Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Observacions del comissari Michel Barnier al Consell ECOFIN

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

ECOFIN-febrer-12-tour-de-taula"Avui (19 de desembre) és un dia transcendental per a la unió bancària. Un dia memorable per al sector financer europeu.

"Els avenços realitzats els darrers dies pel que fa al mecanisme de resolució única i a tota una sèrie de fitxers financers no tenen precedents.

"Estem introduint canvis revolucionaris al sector financer europeu.

anunci

"Finalment aprenent totes les lliçons de la crisi.

"Des de l'inici de la crisi a 2008, la Comissió ha estat l'al capdavant dels esforços per crear un sector financer més segur i sòlid.

"Ara he presentat 28 propostes per regular, supervisar i governar millor el sector financer i un mercat únic més integrat i menys fragmentat.

anunci

"De manera que els contribuents ja no paguen la factura quan els bancs cometen errors. Acabar amb l'era dels rescats massius.

"I a la zona de l'euro, per als països més interdependents, creant la unió bancària per trencar el cercle viciós entre els bancs i els seus sobirans. Com? Centralitzant el lliurament de normes a tota la UE per a la zona de l'euro.

"Però aquestes regles no només consisteixen a fer front a la crisi actual i evitar una futura crisi.

"També són essencials per crear una estabilitat financera duradora: la condició prèvia perquè els bancs puguin prestar a l'economia real. Per consolidar la recuperació econòmica. Per a un creixement i ocupació sostenibles.

"La majoria d'aquestes normes ja estan vigents o es troben en les fases finals de negociació entre el Consell i el Parlament Europeu. En els darrers dies s'ha produït un progrés enorme.

"Deixeu-me resumir:

1. Acord Trilogue sobre recuperació i resolució bancària: una caixa d'eines per prevenir millor i gestionar una crisi bancària en tots els estats membres de 28. S'estan movent dels rescats a fiances. Permetre la liquidació ordenada dels bancs amb el recurs mínim als contribuents.

"2. Acord de trilogi ahir a la nit sobre sistemes de garantia de dipòsits: ara s'hauria d'assegurar plenament a tots els estalviadors que, en cas que fallin els seus bancs, tots els dipòsits inferiors a 100,000 € estan garantits. A tot arreu d'Europa. I els plans seran prefinançats i es pagaran més ràpid.

"3. Un enfocament general del Consell fa uns moments sobre el mecanisme de resolució única: el SRM implementa el BRRD a la unió bancària. Decisions coherents per a la resolució de bancs i acords de finançament de resolució comuna. La Comissió no està d'acord en tots els punts del enfocament general, però s’ha realitzat avenços reals en molt poc temps. Molts de vosaltres us pregunteu si estic decebut perquè la Comissió ja no sigui el detonant. No ho estic. Sempre he deixat clar que el detonant hauria de ser una institució europea, però ho vaig ser obert quant a quin. Vaig tornar a dir-ho la setmana passada quan vaig explicar que el sistema híbrid que es creava era massa complex. En molts aspectes, l’acord d’avui és realment millor que els textos de la setmana passada. I el text és una bona base per iniciar negociacions amb l’europeu Parlament: després de l'acord sobre el mecanisme únic de supervisió, la primera etapa de la unió bancària, l'acord final sobre el SRM completarà la unió bancària.

"Juntes, aquestes lleis ens asseguraran tenir un marc integral per fer front a les crisis bancàries.

"4. A més de totes aquestes qüestions, s'ha avançat en la tasca per fer el sector financer en general més segur. Europa continua sent l'avantguarda en la seva implementació dels compromisos del G20:

  • Millora de la qualitat de les auditories, gràcies al conveni de trilogs de dimarts al matí. Més transparència, més competència, menys conflictes d'interessos.
  • Millora de la liquidació, gràcies al conveni de trilogia d'avui dia sobre els departaments de valors centrals (CSD): fer més segurs i eficients els mercats de valors, i importants per al finançament de l'economia real.

"Però no estem al final del camí. En particular a la SRM. Lluny d'això.

"Les negociacions començaran ara amb el Parlament Europeu per a l'any nou. El comitè ECON va adoptar la seva posició ahir gràcies al treball dur de la ponent Elisa Ferreira.

"Les dues parts estan compromeses amb la unió bancària. Per tant, és possible un compromís.

"Però també és cert que ambdues parts estan molt separades en alguns punts clau. Caldrà flexibilitat per ambdues parts per arribar a un acord abans de les vacances de Setmana Santa.

"No ens podem permetre el luxe de fracassar. Els ciutadans no ens perdonarien si arribés una altra crisi i quedéssim preparats".

Fons

Els elements clau de l'enfocament general

El Reglament SRM es basa en el llibre de regles de resolució bancària que figura a l'BRRD i estableix el següent:

Abast: El SRM s'aplicaria a tots els bancs supervisats per la SSM. La Junta prepararia plans de resolució per a tots els bancs supervisats directament pel BCE i els bancs transfronterers. Les autoritats nacionals de resolució han de prestar assistència al Consell i preparar plans de resolució per a tots els altres bancs. En el moment de la resolució del Consell decidiria per a tots els bancs si la resolució implicat la utilització del fons.

Fons: Un fons únic Resolució agrupar a nivell europeu de tots els bancs als Estats membres participants. El Fons seria propietat i administrat per la Junta. El Fons Únic arribaria a un nivell objectiu de 1% dels dipòsits coberts en un període de 10. Durant aquest període de transició, el Fons únic, instituït pel Reglament SRM, consistiria en compartiments nacionals corresponents a cada Estat membre participant. Aquests compartiments deixarien d'existir al final del període transitori després de la seva mutualització progressiva. L'establiment del Fons Únic i els seus compartiments nacionals i la presa de decisions sobre el seu ús seria regulat pel Reglament, mentre que la transferència dels fons nacionals per al Fons Únic i l'activació de la mutualització dels compartiments nacional es contempla en l' un acord intergovernamental que s'estableixi entre els Estats membres participants en el SRM. Aquests Estats membres s'esforçaran en l'acord intergovernamental per a finalitzar les negociacions de març de 1 2014.

Presa de decisions: La presa de decisions centralitzada es basa en una forta junta única de resolució (la "Junta") que implica la Comissió, el Consell, el BCE i les autoritats nacionals de resolució. El BCE notifica que un banc està fallant al Consell, a la Comissió i a les autoritats i els ministeris nacionals de resolució pertinents. El Consell avalua si hi ha una amenaça sistèmica i alguna solució del sector privat. Si no, adopta un esquema de resolució que inclou les eines de resolució pertinents i l’ús del Fons. El Consell pot oposar-se al pla de resolució a proposta de la Comissió o pot demanar al consell que el modifiqui. El sistema de resolució és implementat per les autoritats nacionals de resolució. Si la resolució comporta ajuts estatals, la Comissió ha d’aprovar l’ajut abans de l’adopció per part del Consell del sistema de resolució.

Govern de les modalitats de planxar / de vot: En la seva sessió plenària, el Consell prendria totes les decisions de caràcter general i les decisions que impliquen l'ús del Fons sola resolució per sobre d'un determinat llindar. En la seva sessió executiva, la Junta prendria decisions en relació amb les entitats individuals o grups bancaris. La composició de la reunió executiva de la Junta inclou al Director Executiu, altres quatre membres permanents, mentre que la Comissió i el BCE serien observadors permanents. A més, per assegurar que es van considerar els interessos de tots els estats membres en què l'acord tenia un impacte, altres membres serien part d'aquest període de sessions d'acord amb la institució que s'està resolent. Cap dels participants en la deliberació tindria un veto. No obstant això, en vista de la sobirania dels Estats membres per decidir sobre l'ús dels pressupostos nacionals, el SRM no podia exigir als Estats membres per proporcionar suport públic extraordinari per a qualsevol entitat en resolució.

Backstops: Una declaració sobre els backstops al Fons de resolució única i els seus compartiments nacionals acompanya l'enfocament general juntament amb una decisió dels representants dels estats membres de la zona euro que es comprometen a establir entre ells un acord intergovernamental que especifica la canalización dels fons (aportacions bancàries plantejades A nivell nacional per cada estat membre participant) al Fons de resolució única i l'activació de la mutualització progressiva de l'ús d'aquests fons durant el període transitori.

Més informació

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències