Connecteu-vos amb nosaltres

Llibertats civils

llibertats civils eurodiputats afrontar defectes dels drets humans a la Unió Europea

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

eu_flagLa Comissió Europea ha d'establir "immediatament" un nou sistema per controlar el compliment de tots els estats membres de la UE dels valors i criteris d'adhesió de la UE, segons una resolució votada pel Comitè de Llibertats Civils el 13 de gener. Els eurodiputats també critiquen les violacions dels drets bàsics dels migrants, de les minories nacionals, de les persones amb discapacitat i de les dones.

La resolució, aprovada per 31 vots en contra i 18 amb 5 abstencions, analitza el respecte als drets fonamentals a la UE el 2012. "És hora que la UE estableixi mecanismes per garantir la correcta aplicació dels valors europeus i els criteris de Copenhaguen , que hauria de mantenir-se vàlida després d'entrar a la UE. Per a això s'hauria de crear una eina de control i sanció que inclogués les institucions de la UE, els estats membres i els òrgans experts com l'Agència de Drets Fonamentals i el Consell d'Europa ", va dir el relator Louis Michel (ALDE, BE) després de la votació.

Vigilar el compliment dels valors de la UE

anunci

La Comissió Europea hauria d 'establir "immediatament" un nou sistema per controlar el compliment dels criteris d' adhesió a la UE, conegut habitualment com a criteris de Copenhaguen, de manera regular i objectiva, diu el text. Aquest nou mecanisme de Copenhaguen serviria per establir indicadors, elaborar recomanacions vinculants i imposar sancions com la congelació del finançament de la UE als països que incompleixin. Això s'hauria de fer d'una manera objectiva, evitant qualsevol doble moral, afegeix. Els eurodiputats també suggereixen considerar canvis en els tractats, com ara la revisió de l'article 7 del Tractat de la UE (normes per determinar si hi ha un risc clar d'una infracció greu dels valors de la UE en un estat membre). L'objectiu seria separar clarament les fases de risc i violació. Per ajudar a prevenir incompliments dels valors de la UE a llarg termini, els eurodiputats també demanen la creació d'una Comissió de Copenhaguen d'experts independents d'alt nivell en drets fonamentals.

Acompanyament als migrants en perill al mar

El Comitè de Llibertats Civils demana a la UE i als seus estats membres que revisin les lleis que puguin utilitzar-se per castigar les persones que assisteixen els migrants en dificultats al mar. Els esforços de rescat "haurien de ser ben rebuts i ... mai conduir a cap forma de sanció", va afirmar. Els eurodiputats també lamenten que fins i tot amb el nou sistema d'asil de la UE, els nens que sol·licitin protecció internacional puguin ser empresonats.

anunci

La llibertat de religió i el dret a morir amb dignitat

El laïcisme, definit com una estricta separació entre autoritats polítiques, no confessionals i religioses, així com la imparcialitat de l’Estat, "és el millor mitjà per garantir la igualtat entre religions i entre creients i no creients", diu el text aprovat, als països de la UE per protegir la llibertat de religió o creença, inclosa la llibertat de les persones sense religió de no patir discriminació. El Comitè de Llibertats Civils també reclama el respecte per la dignitat al final de la vida, assegurant que "es reconeixin i es respectin les decisions expressades en testaments de vida".

Els drets de les minories i les persones amb discapacitat

La resolució subratlla la necessitat de protegir les minories nacionals, els grups lingüístics regionals i les regions constitucionals a nivell de la UE i establir un sistema de seguiment basat en l'exemple de les estratègies nacionals de Roma. Les minories nacionals conformen el 10% de la població de la UE, d'acord amb el text aprovat. Els diputats també insten els governs nacionals a invertir més en polítiques per integrar les persones amb discapacitat en la societat mitjançant l'eliminació de tot tipus de discriminació i restriccions als seus drets de votar i presentar-se a les eleccions. Els estats membres han d'ajudar-los a viure de forma independent, afegeix el text.

Altres qüestions

Els eurodiputats també demanen una estratègia de la UE per combatre la violència contra les dones i la discriminació de gènere, mesures de protecció de la privacitat i les dades personals i les normes adequades per garantir la llibertat de premsa i la protecció dels periodistes. També expressen la seva preocupació per l'ús desproporcionat de la violència de les forces de policia.

Propers passos

S'espera que el ple del Parlament a votar sobre la resolució en la sessió 24 27-febrer a Estrasburg.

Llibertats civils

#ChildMarriages: Els eurodiputats debaten com posar fi a aquest flagell

publicat

on

Una de cada tres noies dels països en vies de desenvolupament està casada abans de complir els 18 anys i una de cada nou abans dels 15 anys. Les noies també s’enfronten a complicacions perilloses derivades de l’embaràs i el part, les principals causes de mort entre les adolescents dels països en desenvolupament. També corren un gran risc de patir abusos. L'11 d'abril, la subcomissió de drets de les dones i drets humans del Parlament va discutir el tema amb experts.

El matrimoni infantil afecta nens i nenes, però les nenes estan en major risc, el que representa 82% dels fills casats. La taxa de matrimoni infantil està disminuint lentament a tot el món, però el creixement de la població s'incrementarà el nombre de persones que viuen amb les conseqüències d'un matrimoni en la infància: 950 2030 milions (en comparació amb 700 milions en l'actualitat).

anunci

Els matrimonis infantils ocorren en tots els continents, però les taxes més altes es troben al sud d'Àsia i Sub Sàhara d'Àfrica. Els tres països amb les majors taxes de matrimoni infantil són Níger (77% de les dones es casen abans de l'edat de 18), Bangla Desh (74%) i Chad (69%). en una resolució Aprovat en el ple la setmana passada, els eurodiputats van demanar al govern de Bangla Desh per tancar les llacunes en la seva legislació sobre el matrimoni de nens, el que permet excepcions a l'edat mínima de 18 21 per a les dones i per als homes.

Els factors que porten als matrimonis infantils
Les causes del matrimoni infantil són la pobresa, la desigualtat de gènere i el temor dels pares per la seguretat dels seus fills. Anna Maria Corazza Bildt, membre sueca del grup PPE, va dir que havia parlat amb els pares dels camps de refugiats que veien el matrimoni com la millor manera de proporcionar futur als seus fills.

A estudi recent entre els refugiats sirians al Líban va trobar que 24% de les nenes refugiades entre 15 17 i ja estaven casats. Les estimacions indiquen que les taxes de matrimoni infantil són quatre vegades més gran entre els refugiats sirians que entre els sirians abans del conflicte.

anunci

Com abordar-

Els experts i els eurodiputats van posar l'accent en la importància de treballar directament amb els nens i les comunitats per canviar les normes socials, garantir l'accés a la salut, educació i serveis legals i garantir un marc sòlid i legal.

"Els parlaments de tot arreu haurien d'adoptar lleis per protegir els nens i, en particular, per no negar a les nenes la seva dignitat i capacitat de prendre decisions fonamentals en la seva pròpia vida", va dir Pier Antonio Panzeri, membre italià del grup S&D, president del subcomitè de drets humans i copresident de l'audiència.

El professor Benyam Dawit Mezmur, president del comitè de drets de la infància de les Nacions Unides, va subratllar la importància del paper de les organitzacions regionals, mentre que Fredrik Malmberg, el defensor suec de la infància, va demanar als països de la UE que acabessin amb els dos estàndards per als sol·licitants d’asil. "La nostra legislació i les nostres institucions haurien de proporcionar la mateixa protecció contra tots els nens", va dir.

Vilija BLINKEVIČIŪTĖ (S&D, LT), presidenta del Comitè de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere i co-presidenta de l’audiència, va afirmar que el matrimoni infantil i primerenc es pot reduir significativament mitjançant l’educació i l’empoderament econòmic de les dones.

"La lluita contra el matrimoni infantil ens dóna un punt d'entrada per fer front a tot un seguit d'altres temes", va dir Lakshmi Sundaram, director executiu de l'organització nenes no governamentals no Brides. Va dir que els matrimonis de nens van poder contenir altres esforços de desenvolupament "com l'eliminació de la violència contra les dones, mantenir els nens a l'escola, o desfer-se de VIH / SIDA".

Seguir llegint

Llibertats civils

La legislació sobre congelació d’actius #Magnitsky del Regne Unit va aprovar la segona lectura a la Cambra dels Lords 

publicat

on

magnitsky_edited-1La Cambra dels Lords del Regne Unit va aprovar en segona lectura la legislació sobre congelació d’actius Magnitsky, que permetrà al govern britànic congelar els actius dels agressors de drets humans. La factura ja està programat per a un examen lineal a la Cambra dels Lords el 28 de març de 2017. 
"Celebro el fet que haguem pres mesures, enviant una declaració clara que no permetrem que els violents dels drets humans blanquin els seus béns criminals a través del Regne Unit", va dir Baronessa Williams de Trafford, Ministre d'Estat al Ministeri de l'Interior, presentant la proposta de legislació Magnitsky.
Segons aquesta nova legislació, els béns dels implicats en violacions greus dels drets humans a l'estranger seran objecte de recuperació civil per part del govern britànic. La iniciativa es va inspirar en el cas de Sergei Magnitsky:
"Hem modificat el projecte de llei ... per permetre la recuperació civil de qualsevol producte de l'abús brut dels drets humans a l'estranger. Aquesta esmena va ser motivada per l’horrible tractament de Sergei Magnitsky, un advocat fiscal rus. ... El tractament de Magnitsky va ser realment impactant i és només un exemple de les atroços violacions dels drets humans comeses a nivell mundial cada any ”, va dir la baronessa Williams de Trafford.
La baronessa Stern va dir:
"Les víctimes de la gran corrupció són massa per comptar ... L'esmena Magnitsky representa un gran pas endavant i em va alegrar molt escoltar el ministre sobre els abusos dels drets humans a tot el món en aquest sentit. Alguns argumenten que la gran corrupció s'hauria de classificar com un abús de drets humans; Em sembla convincent aquest argument ”.
Lord Rooker va dir:
"Saludo el senyor Browder per la seva dedicació i perseverança en intentar portar a la justícia els culpables de l'assassinat del seu advocat ... Perseguir-los legalment a tot el món, i ara en aquest projecte de llei, és imprescindible".
La baronessa Hamwee va dir:
“La corrupció i la vulneració dels drets humans van de la mà. Agraeixo l'esmena Magnitsky ".
Al tancar el debat, la baronesa Williams de Trafford va parlar sobre el govern que assegurava que "s'utilitzarà el poder Magnitsky" en els casos en què hi hagi proves "per satisfer un tribunal sobre el balanç de probabilitats que la propietat al Regne Unit sigui el producte brut
violacions de drets o violacions a l'estranger. "
Els esdeveniments del cas Magnitsky es descriuen a best-seller internacional "Red Notice" de William Browder i en una sèrie de vídeos sobre la campanya de justícia Magnitsky Youtubechannel "Intocables russos".

Seguir llegint

Llibertats civils

#HeadscarfBan UE fallada espurnes contraatac grup de fe

publicat

on

heascarfLes empreses poden prohibir que el personal porti mocadors islàmics i altres símbols religiosos visibles en determinades condicions, segons va dictaminar dimarts (14 de març) el màxim tribunal de la Unió Europea, que va provocar una tempesta de queixes de grups defensors i líders religiosos, escriu Alastair Macdonald.

En el seu primer dictamen sobre una qüestió política calenta a tot Europa, el Tribunal de Justícia (TJUE) va trobar que una empresa belga que tenia una regla que impedís que els empleats que tractaven clients amb símbols polítics i religiosos visibles no haguessin discriminat a una recepcionista acomiadada per portar-los. un mocador.

El judici sobre aquest cas i un cas francès es va produir la vigília d'unes eleccions holandeses en què la immigració musulmana és un tema clau i setmanes abans que França votés per un president en una campanya de càrrega similar. El candidat conservador francès Francois Fillon va aclamar la sentència com un "immens alleujament" que contribuiria a la "pau social".

anunci

Però un grup de campanyes que donava suport a les dones va dir que la sentència podria tancar moltes dones musulmanes de la força de treball. I els rabins europeus van dir que el Tribunal s'havia afegit a la creixent incidència de delictes d'odi per enviar un missatge que "les comunitats de fe ja no són benvingudes".

Els jutges de Luxemburg van constatar que els acomiadaments de les dues dones podien, depenent de l’opinió dels tribunals nacionals, violar les lleis comunitàries contra la discriminació religiosa. Van trobar en particular que el cas de l’enginyer de programari francès, acomiadat després d’una queixa del client, podria haver estat discriminatori.

Les reaccions, no obstant això, es van centrar en la conclusió que la companyia de serveis G4S a Bèlgica tenia dret a desestimar a la recepcionista Samira Achbita a 2006 si, a la recerca d’interessos legítims comercials, va aplicar de manera justa un ampli codi de vestimenta per a tot el personal que s'enfronta al client per projectar una imatge de neutralitat política i religiosa.

anunci

L'Open Society Justice Initiative, un grup recolzat pel filantrop George Soros, va dir que la sentència "debilita la garantia d'igualtat" que ofereixen les lleis de la UE contra la discriminació.

"En molts estats membres, les lleis nacionals encara reconeixeran que prohibir els mocadors religiosos al treball és discriminació", va dir Maryam Hmadoun, una oficina política.

"Però als llocs on la legislació nacional és feble, aquesta sentència exclourà moltes dones musulmanes del lloc de treball".

Amnistia Internacional es va felicitar per la decisió sobre el cas francès segons la qual "els empresaris no tenen llibertat per atendre els prejudicis dels seus clients". Però, va dir, les prohibicions dels símbols religiosos per mostrar neutralitat van obrir "una porta posterior a precisament aquest prejudici".

El president de la Conferència de rabins europeus, el rabí cap Pinchas Goldschmidt, es va queixar: "Aquesta decisió envia un senyal a tots els grups religiosos d'Europa". Els casos judicials nacionals a tot Europa han inclòs preguntes sobre el port de creus cristianes, turbants sikhs i casquets jueus.

En el cas belga, el TJUE va dir: "Una norma interna d'una empresa que prohibeix l'ús visible de qualsevol signe polític, filosòfic o religiós no constitueix una discriminació directa".

Corresponia als jutges belgues determinar si pot haver estat víctima de discriminació indirecta si la norma posava en desavantatge a persones amb una fe determinada. Però la norma encara es podria justificar si es "persegueix genuïnament de manera coherent i sistemàtica" per projectar una "imatge de neutralitat".

No obstant això, en el cas d'Asma Bougnaoui, destituït per la companyia francesa de programari Micropole, va dir que corresponia als tribunals francesos determinar si existia aquesta norma. Si el seu acomiadament es basava només en satisfer les preferències del client en particular, veia "només circumstàncies molt limitades" en què es podia considerar objectivament un símbol religiós com a motiu perquè no treballés.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències