Connecteu-vos amb nosaltres

Agenda de la UE

Ple de 13-16 2014 gener (Estrasburg)

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20121213PHT04585_originalConferència prèvia a la sessió ESTRASBURG: dilluns, 13 de gener - 16h30-17h - BAIX N-1/201

NEWSLETTER

PDOD

anunci

Reflexos 

Grècia es fa càrrec de la presidència de la UE de Lituània

El Parlament debatrà sobre el programa de la pròxima presidència grega del Consell amb el primer ministre Antonis Samaras en el debat clau de la setmana, que començarà a les nou del 9 de gener i que seguirà amb una conferència de premsa. En un debat separat, el 15 de gener, els eurodiputats revisaran la presidència lituana sortint amb la presidenta Dalia Grybauskaitė.

anunci

Lliure circulació dels ciutadans de la UE

Els eurodiputats debatran el dret fonamental a la llibertat de circulació a la UE amb representants de la Comissió i del Consell de 15h en 15 gener. Les últimes restriccions restants sobre l'accés als mercats de treball d'alguns països membres per als ciutadans romanesos i búlgars va expirar el 31 2013 desembre.

Serveis públics: millor relació qualitat-preu

En lloc d’acceptar l’oferta més baixa a l’hora d’adquirir obres, béns o serveis o celebrar contractes de concessió, les autoritats públiques tindran més marge per escollir l’oferta que considerin més adequada al seu propòsit, garantint així un millor ús dels diners dels contribuents, segons les noves normes de la UE. sobre contractació pública i concessions que es votarà el 15 de gener.

Passaports de la UE per a la venda?

Els eurodiputats debatran el controvertit pla de ciutadania maltès amb la Comissió i el Consell dimecres a la tarda i votaran una resolució el 16 de gener. Segons el "programa d'inversors individuals", els estrangers podrien comprar un passaport maltès subjecte a determinades condicions, però sense haver de ser resident a Malta. S'espera que alguns diputats defensin que l'esquema s'ha de basar en la inversió i la residència.

CO2 emissions més netes: furgonetes de 2020

El límit de les emissions CO2 dels vehicles industrials lleugers venuts a la UE es va reduir de 203 g / km avui per 147 g / km en 2020, en virtut d'un projecte de llei per a ser votat 14 gener. El text, ja acordat de manera informal amb els ministres de la UE, també aplana el camí per aconseguir reduccions addicionals després de 2020, i preveu la introducció d'un nou protocol de prova.

Sèrbia, Kosovo i Islàndia: els informes sobre la integració de la UE

Els eurodiputats recolzaran el llançament de les converses d'adhesió amb Sèrbia i reconeixeran l'èxit de Kosovo en la celebració de les seves primeres eleccions locals a tot el país l'any passat, en un debat dimecres. Esperen la decisió del govern islandès sobre un referèndum sobre les converses d'adhesió a la UE. El 16 de gener votaran sobre resolucions no vinculants.

Una estratègia europea per als residus plàstics

Els eurodiputats demanaran una estratègia europea per reduir la quantitat de residus plàstics en el medi ambient en una resolució que s'adoptarà el gener de 14. Volen els plàstics més perillosos prohibits per 2020, juntament amb certs additius i certes bosses de plàstic.

L'escàndol de la carn de cavall va mostrar un vincle feble a la cadena alimentària

Els recents casos de frau alimentari, incloent la comercialització de carn de cavall com carn de res, posar en relleu la necessitat que la UE revisi el funcionament de la cadena alimentària, augmentar els controls i actualitzar les normes d'etiquetatge, diu una resolució no vinculant que la mateixa passi 16 gener .

Millorar la protecció social dels treballadors autònoms

S'ha d'oferir una protecció social adequada per a un nombre creixent de treballadors autònoms a la UE, insisteixen els eurodiputats en una resolució que es votarà el mes de gener de 14.

altres temes

 • Els diputats s'oposen a l'autorització de comercialització de blat de moro transgènic
 • En cas que el pol·len transgènic a la mel etiquetar?
 • Acabar amb l'explotació criminal dels animals i plantes silvestres
 • Parlament per demanar l'estratègia de la UE per a les persones sense llar
 • S'ha d'encoratjar projectes de captura i emmagatzematge de carboni
 • Els diputats europeus volen més inspeccions laborals per reprimir el dúmping social
 • EP per aprovar els tacògrafs intel·ligents en camions i autocars
 • Protecció de dades: quin futur per a Safe Harbor tracta després de l'assumpte de la NSA?
 • Ajudar a les empreses de la UE a competir per contractes públics a l'estranger
 • Votació sobre la candidata d'Alemanya per al directori del BCE
 • Els drets humans i les resolucions de la democràcia

Mira el Ple en directe a través de EP Live EuroparlTV

pàgina web del Parlament Europeu Press Service

Parlament Europeu Serveis audiovisuals per als Mitjans

Bèlgica

#Huawei: part de la solució, no part del problema

publicat

on

Abraham Liu és un home amb missió. Com a nou representant cap de Huawei a la Unió Europea, el seu paper és convèncer als polítics i polítics de la UE que la seva companyia és un important proveïdor global d'infraestructures de comunicació i informació i dispositius intel·ligents que poden ser de confiança i no un vehicle per espiar xinès.

Abraham Liu

 

anunci

 

 

 

anunci

 

 

 

 

 

Els funcionaris nord-americans han deixat clar que veuen a Huawei, una de les firmes més grans de la Xina, com una amenaça per a la seguretat nacional, ja que construeix les xarxes de telecomunicacions que sustenten les societats modernes.

Austràlia recentment va prohibir l'equip 5g de Huawei. Japó ha endurit les seves normes. La UE està considerant ara si també hauria d'adoptar mesures similars.

Durant una conferència de premsa sobre Intel·ligència Artificial a 2nd Al febrer, el vicepresident de la Comissió Europea, Ansip, va respondre a una pregunta sobre el paper d'Huawei en alguns cotxes sense conductors europeus i els projectes 5G en el context de les acusacions de seguretat contra l'empresa.

La resposta de Huawei va ser immediata i inequívoca, i Abraham Liu, president de l'oficina de Huawei a la UE, va defensar la companyia: "Rebutgem categòricament qualsevol acusació de que podríem suposar una amenaça per a la seguretat. Estem oberts a un diàleg amb el vicepresident Andrus Ansip per fer front a aquests malentesos i pretén continuar amb la nostra cooperació duta a terme amb la Comissió Europea com a empresa privada i de propietat dels empleats.

"Som part de la solució, no part del problema. Huawei mai ha estat demanat a cap govern per construir cap porta posterior ni interrompre cap xarxa i mai toleraríem aquest comportament per part del nostre personal.

"La ciberseguretat sempre ha estat la nostra màxima prioritat i tenim un historial provat de proporcionar productes i solucions segures per als nostres clients a Europa i a tot el món. Avui en dia, la cadena de subministrament de les TIC està altament globalitzada. La ciberseguretat s’ha d’abordar conjuntament a a nivell mundial, i els proveïdors d’equips no s’han de tractar de manera diferent en funció del seu país d’origen.

"Seleccionar un proveïdor no fa res per ajudar la indústria a identificar i abordar les amenaces de seguretat cibernètica amb més eficàcia.

"Estem preparats per proporcionar qualsevol informació i ens comprometem a mantenir un diàleg obert amb els nostres socis europeus sobre qüestions relacionades amb la seguretat".

Gran Bretanya té un tauler que permet als seus serveis d'intel·ligència revisar l'equip de Huawei. Alemanya ho ha copiat i Singapur pot seguir.

Alguns països 170 que utilitzen Huawei ara han de decidir si fer negocis amb això és segur.

Abraham Liu, com a president de l'oficina de la UE a Huawei, aportarà totes les seves formidables habilitats per convèncer als polítics i polítics de la UE que l'objectiu de Huawei és construir un món millor connectat i no espiar-lo.

 

Seguir llegint

Agenda de la UE

#EuropeanSemester2017 Paquet de primavera

publicat

on

Els Estats membres han d'utilitzar la finestra d'oportunitat que ofereix la recuperació econòmica per continuar amb les reformes estructurals, impulsar la inversió i enfortir les seves finances públiques. Prioritats varien a la UE, però més esforços en tots els àmbits són essencials per aconseguir un creixement més inclusiu, robust i sostenible. La Comissió Europea presenta avui les seves recomanacions específiques per a cada país 2017 (CSR), que exposa la seva orientació de política econòmica per als Estats membres per a la pròxima 12 18 al mes. L'economia de la UE i la zona de l'euro està resultant resistents, però els reptes, com ara el lent creixement de la productivitat, els llegats de la crisi - incloent les desigualtats que persisteixen - i la incertesa derivada principalment de factors externs segueixen.

La Comissió demana als Estats membres a utilitzar aquesta finestra d'oportunitat per enfortir els mecanismes fonamentals de les seves economies mitjançant la implementació de les prioritats econòmiques i socials identificats en comú en nivell europeu: Impulsar la inversió, la introducció de reformes estructurals i la garantia de les polítiques fiscals responsables. Es presta especial atenció a la reptes i prioritats identificades per a la zona euro.

anunci

El vicepresident Valdis Dombrovskis, responsable de l'euro i el diàleg social, va dir: "Les tendències econòmiques són en general positives i hauríem d'utilitzar aquesta finestra d'oportunitats per fer les economies europees més competitives, resistents i innovadores. S'hauria de donar prioritat a les reformes que puguin fer créixer més inclusiva i dinamitzar la productivitat. Les reformes estructurals, la inversió i l'atenció continuada a polítiques fiscals responsables són indispensables per enfortir i mantenir la recuperació econòmica a la UE ".

La comissària d’Ocupació, Afers Socials, Habilitats i Mobilitat Laboral, Marianne Thyssen, va dir: "Aquest any, abordar la desigualtat és fermament el centre de la nostra avaluació. Hem passat la pàgina de la crisi: el següent capítol és social. Amb l’economia avançant, hem de restaurar les oportunitats per als que queden enrere i seguir el ritme de les necessitats canviants de competències invertint en educació i formació d’alta qualitat. L’augment de la productivitat s’hauria de reflectir en salaris més alts. Només d’aquesta manera podem complir el nostre compromís conjunt de millorar el nivell de vida de tots. "

El comissari d'Afers Econòmics i Financers, Tributari i Duanes, Pierre Moscovici, va dir: "La UE creix i continuarà gaudint d'aquesta tendència positiva el 2018 per sisè any consecutiu. Tot i així, la recuperació és desigual i encara vulnerable. Hem de fer servir tots eines disponibles per donar suport al creixement, que inclouen reformes econòmiques intel·ligents, així com una aplicació intel·ligent de la política fiscal. Avui, la Comissió Europea recomana als estats membres un equilibri adequat entre garantir la sostenibilitat de les finances públiques i assolir una postura fiscal que ajudi a enfortir - i no soscava - la recuperació ".

anunci

El 2017 recomanacions específiques per país

L'economia europea ha demostrat ser resistent a la cara de desafiaments significatius. Les taxes de creixement a la UE i la zona euro eren gairebé 2% en 2016, les finances públiques estan millorant i ocupació és en un rècord de gairebé 233 milions de persones. La desocupació està al punt més baix des 2009 i les inversions superen els nivells anteriors a la crisi en alguns estats membres - ajudat també per la Pla d'inversió per a Europa, L'anomenat Pla Juncker. No obstant això, el creixement lent de la productivitat i dels llegats de la crisi, incloent les desigualtats dins i entre països, segueixen pesant sobre l'economia, de la mateixa manera que la incertesa derivada principalment de factors externs.

Per enfortir les tendències positives i la convergència dins dels països i la UE, és essencial per aconseguir un creixement més inclusiu, robust i sostenible, fins i tot mitjançant una major competitivitat i innovació. Aquest és l'objectiu de les recomanacions formulades en el marc del semestre europeu de coordinació de la política econòmica. Aquest enfocament també inclou una major atenció a les prioritats socials i desafiaments en els estats membres. La Comissió va presentar recentment la seva proposta de Pilar Europeu de Drets Socials, Que estableix els principis i drets fonamentals en suport dels mercats de treball justes i que funcionin bé i sistemes de benestar.

Amb el temps, els estats membres han fet alguns progressos amb dos de cada tres recomanacions específiques per a cada país, de mitjana, el que confirma que les reformes importants s'estan implementant a tota la UE. Pel que fa a un horitzó de diversos anys proporciona una imatge més clara de l'evolució del progrés d'un horitzó d'un sol any, a causa de dissenyar i implementar reformes significatives porta temps. El progrés es registra per a la gran majoria de les reformes, però el ritme i la profunditat de la implementació de la reforma dels estats membres varia, també en funció de la seva complexitat i importància. progrés de la reforma ha estat el més alt en les àrees de política que afecten "la política fiscal i governabilitat fiscal" així com a "serveis financers", que han pressionat problemes en els últims anys.

Des de l 'adopció de l' any passat recomanacions específiques per a cada país, els estats membres van avançar més significativament en l’àmbit de la política fiscal i la governança fiscal, així com en les polítiques actives del mercat laboral. S'han adoptat mesures en matèria de polítiques fiscals (com ara reduir la càrrega fiscal sobre el treball), les polítiques socials i del mercat laboral (en particular, la inclusió social i la cura dels nens) i els serveis financers. Les àrees amb menys progressos inclouen la competència en serveis i l’entorn empresarial. El panorama general que es desprèn és que els estats membres continuen fent esforços per implementar reformes, però fins ara el grau de progrés oscil·la entre «limitat» i «alguns» per a la majoria d’àrees polítiques identificades a les recomanacions específiques per país del 2016.

El paquet presentat avui té en compte les conclusions i el seguiment de les de febrer Pla Europeu d'hivern Semestre, Incloent sobre el procediment de desequilibris macroeconòmics. Per Xipre, Itàlia i Portugal, que es presenta desequilibris macroeconòmics excessius, la Comissió va arribar a la conclusió que no hi ha una base analítica per intensificar el procediment, amb la condició que els tres països a aplicar plenament les reformes establertes en les seves recomanacions específiques per a cada país.

desenvolupaments i decisions fiscals

En general, el nivell de dèficit agregat de la zona euro està preparat perquè caigui a 1.4% del PIB aquest any, enfront d'un màxim de 6.1% del PIB el 2010.

Sobre la base de l'avaluació de la 2017 Estabilitat i programes de convergència, la Comissió també ha pres diverses mesures en virtut del Pacte d'Estabilitat i Creixement. La Comissió recomana que es tanquin els procediments de dèficit excessiu per a Croàcia i Portugal. Si el Consell segueix la recomanació de la Comissió, això deixaria només quatre estats membres sota el braç corrector del Pacte, respecte dels 24 països del 2011.

La Comissió també va aprovar els informes de Bèlgica i Finlàndia sota Article 126 (3) del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE), A la qual es revisa el compliment del criteri de deute del Tractat. En tots dos casos, la conclusió és que el criteri del deute ha de ser considerada com actualment complert. En el cas de Bèlgica, aquesta conclusió és a condició que es prenguin les mesures fiscals addicionals en 2017 per assegurar una àmplia compliment de la trajectòria d'ajust cap a l'objectiu a mitjà termini en 2016 2017 i junts. En el cas de Finlàndia, s'observa que l'adopció i aplicació de reformes estructurals augmentar la productivitat i l'oferta de treball ràpida són la clau per millorar les perspectives de creixement a mitjà termini i millorar la sostenibilitat fiscal.

Pel que fa a Itàlia, la Comissió confirma que s'han lliurat les mesures fiscals addicionals sol·licitats per 2017 i que, per tant, no hi ha noves mesures es considera necessària per al compliment del criteri de deute en aquesta etapa.

La Comissió va enviar una advertència a Romania per l'existència d'una desviació significativa de la trajectòria d'ajust cap a l'objectiu pressupostari a mig termini en 2016 i recomana al Consell a adoptar una recomanació per Romania per prendre les mesures apropiades en 2017 amb la finalitat de corregir aquesta significativa desviació. És la primera vegada que s'aplica aquest procediment del marc de governança econòmica de la UE. S'atorga a les autoritats l'oportunitat de prendre mesures correctives a fi d'evitar l'obertura d'un procediment de dèficit excessiu.

Sobre la base de l'avaluació dels programes d'estabilitat 2017, la Comissió proposa concedir la flexibilitat requerida a Lituània i Finlàndia.

Fons

Tot i que les recomanacions als estats membres s’ajusten cada any per reflectir els progressos realitzats i el canvi d’entorn, estan fermament ancorades en les prioritats més àmplies esbossades en el discurs anual sobre l’estat de la Unió del president Juncker i l’Enquesta anual de creixement. Per als estats membres de la zona de l'euro, també reflecteixen les recomanacions per a la zona de l'euro. Les recomanacions del semestre europeu són coherents amb la visió a llarg termini de l’estratègia Europa 2020.

Des que va assumir el càrrec, aquesta Comissió ha posat en marxa una sèrie de canvis en el semestre europeu, perquè sigui més eficaç i pertinent. Ells es van donar a conèixer al novembre de 2014 2015 en l'Enquesta Anual sobre el Creixement, llançat a principis de 2015 i confirmats en el seu Comunicació sobre els propers passos per completar la Unió Econòmica i Monetària d'Europa l'octubre 2015.

Aquests canvis signifiquen, per exemple, que la Comissió fa una la recomanació de la zona euro al començament del cicle (al novembre), per permetre als Estats membres que tinguin en compte la perspectiva de la zona de l'euro en els seus plans per als propers anys.

També significa que en els últims mesos, la Comissió s'ha compromès amb els governs, els parlaments nacionals, els interlocutors socials i altres parts interessades i reunions bilaterals mantingudes amb les autoritats nacionals per discutir les seves prioritats polítiques.

Ja al febrer, la Comissió va presentar la seva anàlisi detallada de la situació econòmica i social de cada estat membre, en la forma d'una Informe de país, Com a part de l'anomenada 2017 paquet d'hivern del semestre europeu.

A l'abril, els Estats membres van presentar els seus programes nacionals de reforma i en els seus programes d'estabilitat (per als països de la zona de l'euro) o de convergència (per països de la zona de l'euro), incloent qualsevol seguiment al paquet d'hivern.

La Comissió també manté consultes regulars amb els interlocutors socials i ha convidat els Estats membres a prestar una major atenció a la contribució dels interlocutors socials nacionals.

Les recomanacions d'avui es basen en aquests diàlegs, els programes nacionals, les dades d'Eurostat i els publicats recentment Comissió 2017 previsions econòmiques de primavera.

La Comissió també ha establert la Servei de Suport a la Reforma Estructural i un instrument de la UE dedicat - Programa de Suport a la Reforma Estructural (SRSP) - per proporcionar assistència reforma dirigida als estats membres que ho sol·licitin, per ajudar-los amb el disseny i la implementació de reformes institucionals, estructurals i administratives, incloses les reformes que es recomanen en CSR.

Propers passos

La Comissió convida al Consell a aprovar l'enfocament proposat i adoptar les recomanacions específiques per a cada país, i els estats membres que apliquin plenament i de manera oportuna. S'espera que els ministres de la UE per discutir les recomanacions específiques per país abans de caps d'Estat i Govern de la UE es deuen a les recolzin. Li correspon llavors als Estats membres per aplicar les recomanacions dirigint-se a ells a través de les seves polítiques econòmiques i pressupostàries nacionals en 2017-2018.

Més informació

Encapçalament de comunicació: 2017 semestre europeu: Recomanacions específiques per país

Visió general de la situació dels països segons el procediment de desequilibris macroeconòmics i el pacte d’estabilitat i creixement

Ressenya de les qüestions tractades en les recomanacions específiques per a cada país 2017

recomanacions específiques per a cada país 2017

Memo a les recomanacions específiques per a cada país 2017

Les decisions en el marc del Pacte d'Estabilitat i Creixement

Primavera 2017 Previsió Econòmic (11 2017 de maig)

Informes dels països de Comunicació (22 2017 febrer)

Informes dels països (22 2017 febrer)

Inici del semestre europeu 2017: Paquet de tardor (16 novembre 2016)

El mecanisme d'alerta Informe 2017 (16 novembre 2016)

La governança econòmica de la UE Explicació

Seguiu vicepresident Dombrovskis a Twitter: @VDombrovskis

Seguiu Comissionat Thyssen a Twitter: @mariannethyssen

Seguiu Comissionat Moscovici a Twitter: @Pierremoscovici

 

 

Seguir llegint

Conflictes

L'ambaixador de la UE Yeliseev busca crear les condicions adequades per a l'acord d'associació d'Ucraïna amb Brussel·les

publicat

on

1420969864-9796L'ambaixador d'Ucraïna a la UE diu que una "prioritat clau" per a l'any vinent hauria de ser la creació de "condicions adequades" per a la implementació efectiva del comerç en part de l'acord d'associació del seu país amb Brussel·les.

Kostyantyn Yeliseev (a la foto) Va dir que vol que comenci aquest punt per 1 Gener, 2016.

Un altre "repte" per a l'any vinent és la ratificació de l'acord per part de tots els estats membres de la UE, va dir.

anunci

Fins ara, només han estat ratificats pels estats 11.

En una entrevista, va dir: "Això no només és una qüestió legal, sinó també política, perquè com més aviat es ratifiqui l'acord i entri en vigor, Ucraïna serà més forta en les negociacions amb altres socis, inclosa Rússia".

Mirant enrere als turbulents i amargos esdeveniments que van afectar Ucraïna durant el 2014, va dir: "L'últim any vam veure clarament que la UE s'ha convertit en un partidari extern clau de la sobirania i la integritat territorial d'Ucraïna.

anunci

"L'estratègia de seguretat ucraïnesa mai no havia considerat la UE com un factor extern per donar suport a la seguretat nacional d'Ucraïna. Però és la UE la que s'ha convertit en un factor de restricció contra les polítiques agressives i brutals del Kremlin".

Quant als propers dotze mesos, l'ambaixador va continuar: "Aquest any, la UE afronta l'important repte de preservar una posició unida i sòlida sobre la qüestió ucraïnesa.

"No és una tasca fàcil arran de l'atac de la propaganda russa, que té com a objectiu dividir, dividir els estats membres de la UE i la seva política exterior cap a Ucraïna".

Va afegir: "És per això que donar suport i preservar el sòlid suport de la UE a la defensa d'Ucraïna de la seva integritat territorial i sobirania sobre la base del pla de pau del president es convertirà en la nostra prioritat clau. Això és el primer".

"En segon lloc, és important que la UE se centri en una sèrie de qüestions que, al meu entendre, podrien desaccelerar la situació al Donbas i, posteriorment, contribuir a la recuperació de Crimea".

Al contrari del que alguns creuen, les sancions contra Rússia noves i reforçades no són necessàriament la màxima prioritat, va dir.

Més aviat, el diplomàtic va demanar una "massiva ajuda política, financera, econòmica, humanitària i fins i tot legal" a Ucraïna.

"Una Ucraïna estable i forta", va dir, "és la millor garantia per defensar els nostres interessos nacionals davant l'agressió russa. Això és el que més tem Moscou i vol evitar que es produeixi".

En el front d'energia, ell diu que no exclou que el diàleg es reprendrà en converses amb Rússia sobre qüestions de gas.

"Hem de decidir què fer a continuació: passar a l'anomenat paquet d'estiu i arribar a acords sobre aquest tema, o esperar els resultats de l'arbitratge d'Estocolm. Però aquest procés no només hauria de tenir en compte la posició de la part ucraïnesa, però també la de la UE i Rússia ".

esdeveniments clau entrades per a la UE i Ucraïna són la primera visita de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker a Ucraïna a la primera part de l'any, un cim Ucraïna-UE que tindrà lloc a Kíev i una conferència internacional sobre el suport a Ucraïna.

Altres esdeveniments importants inclouen la reunió inaugural de la Comissió Parlamentària d'Associació UE-Ucraïna a principis de febrer i la primera visita del president del Parlament d'Ucraïna Volodymyr Hroisman a Brussel·les.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències