Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Política de la troika: "No es poden ignorar les conseqüències socials"

COMPARTIR:

publicat

on

UE-Grècia-AcròpolisEl debilitament dels convenis col·lectius, els alts nivells d'atur i la vulneració dels drets socials fonamentals van ser les principals conseqüències socials a Grècia, Xipre, Portugal i Irlanda, els quatre països subjectes als programes de la Troika, van dir eurodiputats i experts en ocupació en una audiència pública. el 9 de gener.
Els ponents van reconèixer la necessitat de reduir els dèficits públics però van assenyalar que les polítiques implementades no van produir el creixement econòmic i la competitivitat esperats.
“La part social no pot quedar-se fora de l'anàlisi dels programes de la Troika. Milions de ciutadans són víctimes d'aquests programes. Per evitar una fractura entre institucions i ciutadania, cal un diàleg democràtic”, ha dit el ponent, Alejandro Cercas (S&D, ES).Conseqüències socials
L'objectiu de les reformes del mercat laboral era recuperar la competitivitat mitjançant la intervenció directa, com ara retallades salarials i reformes estructurals com ara canvis en els acords de negociació col·lectiva, va dir Thorsten Schulten, de l'Institut Alemany d'Investigació Econòmica i Social (WSI). va ser que els convenis col·lectius es van afeblir, van dir els experts, que van assenyalar la davallada dels convenis sectorials i l'augment dels convenis d'empresa. Per exemple, a Portugal, el nombre d'empleats coberts per acords va baixar d'1.9 milions el 2008 a 328,000 el 2012.
Els ponents van dir que Grècia, Xipre, Portugal i Irlanda, els països subjectes a les polítiques de la Troika, van patir cadascun un augment de les seves taxes d'atur, amb un impacte desproporcionat en els joves, que va provocar l'emigració, que es va més que duplicar a tots aquests països. També han desaparegut moltes empreses petites.

La carta de drets socials del Consell d'Europa va ser violada, va dir Peter Stangos, del Comitè Europeu de Drets Socials, i el nombre de ciutadans en risc de pobresa augmenta.
Quines polítiques de futur?

Per a Raymond Torres, director de l'Institut d'Estudis Laborals de l'Organització Internacional del Treball (OIT), cal canviar les percepcions, com ara la idea que la regulació laboral perjudica l'economia, i va suggerir implicar l'OIT en l'elaboració de polítiques de la Troika. . Els ajustos pressupostaris han de ser favorables a la creació d'ocupació, la unió monetària ha d'anar de la mà de la política social i cal un mecanisme d'avaluació regular, ha afegit.
“Es van cometre diversos errors i un d'ells va ser una estimació incorrecta de la situació. Les coses es podrien haver fet millor. La reducció del dèficit, les reformes, però també el foment del creixement econòmic són els tres pilars principals", va dir l'exdiputat al Parlament Europeu i president del Consell Econòmic i Social de Portugal, José Silva Peneda.

Procediment: per iniciativa pròpiaVotació de la comissió: febrer de 2014

President: Pervenche Berès (S&D, FR)

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències