Vuit estats membres de l'ONU Consell de Drets Humans 'put creients i ateus a la presó'

2831030-3x2-940x627Els Drets Humans Sense Fronteres (HRWF) acaba de publicar el seu document Llista anual de llibertats de religió o presoners de creences - Tres estats membres recent elegits del Consell de Drets Humans de l'ONU i altres cinc membres estan a la seva llista de països 24: Xina, Marroc i Aràbia Saudita i Índia, Indonèsia, Kazakhstan, Líbia i Corea del Sud, respectivament.

En el seu informe, HRWF enumera centenars de presos que es trobaven darrere de les reixes a 2013 a causa de lleis que prohibien o restringien els seus drets bàsics a la llibertat de religió o creença (FoRB): (1) llibertat de canviar religió o creença, (2) llibertat de compartir la religió o les creences d'una persona, (3) llibertat d'associació, (4) llibertat de culte i d'assemblea, o (5) objecció de consciència al servei militar.

Vint-i-quatre països van ser identificats com privant els creients de la seva llibertat: Armènia, Azerbaidjan, Xina, Eritrea, Índia, Indonèsia, Iran, Kazakhstan, Kirguizistan, Laos, Líbia, Marroc, Nagorno-Karabakh, Corea del Nord, Pakistan, Rússia, Aràbia Saudita , Singapur, Corea del Sud, Sudan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan i Vietnam.

La llibertat de religió de les creences, afirmada a l'article 18 de la Declaració Universal dels Drets Humans, afirma que "tothom tindrà dret a la llibertat de pensament, consciència i religió. Aquest dret inclourà la llibertat de tenir una religió o qualsevol que sigui la seva creença. "Això inclou el dret de no creure en absolut en una religió.

En concret, tres països han estat acceptats recentment al Consell dels Drets Humans de les Nacions Unides malgrat la seva pobra relació de llibertat religiosa i la seva legislació que restringeix la llibertat de culte i la manifestació pública de la religió.

Per exemple, a la Xina, un estat políticament comunista, tots els grups religiosos estan obligats a registrar-se amb una organització religiosa controlada per l'estat per poder dur a terme les seves activitats legalment i no desviar-se de les doctrines aprovades per l'Estat. Els presoners de la República de la Xina pertanyen a grups que no són reconeguts per l'Estat (esglésies de cases protestants), estan prohibides com a "cultes dolents" (Falun Gong), fan lleialtat a un líder espiritual que viu fora de la Xina (catòlics fidels al Papa i el tibetà) Els budistes fidels al Dalai Lama) o són sospitosos de separatisme (musulmans uigur i budistes tibetanes). L’informe HRWF documenta diverses detencions massives i una àmplia gamma de casos individuals de creients de totes les religions que presten els seus serveis.

Al Marroc, país musulmà, un convertit va ser condemnat a dos anys i mig de presó i va ser multat per intentar compartir la seva nova fe cristiana amb els altres.

A Aràbia Saudita, un país majoritàriament musulmà, els cristians Etiòtics 52 van ser arrestats per haver participat en un servei religiós en una llar privada i, posteriorment, alguns van ser deportats.

Altres cinc estats prèviament elegits i actualment membres del Consell dels Drets Humans de les Nacions Unides també han posat els creients i els ateus en les barres.

A l'Índia, un país democràtic, diversos protestants van ser arrestats i detinguts breument per convertir-se en cristianisme o organitzar reunions de pregària a les cases particulars.

A Indonèsia, un ateu va ser condemnat a 30 mesos de presó per haver publicat la declaració "Déu no existeix" a Facebook, creant dibuixos animats del profeta Mahoma i començant una pàgina ateo. Un pastor va passar tres mesos a la presó per haver realitzat serveis religiosos sense un permís vàlid.

A Kazakhstan, un pastor va ser detingut durant dos mesos en una clínica psiquiàtrica després d’un primer arrest per suposar que va perjudicar la salut d’un membre de l’església mitjançant l’ús de begudes de comunió al·lucinògenes i després va ser arrestat i processat per extremisme el dia del seu alliberament. Detenció 4-mes. Un ateu va ser arrestat per presumptament incitació a l'odi religiós en els seus escrits sobre religió i en un hospital psiquiàtric abans de ser enviat després de les reixes i alliberat sota fiança.

A Líbia, un país majoritàriament musulmà, diversos cristians natius d'Egipte (coptes) van ser empresonats per intentar convertir els altres. Un d'ells va morir a la presó.

A Corea del Sud, un país democràtic, a finals d’any, els Joves Testimonis de Jahvè van complir cada mes la presó de 599 per objecció de consciència al servei militar. Des de la guerra de Corea, els testimonis de 18 han estat condemnats a un total combinat de anys de presó 17,549 per negar-se a realitzar el servei militar.

Segons el mandat del Consell de Drets Humans: "Els membres elegits per al Consell respectaran els estàndards més alts en la promoció i protecció dels drets humans".

"La llibertat de religió o de creença és un dret humà garantit per l’article 18 de la Declaració Universal, però a 2013, vuit estats membres del Consell de Drets Humans de l’ONU van arrestar, van detenir i van condemnar a creients i ateus a diversos terminis de presó que practicaven la religió o la creença de la seva elecció ", va dir Willy Fautré, director de l’organització amb seu a Brussel·les sobre Drets Humans sense fronteres. “El nostre millor desig per a l'Any Nou és que aquests i els altres estats membres del Consell de Drets Humans poden donar el bon exemple a les altres nacions del món alliberant a aquests presoners de consciència i sense privar a cap altre creient o ateu de la seva llibertat. a 2014. "

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Drets humans, drets socials, Nacions Unides

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Icona de menú esquerre