Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La Comissió presenta la Comunicació per al "Renaixement industrial europeu"

COMPARTIR:

publicat

on

imatge-pujar-612x336El 22 de gener, la Comissió Europea adoptarà la Comunicació "Per a un renaixement industrial europeu", que situa l'economia i la indústria reals al centre de l'estratègia de creixement.

L’objectiu és revertir el descens industrial i assolir l’objectiu del 20% del PIB relacionat amb les activitats de fabricació el 2020. Per atreure noves inversions i crear un entorn empresarial millor, Europa necessita polítiques més coherents en el camp del mercat interior, la qualitat de l’administració pública, comerç, investigació, energia o matèries primeres.

A més, el nou pressupost de la UE podria ser un motor essencial per a la innovació industrial, la competitivitat i l’accés al finançament, mitjançant l’ús combinat de fons estructurals, Horizon 2020 i COSME.

Fons

La Comunicació és la contribució de la Comissió Europea al Consell Europeu de febrer, que per primera vegada es dedicarà a la indústria.

Tot i que el rendiment industrial s’ha estabilitzat gràcies a la millora de les exportacions, la participació de la indústria en el PIB europeu el 2013 ha disminuït del 15.5% del PIB al 15.1%, cosa que fa que Europa estigui lluny de l’objectiu del 20%. Aquest descens podria dificultar greument el potencial de creixement de la UE, ja que el 80% de la innovació, ¾ de les exportacions i diversos llocs de treball depenen directament de la indústria.

Els informes sobre competitivitat industrial publicats recentment per la Comissió Europea posen de manifest que una de les arrels de la crisi és la creixent bretxa de competitivitat entre les economies europees. En diversos estats membres encara es mantenen obstacles, com ara els alts preus de l'energia, la càrrega administrativa, els pagaments endarrerits, l'accés al finançament, la capacitat d'innovació i la manca de competències. A més, s’hauria de millorar l’accés a la UE i als mercats internacionals. Només superant aquests obstacles, la UE podrà assolir el tipus de competitivitat industrial que necessita al segle XXI.

anunci

Per més informació, feu clic aquí.

Sense una base industrial forta, l’economia europea no pot prosperar

I-078985 UE: Política industrial - 2013

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències