Connecteu-vos amb nosaltres

societat digital

Pascal Lamy condueix grup d'assessorament sobre l'ús futur de l'espectre UHF per a TV i banda ampla sense fils

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

9063_540Pascal Lamy i els màxims executius de les empreses de radiodifusió, operadors de xarxes, empreses mòbils i associacions tecnològiques europees han rebut sis mesos per fer propostes a la Comissió Europea sobre com utilitzar la banda d’espectre UHF (470-790 MHz) amb més eficàcia en les properes dècades.

Davant d’un creixement ràpid i massiu de la demanda d’espectre, ja que els consumidors demanen noves opcions d’emissió i d’Internet, la comissària digital Neelie Kroes demana resultats ràpids: el juliol de 2014 es lliurarà un informe final.

Neelie Kroes va dir: "Europa necessita utilitzar l'espectre amb més eficàcia si volem beneficiar-nos dels darrers desenvolupaments de televisió i Internet. És per això que necessitem un nou consens sobre com utilitzar l'espectre de difusió, i per això vaig fer de la coordinació de l'espectre de banda ampla una característica central del nostre esforç per construir un mercat únic de telecomunicacions ".

anunci

Pascal Lamy va dir: "Espero que aquestes discussions siguin força desafiadores. Ningú aconseguirà tot el que vulgui, però confio que, basant-nos en un debat obert i la voluntat de participar a nivell estratègic, puguem oferir una visió coherent per a Europa ".

L’assessorament del grup d’alt nivell ajudarà la Comissió a desenvolupar, en cooperació amb els estats membres, una política estratègica i reguladora a llarg termini sobre l’ús futur de tota la banda UHF (470-790 MHz), incloses les possibilitats de compartir parts de la banda.

Kroes va afegir: “Els hàbits de visualització de televisió dels joves no s’assemblen a la de la meva generació. Les normes han de posar-se al dia d’una manera que ofereixi més i millor televisió i més i millor banda ampla. Les assignacions d’espectre actuals no donaran suport als hàbits de consum del futur, basats en una gran quantitat de consum audiovisual a través de la banda ampla i la televisió IP. ”

anunci

Al grup se li ha demanat que analitzi com Europa accedirà i utilitzarà contingut i dades audiovisuals a mitjà i llarg termini i proposarà opcions que responguin a quatre reptes diferents:

  • Com serà la pròxima generació (terrestre) de subministrament / recepció de contingut audiovisual (inclosa la televisió lineal)?
  • Com assegurem l’interès públic i els beneficis del consumidor alhora que facilitem la transformació del mercat?
  • Quins són els elements estratègics d'ús de l'espectre a la banda UHF a la llum del primer repte? Quin seria el paper regulador de la UE en la coordinació dels desenvolupaments?
  • Quines són les implicacions financeres per a una plataforma terrestre de nova generació per a la difusió i l'ús d'Internet?

Fons

Pascal Lamy és president honorari de Notre Europe - Institut Jacques Delors i antic cap de l'Organització Mundial del Comerç i antic comissari europeu.

Tingueu en compte que la proposta del mercat únic de les telecomunicacions és diferent de les decisions importants que cal prendre sobre altres usos de l'espectre, com ara la transmissió.

L’espectre UHF més ampli, inclosa la banda de 800 MHz, s’utilitza principalment per a difusió, banda ampla mòbil i micròfons sense fils. Els sectors de la banda ampla i de la radiodifusió desitgen assegurar l’ús futur d’aquesta banda d’espectre tan desitjable, que és un actiu clau per al desplegament de nous serveis digitals. L’ús eficient d’aquest desitjat espectre per ambdós sectors és una oportunitat per al conjunt de la UE.

Alguns estats membres es plantegen assignar part de les seves freqüències de 700 MHz a banda ampla sense fils, cosa que afectaria i seria afectada per les emissores terrestres dels països veïns. Cal una visió coherent de com Europa desenvoluparà les plataformes terrestres utilitzades per ambdós serveis, per tal de promoure inversions en serveis i infraestructures.

Més informació

Política de l’espectre radiofònic de la UE

Com implicar-se en la política de l’espectre radiofònic de la UE

Neelie Kroes, Segueix Neelie endavant Twitter

economia digital

La Comissió proposa un camí cap a la dècada digital per aconseguir la transformació digital de la UE el 2030

publicat

on

El 15 de setembre, la Comissió va proposar un camí cap a la dècada digital, un pla concret per aconseguir la transformació digital de la nostra societat i economia per al 2030. La proposta de camí cap a la dècada digital es traduirà les ambicions digitals de la UE per al 2030 en un mecanisme de lliurament concret. Establirà un marc de governança basat en un mecanisme de cooperació anual amb els estats membres per arribar al 2030 Objectius de la dècada digital a nivell de la Unió en les àrees de competències digitals, infraestructures digitals, digitalització d’empreses i serveis públics. També pretén identificar i implementar projectes digitals a gran escala que impliquin la Comissió i els estats membres. La pandèmia va destacar el paper central que juga la tecnologia digital en la construcció d’un futur pròsper i sostenible. En particular, la crisi va exposar una divisió entre les empreses amb capacitat digital i les que encara no han adoptat solucions digitals i va posar de manifest la bretxa entre zones urbanes, rurals i remotes ben connectades. La digitalització ofereix moltes oportunitats noves al mercat europeu, on més de 500,000 vacants per a ciberseguretat i experts en dades van quedar sense cobrir el 2020. En línia amb els valors europeus, el camí cap a la dècada digital hauria de reforçar el nostre lideratge digital i promoure polítiques digitals centrades en els humans i sostenibles apoderar els ciutadans i les empreses. Hi ha més informació disponible el comunicat de premsa, Q & A full de dades. L'adreça sobre l'estat de la unió del president von der Leyen també està disponible online.

anunci

Seguir llegint

economia digital

Euro digital: la Comissió celebra el llançament del projecte de l'euro digital per part del BCE

publicat

on

La Comissió celebra la decisió del Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) de posar en marxa el projecte de l'euro digital i iniciar la seva fase d'investigació. Aquesta fase examinarà diverses opcions de disseny, requisits dels usuaris i com els intermediaris financers podrien proporcionar serveis basats en un euro digital. L’euro digital, una forma digital de diners dels bancs centrals, oferiria més opcions als consumidors i empreses en situacions en què no es pugui utilitzar efectiu físic. Donaria suport a un sector de pagaments ben integrat per donar resposta a les noves necessitats de pagament a Europa.

Tenint en compte la digitalització, els canvis ràpids en el panorama dels pagaments i l’aparició dels actius criptogràfics, l’euro digital seria un complement a l’efectiu, que hauria de romandre àmpliament disponible i usable. Donaria suport a diversos objectius polítics establerts a la Comissió més àmplia finances digitals i estratègies de pagaments al detall que inclouen la digitalització de l'economia europea, augmenten el paper internacional de l'euro i donen suport a l'autonomia estratègica oberta de la UE. Basant-se en la cooperació tècnica amb el BCE iniciada al gener, la Comissió continuarà treballant estretament amb el BCE i les institucions de la UE durant tota la fase d’investigació per analitzar i provar les diverses opcions de disseny amb vista als objectius de la política.

anunci

Seguir llegint

Intel · ligència artificial

Educació: la Comissió llança un grup d’experts per desenvolupar directrius ètiques sobre intel·ligència artificial i dades per a educadors

publicat

on

El 8 de juliol, la Comissió va celebrar la primera reunió del grup d’experts en Intel·ligència Artificial (IA) i dades en educació i formació. El grup d 'experts forma part del Pla d'acció d'educació digital (2021-2027), que fomentarà encara més la comprensió de l’ús de tecnologies emergents i sensibilitzarà sobre les oportunitats i els riscos de l’ús de la IA i les dades en educació i formació. Els 25 experts, seleccionats mitjançant una convocatòria oberta, han de preparar directrius ètiques sobre IA i dades dirigides específicament al sector de l’educació i la formació. Reconeixent el potencial i els riscos de les tecnologies i les dades d’IA, el grup abordarà els reptes relacionats amb la no discriminació, així com els problemes d’ètica, seguretat i privadesa.

També s’abordarà la necessitat urgent que els educadors i els estudiants tinguin una comprensió bàsica de l’IA i l’ús de dades per relacionar-se de manera positiva, crítica i ètica amb aquesta tecnologia. Mariya Gabriel, comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, va dir: “La intel·ligència artificial i l’anàlisi d’aprenentatge són tecnologies que canvien el joc. Estan revolucionant la manera d’aprendre dels estudiants. Alhora, molts educadors, pares i estudiants estan comprensiblement preocupats per qui recopila, controla i interpreta les dades generades sobre ells. Aquí és on entra el nostre nou grup d’experts: el seu treball serà fonamental per preparar pautes ètiques pràctiques per als educadors, abordant, per exemple, els biaixos en la presa de decisions.

"La reunió va ser un pas important cap a la implementació del nostre pla d'acció en educació digital: junts ens assegurarem que la IA compleixi les necessitats educatives reals i sigui utilitzada de forma segura i ètica pels estudiants i educadors de tota Europa".

anunci

La reunió va ser la primera de les quatre que va tenir lloc durant els propers dotze mesos. Les directrius, que es presentaran el setembre del 12, aniran acompanyades d’un programa de formació per a investigadors i estudiants sobre els aspectes ètics de la IA, i inclouen un objectiu del 2022% de la participació femenina en activitats. El grup també s'assegurarà que les directrius tinguin en compte la Comissió d'abril de 45 proposta de marc legal d’IA i nou pla coordinat amb els estats membres. Hi ha informació sobre el llançament i el programa de treball del grup d’experts online, hi ha més informació sobre IA i educació disponible aquí.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències