Vuit estats membres de l'ONU Consell de Drets Humans 'put creients i ateus a la presó'

XNUMX-XNUMXxXNUMX-XNUMXxXNUMXDrets humans sense fronteres (HRWF) acaba de publicar el seu Anual mundial de la llibertat de religió o de creences Els presos Llista - tres estats membres recentment elegits del Consell de Drets Humans de l'ONU i altres cinc membres estan en la seva llista de països 24: Xina, el Marroc i Aràbia Saudita i l'Índia, Indonèsia, Kazakhstan, Líbia i Corea del Sud, respectivament.

En el seu informe, HRWF llista centenars de presos que estaven darrere de les reixes de 2013 a causa de les lleis que prohibeixen o restringeixen els seus drets bàsics a la llibertat de religió o creença (FoRB): (1) llibertat per canviar religió o creences, (2) llibertat per compartir la religió o les creences, la llibertat d'associació (3), (4) llibertat de culte i assemblea, o (5) objecció de consciència al servei militar.

I-quatre països van ser identificats com que priva els creients de la seva llibertat: Armènia, Azerbaidjan, Xina, Eritrea, Índia, Indonèsia, Iran, Kazakhstan, Kirguizistan, Laos, Líbia, el Marroc, Nagorno-Karabakh, Corea del Nord, Pakistan, Rússia, Aràbia Saudita , Singapur, Corea del Sud, Sudan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan i Vietnam.

La llibertat de religió de creences, s'afirma en l'article 18 de la Declaració Universal de Drets Humans, afirma que "tota persona té dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió. Aquest dret comprèn la llibertat de tenir una religió o qualssevol conviccions de la seva elecció [ella]. "Això inclou el dret a no creure en absolut en una religió.

En particular, tres països han estat recentment acceptat en el Consell de Drets Humans de l'ONU malgrat la seva pobre historial de llibertat religiosa i la legislació que restringeix la llibertat de culte i la manifestació pública de la religió.

Per exemple, a la Xina, un estat políticament comunista, tots els grups religiosos estan obligats a inscriure en una organització religiosa controlada per l'estat que se li permeti dur a terme les seves activitats de forma legal i no poden desviar-se de les doctrines aprovades per l'estat. presoners d'herbàcies a la Xina pertanyen a grups que no són reconeguts per l'Estat (esglésies a casa protestant), estan prohibits com "cultes malignes" (Falun Gong), segueixin les instruccions d'un líder espiritual que viu fora de la Xina (catòlics fidels al Papa i el tibetà els budistes fidels al Dalai Lama) o són sospitosos de separatisme (uigurs musulmans i budistes tibetans). L'informe HRWF documents diverses detencions en massa i una àmplia gamma de casos individuals dels creients de totes les religions que compleixen penes de presó.

Al Marroc, un país musulmà, un convers va ser condemnat a dos anys i mig de presó i va ser multat per tractar de compartir la seva nova fe cristiana amb els altres.

A Aràbia Saudita, un país majoritàriament musulmà, 52 etíops cristians van ser detinguts per participar en un servei religiós en una casa privada i posteriorment van ser deportats a diversos d'ells.

Altres cinc estats prèviament elegits i actualment membres del Consell de Drets Humans de l'ONU també han posat creients i ateus després de les reixes.

A l'Índia, un país democràtic, un nombre de protestants van ser detinguts i detingut breument per convertir-se al cristianisme o l'organització de reunions d'oració en cases particulars.

A Indonèsia, un ateu va ser condemnat a 30 mesos a la presó per publicar la declaració 'Déu no existeix' a Facebook, la creació de caricatures del profeta Mahoma i començant una pàgina atea. Un pastor va passar tres mesos de presó per a la celebració de serveis religiosos sense un permís vàlid.

En Kazakhstan, un pastor va ser detingut durant dos mesos en una clínica psiquiàtrica després d'un primer arrest per presumptament danyar la salut d'un membre de l'església mitjançant l'ús de les begudes comunió al·lucinògenes i es va tornar a detingut i processat per l'extremisme en el dia del seu alliberament d'una 4 mesos de detenció. Un ateu va ser detingut per presumptament incitar a l'odi religiós en els seus escrits sobre la religió i la va posar en un hospital psiquiàtric abans de ser enviat després de les reixes i posat en llibertat sota fiança.

A Líbia, un país aclaparantment musulmà, diversos cristians natius d'Egipte (Copts) van ser empresonats per intentar convertir altres. Un d'ells va morir a la presó.

A Corea del Sud, un país democràtic, al final de l'any 599, els testimonis de Jehová joves van servir cada mes per la presó de consciència contra el servei militar. Des de la Guerra de Corea, els testimonis de 18 han estat condemnats a un total de 17,549 anys de presó per negar-se a exercir el servei militar.

D'acord amb el mandat del Consell de Drets Humans: "Els membres elegits per al Consell d'aplicar les normes més estrictes en la promoció i protecció dels drets humans."

"La llibertat de religió o de creences és un dret humà garantit per l'article 18 de la Declaració Universal, però en 2013, vuit estats membres del Consell de Drets Humans de l'ONU arrestat, detingut i condemnat creients i ateus a diverses penes de presó que practiquen la religió o les creences de la seva elecció ", va dir Willy FAUTRE, director de l'organització amb seu a Brussel·les Drets Humans sense fronteres. "El nostre millor desig per al nou any és que aquests i els altres estats membres del Consell de Drets Humans poden donar el bon exemple a les altres nacions del món per l'alliberament d'aquests presos de consciència i no privar a qualsevol altre creient o ateu de la seva llibertat en 2014 ".

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Drets humans, drets socials, Nacions Unides