90 aeroports europeus. És la primera aventura d'Europa en la navegació per satèl·lit i un gran pas cap a Galileo.

Avui en dia, els senyals de posicionament i sincronització proporcionats pels sistemes de navegació per satèl·lit s’utilitzen en moltes àrees crítiques de l’economia, inclosa la sincronització de la xarxa elèctrica, el comerç electrònic i les xarxes de telefonia mòbil, la gestió eficaç del trànsit per carretera, marítima i aèria, la navegació, la cerca i el rescat al cotxe servei, per esmentar algunes aplicacions.

Més informació

Acord de cooperació entre la UE i Suïssa

IP / 13/1129: El Parlament aprova el finançament dels programes europeus de navegació per satèl·lit fins al 2020

http://ec.europa.eu/galileo

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències