Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Reforç de la resposta de la UE a la radicalització i l'extremisme violent

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

5698849705_0bedae3ae6_z-640x325activitats terroristes extremistes i violents han evolucionat i són una creixent amenaça significativa dins de la UE. Aquestes activitats es duen a terme no només per grups organitzats, però cada vegada més per petits grups o actors solitaris, que està sent impulsat per una àmplia gamma de fonts. L'ús d'eines en línia per a les finalitats de reclutament i per difondre propaganda va en augment, al seu torn, fent que les accions violentes més difícils de predir i detectar. D'altra banda, un nombre creixent d'europeus viatgen a l'estranger per entrenar i per lluitar a les zones de combat, cada vegada més radicalitzat en el procés, i podria representar una amenaça per a la nostra seguretat al seu retorn.

Avui (15 de gener), la Comissió Europea va adoptar una comunicació que identifica àrees 10 en les quals els estats membres i la UE estan cridats a reforçar les seves accions per prevenir tot tipus d'extremisme que condueixi a la violència, independentment de qui l'inspira. Entre les mesures proposades s'inclouen la creació d'un eix europeu de coneixement sobre l'extremisme violent, el desenvolupament de capacitació per a professionals de primera línia i suport financer per a projectes que utilitzen eines de comunicació modernes i mitjans socials per combatre la propaganda terrorista. Als Estats membres també se'ls demana que estableixi programes que facilitin als membres de grups extremistes l'abandonament de la violència i la ideologia subjacent. Les deu recomanacions són el resultat de dos anys de treball en la Xarxa de sensibilització de la radicalització (RAN), fundada per la Comissió en 2011, que recull experts 700 i professionals de primera línia de tot Europa.

"Cap país no s'allibera del flagell de l'extremisme violent. Però encara hi ha massa pocs Estats membres de la UE que s'enfronten a aquesta amenaça creixent. Necessitem mesures preventives fortes per combatre l'extremisme en totes les seves formes. El nostre objectiu és impulsar esforços contra la radicalització i la violència extremista, i per proporcionar una caixa d'eines per a l'acció preventiva a Europa ", va dir la comissària d'Afers Interns, Cecilia Malmström.

anunci

La protecció dels ciutadans contra aquestes amenaces requereix un enfocament que impliqui una àmplia gamma de socis a nivell local, nacional, comunitari i internacional. Per donar suport als esforços dels estats membres per combatre la radicalització, la Comissió se centra en deu àmbits d'actuació:

  • Desenvolupar estratègies nacionals integrals. Es recomana als estats membres que estableixin marcs adequats, que impliquin organitzacions no governamentals, treballadors de primera línia, serveis de seguretat i experts en la matèria, per facilitar el desenvolupament de mesures per prevenir l'extremisme violent i el terrorisme de manera més efectiva.
  • Creeu l’any vinent un centre de coneixement europeu per establir i difondre les millors pràctiques i donar forma a l’agenda de recerca. Proporcionarà aportacions als responsables polítics de la UE, nacionals i locals, i coordinarà les iniciatives de prevenció dins i fora de la UE. La Comissió destinarà fins a 20 milions d’euros entre el 2014 i el 2017 per al “centre de coneixement” i altres activitats relacionades amb la prevenció i activitats gestionades de manera centralitzada, incloses les activitats del RAN i el suport per sortir dels programes als estats membres.
  • Aprofiteu el treball de la Xarxa de sensibilització sobre la radicalització (RAN) per reforçar el seu paper i assegureu-vos que pugui proporcionar orientació pràctica als estats membres quan se sol·liciti.
  • Desenvolupar i facilitar formació als professionals de primera línia que treballen amb individus o grups en risc, adreçats no només a la policia i al personal penitenciari, sinó també a treballadors socials, educadors i treballadors de la salut, desenvolupant la seva comprensió del procés de radicalització i com respon-hi.
  • Proporcionar programes de suport a la desactivació i la radicalització als membres de grups extremistes ('estratègies de sortida') de tots els països de la UE. Malgrat la seva eficàcia, aquests programes no estan disponibles actualment a la gran majoria dels estats membres de la UE. Aquest tipus de treball sovint es fa millor en cooperació entre diversos actors, entre sectors, en particular famílies i membres de la comunitat propers als extremistes violents. La Comissió proporciona orientacions per establir programes de sortida on es sol·liciti i establir formació per als professionals locals implicats en el treball de sortida. En el passat, la Comissió havia gastat uns 10 milions d'euros en els fons ISEC per a projectes de desradicalització. A través del Fons ISEC, la Comissió ha finançat un gran nombre de projectes per augmentar el coneixement del procés de radicalització i l'experiència en com dissenyar mesures de prevenció efectives.
  • Col·laborar més estretament amb la societat civil i el sector privat per fer front als reptes que s’enfronten en línia. El material i la propaganda extremistes són fàcilment accessibles en línia a través de llocs de discussió, xarxes socials, blocs, etc. Els esforços han d’anar més enllà de la prohibició o eliminació de material il·legal, i incloure el desenvolupament de missatges de resposta per desconstruir narratives extremistes. Els grups comunitaris, els ciutadans, les víctimes i els antics extremistes poden dur a terme missatges contundents. La Comissió proposa crear un fòrum amb actors clau de la indústria per debatre oportunitats per a una cooperació més estreta i dóna suport a la producció i difusió de contrarelatives.
  • Empoderar les víctimes. Les veus de les víctimes són una poderosa eina per a la prevenció i la desradicalització, però només si les víctimes se senten còmodes compartint la seva història i disposen del suport necessari. La Comissió donarà suport als grups i xarxes de víctimes, fins i tot mitjançant el finançament de projectes, per facilitar les activitats de comunicació i augmentar la sensibilització.
  • Fomenteu el pensament crític entre els joves sobre els missatges extremistes. L’educació i els intercanvis de joves són àrees clau per ajudar els joves a pensar críticament sobre les opinions i discursos dels extremistes i exposar els defectes d’aquesta propaganda. La Comissió donarà suport a les comunitats i grups locals que treballen amb antics extremistes violents i les seves víctimes, ja que poden descriure millor la realitat dels camps d'entrenament de la guerra i el terrorisme, per exemple.
  • Incrementar la investigació de les tendències de radicalització. El finançament de la UE continuarà disponible per explorar com i per què la gent radicalitza o desradicalitza, i sobre els rols que juguen, per exemple, la ideologia, les tècniques de reclutament basades en Internet i els models a seguir.
  • Treballar més estretament amb països socis fora de la UE. La vulnerabilitat a la radicalització no s’atura a les fronteres de la UE. La Comissió i l'Alt Representant continuaran treballant amb tercers països per evitar la radicalització, mitjançant l'ús de finançament de la UE per a la formació o el suport als mitjans de comunicació i altres iniciatives preventives de base. Les estratègies per prevenir la radicalització i l’extremisme violent també s’han d’incorporar a les eines i instruments de cooperació al desenvolupament. A més, la Comissió publica avui Col·lecció d'enfocaments i pràctiques per prevenir i combatre la radicalització desenvolupada per la RAN. Presenta un conjunt de vuit orientacions professionals en l'àmbit de la prevenció de la radicalització, cadascuna d'elles il·lustrades per diverses pràctiques i projectes seleccionats. Aquesta col · lecció té per objecte donar suport a les accions proposades en la Comunicació.

anunci

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències