Connecteu-vos amb nosaltres

dades

La reforma urgent del marc de protecció de dades de la UE "essencial per al continent connectat"

COMPARTIR:

publicat

on

1000000000000785000003091AFDBF09El govern alemany ha instat a prendre la iniciativa per impulsar la reforma de les normes de la UE sobre protecció de dades de Peter Hustinx, en l'últim discurs del seu mandat com a Supervisor Europeu de Protecció de Dades (SEPD), a Bonn, Alemanya.

Hustinx va dir: "Alemanya reclama una responsabilitat i un paper especials en l'àmbit de la protecció de dades. El nou govern alemany pot abordar aquest tema amb l'energia i l'energia necessàries i, per tant, acceptar la posició alemanya a nivell europeu i conduir Europa a un nivell superior de protecció de dades. Tanmateix, això requerirà un enfocament constructiu i proactiu en el debat europeu ".

Les normes revisades de la UE sobre protecció de dades, es preveuen les responsabilitats més clares per a les organitzacions i una major consistència i uniformitat en la protecció de dades a través de mercats en línia i tradicionals europeus. És, per tant, és essencial que s'avanci ràpidament per frustrar els intents que serveixen interessos polítics i econòmics per a restringir els drets fonamentals a la intimitat i protecció de dades.

En el seu discurs sobre neutralitat de la xarxa en les comunicacions electròniques, Hustinx va dir que era alhora just i necessari comptar amb un marc per a això a nivell europeu ja que Internet és un dels mitjans més importants d'intercanvi econòmic i social transfronterera. No obstant això, la proposta de la Comissió de Reglament sobre les comunicacions electròniques limitar indegudament la llibertat a Internet, a causa de la dreta gairebé il·limitada les excepcions previstes en la proposta de donar als proveïdors per gestionar el trànsit d'Internet.

El monitoratge a gran escala i la restricció de les comunicacions dels usuaris d'Internet que són possibles en la proposta són contràries a la legislació de protecció de dades de la UE, així com la Carta dels Drets Fonamentals de la UE. En una societat democràtica, els usuaris han de tenir la certesa que els seus drets a la privacitat, es respecten la confidencialitat de les seves comunicacions i la protecció de la seva informació personal. És essencial que aquests drets no es van rendir en nom de la conveniència o per negligència.

El procés legislatiu relatiu al mercat de les comunicacions electròniques i la reforma de la protecció de dades, components clau fan referència del sistema de valors d'Europa i la nostra comprensió de la llibertat i la democràcia. Europa ha de continuar servint com un exemple per a la resta del món i Alemanya pot tenir un paper clau en la consecució d'aquest.

La informació d'antecedents

anunci

protecció de dades i privacitat són drets fonamentals a la UE. La protecció de dades és un dret fonamental, protegit per la legislació europea i consagrat en l'article 8 de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea.

Més específicament, les normes de protecció de dades a la UE, així com els deures del SEPD, s’estableixen a Reglament (CE) núm. 45/2001. Un dels deures del SEPD és assessorar la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Consell sobre propostes de nova legislació i una àmplia gamma d’altres qüestions que repercuteixin en la protecció de dades. A més, les institucions i els organismes de la UE que processen dades personals que presenten riscos específics per als drets i les llibertats de les persones ("interessats") estan sotmesos a una verificació prèvia per part del SEPD.

La informació personal / dades: Qualsevol informació relacionada amb una persona física (viva) física identificada o identificable. Alguns exemples inclouen noms, dates de naixement, fotografies, imatges de vídeo, adreces de correu electrònic i números de telèfon. També es consideren dades personals altres dades, com ara adreces IP i contingut de comunicacions, relacionades o proporcionades pels usuaris finals dels serveis de comunicacions.

Privacitat: El dret d'un individu a ser deixat sol i en el control de la informació sobre ell o ella mateixa. El dret a la intimitat o vida privada està consagrat en la Declaració Universal dels Drets Humans (article 12), el Conveni Europeu de Drets Humans (article 8) i la Carta Europea dels Drets Fonamentals (article 7). La Carta també conté un dret explícit a la protecció de dades personals (article 8).

Neutralitat de la xarxa: La neutralitat de la xarxa fa referència al principi que els proveïdors de serveis d’Internet o els governs no han de restringir ni interferir l’accés dels usuaris a Internet. En lloc d'això, haurien de permetre l'accés a tot el contingut i les aplicacions independentment de la font, l'usuari, el contingut, el lloc, la plataforma, l'aplicació, el tipus d'equip adjunt i les formes de comunicació.

Internet / en línia de: el tràfic d'Internet és el flux de dades a través d'Internet, en altres paraules, l'ús d'Internet en un moment donat, com l'accés a una pàgina web.

la gestió del trànsit d'Internet: El trànsit pot ser bloquejat o es filtra pels proveïdors de serveis d'Internet, per exemple, per restringir els empleats accedeixin a contingut que no està considerada com un treball adequat, per restringir l'accés als continguts o serveis objectable, de rebaixar l'accés en cas de congestió, i per prevenir o per respondre als atacs de seguretat.

El text complet de Peter Hustinx discurs a Bonn està disponible al lloc web del SEPD.

El Dictamen del SEPD sobre la proposta de Reglament sobre el mercat únic europeu de les comunicacions electròniques també està disponible al lloc web del SEPD.

Per a més informació sobre la reforma de la protecció de dades de la UE, aneu a la secció dedicada en el lloc web del SEPD.

El supervisor europeu de Protecció de Dades (SEPD) és una autoritat de control independent dedicada a la protecció de les dades personals i la intimitat i la promoció de bones pràctiques en les institucions i òrgans de la UE. Ho fa a través de:

  • Supervisar el tractament de dades personals de l'administració de la UE;
  • l'assessorament sobre polítiques i lleis que afecten la vida privada, i;
  • cooperant amb les autoritats similars per assegurar la protecció de dades coherent.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències