Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Líder del comitè parlamentari dóna suport sancions penals per abús de mercat

COMPARTIR:

publicat

on

hp20131211La comissió líder del Parlament Europeu en matèria econòmica ha donat el seu suport avui (9 de gener) a la proposta de sancions penals de la Comissió Europea per combatre l'abús i la manipulació dels mercats financers (IP / 11 / 1218). La Comissió d'Afers Econòmics i Monetaris del Parlament (ECON) va recolzar per unanimitat un acord sobre la proposta assolida amb els estats membres, representats al Consell de Ministres, a finals de l'any passat (IP / 13 / 1299). D’acord amb les noves normes per combatre l’abús d’informació privilegiada i l’abús de mercat, els estats membres hauran d’assegurar-se que aquest comportament, inclosa la manipulació de punts de referència, sigui un delicte penal, punible amb sancions efectives a tot Europa. Ara s’espera que l’acord sigui confirmat pel Parlament Europeu al ple del febrer de 2014.

"Acollim amb satisfacció el vot d'avui a favor de la proposta de la Comissió, que confirma que Europa està disposada a prendre totes les mesures necessàries per contrarestar els tràmits privilegiats i l'abús de mercat als seus mercats financers", va dir la vicepresidenta Viviane Reding, comissària de justícia de la UE i Michel Barnier , comissari del mercat intern i serveis. "Volem agrair al Comitè ECON i la seva ponent, Arlene McCarthy, el seu suport i ara esperem una ràpida adopció d'aquesta important proposta pel Parlament i el Consell. Hem de salvaguardar la integritat dels nostres mercats i protegir els diners dels nostres ciutadans ".

L’acord votat avui significa que:

  • Hi haurà definicions comunes de la UE dels delictes d'abús de mercat com ara el tracte privilegiat, la divulgació il·legal d'informació i la manipulació del mercat;
  • hi haurà un conjunt comú de sancions penals, incloses multes i presó, amb una sanció màxima de quatre anys com a mínim per tracte d’informació privilegiada / manipulació del mercat i de dos anys per la divulgació il·lícita d’informació privilegiada;
  • les persones jurídiques (empreses) seran responsables dels abusos del mercat;
  • els estats membres han d’establir jurisdicció per a aquests delictes si es produeixen al seu país o si el delinqüent és nacional, i;
  • els estats membres han de garantir que les autoritats judicials i policials que s’ocupin d’aquests casos tan complexos estiguin ben entrenades.

Fons

Els inversors que comercien amb informació privilegiada i manipulen els mercats difonent informació falsa o enganyosa poden evitar sancions aprofitant les diferències de llei entre els 28 estats membres de la UE. Les autoritats d’alguns països no tenen poders sancionadors efectius, mentre que en d’altres no hi ha sancions penals per a determinats delictes d’informació privilegiada i manipulació del mercat. Les sancions efectives poden tenir un fort efecte dissuasiu i reforçar la integritat dels mercats financers de la UE.

És per això que el 20 de setembre de 2011 la Comissió Europea va proposar normes a tota la UE per garantir sancions penals mínimes per a la informació privilegiada i la manipulació del mercat (IP / 11 / 1218). El juliol de 2012, la Comissió va presentar esmenes a la seva proposta original per prohibir clarament la manipulació de punts de referència, inclosos LIBOR i EURIBOR, i convertir aquesta manipulació en un delicte penal (IP / 12 / 846).

Proposant aquestes normes, la Comissió Europea va utilitzar per primera vegada noves competències en virtut del Tractat de Lisboa per fer complir una política de la UE mitjançant sancions penals. El projecte de directiva obliga els estats membres a prendre les mesures necessàries per garantir que els delictes relacionats amb la informació privilegiada i la manipulació del mercat siguin objecte de sancions penals. Els estats membres també hauran d’imposar sancions penals per incitar, ajudar i incitar a l’abús del mercat, així com pels intents de cometre aquests delictes. La Directiva complementa una proposta separada de Reglament sobre abús de mercat, aprovada pel Parlament Europeu el 10 de setembre de 2013 (MEMO / 13 / 774), que millora el marc legislatiu existent de la UE i reforça les sancions administratives.

anunci

Més informació

Comissió Europea - Abús de mercat

Comissió Europea - Política penal

Pàgina d'inici de la comissària de Justícia, Viviane Reding

Pàgina d'inici del comissari del mercat intern i serveis Michel Barnier

Seguiu el vicepresident a Twitter: @VivianeRedingEU

Seguiu Justícia de la UE a Twitter: @EU_Justice

Seguiu el comissari Barnier a Twitter: @MBarnierEU

Seguiu el mercat intern de la UE a Twitter: @EU_Markt

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències