Connecteu-vos amb nosaltres

EU

llibertats civils eurodiputats donen suport els fons per a l'asil, la migració i la seguretat interna

COMPARTIR:

publicat

on

2135_23f3808d5624306e63959e4392dbaedeEls països de la UE hauran d’assignar més fons per millorar els seus sistemes d’asil i la integració dels migrants en virtut d’un acord entre el Consell i el Parlament Europeu recolzat pel comitè de llibertats civils el 9 de gener. El nou Fons d’asil, migració i integració per als pròxims set anys estableix quanties mínimes a invertir en polítiques d’asil i integració. Els eurodiputats també van avalar el nou Fons de seguretat interna, destinat a millorar la cooperació policial, la vigilància de les fronteres i la prevenció de la delinqüència.

El Fons d’Asil, Migració i Integració (AMIF) té un pressupost total per al període 2014-2020 de 3.1 milions d’euros. Els negociadors del Parlament i del Consell van acordar que 2.7 milions d'euros es destinaran a programes nacionals (360 milions d'euros per al reassentament) i 385 milions d'euros a accions de la Unió, assistència tècnica i d'emergència i la Xarxa Europea de Migració.

Almenys el 20% dels 2.4 milions d’euros que obtindran els estats membres de l’AMIF es destinaran a mesures per donar suport a la migració legal i promoure la integració efectiva dels migrants. Els estats membres també estaran obligats a destinar almenys un 20% addicional dels fons a mesures d’asil. Els països de la UE hauran de proporcionar explicacions detallades si volen mantenir-se per sota d’aquests percentatges i els països que pateixen deficiències estructurals en matèria d’allotjament, infraestructures i serveis no podran gastar menys en el camp de l’asil.

Solidaritat

Els eurodiputats van aconseguir potenciar la solidaritat entre els estats membres en l'àmbit de l'asil, ja que seran elegibles per als fons de l'AMIF per acollir refugiats d'altres estats membres o països no comunitaris. Els països membres que acceptin sol·licitants d'asil en el marc del programa de reassentament de la UE rebran una quantitat global de 6,000 euros per cada persona reassentada, que es pot augmentar fins a 10,000 euros per a les persones vulnerables o provinents de zones prioritàries.

No obstant això, els eurodiputats no consideren que aquest sigui el final del camí. Ara estan destinats a explotar tots els mitjans disponibles que ofereixen els tractats, com ara l’article 80 del tractat de Lisboa, per assegurar-se que s’implementin mesures de solidaritat futures (vegeu la declaració adjunta per obtenir més detalls).

Fons de seguretat interna

El comitè de llibertats civils també va aprovar l'acord entre el Parlament Europeu i el Consell sobre el Fons de Seguretat Interior (ISF) que donarà suport a la gestió de fronteres exteriors i visats, amb un finançament de 2.8 milions d'euros fins al 2020. 1.5 milions d'euros es destinaran a programes nacionals , 791 milions d'euros per a la gestió dels fluxos migratoris a través de les fronteres exteriors de la UE, 154 milions d'euros per al règim especial de trànsit i 264 milions d'euros per a accions de la Unió i assistència tècnica i d'emergència.

anunci

Els diners es destinaran a construir infraestructures i sistemes necessaris als punts de pas fronterers i per a la vigilància de les fronteres. També finançarà els sistemes informàtics requerits pel Sistema Europeu de Vigilància Fronterera (EUROSUR), així com accions destinades a la gestió eficient dels fluxos migratoris, el processament de sol·licituds de visat i la cooperació consular.

L'instrument de suport financer per a la cooperació policial, la prevenció i la lluita contra la delinqüència i la gestió de crisi proporcionarà un finançament d'1 milió d'euros durant els propers set anys. S'utilitzarà principalment per a la prevenció de la delinqüència, la lluita contra la delinqüència transfronterera, greu i organitzada, inclòs el terrorisme, i per impulsar la cooperació entre les autoritats policials a nivell nacional i de la UE.

Comprovacions puntuals de la despesa

Les comprovacions sorpreses in situ de les despeses garantiran que els diners s'utilitzen correctament. La contribució de la UE als projectes nacionals serà generalment de fins al 75% del pressupost total, i es pot augmentar fins al 90% en determinats casos, per exemple, quan la pressió sobre el pressupost d'un estat membre pugui posar en risc un projecte concret.

Propers passos

Els textos acordats seran votats pel ple del Parlament els dies 10 i 13 de març.

Presideix: Juan Fernando López Aguilar (S&D, ES)

Ponents: Lorenzo Fontana (EFD, IT) – Disposicions generals AMIF i suport financer a la cooperació policial, la prevenció i la lluita contra la delinqüència i la gestió de crisi; aprovat per 40 vots contra nou

Sylvie Guillaume (S&D, FR) – AMIF; aprovat per 45 vots contra quatre

Marian-Jean Marinescu (PPE, RO) – ISF (fronteres exteriors i visats); aprovat per 36 vots a favor, vuit en contra i quatre abstencions

Salvatore Iacolino (PPE, IT) – ISF (cooperació policial, prevenció i lluita contra la delinqüència i gestió de crisi); aprovat per 39 vots a favor, vuit en contra i dues abstencions

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències