Connecteu-vos amb nosaltres

societat digital

Pascal Lamy condueix grup d'assessorament sobre l'ús futur de l'espectre UHF per a TV i banda ampla sense fils

COMPARTIR:

publicat

on

9063_540Pascal Lamy i els màxims executius de les empreses de radiodifusió, operadors de xarxes, empreses mòbils i associacions tecnològiques europees han rebut sis mesos per fer propostes a la Comissió Europea sobre com utilitzar la banda d’espectre UHF (470-790 MHz) amb més eficàcia en les properes dècades.

Davant d’un creixement ràpid i massiu de la demanda d’espectre, ja que els consumidors demanen noves opcions d’emissió i d’Internet, la comissària digital Neelie Kroes demana resultats ràpids: el juliol de 2014 es lliurarà un informe final.

Neelie Kroes va dir: "Europa necessita utilitzar l'espectre amb més eficàcia si volem beneficiar-nos dels darrers desenvolupaments de televisió i Internet. És per això que necessitem un nou consens sobre com utilitzar l'espectre de difusió, i per això vaig fer de la coordinació de l'espectre de banda ampla una característica central del nostre esforç per construir un mercat únic de telecomunicacions ".

Pascal Lamy va dir: "Espero que aquestes discussions siguin força desafiadores. Ningú aconseguirà tot el que vulgui, però confio que, basant-nos en un debat obert i la voluntat de participar a nivell estratègic, puguem oferir una visió coherent per a Europa ".

L’assessorament del grup d’alt nivell ajudarà la Comissió a desenvolupar, en cooperació amb els estats membres, una política estratègica i reguladora a llarg termini sobre l’ús futur de tota la banda UHF (470-790 MHz), incloses les possibilitats de compartir parts de la banda.

Kroes va afegir: “Els hàbits de visualització de televisió dels joves no s’assemblen a la de la meva generació. Les normes han de posar-se al dia d’una manera que ofereixi més i millor televisió i més i millor banda ampla. Les assignacions d’espectre actuals no donaran suport als hàbits de consum del futur, basats en una gran quantitat de consum audiovisual a través de la banda ampla i la televisió IP. ”

Al grup se li ha demanat que analitzi com Europa accedirà i utilitzarà contingut i dades audiovisuals a mitjà i llarg termini i proposarà opcions que responguin a quatre reptes diferents:

anunci
  • Com serà la pròxima generació (terrestre) de subministrament / recepció de contingut audiovisual (inclosa la televisió lineal)?
  • Com assegurem l’interès públic i els beneficis del consumidor alhora que facilitem la transformació del mercat?
  • Quins són els elements estratègics d'ús de l'espectre a la banda UHF a la llum del primer repte? Quin seria el paper regulador de la UE en la coordinació dels desenvolupaments?
  • Quines són les implicacions financeres per a una plataforma terrestre de nova generació per a la difusió i l'ús d'Internet?

Fons

Pascal Lamy és president honorari de Notre Europe - Institut Jacques Delors i antic cap de l'Organització Mundial del Comerç i antic comissari europeu.

Tingueu en compte que la proposta del mercat únic de les telecomunicacions és diferent de les decisions importants que cal prendre sobre altres usos de l'espectre, com ara la transmissió.

L’espectre UHF més ampli, inclosa la banda de 800 MHz, s’utilitza principalment per a difusió, banda ampla mòbil i micròfons sense fils. Els sectors de la banda ampla i de la radiodifusió desitgen assegurar l’ús futur d’aquesta banda d’espectre tan desitjable, que és un actiu clau per al desplegament de nous serveis digitals. L’ús eficient d’aquest desitjat espectre per ambdós sectors és una oportunitat per al conjunt de la UE.

Alguns estats membres es plantegen assignar part de les seves freqüències de 700 MHz a banda ampla sense fils, cosa que afectaria i seria afectada per les emissores terrestres dels països veïns. Cal una visió coherent de com Europa desenvoluparà les plataformes terrestres utilitzades per ambdós serveis, per tal de promoure inversions en serveis i infraestructures.

Més informació

Política de l’espectre radiofònic de la UE

Com implicar-se en la política de l’espectre radiofònic de la UE

Neelie Kroes, Segueix Neelie endavant Twitter

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències